Martisoare!

Martisoare! | Autor: tlaura

Link direct la acest mesaj

M-a trasnit asa...! faceam curat prin casa si am dat peste cateva martisoare aduse din Romania. Si mi-am adus aminte, am deschis tv-ul... in afara de postul "acasa" unde la sigla este atarnat un martisor... nimic! Nici o prezentatoare nu are vre-unul la piept. In anii trecuti aveau majoritatea! Simt un mare regret ca din acest simbol romanesc nu a mai ramas nimic, sau aproape nimic! Importam tot felul de sarbatori, de obiceiuri, dar pe ale noastre nu suntem in stare sa le conservam! Chiar imi pare tare rau! Eu am purtat martisorul daruit de sot, in fiecare an, chiar si aici!
mai poarta femeile din romania martisoare?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Nu prea, mai mult fetitele de scoala dar nu cum purtam noi pieptul plin. Eu am uitat luni sa-i pun si fetitei mele la gradinita un martisor in piept. Nici ea nu a zis nimic. Si mie am uitat sa-mi pun in piept martisorul de la sotz. Marti i-am pus si ei si mie si eu il port in continuare pe gulerul de la geaca.
Nu prea am vazut pe strada femei cu martisor in piept, ieri am vazut una care avea doar brosa fara snur, e drept ca nici nu am fost atenta, nu m-am uitat special dupa asta dar de acum o sa ma uit. Sau e deja tarziu?

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Mie imi place sa port martisor, dar anul asta nu am primit decat virtuale. Am insa cateva colege romance pe care le-am vazut cu martisoare in piept, primite din tara. Am fost tare incantata!

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Eu am primit un martisor, de fapt e un medalion, si il port la gat, fara snur insa .

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

nici eu nu am primit clasicul martisor (de fapt am primit UNUL de la o prietena), dar in schimb am primit flori si bijuterii
eu am daruit tuturor prietenelor flori si martisoare (din partea baietelului meu), dar cu fiecare an gasesc tot mai greu martisoare care sa-mi placa, se fac multe din plastic, mie imi plac cele 'naturale' (flori uscate, scoici etc)

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut bebe, site-ul lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Si eu mi-am pus martisorul la lantisorul de la gat, fara snur, chiar pe 1 martie. Iar Cristinei, la cererea ei, i-am agatat atat pe geaca, cat si pe bluzita care o poarta.
Iesind afara, sambata(1 martie), mirata, m-a intrebat de ce nu are nimeni martisor la piept.
I-am zis ca e o traditie romaneasca si....probabil, nu sunt romani pe strada.Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

E frumos obiceiul de a purta martisoare, nevasta si fetele mele poarta atat in piept, cat si un snur bicolor la mana.poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Si tu cum il porti Rufus? Acest obicei este si pentru barbati nu numai pentru femei sau fete.
Noua ne-au trimis parintii din Romania martisoare precum si snurulet bicolor, cum zice Rufus. Baiatul le poarta cu mindrie in fiecare an. Anul trecut a mers cu ele la scoala si le-a explicat colegilor si invatatoarei ce inseamna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Din cate stiu, tocmai snurul este important. Martisorul fara snur nu prea are aceeasi semnificatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camicreata spune:

buna eu sunt in italia si aici nu este obiceiul cu martisoare.au o floare galbena care se da de 8 martie.ei nu au babe nu au nimic..pentru toate doamnele si domnisoarele o floare


burgalassi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Da, exact mariamunteanu, snurul e cel mai important, ca in rest poate fi o brosa, un pandantiv, orice!
Asa e Dana, noi cand eram mai mici aveam pieptul plin cu toate martisoarele pe care le primeam! iar eu primeam multe de la baietii de la scoala, si mama ce mandra mai eram; numarul lor era direct proportional cu aprecierea de care aveai parte in scoala !

Am mai auzit si ca inunele zone, chiar si barbatii poarta martisoare; dar ar fi culmea in ziua de azi cand nici femeile nu le mai poarta sa iasa Rufuscu martisorul in piept !

Si totusi nu pot sa nu ma intreb de ce nu se mai poarta martisoare?

Camicreata, multumim pentru floricele!

Mergi la inceput