"Nu ii ingheata capul?"

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia
[...] si repet, pe luna daca numar nu am la activ mai mult de 2 interpelari din partea unor binevoitoare...

Asta e problema ta -- ca numeri pe Luna, nu pe Pamint.

A.M.

ps/ Si mai spune-ne o data cum nu astepti tu comentariile la comentarii, ca sa fim siguri ca avem de-a face cu cineva care se crede ca vorbeste de la pupitru in sala goala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

dorsilia tare rau m-a intristat mesajul tau. atat de rau incat nici nu pot sa iti raspund. dar uite, o dedicatie pt tine. 1 , 2, 3, 4. de fapt uite 4, sa nu crezi ca e trucate sunt de duminica, cand afara nu erau decat vreo 12 grade, nu 17 ca azi...poate te mai gandesti un pic la ceea ce ai scris..

editez ca nu pot sa ma abtin..cum e aia cu subiectele insignifiante? mai povesteste-ne ca am impresia ca ai niste cunostinte serioase in domeniu...

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

EXTRAORDINAR!

..nu e nimeni (garantez) atata de agasant pe strada care sa te interpeleze la modul deranjant, fara sa te cunoasca.
deci lumea nu striga dupa tine pe strada, garantez.
Nu trebuie facut atata caz, cu alunecare spre rautate.

cum poti GARANTA ca nu se ia lumea binevoitoare de ea (sau alte mamici de aici) pe strada? sunt extrem de curioasa sa-mi spui cum poti GARANTA asa ceva!!!

cat despre rautate ... unde e?
pana la urma da acest subiect e asa ...

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Dorsilia, zau, imi pare rau ca te-ai suparat, dar mie chiar nu-mi place sa ma abordeze lumea pe strada, sa-mi spuna ce sa fac. Nu vad de ce isi fac altii griji pentru mine "Cainele moare de drum lung..." si asa mai departe (cand ma enervez o spun si pe asta, dar tot asa, numai prima parte; am observat ca nu toata lumea stie vorba asta romaneasca)

Uneori vad in plina vara persoane cu copii foarte mici infasurati in patura si cu batista pe fata. Mi se pare de-a dreptul periculos. Exista chiar si o teorie stiintifica despre supraincalzire si re-inspirarea aerului expirat. Dar nu ma duc sa o spun. Stii de ce? Fiindca eu cred ca persoana nu are niciun motiv sa creada ceea ce spune o persoana oarecare de pe strada. Persoana respectiva are alte surse de informatie, in cazul acesta anume probabil o mama sau o bunica. Poate bunica aceea nu a citit in viata ei nimic, dar pentru mama copilului este o sursa mai credibila decat o necunoscuta pe strada. Asa ca nu ma bag.

La fel, nu am niciun motiv sa cred pe cineva de pe strada. Si eu sunt pe strada, simt cat de cald sau frig este si fac ceea ce eu cred pentru copilul meu. De ce sa cred ca o oarecare stie mai bine decat mine? Sunt la al saselea copil, am citit cam tot ce mi-a cazut in mana despre cresterea copiilor si mi-am testat IQ-ul. A, si citesc si aici pe forum! Sigur, nu zic ca as fi cea mai grozava, dar nu exista niciun motiv ca eu sa consider ca o persoana oarecare, de pe strada stie mai bine decat mine ce e bine pentru copilul meu. Nu "ma dau mare", nu abordez pe nimeni la semafor spunand "Hei, ai vazut, copilul meu n-are caciula!"

Ceea ce ma intereb este daca aceste persoane se asteapta sa fie ascultate. Mi s-ar parea ciudat sa zic "A, da? E frig?" si sa scot o caciula din geanta si sa o pun copilului pe cap. La asta se asteapta? Sau vor sa se certe? Fiindca, da, uneori raspund politicos (mai ales cand ma abordeaza cineva care m-a ajutat sa duc carutul pe scari) si zic "Asa e obisnuit." Unii chiar spun "Ce bine ca l-ati obisnuit asa." sau nu mai spun nimic, dar cei mai multi insista: "Vai, dar e totusi frig." "Dar totusi e bine sa-i puneti ceva pe cap." Nu, nu mi se intampla de doua ori pe luna. Mi se intampla primavara, toamna si in zilele calde de iarna de mai multe ori pe zi. Si mi s-a intamplat si in plina vara, pe canicula "Vai, aici langa lac e curent, ar trebui sa-i puneti ceva pe cap." Si in unele zile sunt mai nervoasa, mai obosita sau pur si simplu ma gandesc la altceva si ma supara sa fiu abordata pe strada cu un sfat pe care nu l-am cerut.

