Raspunsuri - Pagina 2
isabela spune:
Bia,
Mama mea a fost operata in Octombrie 1998, dar a fost prea tarziu. Diagnosticul a fost clar de la inceput: cancer gradul IV cu metastaze osoase. Si mama a urmat chimioterapie, cobaltoterapie, tratamentul cu tamoxifen si alt tratament pentru a preveni intinderea metastazei la celelalte oase care nu erau afectate. Din pacate totul a fost zadarnic. S-a stins, in dureri groaznice, acum 2 ani si 3 luni.
Ii doresc sanatate mamei tale.
Am invat un lucru: daca imi va apare nodul ma voi duce inca din prima faza,cand viata imi poate fi salvata. Daca reuseam sa-mi conving mama sa mearga la operatie atunci cand s-au descoperit nodulii,sunt sigura ca si azi ar fi fost in viata. Voi trai toata viata cu ideea ca nu am avut puterea de convingere necesara.
nelia spune:
Isabela, nu scriu ca sa te incurajez sau consolez, dar nu ai de unde sa stii ce s-ar fi intimplat daca ai fi reusit sa o convingi pe mama ta sa se duca la doctor imediat ce a vazut primul nodul. Cancerul e o boala care evolueaza si dupa un anumit tipic, dar poate sa fie si atipic. Prietena mea cea mai buna a depistat acum citiva ani un nodul la un sin si s-a dus imediat la doctor. Era, din pacate, cancer, a fost operata, a facut terapiile care se fac dupa, nu era extins, totul parea OK. Pina anul trecut, cind brusc situatia s-a inrautatit desi si-a facut analizele de rigoare o data la sase luni. Diagnosticul: cancer uterin (stadiul III) si ovarian (acesta din urma cu metastaza). A fost evolutia cancerului ei atipica sau doctorii care au tinut-o sub observatie incompetenti?!? Poate nu va sti nimeni niciodata adevarul, eu stiu doar ca prietena mea s-a ocupat foarte mult de sanatatea ei si nu numai cind a aflat de nodul si cu toate astea... nici nu vreau sa ma gindesc mai departe! Voiam doar sa-ti spun ca nu se stie daca ai fi reusit sa o salvezi ducind-o imediat la doctori pentru ca nu ai cum sa stii cum ar fi evoluat lucrurile chiar daca se opera la timp.
Cornelia, mamica Agatei
bia spune:
Isabela,imi pare rau si scuza-ma pentru intrebare...cred ca te-am rascolit si n-as fi vrut.Si noi stam cu frica in san;mama,in primavara a inceput sa aiba dureri mari de coloana,a fost la doctor si si-a facut analize,care i-au iesit bine si inca una prin care se determina osteoporoza;se pare ca are un inceput de osteoporoza la coloana.Speram doar asta sa fie.
isabela spune:
Bia,
Stai linistita. Am inceput sa accept ca asta-i viata, ca am un copil de crescut si trebuie sa-mi vad de viata mea,dar, o parte din sufletul meu a murit odata cu ea.
Inca odata ii doresc multa sanatate mamei tale, si am observat ca in aceasta boala starea psihica are o mare influenta. Eu, pe toata durata bolii mamei am incercat sa vada cu alti ochi starea in care se afla.
Nelia, stiu ca ai dreptate, dar mereu va exista intrebarea:"Daca"? se opera atunci, oare nu ar fi trait si azi?
nelia spune:
Stiu, Isabela, intrebarea nu are cum sa dispara, dar am vrut sa-ti spun ca nici daca ar fi ajuns la timp la doctor nu se stie care ar fi fost evolutia bolii.
Dyana, poti sa-mi dai, te rog, detalii despre Lasermed, adica telefon, adresa, daca trebuie sa ai o trimitere de la un ginecolog sau medic de familie etc.? Mai o prietena buna in Bucuresti care ar vrea sa faca o ecografie sau o mamografie si m-am gindit sa-i spun despre Lasermed.
Cornelia, mamica Agatei