jogging

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

quote:
Originally posted by dulcetica

Tocmai m-am intors de la jogging.Am alergat 8 minute.Dar va rog sa ma credeti ca daca mai alergam un metru faceam stop cardiac ,insuficienta respiratorie si intram in moarte clinica. Stiti cum respiram?Ca suflul exploziei. Daca ma pot da jos din pat,probabil o sa alerg si miine.M-am cam lamurit cum e cu imbracatul :m-am incalzit in ultimul hal.Nu s-a intimplat nimic spectaculos in legatura cu reactia celor de pe strada:au ris doar niste liceeni de mine.
Nu mai alearga nimeni?

dulcetica

Esti mortala, rad cu lacrimi.
Am urat in scoala trei materii: muzica, lucrul manual si...educatia fizica. Asa ca ai toata admiratia mea. Eu am slabit mult fara sport, dar e ff bine ceea ce faci.Sa fii consecventa, nu renunta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaki spune:

quote:

Tocmai m-am intors de la jogging.Am alergat 8 minute.Dar va rog sa ma credeti ca daca mai alergam un metru faceam stop cardiac ,insuficienta respiratorie si intram in moarte clinica. Stiti cum respiram?Ca suflul exploziei. Daca ma pot da jos din pat,probabil o sa alerg si miine.M-am cam lamurit cum e cu imbracatul :m-am incalzit in ultimul hal.Nu s-a intimplat nimic spectaculos in legatura cu reactia celor de pe strada:au ris doar niste liceeni de mine.
Nu mai alearga nimeni?

dulcetica

Si eu mor de ras..da' nu de tine ci de cum povestesti.

Eu am slabit acum vreo 2 ani numai cu jogging, nu mai alergasem inainte si tocmai de asta a functionat f bine. Sa-ti spun cum faceam: alergam destul de incet si cand simteam ca nu mai pot sa respir incepeam sa merg mai rapid - alternam deci alergat cu mers rapid. In prima zi cand am alergat, am reusit sa alerg fix 500m . Pentru mine a fost imporant sa-mi pun obiective: azi alerg de la bloc pana la punctul x si inapoi. Treptat am inceput sa alerg fara sa merg si sa maresc distanta. Rezultatele s-au vazut destul de repede.
Problema e intr-adevar ca lumea te comenteaza, insa o poti rezolva usor cu ceva muzica in urechi ( faza in parc: Taati, da' de ce alearga tanti? Raspuns: se antreneaza sa faca muschi)

Eu sunt acum in convalescenta dupa o operatie de varice insa abia astept sa ma apuc din nou de alergat.. ca mai am o gramada de kile ramase dupa nastere. De maine ma apuc si de dieta ( sper!)

Succes!!

Adela si bebe Darius (7.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crishtinutza spune:

Dulcetica, am intrat doar ca sa iti urez succes!!! Sa nu renunti!

Creierul are nevoie de repetitivitate ca sa inregistreze "joggingul" tau ca obisnuinta si sa te impinga el sa continui.

Si eu, din experienta mea de ceva ani buni, zic ca alergatul ajuta cel mai bine pt slabit (si mai ales pentru starea de bine si de echilibru si pentru energia pozitiva pe care ti-o da!!!!)
E grozav daca faci si acasa cateva exercitii (Pilates chiar da rezultate si exista o droaie de dvd-uri). Cand creste cantitatea de musculatura a organismului, in pofida tesutului adipos, creste si consumul caloric. Adica muschii consuma mai multa energie, de aceea se spune ca slabesti daca lucrezi la sala.

