Alaptatul Help line! (8)
Raspunsuri - Pagina 10
principe spune:
quote:
Originally posted by socrate
Dragii mei, ne-am dat un pic pe brazda cu suptul, avem insa alte probleme acum. Am impresia ca nu se satura deloc de la cat suge.Azi a supt non-stop de la 9 pana la 13. Eu una nu mai pot, sfarcurile mele nici atat. Nu stiu ce sa ii mai fac, acum plange din nou. E posibil sa nu fie laptele consistent?
Noemi, mami de Edvin Sebastian
nu,nu poate sa nu fie consistent.
chiar daca tu nu te alimentezi bine(cum multi zic." nu are laptele bun fiindca nu se alimenteaza corespunzator")organismul tau este sursa de unde se extrag toti nutrientii ptru producerea laptelui..deci este imposibil ca laptele sa nu aiba formula necesara pentru alimentarea bb-ului tau...intai te anemiezi tu si abia apoi laptele nu este consistent.
incearca dupa ce-i dai sa manance sa-l pui sa doarma...
nu-l lasa la piept mai mult de o ora si jumatate...poate sa te perceapa ca pe o suzeta,sa vrea sa suga nu ptru ca-i este foame ci din placere.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
emiliapop spune:
quote:
Originally posted by TOMALAVINIAquote:Sa-ti traiasca! Nu ma pot abtine si iti scriu: sa nu renunti la alaptat, mai ales ca fetitza ta a luat fff bine in greutate.
Originally posted by emiliapop
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Azi dimineata am facut un test dupa ce a supt m-am muls si eu cu pompa sa vad daca se opreste fata ca nu mai este lapte sau ca s-a saturat si am mai scos cu ea in aproximatix.10 minute 50 ml dintr-un san si 50 ml din altul deci in total 100 ml si am mai incercat sa ii dau cu bibe dar il impinge cu limbutza de zici ca o urzica.
Deci eu am tras concluzia ca lapte este dar ea si-a facut o ratie si se opreste cand simte ca s-a saturat.
E drept ca vrea sa suga cam la 2 ore ziua iar daca suntem afara si doarme si la 3-4 ore.
Emilia cu Eveline Mihaela (05.02.2008) si Alexandru Paul (16.08.2006)
poze cu noi si Eveline
Pune-o sa suga la un san, pana il goleste si apoi mut-o la celalalt(spre sf mesei ea suge laptele gras), daca mai vrea.Iti comuica ea cind e satula, stai linistita:))
Nu te stressa, las-o pe pediatra in pace, documenteaza-te si nu asculta de ea la introducerea laptelui formula.Din proprie experienta, asa a facut si eu la prima fata, apoi mi-a parut rau, lapte aveam, dar am ascultat pediatrul...:((Si am introdus laptele praf, ai la 7 luni era intarcata....:((
Acum, la a doua fata alaptez si are 1 an si 5 luni.Si mi-am si schimbat pediatrul....
Asa ca fii linistita, ea asimileaza ff bine, doar nu poate sa cresca in lungime si sa ia in greutate mult, in acelasi timp.
Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)
Lavinia multumesc mult pentru incurajare ,
la fel ca tine am ramas cu regretul de la primul copil ca l-am alaptat numai 6 luni cam impotriva deciziei pediatrei care vroia sa imi introduca formula de la 3 luni si acum am ocazia sa imi iau revansa si sa alaptez cat vrea fata sa pape de la mine si eu sa scap de regrete.
Emilia cu Eveline Mihaela (05.02.2008) si Alexandru Paul (16.08.2006)
poze cu noi si Eveline
TOMALAVINIA spune:
si din partea noastra! Spor la alaptat!
Si nu uita: noi suntem aici si iti raspundem intotdeauna(si eu am avut cu fetele de la Alaptatul Help line maaare noroc de cind alaptez, pe dr nici nu l-am intrebat nimic niciodata referitor la alaptat).
socrate spune:
Copilul meu e pur si simplu nesatul, ca nu stiu ce altceva sa mai cred. A mancat intr-una azi. A golit un san, dupa care l-am trecut la celalalt l-a rezolvat si pe ala. Nu a vrut sa doarma deloc deloc azi. A mancat a ragait, a regurgitat dupa care a mancat din nou. As zice ca e rasfat, dar trage intr-una nu doarme cu tzatza in gura. Acum in final a adormit ca era atat de obosit incat nu mai putea sa stea treaz.
Sper sa ne reglam cu chestia asta. Am mai golit si 100 de ml din sanul drept ca pe stangul il prefera el si e si mamelonul mai rezistent. Am zis ca daca mai trag laptele de inceput ajunge mai repede la cel consistent. Sa vedem cat doarme. Dar la noapte nu cred ca scapam de suplimentare, ca nu pot sta toata noaptea treaza cu el la san.
Noemi,
burtika spune:
Buna ziua fetelor,
Am si eu nevoie de un sfat de la voi: am alaptat exclusiv pana la 6 luni dupa care am inceput usor cu diversificarea.fetitat mea are acum 9 luni si o saptamana si nu vrea sa manance aproape deloc altceva decat san. Sunt zile in care nu mananca decat san si zile in care mai scapa cateva lingurite de altceva. laptic se pare ca inca mai am suficient, a luat bine in greutate, la 8 luni jumatate avea 9,600 kg, este vioaie, sanatoasa...manaca cu pofta san ...dar nu vrea altceva si nu stiu ce sa-i fac. Mi-e teama ca nu-i mai este suficient laptele meu, ca, cu cat creste mai mult cu atat imi va fi mai greu sa o fac sa pape si altceva . Eu sunt fericita ca am inca laptic pt ea, nu vreau sa opresc alptarea, as vrea insa sa pape si altceva. Va rog sa-mi spuneti cat de mult papa bebelusi vostri la 9 luni si ce credeti ca as putea face sa o conving sa pape si altceva. Nu stiu daca am postat corect aici dar m-am gandit ca este un sbiet legat de alptat.
TOMALAVINIA spune:
quote:Sa-ti traiasca!
Originally posted by burtika
Buna ziua fetelor,
Am si eu nevoie de un sfat de la voi: am alaptat exclusiv pana la 6 luni dupa care am inceput usor cu diversificarea.fetitat mea are acum 9 luni si o saptamana si nu vrea sa manance aproape deloc altceva decat san. Sunt zile in care nu mananca decat san si zile in care mai scapa cateva lingurite de altceva. laptic se pare ca inca mai am suficient, a luat bine in greutate, la 8 luni jumatate avea 9,600 kg, este vioaie, sanatoasa...manaca cu pofta san ...dar nu vrea altceva si nu stiu ce sa-i fac. Mi-e teama ca nu-i mai este suficient laptele meu, ca, cu cat creste mai mult cu atat imi va fi mai greu sa o fac sa pape si altceva . Eu sunt fericita ca am inca laptic pt ea, nu vreau sa opresc alptarea, as vrea insa sa pape si altceva. Va rog sa-mi spuneti cat de mult papa bebelusi vostri la 9 luni si ce credeti ca as putea face sa o conving sa pape si altceva. Nu stiu daca am postat corect aici dar m-am gandit ca este un sbiet legat de alptat.
lacramioara (burtika) mamica de Iris Maria (28.07.07)http://community.webshots.com/user/lacramioaraD
Si Cristina mea tot asa facea....si am inceput diversificarea la 6 luni cu suc de fructe, apoi cu cereale.
E important sa o obisnuiesti cu mancarea, treptat.Bineinteles, nerenuntand la alaptat.Incearca sa ii faci un program peste zi: dimineata sa suga cit vrea, apoi spre ora 11 un fruct( sau suc de fructe) iar la pranz mancare gatita, la inceput cite 1-2 linguritze(vezi cit vrea ea), dupa amiaza cereale cu laptele tau sau branzica facuta in casa.Completare poti sa ii dai sa suga, dar numai dupa ce maninca si incare solida, oricit de putina ar fi ea.
Mai multe informatii vei afla la subiectul diversificarea.
si crestere mare!
TOMALAVINIA spune:
Am gasit un link:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65268&whichpage=26&SearchTerms=diversificarea
Poate te ajuta!
burtika spune:
TOMALAVINIA, multumesc pentru raspuns . Am citit si la "divesrificare", linkul pe care mi l-ai dat , sper sa o scoatem la capat pana la urma.
Eu ii fac mancarica zilnic incepand de la 6 luni, chiar daca ea nu papa deloc eu de 3 ori pe zi ii dau, dimineata fructe, uneori cu cereale, la pranz piureul de legume cu carnita sau galbenus , dupa-amiaza iaurt. Chiar daca nu mananca deloc uneori , nu sarim peste nicio masa, tocmai pt a se obisnui. Am incercat sa nu disper, sa nu o fortez deloc (daca o pacalesc si ii bag in gurita cand nu vrea ea oricum scuipa sau mai rau vomita), dar cand vad cat mananca alti copii de varsta ei ma mai apuca disperarea. Cred ca problema este la adormitul cu tzitzi pt ca astfel isi ia portia de laptic si numai vrea altceva, dar inca nu stiu cum as putea sa fac sa adoarma altfel.
principe spune:
Lacramioara,
am sa-ti zic ce mi-a zis mie nutritionista "inca nu s-a intalnit un bb care sa nu lase pieptul in favoarea mancarii"asteapta,pana la 1 anu ptru un bb este suficient sanul,fetita ta inca nu este pregatita sa pape,dar sigur o va face.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
socrate spune:
Cred ca nu am mai citit asta pe aici, asa ca va relatez cazul bebelului meu. Refuza biberonul mai nou in favoarea sanului. Ce ziceti de asta?
Prefera sa traga la san decat la biberon. Asa ca am ramas la un biberon la 9 seara cu supliment, restul meselor incercam sa ramanem exclusiv la san.Eliminam suplimentul pe rand...sper. Pare sa se dea pe brazda. Acum am descoperit si suzeta. Nu as fi vrut sa ii dau, dar asa pot sa il pun jos de la san, altel sunt eu suzeta lui, si nu e ok.Mai ales ca a tot regurgitat, mancand prea mult.
Va tinem la curent.
Noemi,