Mamici si bebici din Pitesti 5

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

buna tuturor. noi am inceput cresa un pic mai tarziu, dupa 22sept, insa nu sunt multumita deloc. pornind de la faptul ca acolo le pune pampers de cum intra pe usa, ceea ce mi se pare un regres enorm si toata munca mea de asta vara sa faca la olita se duce usor pe apa sambetei, pana la faptul ca le da ingrijitoarele sa manance nu ii lasa singuri, si iar este un regres tot la fel de mare pt ca rares mananca f frumos singurel, pana la faptul ca nu au dorate sa invete ceva acolo. de cand s-a dus nu stie nici o poezie, nu a invatat absolut nimic. s-a mai si rasfatat fara rost si parca e mai capos ca inainte. probabil ca protest ca pe el l-am dus acolo si ca rebeca sta acasa cu mine. in afara de cateva jucarii rudimentare de pe vremea cand eram noi copii nu au absolut nimic. insa cel mai mare necaz este ca raceste f tare. stam mai mult pe acasa racit decat la cresa. faptul ca raceste non stop si o raceste si pe rebeca astfel ma termina. il duc de luni pana miercuri inclusiv iar de joi pana duminica stau acasa cu el si incerc sa il mai "repar". inainte isi faceau efect medicamentele dar acum are atatia microbi in el saracu ca nu mai reactioneaza la nimic. nici la panadol sau nurofen, nici la sirop de tuse. cred ca in curand trebuie sa ii dau antibiotic.
in rest ma lupt cu teza de doctorat pe care trebuie sa o sustin in noiembrie. abia apuc sa citesc cate ceva ocupandu-ma de rebeca si de rares in acelasi timp. noroc cu weekendul ca ii trimit pe rebeca la mama si pe rares la soacra-mea ca sa am timp sa deschid si eu teza aia. asta este, le descurc eu pana la urma pe toate.

Mirela + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Mirela eu la inceput am fost tare dezamagita de cresa. In timp a in ceput sa fie mai bine, Rares nu mai plange vcand il ducem, cu pampersul eu le-am spus ca nu mai face pe el si ca face alergie si nici in saculet nu i-am mai lasat, am dus in schimb niste scutecele impermeabile sa ii puna in patut la somn ptr ca a avut un accident odata si a udat salteaua si sa nu imi faca observatie m-am asigurat acum ca nu se va mai intampla, Cu mancatul am inteles ca le dau ele, dar cei care stiu sa pape singuri sunt doar ajutati, Rares e oricum mai iute ca ele si nu asteapta sa vina sa ii dea cineva, la un mom dat acasa nu mai vroia sa pape singur, acum a inceput sa refuze sa ii mai dau eu ci numai cand il apuca lenea. In ce priveste comportamentul e intradevar mai irascibil, mai neintelegator, dar el a fost mereu mai capos si nu prea ne-a ascultat. Rares imi spune ca se joaca la cresa, canta si spun poezii dar nu vrea sa mi le spuna si mie acasa, insa nici nu ma du de ceasul mortii ptr ca sunt destul de mici ca sa aibe cine stie ce activitati laborioase.
Te admir mult cum te descurci tu cu doi copilasi mici si cu doctoratul, eu iar m-0am lasat pe tanjeala cu el si mi-e teama ca trec anii si nu il mai termin.

