Bataia si scoala
Raspunsuri - Pagina 21
![](images/user_woman.png)
Andrada spune:
Nu nu stiu altii cum sint, dar scoala copilului meu ar incuraja oricine ar veni sa picteze oua tip brincovenesc, sint mutati dupa abilitati si preferinte, si sint incurajati sa invete cit mai mult de unde pot. Si e doar o scoala publica din US si daca e sa ii reprosez ceva e tocmai lipsa persistentei care in cantitati suficiente face minuni.
Iar cind spuneam de acea alienare vorbeam de faptul ca in final conteaza motivele ptr care home-school.
Daca e pentru motive circumstantiale ( scoala departe ca in Australia, mutat permanent, scoala publica proasta, scoala privata scumpa...etc) atunci dezvoltarea copilului probabil ca nu va suferi.
In momentul in care ii distrug increderea in cei din jur, ii tai legaturile cu institutiile publice ( guvern, scoala) fie prin neparticipare, fie prin deplingere, copilul se va lipi instinctiv de singurul stilp ramas in jurul lui parintele care tine loc dintr-odata de prea multe (mentor, profesor, parinte, doctor, lege, prieten, coleg etc), de aici co-dependenta periculoasa de care vorbeam, in momentul in care copilul are TOATA cunoasterea mediata de o sigura persoana, indiferent cine ar aceea.
Dar cum spuneam e numai parerea mea, as putea gresi fireste,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
amoga spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Nu nu stiu altii cum sint, dar scoala copilului meu ar incuraja oricine ar veni sa picteze oua tip brincovenesc, sint mutati dupa abilitati si preferinte, si sint incurajati sa invete cit mai mult de unde pot. Si e doar o scoala publica din US si daca e sa ii reprosez ceva e tocmai lipsa persistentei care in cantitati suficiente face minuni.
Du-te tu numa' la scoala si spune-le ca te intereseaza chestia cu pictatu' pe oua, si vezi cu cite au sa te ajute in ceea ce te intereseaza.
Ca cineva (i.e. un pictor ratacit) se ofera sa faca o prezentare la o scoala, e altceva. Scoala ar primi pe tava oferta, fara sa fi facut nici un efort pentru a obtine serviciile respectivului; daca nu-s dobitoci cei din administratia scolii (ca mai sunt si d-astia), n-au sa-l refuze.
Ce zic eu, e sa gasesti o modalitate prin care interesul copilului sa fie ceea ce genereaza actiunea. Ce zici tu, e ca din ani in Pasti se mai intimpla sa aiba loc intr-o scoala ceva ce intereseaza pe citiva dintre copii. (Caci alti copii vor fi fiind interesati de cintatu' la tambal, pictatu' pe peretii blocurilor, si frasu' mai stie ce alte interese d-astea prea putin cuprinse in manuale...)
quote:
Originally posted by Andrada
In momentul in care ii distrug increderea in cei din jur, ii tai legaturile cu institutiile publice ( guvern, scoala) fie prin neparticipare, fie prin deplingere, copilul se va lipi instinctiv de singurul stilp ramas in jurul lui parintele care tine loc dintr-odata de prea multe (mentor, profesor, parinte, doctor, lege, prieten, coleg etc), de aici co-dependenta periculoasa de care vorbeam, in momentul in care copilul are TOATA cunoasterea mediata de o sigura persoana, indiferent cine ar aceea.
Mai intii ca nu trebuie sa distrugi nici o incredere. Faptu' ca un parinte nu crede in nu stiu ce, nu treb'e sa insemne neaparat ca nici copiii sai nu vor crede. Atit copiii, cit si parintele ar trebui sa fie liberi sa-si formeze si sa-si pastreze sau schimbe opiniile, dupa ce criterii vor fi considerind fiecare.
Si nici nu vad de ce copilu' s-ar crampona de parinte, sau ar deveni foarte dependent de acesta, atita timp cit parintele il indeamna pe copil sa joace un rol activ in propria-i educatie (sa caute, sa intrebe, sa citeasca, sa navigheze pe Net, sa viziteze, etc.). Din contra, as crede ca copilul va deveni mai repede capabil sa studieze pe cont propriu ceea ce ii trezeste interesul, decit similarii sai dusi cu forta in scoli si fortati sa studieze conform unor programe prestabilite.
A.M.
ps/ As avea si eu o intrebare... La scoala la care merge fiul tau se recita in fiecare dimineata juramintul de credinta fata de drapel? (Pledge of Allegiance)
![](images/user_woman.png)
Sheannamp spune:
Continuarea subiectului aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=122240