"Daca nu esti cuminte, te calca masina!'(2)
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
Ortansa spune:
quote:
Originally posted by denizel
Daca cineva tine la acele icoane, le iubeste, iubeste personajele pictate pe acele icoane, cum il poate rabda inima sa le puna intr-un loc unde nu pot fi venerate si iubite??? (asa cum cer ritualurile credintei respective).
De ce oare se multumesc unii oameni cu atat de putin? Ce mare victorie au obtinut daca au atarnat intr-o clasa o imagine draga lor, care poate e dispretuita de unii? E chiar foarte trist! :-(Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
draga mea,icoanele(ma rog,ceea ce reprezinta ele) le iubesti pentru tine si pentru sufletul tau,nu ca sa obtii victorii.altfel,ar trebui ca si bisericile sa fie construite cat mai prin locuri nevazute si neumblate,fiin'ca,nu-i asa,pe strada multa lume dispretuitoare trece ...
I've g
![](inlove.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
denizel spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Oricine poate sa inventeze o noua secta si vei putea completa lista , asta nu inseamna nimic.
Maria
Nu inseamna nimic pt. tine!!!! Tu nu poti sa accepti ca cineva nu e ca tine si nu gandeste ca tine.
quote:
Ca cei care nu cred, ar trebui macar sa respecte religia crestina asa cum fac toate tarile civilizate pe care am vrea sa le ajungem candva din urma.
Iar respectul, nu-i asa, se obtine prin scos cat mai in fatza si varat pe gatul oamenilor ceea ce vrei sa-ti fie respectat!
![](bang.gif)
denizel spune:
quote:
draga mea,icoanele(ma rog,ceea ce reprezinta ele) le iubesti pentru tine si pentru sufletul tau,nu ca sa obtii victorii.
Exact, Ortansa! Asa este! :-)
Icoanele alea sunt pt. sufletul tau, pt. tine.
Daca sunt pt. sufletul tau, de ce sa le iei de acasa si sa le aduci pe peretii scolii?
Daca vrei sa ai o icoana la scoala, pune-ti una in penar, in poseta, in ghiozdan. Numai tu sa o stii acolo si sa-ti ofere confort, protectie, pace si ce altceva iti mai pot oferi icoanele.
Eu nu as putea sa am o imagine a lui Isus, de ex., pe care sa o pun oriunde. Imi este draga imaginea aia si nu suport gandul ca cineva caruia nu ii e draga, o priveste.
In momentul in care afisezi imagini dragi tie oriunde, nu conteaza unde, deja faci parada de sentimentele si crezurile tale, deja poti fi banuit ca vrei sa impui ceva.
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
Da, uite ce päcat ce n'am ajuns si noi asa civilizati ca in Irlanda de Nord unde crestinismul este respectat cu adevarat. Atat de fervent incat 3500 de catolici si protestanti au fost asasinati in ultimii 30 de ani de alti catolici si protestanti. Nu e ipocrizie sa le spunem copiilor ca ororile crestinismului s'au terminat odata cu inchizitia? Macar de legionarii nostri sa le amintim!
Noi sintem mai inapoiati in Romania asa ca ne aratam respectul prin metode mai ortodoxe: alergatul greco-catolicilor cu furca, demolarea bisericilor si ocazional exorcizari in limita stocului disponibil de draci.
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Oricine poate sa inventeze o noua secta si vei putea completa lista , asta nu inseamna nimic.
Maria
Nu inseamna nimic pt. tine!!!! Tu nu poti sa accepti ca cineva nu e ca tine si nu gandeste ca tine.
_
Dar pt. tine ce inseamna Akamba mythology
Akan mythology
Ashanti mythology
Bushongo mythology
Dahomey mythology
Dinka mythology
Efik mythology
Egyptian mythology
Isoko mythology ? Aud ?
Sau daca eu fondez religia fsbsfvfvokoww, ce inseamna asta pt cei tine si pt. ceilalti romani ? Nimic.quote:
Ca cei care nu cred, ar trebui macar sa respecte religia crestina asa cum fac toate tarile civilizate pe care am vrea sa le ajungem candva din urma.