Mamica lui Rares (15 oct 2006) am 2 ani poze ,


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

buna tuturor! noi ne luptam cu nisate virusi de mama focului. nu le mai facem fata. rebecai i-am dat keflex 7 zile si tot e racita si mucioasa, ba mai nou mi-a facut si temperatura 38,5 vre-o 2 zile. cam la 1 saptamana jumate dupa ce am terminat antibioticul. lui rares i-am dat azitromicina 5 zile in loc de 3 cum scria pe prospect si tot nu i-a trecut. are niste muci grosi si verzi care nu se lasa aspirati de nici o culoare incat nici serul fiziologic nu ii intra ca sa ii mai inmoaie. si sipor de tuse la fel vre-o 2 tipuri tot fara efect. chiar nu stiu ce sa ma mai fac cu virusii astia. sunt de-a dreptul DISPERATA!!! ca sa nu mai zic ca, colac peste pupaza, racesc si eu o data cu cei mici. plimbam o boala de la unii la altii si nu mai scapam de ea.
rebeca de vre-o 2-3 zile este f plangacioasa noaptea. se trezeste f des si plange. nu prea vrea nici sa manance, nici ceai nu prea bea. mai sta si cate 1-2 ore treaza nopatea. m-a termionat de oboseala. sa stau de la 2-3 dimineata cate 1,5-2 ore treaza dupa ea si sa nu ii convina nimic. m-am gandit ca poate ii dau dintii pt ca ziua este diperata sa muste. dar nu se vede nimic deocamdata in gurita ei. plus ca mi se pare si cam devreme un pic. are aproape 5 luni. lui rares tin minte ca pe la 6,5 luni i-au dat primii dinti si tot asa de plangacios si marait era. cam cu 1 luna inainte nu dormea deloc cum trebuie noaptea. tot la fel ma trezea din 30 in 30min, poate si mai devreme. uneori nu ii calmam bine si il puneam in patut ca incepea iarasi. offffff, ce chinuri am mai tras si cu el. nici nu vreau sa ma gandesc ce ma va astepta si la rebeca.
rares este la fel de marait si de neintelegator. uneori imi vine sa renunt sa il mai duc la cresa dar tot sper ca va fi mai bine. a inceput sa nu ma mai "suporte" in sensul ca ma alunga de langa el, nu ma lasa sa il pup sau sa il ating, vrea numai la tati, orice i-as cumpara zice ca i l-a luat tati, vrea numai cu tati sa faca toate lucrurile (sa ii faca baie, sa ii dea sa pape, sa il imbrace, sa ii faca nasul, sa faca nani), si chiar prostesteaza daca incerc sa il ajut eu. intr-o zi o pupa pe rebeca si l-am intrebat "o iubesti pe rebeca? dar pe mami?" la care el a zis f taios "doar pe rebeca o iubesc, pe mami nu". am crezut ca mi se rupe sufletul cand l-am auzit ce dur este. nu l-am recunoscut... si sunt sigura ca a spus-o constient. doar cand nu este tati cu noi si sunt singura cu el si cu rebeca sau este si mama mea cu noi vrea la mine. in rest nu am castig de cauza in fata lui tati la nimic.

Mirela + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gwendoline spune:

Buna!
Mirela ce dur e pettru tine!! si raceala sta acum sunt rezistenti la antibiotice ,eu la Gwendoline cand e racita ii dau medicamente hemeopatice si daca incepe sa aiba febra prima zi jumate ii dau Panadol si deobicei trece fara sa_i dau antibiotice pana acum in 3 ani a micutei mele nu i_am dat antbiotic doar de vreo 2 3 ori Doamne ajuta nu am avut probleme cu ea! a cum incepe sa_i curga nasucu si ii dau Occillococcinu de 2 ori pe zi timp de 3 zile si vom vedea de data sta !

despre Rares stiu ca e greu sa_l vezi ca te respinge Gwendoline face acelasi lucru cu tati nu vrea sa stea la el si zice ca nu il iubeste numai pe mama dar cand el nu e acasa intreaba doar de el :cand vine tati ? etati meu si tati in sus si tati in jos si cand e acasa nu mai vrea sa_l vada, cred ca se razbuna ca nu e acasa toata ziua !




Gwendoline poze noi
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Dariana/Bureau/IMGP3783.AVI
Mamica de Gwendoline(16.06.2005) si insarcinata 22 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

buna din nou! sunt fff suparata. rebeca este extrem de racita. nu stiu ce sa ma mai fac cu ea. mi se rupe sufletul de durerea ei cand vad cum se chinuie saraca. stiti ca v-am zis ca ii tot curge nasul si avea temperatura 38,5-39. trebuia sa ii fac si vaccinul de 4 luni, dar nu a mai fost posibil daca e racita si are un rosu in gat de toata frumusetea. d-aia nici nu manca si se trezea noaptea urland. pt ca o ustura gatul. dr mi-a zis sa o pun pe antibiotic. dupa 2 zile de ospamox, cand ziceam si eu ca e mai bine, a inceput sa tuseasca de ziceai ca ii ies ochii din cap. are o tuse nasoala, nu poate sa rupa si tusea pana ramanea fara aer. a venit iar dr la ea si a zis sa o trec pe augumentin pt ca s-a agravat starea ei. are o respiratie sacadata, ca o haraiala. i-a dat si 2 siropuri de tuse: ketof si erdomed pe care nu le tolereaza, le bea in sila pt ca o oblig si le vomita instantaneu. la fel se intampla si cu rhinathiol. doar paxeladine, de care ii dau lui rares, ii merge cat de cat. nu se stramba asa de rau cand il bea. cum sa ii treaca tusea aia nasoala, daca ea nu tolereaza siropurile?!? plus ca de la atatea antibiotice face si caca moale, parca si burtica i se aude facand nasol.
rares este si el tot cu niste muci taras, transpira f tare noaptea, abia reusim 2 pers sa il schimbam pt ca urla, nu vrea sa coopereze deloc. la cresa a inceput sa se mai obisnuiasca. nu ii mai pun pampers cand il trimit, dar cand il baga la nani ii pune ingrijitoarea. probabil ca au obosit sa il tot dea si sa i-l puna la loc pt ca el ziua, cand e treaz, nu accepta sa faca in pampers, vrea sa stea la olita. de altfel si acasa cand face nani are pampers pt ca bea lapte cand se culca si automat ca ii trebuie. inca nu am gasit metoda sa il invat sa spuna cand face noaptea. cred ca ii e lene sa se trezeasca ca sa spuna sau nu constientizeaza. voi cum ati procedat in privinta pampersului din timpul somnului? cum ati renuntat la el?

Mirela + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

toate fetele si baieteii!
Mirela multa sanatate puiutilor!
Ce mai faceti?
Noi avem o problema mare. Erica o bate pe mami.... Orice ii spun e degeaba.


Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157600504728447/" target="_blank">1,www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157600505513988/" target="_blank"> 2,www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157600505515030/" target="_blank">botez,www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157600504731133/" target="_blank">3-6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:



de tare mult timp nu am mai trecut pe aici...
Felicitari Dariana pentru bb din burtica, sa fie sanatos si mare mancacios...ati aflat ce va fi?
Mirela imi place mult numele pe care l-ati ales pentru fetita...daca o sa mai facem o fetita cred ca-l vom lua si noi in considerare...multa sanatate puilor.
Riana este bine, merge la gradi din mai, este colega cu Alexia fetita lui alexuta2005...sunt multumita de evolutia ei...a capatat bineinteles si cateva obiceiuri mai putin bune, cum ar fi sa-mi spuna taci din gua(gura)cand nu-i convine ceva...i-am explicat ca nu e frumos, am pedepsit-o, dar fara rezultat...acum am adoptat alta solutie, o ignor cand spune asta...sa vad daca da rezultate.
Noi astia mari nu facem nimic nou, munca si iar munca...bb2 nu stim cand, parca nici nu-mi vine sa o iau iar de la inceput...dar incerc sa ignor aceste sentimente egoiste.
Cam atata am avut de spus....

Raluca si Riana(2 iulie 2006)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

buna! sunt disperata!!!! nu stiu ce sa ma mai fac cu copiii astia. nu scapa unul de o gripa ca incepe celalalt. saptamana trecuta rares a venit iar cu muci drept pt care raceala rebecai s-a inrautatit. abia terminasem augumentinul de cateva zile. a facut febra 38,5-39 timp de aproape 3 zile, transpira f tare in special la cap, este ragusita, plina de muci care nu o lasa sa se odihneasca cum trebuie si drept urmare o aspir de 2-3 ori pe timpul noptii. cred ca vecinii se tot intreaba ce naiba fac cu un aspirator in creierii noptii de atatea ori. or fi zicand sa sunt vre-o nebuna ahtiata dupa curatenie. de vineri este pe axetine injectabil la 12 ore si siropuri de tuse stodal si floridan. de altfel sunt farmacie de siropuri. cred ca am peste 7 siropuri de tuse acasa care mai de care fara efect. m-am saturat de febra, transpiratie, tuse, muci si nopti nedormite. si ca sa fie treaba treaba miercurea trecuta rares a venit si cu conjunctivita la ochisori pe care a impartit-o cu bunatate mai intai lui tati si apoi rebecai. noroc ca pe aia am rezolvat-o in 3 zile cu canamicina. l-am tinut acasa pe rares de vineri pana astazi inclusiv dar nu se vad prea mari rezultate sa se fi insanatosit. inca tuseste si se vaita ca il doare gatul. nu stiu ce sa mai fac cu ei ca mi s-a luat de atatea probleme...
raluca poti sa imprumuti numele noastre, desigur. ne-am simti onorate chiar. eu am avut predilectie spre literele "R". si "M", asa ca le-am dat la amandoi aceleasi initiale. rares-mihai si rebeca-maria. apropo de "taci din gua" cred ca toti copii trec prin diverse stadii de maturitate. si rares zicea inainte asa cand se supara pe noi. ba ne mai punea si mana la gura sa fie sigur ca tacem. dar e simpatic cand face asta asa ca nu ne suparam. pe noi ne ingrijoreaza ca ne trezim cu palme in cap sau pe fata sau ne trege de par. si mai nou si rebecai ii da cand i se nazare pe ea. plus ca ne musca cand si cand. si astea clar de la gradinita a venit cu ele. el zice ca se joaca si nu crede cand ii spun ca ma doare. pot sa plang cu lacrimi de crocodil pana maine dimineata ca nici nu se uita, dar sa te mai si impace si sa isi ceara iertare nici atat. decat daca il musc si eu ca sa vada cum este. dupa care el pleaca in alta camera si se aseaza intins pe jos, isi acopera ochii cu mana si sta acolo pana vine cineva sa il intrebe ce are. iar el raspunde "m-am suparat eu. m-a certat mami/tati" depinde. el mai nou cand nu ii convine ceva la cineva zice "te dau la cainele ala de afara sa te muste". sau "te dau la musca sa te manance". nu stiu de unde a auzit el tampeniile astea pt ca noi nu i-am zis niciodata asa ceva. noi nu l-am invatat sa ii fie frica de nimic. la noi in casa nu exista BAU-BAU sau mai stiu eu cine. dr sunt prietenii nostri care vin sa ne vada si sa se joace cu noi, sa ne dea sirop bun si sa ne asculte la inimioara. nu am vrut sa stie pe nimeni de frica. dar colectivul de la gradi se pare ca il mai schimba fata de cum il stim si invatam noi acasa. iar cand vrea sa obtina ceva stie sa zica "mami te rog" si sa te pupe. copiii sunt smekeri de mici si cu greu le mai faci fata.