Vreau sa-ti spun ca oricat as fi de nervoasa, de obosita sau de grabita ma opresc si raspund politicos celor care ma intreaba "Unde e....?" sau celor care ma intreaba "Nu raceste copilul? Stiti, am si eu un copil/nepot si nu-l scot fara caciula..." Si atunci ii spun ca asa l-am obisnuit si daca mai are ceva de intrebat ii raspund. Da, unii ma intreaba daca "Nu raceste niciodata?" si le spun ca raceste cam la fel ca ceilalti copii de varsta lui, poate mai des avand mai multi frati in colectivitate. In schimb, fratii lui mai mari, crescuti tot asa, racesc rar si mai putin grav. Da, spun asta oricarui necunoscut de pe strada care doreste sa afle ceva. Si nu o spun celor care nu intreaba....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Si, da, exista persoane agresive verbal, mai ales in ton, exista persoane care mi se adreseaza cu persoana a doua, singular sau cu "Mai, femeie..." Si in cazul relatat la inceput m-am simtit agresata, asa cum spuneam persoana respectiva s-a "bagat in sufletul meu", a repetat o intrebare la care eu nu raspunsesem desi era destul de clar ca o auzisem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

Dorsilia, cum te ai simti daca eu as garanta ca esti interpelata decat de vreo 2 ori pe luna...ptr ca poate faci parte din mamicile fooarte grijulii, ce oricum nu ies din canoanele general acceptate, ba poate si dai astfel de sfaturi...Totul...ipotetic vorbind, caci eu nu garantez ptr nimeni

In primele luni ale lui david eram inca in ro, sfaturi si intrebari am primit si eu destule(de ce chinuiti copilul in brate si puneti pungile in carucior...David nu vroia deloc sa stea in carucior, dar il luam insa doar sa pun in el una alta)...cel mai tare era cand ma intrebau ati botezat/n ati botezat incanoi fiind atei.Din cate imi amintesc parca m am riscat odata sa zic nu si sa dau oaresce explicatiuni...
Pai conform teoriei ..o fac ptr ca isi fac griji!tare nesimtitori mai sunt astia de pe aici ce ma opresc doar sa mi complimeteze copiii si sa le zambeasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

si eu am cateva dedicatii de saptamanile trecute insa le voi pune abia maine, so...fiti pe faza

Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

edit: ia, ca mi-a incarcat doua:

una
doua

edit 2: si confirm si eu ca nu este zi in care sa iesim afara si cineva sa nu comenteze ceva..nesolicitat; fie ca e legat de caciula si lipsa ei, fie ca e legat de dresuri si lipsa lor, fie ca e legat de lasatul copilei sa stea in fund pe scara (nu-i ingheata fundul?), sau de curentii care circula misheleste prin casa si care abia asteapta sa ne imbolnaveasca...etc etc etc etc....

si acu',v-am lasat, v-am pupat, si-am sarit direct in pat
tzurai tza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Da' poze din care sa reiasa ca ati lasat copilu-n capul gol pe frig aveti?Daca ati fi deschis subiectul asta acum o luna v-as fi facut eu niste poze ca sa vedeti ce-nseamna sa scoateti copilu' dezbracat afara...si la -30 de grade nene,pe viscol, printre nameti. (nu,nu pozam copilele mele ca-s fricoasa de fel si mi-e ca fac otita). Eu le las in capul gol cand se mai incalzeste, adica pe la -15 grade asa. si zau daca pricep de ce isi chinuie unele copiii cu caciula la doar -10 grade. Doaaamne ce lume!!!!www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Pe mine nu ma interpeleaza nimeni pe strada...am o figura prea a dracu' ca sa indrazneasca cineva
Insa singura data cand mi-a fost infofolit copilul de catre soacra pe cand avea copilul 2 luni si eram in plina vara, acesta mi-a racit si a urlat toata nopticica pentru ca nu putea sa respire pe nas si treaba asta il deranja rau. Respira in timp ce urla de mama focului,ca trebuia sa deschida gurita ca sa se faca auzit

Numai soacra se ia de mine cu orice ocazie - ca nu-i dau copilului suficienta sare sau fainos sau mai stiu eu ce alta stupizenie- dar asta nu face obiectul discutiei de aici

Lacri si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GGina spune:

Mie la -1 ,0 grade imi ingheata urechile.Eu le pun caciula pe cap daca e prea frig.Cea mica nu suporta fularul cica se simte sugrumata de git.Cind am fost in vizita la soara mea.Ma intreba pe mine daca a imbracat-o pe aia mica prea gros.I-am spus ca nu stiu ,sint copii mai rezistenti la frig si altii mai putin ,or mai fi si alte motive ,habar nu am.

Fi-mea nu suporta sosetele ,ala mare sta in fundul gol o juma de ora dupa ce iese din baie ,iar vara chiar o perioada mai lunga.

Mergi la inceput