Iar respectul, nu-i asa, se obtine prin scos cat mai in fatza si varat pe gatul oamenilor ceea ce vrei sa-ti fie respectat!![]()
Cine ti-a bagat tie pe gat religia ? Parca spuneai ca baietelul tau nu e nevoit sa studieze religia la scoala. Asta inseamna ca nu te forteaza nimeni.
Va rog, cineva sa mute bisericile de pe strazile circulate, sa nu se simta unii fortati sa creada in D-zeu.
Maria
mariamunteanu spune:
quote:
Eu nu as putea sa am o imagine a lui Isus, de ex., pe care sa o pun oriunde. Imi este draga imaginea aia si nu suport gandul ca cineva caruia nu ii e draga, o priveste.
In momentul in care afisezi imagini dragi tie oriunde, nu conteaza unde, deja faci parada de sentimentele si crezurile tale, deja poti fi banuit ca vrei sa impui ceva.
In spitalul (public) in care am nascut, in fiecare salon era cate un crucifix pe perete. Acolo veneau sa nasca/sa se opereze si musulmani si hindu si de toate credintele, nu erau deranjati de simbolurile religioase.
Maria
denizel spune:
quote:
Dar pt. tine ce inseamna Akamba mythology
Nu conteaza ce inseamna pt. mine. Pt. mine nu conteaza nimic, pt. altcineva e ceva foarte valoros.
Si, chiar daca pt. mine valoros e ceea ce cred eu, nu as indrazni sa le impun alora cu Akamba mythology crezurile mele.
Le pot vorbi despre ele, dar numai daca ei se arata interesati si imi cer asta.
Dar, mariamunteanu, asa cum spuneai ieri, vorbim limbi diferite. Si pe acest topic!!!
Cum nu am de gand sa-ti tin eu lectii de toleranta si dreptul oamenilor de a crede orice vor ei, voi face ce am facut si la topicul cu tiganii :-).
denizel spune:
quote:
In spitalul (public) in care am nascut, in fiecare salon era cate un crucifix pe perete. Acolo veneau sa nasca/sa se opereze si musulmani si hindu si de toate credintele, nu erau deranjati de simbolurile religioase.
Maria
sunt sigura ca nu erau deranjati
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](iartama.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alra/alra.jpg)
alra spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanuquote:
Maria
Maria eu trebuie sa marturisesc ca am fost deranjata (si in camera unde am fost eu internata cand am nascut era o cruce pe perete). Imi dadea o senzatie de biserica si de ... anxietate. Chiar mi-a trecut prin cap sa rog asistentele sa ia crucea insa mi-a fost teama in primul rand ca suna prost si in al doilea rand (nu radeti de mine) ca atrag asupra mea vreun blestem divin si sincer in momentele alea aveam nevoie de orice ajutor medical sau "de sus" caci fi-mea era bolnava.
Vacanta cu Laura in Romania: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116326
mariamunteanu spune:
Denizel, eu nu incerc sa impun nimanui modul meu de a gandi. Ca dovada nici nu mi-am exprimat apartenenta la un cult anume.
Gasesc insa exagerate reactiile de respingere si de revolta ale unora la adresa simbolurilor religioase recunoscute de traditia si cultura romaneasca de peste 1000 de ani. Ortodoxia nu este pt romani
doar o religie ca oricare alta, face parte din traditie, din cultura, din spiritul romanesc.
Altfel spus, fiecare tara cu traditia ei. Chiar daca nu o agreezi, macar o respecti pt. ca ea inseamna ceva pt. oamenii acelei tari. Daca mergi intr-o tara catolica, ii respecti pe catolici si simbolurile lor.
Daca mergi intr-o tara musulmana, ii respecti pe musulmani si simbolurile lor. Nu te apuci sa sari de 2 metri ca tu nu crezi si te doare-n cot de religia lor. Daca te prinde cantecul muezinul pe strada si toti se inchina, te faci mica intr-un colt sa nu iesi in evidenta - din respect. Daca intri in moschee in anumite tari arabe, trebuie sa te imbraci in ... (cum se cheama ? am lapsus) negru sa nu ti se vada decat ochii. Deci respecti regulile si traditia locului.
Asta vreau sa spun si voi nu vreti sa intelegeti.
Maria