Mirela + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

la toata lumea!
Mirela imi pare rau sa aud ca iar aveti probleme. Sper sa fiti bine cat mai repede. Mi-e tare mila de Rebeca cu injectiile. Pana atunci sa te ti tare mami.
Ralu bine ai revenit in zona. La ce gradi mergeti? Eu trebuie sa o inscriu pe Erica pt la anul. Cred ca o voi da in Craiovei . Cand se fac inscrieri ca sa prindem locuri?
Gravidutele ce mai fac? Cum se simt?
Eu nu ma mai inteleg deloc cu Erica. Sta de vreo luna ziua la miti(mama mea), iar cand intru in casa sa o iau tipa:"niu, niu si fuge. De batut ma bate bine. Se infige si ma zgarie pe fata, ma trage de par + palme. Cu tati e si mai rau. Degeaba ii explic, o cert, i-am mai dat si peste mana...rezultate sufletul.


Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157600504728447/" target="_blank">1,www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157600505513988/" target="_blank"> 2,www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157600505515030/" target="_blank">botez,www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157600504731133/" target="_blank">3-6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

buna! dupa 5 zile de injectabil la 12 ore receba tot haraie. dr zice ca nu e de la plamani si ca e de la nas, dar nu prea mai are muci f multi. nu mai sunt atat de abundenti ca zilele trecute. ii bag ser zibiologic cate 1,5ml in fiecare nara sau apa de mare spray humex dupa care o aspir apoi ii pun colargol. abia mai se trag mucii, se lasa greu scosi afara si o cam chinuiesc, dar trebuie scosi ca sa nu faca otita. totusi haraiala tot se aude si mai tuseste din cand in cand. ii mai dau acum doar rhinathiol si stodal dar nu le mai accepta de nici o culoare. o tin de nas ca sa deschida gura, ca altfel nu am nici o sansa, ii bag cate putin sirop si ea in loc sa il inghita il tine in gura si il inmoaie cu saliva dupa care i se prelinge pe la coltul gurii. tot din acest motiv nu vrea sa pape nimic la lingurita. din cauza racelii am amanat si destul de mult diversificarea, am inceput-o, apoi am intrerupt-o, iar am inceput-o, si tot asa... deocamdata ii dau suc de morcov si mar si supa de morcov la bibe. a mancat si mar dat pe razatoare in 2 zile, dar acum de vre-o 3-4 zile nu mai vrea sa deschida gura la el. cred ca de la faptul ca o tot fortez cu siropurile astea.
rares a stat 4 zile acasa: vinerea trecuta, tot weekendul plus lunea aceasta. am zis ca sa il mai punem pe picioare un pic. aseara avea un pic de febra. sper sa nu mai vina iar cu vre-un pui de raceala. in schimb mananca si doarmne la cresa de rupe, motiv pentru care acasa nu prea mai mananca mai nimic. dar nu e o problema ca e destul de grasut. are aproape 15kg.
anca si rares are accese din astea de furie/violenta fata de mine si chiar si fata de tati care oricum este preferatul lui. trebuie sa fiti intelegatori cu ea. toti copiii trec prin astfel de perioade. si eu am incercat sa il fac sa renunte: am incercat sa ii explic cu frumosul, apoi am urlat la el, l-am mai si atins din cand in cand, i-am platit si cu aceeasi moneda, dar totul a fost fara efect. ei sunt mici si li se pare interesant sa faca sau sa zica anume chestii. trebuie sa avem rabdare. pe masura ce vor creste vor intelege diferenta dintre joaca si bataie.

Mirela + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput