Alaptatul Help line! (8)
Raspunsuri - Pagina 20
veronicka spune:
nici macar nu vissez sa dau jos 9 kg dar macar 3-4 si tot conteaza
http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfg
Veronica -mami lui Marc-Andrei
ama1357 spune:
quote:
citat din mesajul lui veronicka
facem progrese cu alaptatul. nu mai refuza sanul aproape la nici o masa. da nu am mai facut proba suptului. dar nu vrem inca sa ne laudam
proba cu cantaritul se face la saptamana... in primele 3 luni trebuie sa puna un minim de 125gr iar in urmatoarele luni un minim de 85gr ( asta e valabil pentru copii sanatosi nascuti la termen)
emaaimee spune:
eu v-as recomanda sa nu mai va complicati cu cantaritul saptamanal ca e f stresant. va spun din proprie exparienta in plus fiecare bb are ritm de crestere propriu si mamcile au tendinta sa isi compare bb intre ei si asta e f stresant pt mama care alapteaza. mai ales comparativ cu bb pe formula. sunt patita si la bb 2 o sa fiu mult mai relaxata.
despre slabit, sigur ca se poate: nu in ritm pompieristic-diete fulger. insa alimentatia sanatoasa face bine amandorura(mama&bb):fara grasimi, consumati fainoase integrale(orez), carne slaba(peste, pui, vita), lactate, oleaginoase(neprajite: seminte de fl soarelui, dovleac, migdale, alune, nuci,etc.- f bune pt par, cate o manutza mica-snack) si fructe. exercitiu fizic moderat e ok-cu conditia sa nu va solicitati/ loviti sanii(tras fiare,etc)- si musai sutien alaptat care sustine f bine.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
ama1357 spune:
quote:
citat din mesajul lui emaaimee
eu v-as recomanda sa nu mai va complicati cu cantaritul saptamanal ca e f stresant. va spun din proprie exparienta in plus fiecare bb are ritm de crestere propriu si mamcile au tendinta sa isi compare bb intre ei si asta e f stresant pt mama care alapteaza. mai ales comparativ cu bb pe formula. sunt patita si la bb 2 o sa fiu mult mai relaxata.
dar tinand cont ca ea cantarea la fiecare masa, as zice ca este un pas important sa ajunga sa cantareasca la o saptamana...
eu pe baietelul meu il cantaresc la 4 saptamani cand am vizita la pediatru...
veronicka spune:
puiutul meu are de ceva vreme mucus in caca dar parca acum mai mult . stiti vre-un remediu?
roxy spune:
buna, eu pot spune ca am ceva vechime in alaptat, baietelul meu implinind maine 11 luni.Pana acum nu am avut probleme, reusand sa-l alaptez cam din a cincea zi de viata, deoarece nascand prin cezariana, laptele vine mai greu, dar am reusit.Am alaptat pana acum , dar oful meu este ca as vrea sa alaptez in continuare, am lapte, dar de cand i-au crescut dintii de sus, cam de o luna, strange foarte tare sanul, de ma urc pe pereti de durere.Nu am ce-i face in aceasta situatie, nu stiu cum sa procedez , ce sa fac, ca sa pot alapta in continuare.Dintii de jos nu sunt o problema pentru ca tine limbuta sub san, deci nu ajung , dar cei de sus sunt tare taiosi.
Daca s-a confruntat cineva cu aceasta problema , cu toate ca din cate am vazut cele care scrieti sunteti deabea la inceputul alaptarii,dar poate totusi, din cele cu copii mai mari, imi pot oferi o solutie.
Daca alta cale nu e il trec pe lapte prof , dar as mai fi vrut , sa-l alaptez macar cateva luni.
Va doresc bafta si nu va lasati tuturor care vor cu adevarat sa alapteze.Eu deabea la al doilea copil , la sfatul asistentelor unde am nascut, am reusit sa alaptez.La primul copil , tot la sfatul asistentelor, altele decat acum, am trecut copilul pe lapte praf, din cauza ca nu am stiut ca la cezariana laptele vine mai greu, iar daca nu-l pui pe copil la san, poti sa ai surpriza sa nici nu-ti mai vina , ca mie.
roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
ama1357 spune:
roxy
ma bucur ca ai reusit sa ajungi la o asa performanta!!! si iti doresc din toata inima sa poti chiar sa o si depasesti :)
eu personal nu am trecut prin asa ceva, dar cea mai buna prietena a mea si imi zicea ca atunci cand o musca ea ii trage sanul din gura si ii zice ca NU se face asa ceva ca pe mama o doare... si a reusit sa alapteze pana la 2 ani... ar fi alaptat mai chiar mai mult, dar copilul ei nu mai arata nici un interes... daca nu-l chema ea sa-l puna la san, el nu mai cerea... asa si-a dat seama ca cea care era de intarcat era ea si nu baietelul. :)
emaaimee spune:
Roxy cand alaptezi nu trebui sa simti dintii bebelusului. el stie ca te cam strange, fii sigura. doar sa ii spui ca nu are voie sa te composteze ca pricepe. si Oani a mea facea asa, la7 luni avea 4 dinti crescuti bine si ma cam capsa ii scoteam sanul eu din gura( indoi degetul mic ca un carligutz si il bagi pe la coltul bb in gurita, cu el iti scoti sanul din gura muscacioasa) si asa ii faci mereu pana invata. functioneaza, pe incercate.
eu am alaptat-o pe Oani si cu gura plina de dinti si nu m-a mai muscat.
succes
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
deschid capitol nou. revin cand e gata.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
Alaptatul-Help Line-(9)
Poftiti la vorba.
Noapte buna.
Rog moderatorii sa inchida acest capitol, multumesc.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII