Vine controlul?

Vine controlul? | Autor: nrl

Link direct la acest mesaj

http://cotidianul.ro/index.php?id=18309&art=44142&cHash=2545025e64

Oare chiar o sa umble din casa in casa la toate mamele??? Pacat ca 'protectia sociala' la noi nu a gasit un mod mai util de a cheltui banii contribuabililor
In loc sa permita mamelor care vor sa munceasca sa o faca, ca doar daca muncesc legal mai platesc niste taxe statului

Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Dar tie ti se pare normal sa ia bani si de la stat si sa si munceasca la negru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Nici eu nu inteleg...
Vor sa le gaseasca pe cele care desi iau indemnizatie, muncesc la negru (deci nu platesc taxe).
Mie mi se pare normal.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Intr-o tara in care din mizeria aia de indemnizatie s-ar putea trai decent, ar fi normal sa prinda "infractoarele" care muncesc la negru. Dar intr-o tara cu spor negativ, cu copii cu grave probleme de sanatate din cauza alimentatiei proaste, se gasesc sa haituiasca femeile ca indraznesc sa mai aduca in casa trei lei. In schimb, n-o sa auziti in veci ca vine vreun control peste zecile de manelisti multimilionari si neplatitori de taxe si nici peste cei care isi permit sa cumpere case si masini de milione de euro fara sa poata justifica de unde sint banii.
Vad ca vi se pare normal sa se taie indemnizatia femeilor care mai muncesc in timpul concediului de maternitate, dar nu vi se pare anormal ca dupa ce platesti taxe uriase din salariu, aunci cind nevoile unei familii sint foarte mari, generosul stat roman da 6 milioane/luna. Nu degeaba sint atitia care lucreaza la negru, atitea firme care declara salarii minime si multe altele. De ce as da banii statului roman? Ca sa ajung intr-un spital unde daca nu dai spaga mori sau pentru a intra cu masinile in toate gropile orasului? Pentru un invatamint de o calitate execrabila sau pentru niste functionari publici sictiriti si needucati????? Imi pare rau pentru fiecare leu care ajunge la niste hoti care isi fac din banii mei averi si pe urma vin sa ma haituiasca sa nu cumva sa-i fentez si sa muncesc in timpul concediului! Ca sa mai raporteze ca au economisit doi lei se apuca sa alerge lehuzele, nu mai au pic de jena!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nrl spune:

Eu sunt total impotriva muncii la negru. Dar nu inteleg de ce nu permit mamelor care vor (sau sunt nevoite) sa munceasca fara sa-si piarda indemnizatia. Nu mi se pare corect, eu nu pot trai din 600 lei pe luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

nici eu nu prea inteleg de ce nu pot face traduceri in aceasta perioada, cu factura si cu chitanta! nu e ocupatia mea de baza, sunt insa pfa, si intamplator, lucrand cu notariatele, nu pot lucra la negru, e musai sa tai chitantele. cu toate astea, legea nu imi permite.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Daca un senator al Romaniei primeste suma forfetara pentru chirie desi are vila personala in Bucuresti nu vad de ce este luata la rost o mama care primeste indemnizatia de crestere a copilului (si pentru care a cotizat ca orice alt roman) desi munceste.
Adevarul crud este altul: 6 milioane de voturi sunt mai importante decat 200 de mii de voturi. Guvernul pnl-(psd)-udmr nu prea mai are buget si se vede nevoit sa ia de la mame ca sa dea la pensionari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jonica spune:

AICI SUNT MARII EVAZIONISTI!!!
Bietele mame care oricum sunt nevoite sa imparta aia 6 milioane, numai ele saracele stiu cum!
Da, sa vina controale si eventual sa-i verifice si pe cei mici la scutece sa vada daca nu au bani dositi pe acolo.
Adica ce, dupa ce ca fac copii le mai trebuie si bani de la stat femeilor!
Multumim statului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cred ca este o confuzie majora. Sumele de bani care se platesc nu sunt obligatorii. Pleaca de la premisa ca un om fie el mama tata sau un tutore legal nu poate sa munceasca. Adica spune eu nu am timp sa muncesc pentru ca timpul meu este ocupat cu un copil mic. DECI NU AM TIMP! Daca nu ai timp sa lucrezi inseamna ca nu poti lucra. Deci sa incepem corect. AI sau NU AI timp?
Daca ai timp atunci discutia cade din start. Inseamna ca lucrezi. In acest caz asigurarile desi ai putea sa stai si "sa nu ai timp" aloca pe langa salariul sau banii castigati insa 100 RON. Nu ar fi deloc obligatoriu. Cu atat mai mult cu cat cineva mai sus spunea ca plateste taxe uriase deci implicit castiga enorm de mult. Adica asa ar fi logic.
Daca nu ai timp, asta e ai posibilitatea de a beneficia de asigurare exact ca un CASCO. Acum are valoarea de 600 RON /luna. Dar in ipoteza ca NU AI TIMP. Sa nu uitam de unde pleaca totul. Ca suma de 600 RON este o suma mica sau mare deja este altceva. Dar sa spui ca nu ai timp si in fapt sa minti iarasi mi se pare altceva. Nu este corect nici sa minti. La urma urmei daca poti si este mai rentabil sa lucrezi Ok de ce sa nu o faci? Insa a lua bani prin minciuna este la urma urmei o forma de furt.
Si nu exista un furt mai mic sau mai mare asta vis a vis de "manelisti" sau evazionisti, furtul este furt indiferent de nivel.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nrl spune:

Eu nu cred ca statul plateste banii aia ca am sau nu am timp, ii plateste daca am cotizat sau nu in ultimele 12 luni. Poate am timp sa lucrez cu jumatate de norma. Sau poate vreau sa folosesc cei 600 lei sa platesc o bona, si eu sa merg la munca, sa castig 2000 de lei si sa platesc statului impozit 600 lei, unde ar fi prejudiciul statului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Intr-o tara in care din mizeria aia de indemnizatie s-ar putea trai decent, ar fi normal sa prinda "infractoarele" care muncesc la negru. Dar intr-o tara cu spor negativ, cu copii cu grave probleme de sanatate din cauza alimentatiei proaste, se gasesc sa haituiasca femeile ca indraznesc sa mai aduca in casa trei lei. In schimb, n-o sa auziti in veci ca vine vreun control peste zecile de manelisti multimilionari si neplatitori de taxe si nici peste cei care isi permit sa cumpere case si masini de milione de euro fara sa poata justifica de unde sint banii.
Vad ca vi se pare normal sa se taie indemnizatia femeilor care mai muncesc in timpul concediului de maternitate, dar nu vi se pare anormal ca dupa ce platesti taxe uriase din salariu, aunci cind nevoile unei familii sint foarte mari, generosul stat roman da 6 milioane/luna. Nu degeaba sint atitia care lucreaza la negru, atitea firme care declara salarii minime si multe altele. De ce as da banii statului roman? Ca sa ajung intr-un spital unde daca nu dai spaga mori sau pentru a intra cu masinile in toate gropile orasului? Pentru un invatamint de o calitate execrabila sau pentru niste functionari publici sictiriti si needucati????? Imi pare rau pentru fiecare leu care ajunge la niste hoti care isi fac din banii mei averi si pe urma vin sa ma haituiasca sa nu cumva sa-i fentez si sa muncesc in timpul concediului! Ca sa mai raporteze ca au economisit doi lei se apuca sa alerge lehuzele, nu mai au pic de jena!

de acord cu tine 100%.

giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."

Mergi la inceput