Ajutor - activitati bebe

Ajutor - activitati bebe | Autor: ungureaa

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
Stau cu fiul meu de 13 saptamini jumate pe genunchi, deoarece nu sta mult timp singurel, vrea tot timpul sa fie bagat in seama si...hranit. As dori sa stiu ce activitati ii pot propune la aceasta virsta, deoarece imi petrec timpul doar alaptind si dormind, sau tinindu-i de urit ca sa nu plinga. Asta e normal la 3 saptamini, dar nu la trei luni ! Sta numai 10-15 minute singur, dupa care plinge, nu se uita la miini, nu prea se arata interesat de caruselul cu muzica sau de jucarii, si nu stiu cum sa-l stimulez. Ma simt ca intr-o cusca, as dori sa pot si eu sa fac ceva, sa citesc o revista in timp ce puiul are o ocupatie pt. virsta lui, dar nu stiu ce pot face !
Merci pt. sfaturi

Adina si bebe Gabriel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Draga Adina,
Bb al tau e prea micutz pentru unele activitati. As zice ca asta e una din cele mai grele perioade pe care le-am trecut si eu de curand: cand nu mai doarme asa de mult ca atunci cand avea o luna, cand nu stie sa se joace si vrea sa i se acorde o gramada de atentie.
Inca putin si isi va descoperi manutele, va putea sa prinda jucarii si sa se joace cu ele si va fi interesat si de jucariile pe care nu le baga in seama acum. Si eu am mai tinut-o pe Emi in sus destul de mult timp, dar ca sa mai scap, ieseam afara cu ea mereu... dimineata si seara era obligatoriu, mai ieseam si la un supermarket la cumparaturi si se mai uita prin rafturi pe acolo, in masina ii place la nebunie, si ii mai faceam si eu mofturile. Vreau sa iti spun ca acum, la 4 luni si jumatate, are alte preocupari pe care si le gaseste in general singura. Se joaca cu cate o jucarie - i le schimb mereu - si cate o ora. Cand se plictiseste, ii arat o carticica, ii vorbesc putin, ii cant un cantecel si apoi ii dau alta jucarie si o ia de la capat. Dar totusi, doarme destul de mult (de 3 ori pe zi cate o ora si jumatate, chiar doua in afara de noaptea) si ii ramane putin timp de joaca. Si atunci, drept sa iti spun, ma mai joc si eu cu ea, ca tare mi-e draga. Dar nu toti copiii sun la fel. Am o prietena a carei fetite nu dormea mai mult de o ora in timpul zilei, insa dormea cam 12-13 ore noaptea. Si era destul de greu pentru ea, nu avea timp liber deloc (la fel ca tine cred) pentru ca ziua, voia tot timpul plimbata prin casa sau afara si numai in brate.
Uite ca m-am uitat in jurnal... prima data cand a prins o jucarie in mana a fost pe 24 iunie. Emi a fost nascuta pe 11 martie - deci la 3 luni si jumatate. Mai e putin... ai rabdare!!!
Sanatate si numai bine de la noi,
Mamamariana&Co

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

Cum se joaca Emi cu jucariile?Caci Rares nu tine inca jucariile
in ce pozitie o pui ca sa se joace 1 ora?!

quote:
Originally posted by mamamariana

Draga Adina,
Bb al tau e prea micutz pentru unele activitati. As zice ca asta e una din cele mai grele perioade pe care le-am trecut si eu de curand: cand nu mai doarme asa de mult ca atunci cand avea o luna, cand nu stie sa se joace si vrea sa i se acorde o gramada de atentie.
Inca putin si isi va descoperi manutele, va putea sa prinda jucarii si sa se joace cu ele si va fi interesat si de jucariile pe care nu le baga in seama acum. Si eu am mai tinut-o pe Emi in sus destul de mult timp, dar ca sa mai scap, ieseam afara cu ea mereu... dimineata si seara era obligatoriu, mai ieseam si la un supermarket la cumparaturi si se mai uita prin rafturi pe acolo, in masina ii place la nebunie, si ii mai faceam si eu mofturile. Vreau sa iti spun ca acum, la 4 luni si jumatate, are alte preocupari pe care si le gaseste in general singura. Se joaca cu cate o jucarie - i le schimb mereu - si cate o ora. Cand se plictiseste, ii arat o carticica, ii vorbesc putin, ii cant un cantecel si apoi ii dau alta jucarie si o ia de la capat. Dar totusi, doarme destul de mult (de 3 ori pe zi cate o ora si jumatate, chiar doua in afara de noaptea) si ii ramane putin timp de joaca. Si atunci, drept sa iti spun, ma mai joc si eu cu ea, ca tare mi-e draga. Dar nu toti copiii sun la fel. Am o prietena a carei fetite nu dormea mai mult de o ora in timpul zilei, insa dormea cam 12-13 ore noaptea. Si era destul de greu pentru ea, nu avea timp liber deloc (la fel ca tine cred) pentru ca ziua, voia tot timpul plimbata prin casa sau afara si numai in brate.
Uite ca m-am uitat in jurnal... prima data cand a prins o jucarie in mana a fost pe 24 iunie. Emi a fost nascuta pe 11 martie - deci la 3 luni si jumatate. Mai e putin... ai rabdare!!!
Sanatate si numai bine de la noi,
Mamamariana&Co