Ei, si cate minute ai alergat astazi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Din pacate vad ca ploua...Poate sta ploaia,ca e periculos sa intrerup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

quote:
Originally posted by ocebine
Eu alerg dimineata rau de tot (5:15)

nu esti singura
mult succes la cursa si cine stie poate ne intalnim la New York (daca katie Holmes a terminat maratonul la mai putin un an de la nastere)avem si noi o sansa
indiferent de metoda adoptata alergati,alergati,alergati - nu numai pentru fizic ci si psihic
mie de ex.ideile "marete' imi vin imi timpul alergatului - se pare ca in timpul alergatului creste nr.de endorfine de unde si starea aceea de bine cand simti ca totul e posibil

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Lasati endorfinele sa vina la mine!
Doamne,ca-i postul pastelui,cum va sculati voi la 5:15 sa alergati?Eu la ora aia nici daca m-ar plati nu m-as da jos din pat.Bine daca ar fi o suma buna as mai medita....E clar e o problema genetica sau voi ati pus ora de la voi minus diferenta de fus orar din Romania?De la singura zi de alergat,inspirind aer rece pe gura ma doare gitul.Astazi voi alerga din nou si de data asta mai incetisor,ca am studiat intre timp site-ul pus de ocebine. Mult din alura mea de atleta tanzaniana,care o voi avea intr-o perspectiva apropiata,ti se va datora Ocebine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

A fost zi de alergat si la mine azi (eu incerc de 3 ori pe saptamina alergat si in zilele pauza ceva Pilates). A plouat cu galeata...dar a fost mai bine, ca-mi racorea fata. Ciinele a fost super plouat (si la propriu si la figurat)...namila mea da cu nasul de ploaie si zapada si fuge inapoi...dar nu l-am lasat)...

Da, noi alergam la 5:15 pentru ca trebuie sa mergem si la servici, sa ducem copiii la scoala (ei se scoala la 6:30)...noi la 7:15 sintem iesiti pe usa.

Anamaria

"I used to be Snow White, but I drifted."

Mergi la inceput

Pai asta-i viata lui Aldo Moro (sper ca se scrie asa)! Crede-ma ca si eu am servici ,ca nu-s maritata cu seicul Bruneiului, dar se pare ca am avut noroc in viata.Adica eu ma scol la 7:15.Pina la servici fac maxim 7 minute pe jos si caminul e alaturi.De aici si kg in plus.Daca m-as scula in fiecare zi la 5:15 minute,chiar fara sa alerg,cred ca eram moarta de doua saptamini.
Ce sa-i faci,in fiecare existenta sint aspecte pozitive si negative.
La cit va culcati seara ?

Mergi la inceput

quote:
La cit va culcati seara

nu mai tarziu de 23 dar in general la 22.ieri m-am culcat de ex.la 9 si acum la aproape ora 3 in noapte sunt trezita/fresh - pierd putin (a se intelege 2-3 ore pe net) dupa care in jur de ora 5 si ceva la alergat - eu incep lucrul in jurul orei 9 dar mai am si o papusa de dus la gradinita ce imi ia cam 40 de minute deci intr-adevar nu am alta optiune...in schimb nu alerg zilnic ci doar de 3-4 ori pe saptamana iar in ceea ce priveste km.in week-end alerg chiar si 10-15 insa in timul saptamanii ma multumesc cu 5-6/respectiv 8 km.+ aici e la mare moda speewalking -foarte folositor de asemenea si nu as fi crezut daca nu mi s-ar fi intamplat sa ma accidentez la genunchi si avand interdictie la alergat am ales varianta mersului si bineinteles ca orice alergatoare "care se respecta"mi-am zis ca walkingul e floare la ureche si am ales varianta rapid si mult asta insemnnand in jur de 10 km.in 80 de min. vreau sa spun ca ziua urmatoare aveam asa o febra musculara ca nu puteam sa ma asez pe scaun...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Crishtinutza

Si eu, din experienta mea de ceva ani buni, zic ca alergatul ajuta cel mai bine pt slabit (si mai ales pentru starea de bine si de echilibru si pentru energia pozitiva pe care ti-o da!!!!)
E grozav daca faci si acasa cateva exercitii (Pilates chiar da rezultate si exista o droaie de dvd-uri). Cand creste cantitatea de musculatura a organismului, in pofida tesutului adipos, creste si consumul caloric. Adica muschii consuma mai multa energie, de aceea se spune ca slabesti daca lucrezi la sala.

Mergi la inceput