codul numeric personal
Am o nelamurire(n-ar fi singura)si poate ma ajutati sa ma ''luminez''.CNP nu e obligatoriu sa inceapa cu una din cifrele 1 sau 2 in functie de sexul copilului?1 daca e baiat,2 daca e fata?
Pupici,Cristina si bb MIHAI
Raspunsuri
Katink spune:
Asa e, acum nu stiu poate s-au mai schimbat, dar eu asa stiam ca e normal. Apoi e anul nasterii, luna si ziua si inca 4 cifre care nu inseamna ceva anume. Chiar nu am acum la indemana BI-ul....chiar ca m-ai pus pe ganduri... pe unde l-am pus
Merg sa il caut.
bubutzu spune:
Da,Katink,asa e urmeaza anul,luna,ziua,codul judetului(cred);am avut nevoie de codul numeric de pe certificatul de nastere al copilului(cod care coincide cu cel din buletin sau carte de identitate-da,nu e cazul ,e minor)si am constatat ca incepe cu 5(sub cifra e litera S;am apelat intai la voi,poate stiti...Daca nu,am sa intreb la casa casatoriilor unde a fost inregistrat(sper sa ma insel eu si sa fie valabil cu 5(?)si sa nu trebuiasca sa modifice ei.
marioan spune:
Asa era dar se pare ca de 1 an sau 2 au schimbat cu 5 respectiv 6 in functie de sex dar cel mai bine ar putea sa-ti spuna o tanara mamica.
petruta spune:
Era pentru cei nascuti in secolul trecut. Nu e o gluma.
Anul trecut, cind a venit sotzu' cu certificatul celui mic, i-am dat in cap cu el, ca nu s-a uitat ce scrie. S-a reintors la primarie si asa era se schimbase numerotarea, cu 5 si 6.
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil
raducu spune:
bubutzu,
acum s-au terminat codificarile cu 1 si 2;
mai nou CNP-ul incepe la baieti e cu 5 si la fete cu 6
si asta cred(nu sunt sigura) din 2000 a inceput codificarea;
apoi vine anul,luna, ziua nasterii, codul judetului unde s-a nascut, iar ultimile patru cifre nu stiu.
Mamica lui Raducu
dede spune:
quote:
Originally posted by bubutzu
Da,Katink,asa e urmeaza anul,luna,ziua,codul judetului(cred);am avut nevoie de codul numeric de pe certificatul de nastere al copilului(cod care coincide cu cel din buletin sau carte de identitate-da,nu e cazul ,e minor)si am constatat ca incepe cu 5(sub cifra e litera S;am apelat intai la voi,poate stiti...Daca nu,am sa intreb la casa casatoriilor unde a fost inregistrat(sper sa ma insel eu si sa fie valabil cu 5(?)si sa nu trebuiasca sa modifice ei.
Parca si la fi-meu tot 5 era !!! Eu m-am bucurat, ca inseamna ca trece clasa - la fete o fi 4?
www.desprecopii.com/forum3/icon_smile_evil.gif" border="0"> DeDe
dede spune:
quote:
Originally posted by dedequote:
Originally posted by bubutzu
Parca si la fi-meu tot 5 era !!! Eu m-am bucurat, ca inseamna ca trece clasa - la fete o fi 4?
Aaaaaa, 6 ziceti ? Las' ca-i bine, fac linistit si-o fetita atunci!!!