In fiecare zi cu Dumnezeu ( partea a 3 a )

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Multumim...

Arhistefy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaruth spune:

1 Ioan 4:10

Si dragostea nu sta in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre!

Adevarata dragoste este descrisa in acest verset! Oricat vorbeste lumea despre dragoste, aici trebuie sa se opreasca pentru a intelege
adevarata dragoste.
Dragostea lui Dumnezeu este dragostea care a trimis pe Fiul sa moara
ca noi sa traim. A pus pacatul nostru pe El ca noi sa fim liberi de
orisice pacat.
Dumnezeu l-a pus pe El in locul nostru pe cruce ca Domnul Isus
sa ispaseasca pacatele noastre, El - Cel ce n-a cunoscut nici un pacat, a fost incarcat cu pacatele lumii intregi.
Dragostea Lui nu a fost si nu este o dragoste a vorbelor, desi Cuvantul Lui e “da si amin”, ci este o dragoste a faptelor.
In aceasta sta dragostea Lui, in daruirea Fiului Sau!
Nu vom fi niciodata in stare sa pricepem asa o dragoste.
De aceea, sa ne aruncam la picioarele Lui ca Maria, cu lacrimi de
pocainta si iubire,iar inima noastra zdrobita sa verse mirul ungerii
de dragoste si devotament pentru El!

Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

CUM SA INCETEZI CRITICA
"Oamenii care mereu ii critica pe altii si se delecteaza spunand rele despre acestia scot la iveala o imagine saraca despre ei insisi si o slabiciune a caracterului lor.In contrast cu acestia,cei care se simt bine laudandu-i pe altii,aratandu-le punctele puternice si transmitand vesti bune despre ei,dau dovada despre o inima iubitoare si de o imagine corecta despre ei insisi.In loc sa-i condamne pe altii ei se prezinta in termeni elogiosi.Mai degraba construesc decat darama.Acesti oameni nu numai ca se abtin ei insisi de la discutii negative care ranesc,dar prin atitudinea lor ei descurajeaza remarcile lipsite de amabilitate ale altora".
"Zidim sau daramam mereu
Prin tot ce facem vietuind sub soare
Suntem zidari muncind din greu
Sau in brigazile de demolare?"
Va pup fetelor!

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaruth spune:

1 Corinteni 10:31

Deci, fie ca mancati, fie ca beti, fie ca faceti altceva:
sa faceti totul pentru slava Lui Dumnezeu!

Sfantul Pavel discuta cu cei din Corint cu privire la felul lor de trai. Mare parte dintre corinteni au inteles calea Lui Dumnezeu, dar se pare ca au mai fost unii care nu aveau suficient discernamant pentru a face deosebire dintre ce e de folos si ce nu e de folos, dintre ce merita facut si ceea ce trebuie evitat. Pentru aceasta grupare, el scrie sa-si aranjeze viata in asa fel incat orice ar face, in orice situatie s-ar afla, sa faca totul spre slava Lui Dumnezeu.
In Coloseni 3:17 apostolul Pavel enunta acelasi principiu. El spune:
si orice faceti cu cuvantul sau cu fapta, sa faceti totul in Numele Domnului Isus, si multumiti, prin El, Lui Dumnezeu Tatal.
Apostolul Petru reia acelasi principiu si spune in 1 Petru 4:11: Daca vorbeste cineva, sa vorbeasca cuvintele Lui Dumnezeu. Daca slujeste cineva, sa slujeasca dupa puterea, pe care i-o da Dumnezeu: pentru ca in toate lucrurile sa fie slavit Dumnezeu prin Isus Cristos, a caruia este slava si puterea in vecii vecilor! Amin. Este evident, din aceste texte, ca tot ce facem, dar absolut totul
trebuie sa fie facut pentru slava Lui Dumnezeu!
De la micul dejun si pana seara tarziu, tot ce fac are scopul sa-L
glorifice pe Dumnezeu!
Nu stiu unde vei umbla astazi, nu stiu ce activitati ai inaintea ta,
dar stiu ca orice faci trebuie facut pentru slava Lui Dumnezeu!

Mergi la inceput

Arhistefy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Ingrijorarile ne jefuiesc de bucurie,ne secatuiesc energiile,ne inabusa marturia,ne opresc cresterea spirituala,si ceea ce-i mai grav,il dezonoreaza pe Dumnezeu.Isus a spus:"Nu va ingrijorati de ziua de maine;caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei"(Matei 6:34)
"In orice-ncercare,Isus e cu mine.
In orice-ntristare imi ia din suspine.
In orice povara-mi intinde o mana;
Simt clipa de clipa din mila-i divina."

"Cand punem ingrijorarile noastre in mainile lui Dumnezeu,El ne pune pacea Sa in inimile noastre."

alina

Mergi la inceput

Arhistefy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Minunata Carte Biblia, oare de ce asa de contestata in toate veacurile ? In toate imprejurarile ea iesit biruitoare.
Si azi cind multe descoperiri ale stiintei confirma Biblia in din ce in ce mai multe aspecte, domenii, lumea o critica si nu i-a in calcul profetiile expuse. Poate pentru ca noi ca oameni sintem limitati si ne place sa auzim lauda, dar nu ne place si critica. Spunea odata cineva ca nu vrea sa mai auda de Biblie deoarece "pisca", adica mustra cu cuvintele sale obiceiuri contrare invataturilor date de Dumnezeu prin Duhul Sfant oamenilor.

quote:
Originally posted by Elena

Despre Biblie:

"Ea este o carte ingrozitoare si placuta, plina de o cereasca pace, care intrece orice pricepere, plina de tunetele si traznetele lui Dumnezeu cel Atotputernic, care zdrobeste popoarele, cum sfarima olarul oalele sale, si inaintea caruia ele sint ca o picatura de apa intr-o vadra. E plina de cele mai delicate si placute mingiieri si fagaduinti ale unui Dumnezeu care hraneste pasarile vazduhului, numara perii capului si da sanatate copilului pentru care se roaga cu lacrami o sarmana mama. O carte care dezleaga cu vorbe simple cele mai adinci probleme ce au framintat omenirea de cind exista, care da raspunsuri copilului si se joaca cu intelepciunea inteleptilor; o poezie si o epopee impunatoare, care cuprinde totul in sine, atit de inalta si totodata atit de profunda, cum nu e nimic din tot ce s-a scris intre oameni..."

"BIBLIA! O carte intr-adevăr cum nu e alta. Urita si prigonita, ca nici a alta carte, ea totusi e indistructibila. Ea e in acelas timp si disprețuita si venerata, luata in ris si foarte stimata, declarata moarta si totusi plina de viața. Imparați, regi si pontifici puternici nu au cruțat nici o osteneala si nu s-au dat in laturi de la nimic ca s-o poata nimici. Ințelepții si invațații au combatut-o cu sudoarea pe frunte si acum cind stiința si critica cred ca au distrus-o, ea se raspindeste cu o iuteala uimitoare in sute de limbi, in milioane de exemplare in lumea intreaga, se citeste si se propovaduieste de la un pol al pamintului, pina la celalalt. Pentru credinta in ea, negrii primesc sa fie arsi de vii, armenii si chinezii sa fie torturati pina la moarte. Ei, voi, invatatilor si criticilor, scrieti o carte ca aceasta si atunci vom crede in voi.”
"BIBLIA este un pom al vietii, printre ale carui ramuri uriase si vesnic verzi, adie cind dulce, cind cu putere, vintul ceresc, un pom cu roade care aduce sfintenie, putere, sanatate, viata de veci, celor atinsi de otrava pacatului."

FR. BETTEX

"Daca dragoste nu e, nimic nu e"

Lili

Mergi la inceput

Un An cu Dumnezeu ! Imi doresc sa fiu asa cum vrea El, asemeni Fiului Sau si sa nu ma pacatuiesc ingrijorindu-ma pentru ai mei.
Dumnezeu sa ne ajute !!!

quote:
Originally posted by Elena

LA MULTI ANI !
Fie ca si anul acesta sa traim...in fiecare zi cu Dumnezeu.
----------------------------------

An nou

„Cel ce sedea pe scaunul de domnie a zis: lată, Eu fac toate lucrurile noi”
(Apocalipsa 21:5).

Stiu că te îngrijorezi pentru familia ta. Lucrurile nu merg bine și te frământi zi și noapte. Dar te-au ajutat frământările? Isus dorește să te ajute chiar acum - nu ai vrea să-I ceri ajutorul? El îti spune personal: "Iată, Eu fac toate lucrurile noi”. Nou nu înseamnă neapărat ceea ce îți imaginezi tu si ceea ce dorești tu! Poate că astfel nimic nu ar fi nou. Nou înseamnă a fi transformat după chipul Său. Este procesul prin care trebuie să treacă fiecare om curătit în sângele lui Isus si de care Dumnezeu se bucură.

Care este starea mea actuală? Sunt fericit? Am ce mânca? Acestea nu sunt întrebările decisive. Întrebarea hotărâtoare este următoarea: „Este totul în ordine între mine si Dumnezeu?"
Daca da, atunci într-adevăr totul va deveni nou!

autor necunoscut

Cu drag,

Elena&Laura

Lili

Mergi la inceput

De ce caut ajutor la oameni ? Pentru ca pe ei ii vad in fata mea , ii aud si cred ca ei pot sa imi ofere sprijinul necesar. Mi se pare ca omul, fiind creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu va fi prietenul meu in care sa ma incred, dar Dumnezeu vrea sa ma incred in primul rind in El , sa ii spun lui necazul si sa fiu cu inima linga El.
Isus e Cel mai bun frate, Cel mai bun prieten !!!

quote:
Originally posted by oanaruth

Psalmul 124:8
Ajutorul nostru este in Numele Domnului, care a facut cerurile
si pamantul!
In jurul tau sunt oferte de la diferite firme sau indivizi care vor
sa te ajute. De la sucuri cu vitamine pana la cumpararea celor mai
sofisticate lucruri, reclamele iti spun ca te ajuta. Cu totii stim ce ajutor este acel ajutor. In final tu platesti pentru ajutorul respectiv.
Psalmistul a gasit un ajutor care nu se compara cu nici un alt ajutor.
Nu vine "pe bani," nu vom plati niciodata acest ajutor. El, Dumnezeu, ne vine in ajutor si nu lipseste niciodata in oricat de mari ar fi nevoile noastre.
Psalmistul ne impartaseste credinta lui, ca El a facut cerurile si pamantul, deci El poate sa te ajute. El are toate resursele, de ce nu apelezi la El? De ce mai cauti ajutor la oameni? De ce ti-e mai usor sa suni la un prieten decat la Dumnzeu?
Omul lui Dumnezeu din acest psalm recuoaste ca nu este alt ajutor, ca acest ajutor e cel mai bun, e cel mai sigur, e cel mai de dorit! O cantare spune: Nu-i prieten Lui Isus asemenea, nimenea, nimeni...El poate sa te ajute!
Fie El ajutorul tau in fiecare zi!

Lili

Mergi la inceput