hidrocefalia

hidrocefalia | Autor: annia

Link direct la acest mesaj

Un doctor pediatru ne-a spus ca fetita noastra de numai 7 luni ar putea avea hidrocefalie.Am citit si eu ulterior despre aceasta boala si nu mi se pare ca are simptomele specifice acestei boli. In plus are dimensiunile normale pt varsta ei ,respctiv:circumferinta capului 44 cm , greutate 9 kg si inaltime 71 cm.Nu stiu ce sa mai cred... As vrea sa ma ajutati cu un sfat sau o parere . va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

Cum ti-a zis asa? A verificat cu niste tabele de crestere? eu am niste grafice si limita superioara la varsta de 7 luni a perimetrului cranian este de 44,9 cm. deci nu este mare.Fa-i o ecografie transfontanelara ca sa te linistesti. Exista si hidrocefalie cu perimetru cranian mic, dar asta ar insemna sa aiba o substanta cerebrala redusa, deci retard psiho-motor si alte semne cum ar fi globii oculari (privirea) orientati in jos ("in apus de soare"), fontanela bombata. A vazut el asa ceva? Nu stiu cum unii arunca asa cu vorbe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niko31 spune:

Cum spune si alexpa mi se pare ciudat sa aunci cu vorbe numai asa...In primul rand despre hidrocefalie din cate stiu eu la o adica se afla mmuuulltt mai repede, deci pana la varsta de 7 luni nu a vazut copilul?Pentru linistea ta sufleteasca du-te si fa un control de specialitate, dar ma indoies ca medicul respectiv sa aiba dreptate.
mai da-ne vesti


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annia spune:

I-a masurat capul pur si simplu cu un centimetru si mi-a spus despre chestia asta abea la plecare.Mi-a spus sa mai revin peste o luna pentru niste masuratori ca lui i se pare ca are capul prea mare.Fetita nu are nici privitea in "apus de soare" nici fontanela bombata nici nu vomita si mi se pate chiar f isteata pt varsta ei.Vorbeste (bine pe limba ei)si a inceput sa mearga si in picioruse dar sustinuta ca nu are echilibru.O sa merg si la un specialist dar parca am retineri sa nu nimeresc top in dcr ca asta care nu stie ce vb .va multumesc mult pt raspunsuri fetelor si o sa va mai anunt ce s-a mai intamplat. Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Cunosc pe cineva al carui baietel a fost diagnosticat cu hidrocefalie abia la 9 luni!! de fapt erau internati in spital pt ceva viral, si copilul a cazut pe cimentul din salon, din patut; asa cum cere protocolul a fost dus la echografie si asa au stabilit diagnosticul. La Bucuresti i-au spus ca putea foarte bine sa traiasca cu asta fara sa stie (mama imi povestea ca a vazut un tanar accidentat cu motocicleta, si care astfel a aflat de hidrocefalia ce o purta/traia de 20 de ani fara sa stie). Copilul face anual tomografii pentru evaluare, ia si tratament, e in faza stationara.

Dupa parerea mea baietelul respectiv este absolut normal (in ciuda fruntii usor bombate si a documentelor care atensta boala) tinand cont ca ne vedem des si este nascut in aceeasi luna cu fiul meu, deci am motiv sa evaluez copilul fiind in cunostinta de cauza.

Sigur ca bine ar fi sa nu fie, insa si daca e asa, curaj, Dumnezeu nu ne da ce nu putm duce! Va doresc numai sanatate si o infimare a diagnosticului, pus cam la ochi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ammara_alx spune:

buna!!!in urma cu 9 luni...am trecut prin aceleasi momente,prin care treci si tu!...si stiu ca nu e usor!!!eu sunt din bt si aici medicii nu sunt chiar cei mai buni!!!vazand ca nu este ceva in regula cu baietelul,ne-am dus la iasi...acolo i s-a facut radiografie craniana,ecograf si CT(tomograf),in urma examinarii s-a constatat ca are intr-adevar hidrocefalie,dar fara elemente de actiune,deci nu are acel tip de hirocefalie,in care sa i se mareasca capul!!!noi am mai fost si la tg mures,pt ca aveam nevoie de ajutoorul unui specialist neurolog...baieteluul nostru are mai multe probleme!!stiu ca e greu,dar incearca sa mergi sa-i faca mai multe analize,pt ca de cele mai multe ori si medicii se inseala!!!iti urez succes si astept un raspuns pozitiv din partea ta!!!o ssearaa buna!

Mergi la inceput