Implicarea taticului

Implicarea taticului | Autor: ungureaa

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
As dori sa stiu cum vedeti voi implicarea taticului in viata unui puisor de 13 saptamini ? Ce ar putea sa faca taticul cu el ? Eu as dori ca sotul meu sa se implice mai mult decit cele doua minute pe care le petrece zicind "vai ce frumos e" si cele 10 minute (si nu zilnice) in care ii facem baie...
Numai ca nu stiu ce sa-i cer, ce activitati sa-i spun sa faca cu puiul inafara de a-l tine in fata televizorului !
Merci pentru sfaturi,

Adina si bebe Gabriel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ginutaC spune:

Sotul meu o tinea pe Ralu pe burta lui cind era agitata si eu nu o puteam linisti.Era super incintat cind vedea ca tace instantaneu si adoarme.Nici nu ma lasa sa o iau de pe burta lui si sa o pun in patutul ei.Dar Ralu a fost agitata de putine ori si poate de aceea era el incintat.Si nu aveam voie sa-i fac baita singura trebuia sa fie si el de fata,iar asta in fiecare seara.Altceva nu tin minte sa mai fi facut.
Ar putea sa prepare biberonul macar o data pe zi,asta in cazul in care nu alaptezi,sau sa il rogi sa il schimbe cind ai tu treaba.
Pupici la puiut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ann Marie spune:

Cum eu sunt mai somnuroasa de fel, iar Annie se trezeste in fiecare zi la 7, sotul se trezeste, o schimba ii da de mancare si se joaca cu ea pana ma trezesc eu, asta se intampla sambata si duminica, cand de altfel spala biberoane, schimba pampersi si se joaca cu ea aproape toata ziua sau o tine in brate la televizor. De altfel si in cursul sapt. dimineata(cand sunt si eu treaza) si seara tot el o schimba si ii da sa pape si baita o facem impreuna cam la 2 zile.
Eu nu i-am cerut niciodata sa faca nimic, el face toate astea din placere si din dorinta de a ma mai ajuta pe mine.
Roxy(mami) si Annie(bb).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Indra spune:

Pai pe vremea cind avea colici, o plimba, o tinea pe burta sa se mai linisteasca, acum spala la greu biberoane, e mare maestru la biberon viteza, se joaca cu Anisia prin toata casa, pregateste baita

Dana & Anisia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Tati al nostru ne ajuta in fiecare seara la baita, pana pe la 6 luni cand papa laptic la masa de seara ii pregatea biberonul, ii mai facea ceai. De jucat nu mai spun, tot timpul se joaca cu Vladut. Il imbraca, il dezbraca are asa o indemanare de invidiat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Dragele mele,
Si sotul meu face ce poate, bebelusul meu e destul de agitat si uneori nu te lasa sa faci nimic, da din picioare si scinceste de spui ce-i asta. E maaare plictiseala cu el uneori, tot se screme si face tot felul de zgomote de nemultumire...
De aceea vreau sa-l implic si pe sot...

Adina si bebe Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

La noi, taticu vine foarte tarziu acasa, seara dupa ora 19, asa ca nu prea are timp de multe chestii. Indatorirea lui e sa fac baitza, sa se joace cu ratzushtele dupa baita si sa o pregateasca pe Emi de culcare inclusiv ultimul biberon de lapte. E cam greu pentru el, pentru ca apoi nu mai are timp de prea multe si uite asa a trecut ziua... Dar ii face placere.
Sambata si duminica, daca e in toane bune, ii da si pranzul cu lingurita - are mai multa rabdare ca mami... insa il prindem mai rarutz la chestia asta. De obicei, se joaca, ii mai schimba pampersul, iesim la plimbare in 3 sau 4 si cam atat!!!
Nu prea mai are timp si de altceva. Dar baniiiiiii - de la el vin, asa ca il mai iertam
Pupici la bebici si mamici de la
Mamamariana si bb Emi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga ungureaa nu e nimic gresit sa il implici si pe sotul tau in crestera copilului, problema e ca el sa vrea.
Eu am fost o norocoasa, sotul meu a stat cu noi acasa 7-8-9 luni nu mai stiu exact. El era cu ea de dimineata cand faceam eu plimbarea de o ora sa mai trag o gura de aer de decembrie, rece. Imi spunea "fugi afara sa te mai inrosesti si tu ca uite ce alba ca zapada esti" . Apoi era cu ea tot timpul daca eu trebuia sa fiu la bucatrie, a mers cu ea la plimbare multa vreme deoarece era zapada si eu nu avem curajul sa ies cu ea de frica sa nu cad. Foarte rar lipsea de la baie, stia ca trebuie sa pregateasca baita si incerca sa fie la timp acasa daca era plecat pe undeva. Uneori a gatit si pranzul pentru ea. Si nici o problema, bebelusa manca si de la el. In general era prezent mai peste tot si nu a fost noapte sa nu se trezeasca odata cu mine daca bebelusa se trezea. In perioada de inceput e foarte bine ca tati sa fie alaturi de bebelus si de mamica pentru ca si ea e la un fel de inceput nu numai bebelusul. Chiar daca nu pot face mare lucru cateodata dar e bine sa fie acolo.

Pe parcurs ce bebelusa noastra a crescut tati a trebuit sa mearga sa lucreze dar isi gasea timp si pentru noi totdeauna.

Deci daca tati vrea sa se implice nu ezita sa ii trasezi sarcini.

Crestere usoara de la 2xCiufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonab spune:

Si sotul meu vine seara tarziu acasa dar il iertam caci asa cum a mai zis cineva el aduce banii ... dar o ia pe fata si se joaca cu ea si in felul asta eu pot sa fac alte treburi prin casa, apoi ii pregateste baia si cat stau eu in baie cu fata si ne jucam el pregateste biberonul si apoi urca si el la noi si o spalam amindoi pe fata si o clatim si apoi fuge tati cu ea in prosop si ii face de joaca pina-i pun eu pampersul. Tati pleaca din camera cand ii dau eu biberonul caci fata cand il vede vrea sa se joace cu el si uita sa manince, spre disperarea mea ... Si la 3 dimineata cand ne trezim tot taTI fuge cu biberonul si la 7 cand facem ochi iarasi si cand suntem cu pampersul plin tot tati fuge si schimba fata si se joaca cu ea pina se trezeste si mami cea puturoasa .
Iar cateodata cqand fata e nervoasa si maraita el o mai scoate afara seara chiar daca vine frint de la servici ...

Pupici
Simona

Mergi la inceput