Mi-a scazut indemnizatia!De ce?

Mi-a scazut indemnizatia!De ce? | Autor: Cretoiu A.

Link direct la acest mesaj

Sebi are un an si doua luni.Pina in martie incasam aproximativ 3,9 mil(au fost luni cind am luat si 4,2) iar din martie iau doar 3 mil, e a patra luna cind am luat exact la fel si nu inteleg de ce, normal in iunie s-a indexat nu? Salariul mi-a fost marit la 3.990.000 brut cu un an si jumatate inainte de a naste(martie 2001), iar in nov. 2002 pe adeverinta de venit(care am depus-o la Casa de Pensii pt. asig. suplim-unde am luat tzeapa) scria ca am venit brut 4.090.000 lei. Problema e ca au sunt la Sibiu si firma la care am lucrat e in Galati(au inchis p.lucru din SB), si de cite ori cer o explicatie ma tot amina spunind ca o sa verifice si-o sa ma sune, iar acum, doamna de la salarii e in conc. medical de vre-o luna, asa ca n-am cu cine vorbi.
Exista vreo noua reglementare?Poate fi din cauza ca am avut toate cele 126 zile inainte de-a naste, sau ce se intimpla.
Ma puteti lamuri, ca sa stiu cu ce argumente sa sun.(vreau sa-l sun pe dir. ec. si nu vreau sa fiu neinformata)
Va rog, ajutati-ma
Multumesc.
Anto&bb. Sebi

ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Desi nu cunosc datele tale concrete nu este normal o astfel de scadere a indemnizatiei cu atat mai mult cu cat deja are vechime deci nu poate sa intre in calcul vreo modificare anume in jos. Mai mult chiar asa cum bine ai remarcat in mod normal trebuia sa creasca cu procentul de indexare incepand cu luna iunie conform prevedrilor legii marcat de mine in unul din subiectele de inceput de sectiune.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cretoiu A. spune:

Am vechime in munca(cu contract de munca-neintrerupta) 10 ani din care aproape 4 la ac. firma.Se pare ca firma are probleme destul de mari caci si pe adeverintele pt. medic de familie, la viza C.A.S Galati scrie ca au restante la plata CASS, si am auzit ca au dat in somaj cam 2/3 din angajati, dar nu cred ca acesta e un motiv ca sa imi scada atit de mult indemnizatia.Cel putin nu vad temeiul legal.Mie banii imi vin pe card fara vre-un fluturas care sa explice exact sumele, si asta de la bun inceput(de cind am intrat in prenatal), desi le-am solicitat in scris sa-mi trimita prin posta fluturasii aferenti la salarii, ca si in perioada cit inca lucram, insa nu am fost luata in seama.Oricum iti multumesc pt. raspuns si desi m-a costat deja o gramada tel. pe luna asta o sa-l sun miine pe dir. ec. sa vad ce explicatie imi da dinsul, caci vad ca si azi la avans am luat tot 1.5 mil.
Multumiri Marius si sanatate multa tie si fam.
Anto

ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Vezi ca nu cumva cei de la salarii sa nu fi avut vreo initiativa "geniala" si, cand au aparut modificarile la legea 19 (ordonanta 9 si 23) sa-ti fi recalculat cumva media zilnica (de aceea difera brutul de la o luna la alta, ca media zilnica se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din luna). N-ar fi corect sa fi recalculat!

Mergi la inceput