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Eu pe la 3 luni am inceput sa folosesc trapezul si am avut succes cu el; copiii isi petreceau destul timp incercind sa atinga toate jucariile agatate, la-nceput cu miinile si apoi, mai tirziu, si cu picioarele (e mai buna decit caruselul agatat la patut, pentru ca jucariile sunt asezate mai jos si pot fi atinse mult mai usor de catre bebelus). Mie mi s-a parut o jucarie utila si am recomandat-o si altor parinti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

quote:
Originally posted by teo1970

Eu pe la 3 luni am inceput sa folosesc trapezul si am avut succes cu el; copiii isi petreceau destul timp incercind sa atinga toate jucariile agatate, la-nceput cu miinile si apoi, mai tirziu, si cu picioarele (e mai buna decit caruselul agatat la patut, pentru ca jucariile sunt asezate mai jos si pot fi atinse mult mai usor de catre bebelus). Mie mi s-a parut o jucarie utila si am recomandat-o si altor parinti!

Daaa! Si eu tot cu trapezul am pacalit-o pe Ilinca - si a fost perfect, mai ales ca am avut 2 (unul luat de noi, altul primit) si cand se plictisea de unul, il scoteam pe celalalt!
Mai fain e cel cu jucarii ca sunatorile - e suficient sa le atinga si incep sa zornaie si le atrage atentia si-i captiveaza!
Si plimbari luuungi si dese!

Numai bine la bebici, mamici si burtici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

Cum este trapezul?puteti sa mi-l descrieti(nu geometric:D)sau sa-mi aratati o poza cu asa ceva?de unde l-ati luat si cam la ce pret?
Pupici!
Adina si BB Rares.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Multumesc pentru sfaturi, a inceput si puiul meu sa-si impreuneze miinile foarte de curind si acum sta cu ele impreunate si le baga in gurita...E adevarat ca ii place la plimbare, si in masina, dar nu il scot chiar de trei ori pe zi, deoarece nu am intodeauna chef...
In ce priveste trapezul, cred ca este un fel de elastic solid pe care sint agatate niste figurine din plastic viu colorate care pot fi atinse de bebelus cind intinde miinile in sus.
pe curind,

Adina si bebe Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Emi are un iepuras din cauciuc la care ii roade urechile, apoi trece la picioare si codita. Il intoarce pe toate partile. Pozitia in care sta acasa, pe patul mare din dormitor (in camera ei nu doarme decat noaptea - nu ii place sa stea ziua in patutz) e una inventata de tata... cu 4 perne. Sta cam la 45 de grade, bine sprijinita si are o perna sub picioare pentru frana, ca sa nu se duca la vale.
Cand se plictiseste de iepuras, are o ratzushca din acelasi material la care ii rontzaie numai ciocul si coada si apoi alte jucarii care suna, dar cu care nu se joaca chiar asa de mult.
Una mai interesanta pentru ea, e un omuletz care sta intr-un cerc - e de la Camera (poate se gasesc si in Romania) si se invarte. Si cu asta se joaca destul de mult.
Mai nou, si-a descoperit picioarele si se joaca destul de mult cu ele, iar daca e pe burta se taraste tot patul dintr-o parte in alta si asta cred ca ii face mare placere pentru ca de obicei plange cand o intorc.
Nu uitati ca Emi e mai mare, are mai bine de 4 luni si jumatate si e si mai slabutza. Copiii mai dolofanei se misca mai greu. Iar in ceea ce priveste apucatul jucariilor, difera mult de la un copil la altul. Emi avea aici o prietena care avea peste 4 luni(a plecat intre timp) si cand voia sa prinda ceva, nu prea ii iesea pentru ca nu intindea manutza desfacuta, ci era stransa in pumn. Normal ca nu putea prinde nimic, dar era atata de dulceeeee.
In general, Emi e un copil cuminte si e mai molicica. De la inceput a fost asa... Nu a avut nici colici si de aia nu a prea fost dadacita. Si eu sunt la fel, foarte inceata si calma. Nu se poate compara cu un alt bb care e energic si batzos. Fiecare copil e unic in felul lui, stiti prea bine chestia asta.
Parca as da si eu oleaca din cumintenia ei pentru mai multa pofta de mancare - taaaaareeeeee rau mai mananca laptele.
Pupici si numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Buna dimineatza tuturor!
Trapezul este un "schelet" format din niste betze, 5 la numar: un batz sus, pe care sunt agatzate jucarelele si alte 4 care reprezinta "picioarele"; bb se aseaza pe spate sub acest schelet si se joaca singurel cu figurinele agatzate de bara de sus. De fapt, nu stiu daca "trapez" este denumirea corecta sau asa i-am spus eu ... nu mai stiu. In orice caz, eu l-am primit din Germania, in Ro nu am vazut o singura data, nu mai tzin minte unde, posibil in Prisma la magazinele pt. copii, dar nu erau asa de frumoase. Oricum, e o jucarie f. buna pt. copii asa micutzi care nu stau inca in funduletz, ci mai mult pe spate.
Va pup!

Mergi la inceput

Revin cu amanunte.
Va puteti uita pe site-ul www.loriscompany.ro, la produsele Chicco: jucarii pt. nou-nascuti, trapezul se cheama "Activity Gym". Nu stiu cit costa, dar Loris s-a mutat din Prisma unde era inainte in CORA (dupa ultimele informatii primite de la ei) si mai au si un magazin in Bd. Decebal nr. 9.

Mergi la inceput