Ptr. cele care ati trecut prin iminenta de avort

Ptr. cele care ati trecut prin iminenta de avort | Autor: Helen

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

Am mai postat eu un subiect referitor la iminenta de avort acum vreo 3 sapt dar din nefericire sunt in aceeasi situatie! Adica de 3 sapt am sangerari usoare maronii! Am facut initial tratament cu Utrogestan -3/zi, diazepam , aspirina, Vit E forte ... apoi dupa o sapt mi-a schimabta tratamentul cu Gravibinon la 4 zile cate o inj. - 5 fiole in total...o sa il tremin peste o sapt! Am facut 3 ecogarfii..la o sapt distanta..bb este ok...chiar a crescut mai mult cu vreo sapt. dar sangerarile persista! Medicul zice ca este totusi bine ca bb e ok si ca sa speram ca vor disparea si sangerarile ptr. ca hematomul respectiv s-a redus f mult ...de la 26/17mm la 6/3mm acum o sapt, dar eu vad acelasi lucru pe tampon.... acum sunt in sapt 13. si medicul este in concediu pana dupa 10 august!

I s-a mai intamplat cuiva asa ceva? Stau in pat de 3 sapt dar nici o schimbare...uneori imi cam pierd increderea...Voi ce credeti? Durei de burta nu am avut si nici nu am, decat usoare si nu chiar permanente..dar totusi..a trecut mult timp si am respectat si tratamentul si repaosul !
Eu sper ca totusi va fi bine dar uneori parca imi mai pierd din incredere... daca ati trecut prin asa ceva spuneti-mi si mie, la voi cum a fost? si cat a durat?

Va pup!
Helen

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adita spune:

In primul rand, orice ar fi, nu-ti pierde increderea.Bebelusului ii trebuie o mamica linistita. A trecut totusi destul timp si daca bebe e bine in continuare inseamna ca e un luptator si ca ai cu fiecare zi mai multe sperante. Sper sa fie bine.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

draga mea, eu am fost din luna a sasea cu iminenta de avort dar nu datorita sangerarilor ci contractiilor care m-au tintuit la pat 3 luni jumate.dar cu rabdare, noroc, Salbutamol, No Spa, datorita unui om extraordinar care a fost medicul meu si fetelor de pe DC(ordinea pomenirii a fost aleatoare), fetitza mea are acum 8 saptamani si e o dulceata.
sarcina usoara si multa incredere

cristiana si bb Theodora Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Stai linistita, totul va fi bine...Cu tratament, dar si cu calm si liniste, se rezolva totul...Ti-am mai zis, si eu am trecut prin asta( fara sangarari, insa cu contractii deosebit de puternice) in luna a 2-a de sarcina...Si acum am o fetita de aproape 2 luni jumate! Mare si sanatoasa! Sa stii ca repausul si starea sufleteasca a mamei conteaza foarte mult! Eu nu m-am mai dus la serviciu din luna a 2-a de sarcina, am stat vreo luna si ceva mai mult in repaus, am incercat sa-mi creez o stare sufleteasca si ganduri pozitive...Conteaza foarte mult! Si...crede-ma, a meritat!!! Iti doresc multa sanatate, liniste si ganduri frumoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

cu sangerarea nu e de glumit...dar termenul de iminenta de avort e destul de generic si se foloseste pentru orice problemuta oricat de mica. Daca doctorul a spus ca e OK asa va fi. Eu am avut diagnosticul asta din luna 4 datorita unei sangerari si am avut contractii permanente pana in sapt 36 cand am si nascut. Bebe are 8 luni aproape si este o dulceata.

Pupici pe burtici
marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dy spune:

Draga mea, eu am trecut prin amenintare de avort si ulterior prin iminenta de avort. La 8 saptamani de gestatie am avut o hemoralgie puternica, la care doctorul care a fost de garda atunci cand m-am internat a vrut sa ma chiureteze... Am protestat vehement, si i-am spus ca pana nu vine doctorul meu nu trebuie sa-mi faca nimic. Dimineata, cand a sosit, ii spunea ca oricum crede ca am pierdut sarcina pt. ca mi-a scos un pumn de cheaguri. La ecograf s-a demonstrat contrariul, adica, aveam si bb, si lichid, si placenta. Mi-au dat sa iau vitamina E forte, No Spa si alilestrenol si bineanteles repaus la pat. Dar... la fel ca si tine ma patam de ceva maroniu, nu ma durea nimic in schimb. Pe la vreo 10 saptamani mi-am luat inima in dinti si m-am prezentat frumusel la Bucuresti (eu sunt din Pitesti)la Sp.Polizu, la Conf.Dr. Poiana Nicolae, care, dupa ce i-am povestit totul cu lux de amanunte, si dupa ce m-a pus la ecograf, mi-a spus ca am placenta putin dezlipita, m-a pus sa fac un car de analize, si mi-a dat sa fac injectii cu Gravibinol, 1 pe saptamana (am facut vreo 10-12, no spa, feretab si centrum. La analize mi-a iesit o Toxoplasmosa de toata frumusetea(am avut pisici)...si cred ca iminenta de avort se datora si acestei "boli". Am facut tratament cu Rovamicina 10 zile, dupa care mi s-a negativizat. La fix 9 luni am nascut prin cezariana o minune mica, alba, cu mult par si cel mai important sanatoasa tun de 3,350 g, 53 cm. Imi puteti vedea minunea. Se numeste Cezar Andrei si este "bucuria cea mai mare a vietii mele"

