ob-uri

ob-uri | Autor: pisu_pisu

Link direct la acest mesaj

am tot cauat pe forum ceva legat de ob-uri sunt bune, nu sunt parerile sunt impartite dar as vrea sa vad ce ziceti si voi ,am vrut sa o intreb pe dr. mea dar sunt tot timpul pe fuga si uit mereu parerea mea este ca sunt mai igienice dar ce zic alti ma sperie ca faci chisturi ,ca nu o sa mai poti face copii,fibroane si alte chesti voi ce parere aveti ,eu am avut si o infectie cu toxocara si o asistenta mi-a zis ca este posibil sa fie de la ob-urile purtate la mare ca se umple cu apa si ca in mare sunt multe boli dar din cate am citit eu toxocra se ia pe cale oraa sau prin aer

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

DIn punct de vedere medical, nu sunt recomandate. Pot provoca iritatii, in cazuri rare sindromul Socului Toxic, iar folosinta lor indelungata se poate solda cu rani pe col. Daca nu poti si nu poti fara ele, renunta macar noaptea. Exista si teorii care sustin ca substantele chimice care duc la inalbirea materialului din care e facut ob-ul pot da tot felul de reactii. Eu zic mai bine fara sau doar in cazuri speciale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma2006 spune:

Doctora mea mi-a interzis folosirea ob-urilor dupa ce mi-a aparut o rana pe col. Acum folosesc cupa menstruala Mooncup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Si eu recomand mooncup.Desi o am de cateva luni tot nu am mesterit procedura scoaterii cupei si tot simt discomfort dar ii dau nota 10 pt toate celelalte criterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatiana83 spune:

buna!

ce este mooncup fetelor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

http://www.cupa-menstruala.ro/

Nici eu nu staim de dispozitivul asta, de la voi aflu acum. Nu e incomod? Am vazut filmuletul si pare destul de complicat de bagat si de scos si nici marimea nu e chiar de ignorat. E doar o parere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

interesanta alternativa asta numita cupa menstruala, insa ce nu-mi pot eu imagina e senzatia si grija pe care o are femeia cand scoate recipientul plin... deci mare atentie banuiesc sa nu se verse la momentul inoportun!

in rest va doresc sanatate ca si mie de altfel... imi ramane insa si mie un semn de intrebare ce produs de igiena voi folosi in continuare, daca si cele gen OB au "reclamatii".... deocamdata stau linistita pt.ca inca nu mi-a revenit menstruatia dupa nastere (alaptez cu spor in continuare )

pupici! fain subiect! interesant! bravo!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Medicul meu ginecolog mi-a zis sa incerc sa nu mai folosesc deloc tampoanele interne, deoarece nu e bine deloc ca sangele menstrual sa ramana in interiorul vaginului. Stim cu totii ca acesta favorizeaza numeroase infectii. A zis ca daca tosusi e musai sa port un astfel de tampon, sa nu il las mai mult de 3 ore.
Asa ca, in ceea ce ma priveste, absorbantele externe au ramas optiunea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

din cite am mai citit eu, problema nu e ca "ramine singele in vagin", pentru ca tampoanele interne il absorb....deci nu "balteste" acolo...eu de ex cind foloseam doar absorbante externe, dupa 2-3 ore simteam ca parca...miros, in plus muream chinuindu-ma cu servetele umede de uz intim sa curiat singele menstrual care se...imprastia, na, si care de asemeni capata miros pina ajungi sa faci un dus...

cu tampoanele interne am rezolvat chestia asta; schimbate la 2-3 ore nu miros absolut deloc, singele ramine doar in vagin si in tampon, nu intra in contact cu aerul si cu pielea deci nu miroase...

mi s-a interzis folosirea lor dupa cauterizarea unei rani cervicale, apoi am revenit la ele si a fost ok, am fost la controale si rana nu a mai aparut.

dar nu le las niciodata mai mult de 3 ore, indiferent care e fluxul sanguin in ziua respectiva; folosesc tampoane interne adaptate acestuia...

am citit undeva insa ca fibrele care se pot desprinde de pe virful tamponului pot ramine lipite de col sau de peretii vaginului si constituie factori iritanti...acuma nu stiu ce sa zic...

niciodata nu am intrat in mare cu tamponul intern; de la marea noastra m-am procopsit deja cu micoze cutanate si iritatii si refuz sa ma gindesc cum ar fi sa "balteasca" apa aia mizerabila inauntrul meu...bleax. mai ales ca si la dus, daca il faci cu tamponul pus, constati ca se imbiba cu apa....dar ma rog, eu oricum am o problema psihica legata de "cit se pot dilua domle??" toate dejectiile pe care le varsa atitea tari in marea noastra...neagra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Eu m-am pricopsit cu o rana pe col foarte posibil de la OB-uri (asa mi-a zis decotora mea), mi-a interzis sa le folosesc, eu la celelalte tampoane fac alergie (cele gen allwais), gasisem unele la carefree care mergeau cat de cat! Oricum, doctora mea mi-a recomandat vata de bumbac, cumparata de la farmacie, cica e cea mai sanatoasa! Cum dupa nastere CM nu mai e asa abundent pot folosi tampoane din alea zilnice in combinatie cu vata!Insa pana sa nasc era durere, in primele zile foloseam tampoane interne +externe sa nu am surprize! Acum depinde si de organism, mie mi-a zis ca am colul iritabil!

mama de 1 an si 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Eu le folosesc de mai bine de 15 ani si nu am avut nici o problema cu ele. Le-am intrerupt folosirea doar cateva luni dupa nastere [pana cand s-a vindecat epiziotomia.
Totul e sa le schimbi la max 4 ore si sa folosesti tampoane adecvate fluxului.

Ina

Mergi la inceput