Dy - mami de Cezar si sotie de Danut

http://community.webshots.com/user/dienuta101

Inchide fereastra

Dy - mami de Cezar si sotie de Danut

http://community.webshots.com/user/dienuta101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Sangerari usoare si mai rosii si mai maronii am avut si eu pana dupa ce am implinit 3 luni. Nu am facut nici un fel de tratament in mod special, ci doar am avut niste supozitoare cu progesteron pe care mi le puneam zilnic seara. Doctorul a zis sa stau la pat, apoi sa nu fac efort, miscari bruste, etc. Dupa o saptamana de stat in pat nu ma mai puteam misca prea bine, asa ca am decis sa ma mai misc putin, indiferent ce s-o intampla. S-a intamplat ca pe 11 martie, a venit Emilia de 3200 g si 50 cm si care e bine si sanatoasa.
Nu dispera! Asculta doctorul... daca era ceva rau, eu zic ca avortai pana acum. Se intampla frecvent chestia cu sangeratul pana in luna a patra. Daca la echo se vede bine, si doctorul zice ca e bine, atunci roaga-te la Dumnezeu si totul va fi bine.
Sanatate si numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

Off!Off!! Eu am pierdut prima sarcina din cauza stresului dar dupa 2 luni am ramas din iarasi insarcinata si totul a decurs ok.In primul rand ai grija sa nu depui efort sa te feresti de caldura sa nu te enervezi si sa mergi la doctor de fiecare data ...Noroc si numai bine tie si bb-ul tau ...Delia si bb-ul Sebastian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Va multumesc tare mult ptr. raspunsuri si ptr. incurajari! dar oricat de optimista ai fi, cand vezi in fiecare dimineata aceleasi pete maronii... nu poti fi la fel de linistita ca atunci cand nu ar fi nimic suspect!

Eu anul trecut am pierdut o sarcina , era oprita in evolutie, dar a fost altceva ..pana la 9 spat nu se vedea nimic in afara de un sac fara embrion..sau cu embrion mort ..ptr. ca nu se vedea decat negru.. atunci mi-a iesit si o toxoplasmoza mai veche..deci destul de putin probabil sa fi fost asata cauza..oricum, am facut tratament.

Acum este altceva..l-am vazut pe bb de la 6 sapt cum ii batea inimioara si cum a crescut si se misca si etc...acum are ~13 sapt.!

Doamne, sper sa fie bine...dar nu pot fi cu adevarat linistita!... de asta intrebam daca a mai avut cineva sangerari pe o perioada atat de lunga!

Va multumesc,
Helen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinaw spune:

Dy parca a povestit povestea noastra (a mea si bebeului men Robert). Exact la fel am avut o hemoragie puternica la 8 saptamini (1 ianuarie 2002), nu eram in Bucuresti, dr. a vrut sa ma chiureteze, dar nu l-am lasat, a doua zi la ecograf bebe Robert era foarte zglobiu, mai bine zis ii batea inimioara si am avut singerari mai mult de luna. Tratamentul meu a fost tot cu Gravibinon, 1 data la saptamina si eu am avut pisica si am pastrat-o in continuare, dar in prostia mea nu am facut testul de toxoplasmoza, dar pina la urma totul a fost ok si am nascut normal la 38 de saptamini, un baietel de 3,200 pe 16 iulie 2002. Ideea e ca la nastere, alaturi de el era un hematom de vreo 2 kg.
Asa ca ai speranta si o sa fie totul in regula. Nu te agita ca ii faci rau lu' bebe.
Doamne ajuta si o sa fie totul ok.
Tina si bebe Robert (1 anisor si un pic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleur spune:

Si eu am patit asa ceva dar inconstient,nici nu stiam ca sunt insarcinata. Mie mi-au aparut aceste scurgeri maronii atunci cand ar fii trebuit sa am ciclu si am pus-o pe seama lui doar ca m-am gandit ca s-ar putea sa am o anexita sau ceva de genul asta. Si aceste scurgeri nu se mai terminau,la inceput mai pronuntate apoi din ce in ce mai mici...asta a durat vreo 3 saptamani.N-am fost la doctor,n-am luat nimic ,tot asteptam sa-mi treaca. Apoi dupa ce au incetat m-am gandit sa astept perioada urmatorului ciclu sa vad daca e normal sau nu...si nu mai venea. Atunci mi-a dat prin cap sa fac un test de sarcina. Deci...eu am aflat ca sunt insarcinata cand aveam deja doua luni iar cand am povestit doctorilor de aici ce mi s-a-ntamplat mi-au spus ca la unele femei e normal sa aiba aceste scurgeri.Acum bebe are 7 luni in burtica si e f. zglobiu.Sper sa fie si la tine acelasi lucru si sa n-ai motive de ingrijorare.Multa sanatate si bafta,
Fleur

Mergi la inceput