copii de ieri vs copii de azi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

De copilaria celor mici, frumoasa sau nu, sunt responsabili in primul rand parintii. Cel mai important lucru este sa pastram inocenta celor care sunt capabili de ea, iar copiii, cu totii, merita un cer senin deasupra ochilor lor minunati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Au dreptate fetele care spun ca noi ca parinti avem responsabilitatea sa le facem copilaria frumoasa. Daca un copil sta in fata calculatorul 10 ore si nu se joaca afara e vina noastra, daca se uita la desene oribile si violente si nu la Disney e vina noastra, daca nu le plac cartile de povesti si nu mai au imaginatie sintem absolut singurii vinovati. Eu n-am avut o copilarie mai frumoasa decit a copilului meu, am avut cea mai frumoasa copilarie pentru ca asa cred ca i se pare oricarui om pe lumea asta care a trait o copilarie normala si netraumatizata de adulti dementi (indiferent daca s-a jucat gameboy sau cu elasticul si cornete!).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by mamagiuliei

Mie mi se pare extraordinar ca i pot oferi Giuliei atatea lucruri pe care eu nu le am avut, pur si simplu. Mi se pare extraordinar sa nu simta lipsurile pe care le am simtit eu la vremurile respective, cu toate eforturile alor mei.

probabil ca si giulia o sa zica la vremea ei la fel...bine ca pot sa-i ofer copilului tot ce mama nu a reusit...si vai cite lipsuri am suportat prin 2010...vai ce-mi doream 4 saptamini in maldive + 3 la ski in elvetia...sau papusa aia cu 7 capete...sau mai stiu yo ce.

Poate ca suna a gluma, ca de obicei, dar mare dreptate ai, Guestus...
Pai voi, fetelor, credeti ca cei carora voi credeti ca le dati luna de pe cer vor da doi bani pe asta? Sigur, pentru ca vor fi bine crescuti, nu va vor spune in fata ce cred ei...vor comenta intre prieteni si se vor intreba cum naiba ati trait voi, ca ei nu doresc sa repete aceleasi greseli cu copiii lor...
Discutia e interesanta doar daca nu incepem cu "hai sa le aruncam calculatoarele sa vedem daca-s mai fericiti", evident nu vor fi, pentru ca nu-si pot permite sa traiasca altfel decat cei de varsta lor, indiferent care e aia.
Daca incepem sa ne comparam in ce am avut cu ce le putem oferi noi, inseamna ca, de fapt, vorbim despre noi, nu despre ei. Nu, nu-i nici o noutate, in general gresim asa, ii judecam dupa ceea ce vrem noi sa faca, ceea ce credem noi ca-i bine sau rau.
Eu cred ca noi am trait mai bine, mai fara griji (ca nu duceam grija mamei despre ce o sa am in farfurie), mai liberi, mai apropiati ca indivizi, mai creativi...Cum traiesc copiii de azi? Tot bine, ca nici nu prea stiu altfel...si saraci lipiti, copiii sunt veseli, se joaca, nu stiu ce-i asteapta. Dar nu uitrati ca notiunea de stres a aparut mai de curand, asociata cu toate nenorocirile: boala, divort...toate din stres.
Si nu calculati la extrem...un copil abuzat nu a dus-o bine nici acum 100 de ani, nici acum, deci nu se pune.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu cred ca, in general, copilaria este cea mai luminata perioada din viata noastra indiferent de anul curent...

Eu am avut o copilarie foarte senina si fericita, daca ar fi sa mai am 6 ani din nou, as vrea sa fie exact cum a fost!!!!!

Insa David e diferit, el se bucura de alte lucruri, isi doreste altceva decat imi doream eu la varsta lui...si este normal...

Singurul lucru comun, care cred ca va fi mereu cheia unei copilarii perfecte, este dragostea parintilor, timpul petrecut cu copilul tau si respectul dorintelor lui!!!

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, Disneyland 2008
Repetitie pt concert la pian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu as da copilaria pe care am avut-o eu pe absolut nimic din lumea asta .
A fost ceva de vis, nici nu se compara cu ce vad acum ......din pacate......

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Comparatia dintre copilaria de ieri si cea de azi mi se pare inutila.

Nu s-a schimbat nimic esential, sunt doar situatii diferite. Copiii sunt fericiti cand sunt iubiti, restul sunt mici detalii.

O zi frumoasa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_ioanid spune:

nu stiu daca s-a schimbat foarte multe.. poate doar coportamentul pe ici pe colo, poate doar faptul ca "cei mari" sunt mai grabiti si mai fara timp vis-a-vis de "cei mici"...
poate doar situatia e altfel, poate doar stiinta a avansat... poate doar tehnologia nu mai e aceeasi... poate... multi de poate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

MAma cateodata imi zicea sa nu mai stai toata ziua pe la toate cozile posibile de la Complexul Alimentara din apropierea casei ca nu ne trebuie chiar in fiecare zi cate 2 sticle de lapte, dar eu nu eram acolo devotata trupei noastre!
quote:

Noi stateam langa un aprozar. Cea mai mare distractie era sa ajutam la descarcat. Descarcam ladite cu legume si fructe, pepeni, etc. La sfarsit seful de la aprozar ne punea sa ne alegem o ladita cu fructe. Erau cele mai gustoase fructe din lume...
N-am mai mancat asa ceva "in viata mea!!!" - asta-i vorba lui fi-miu.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

am citit cele 4 pagini de pina acum si am tras doar doua concluzii...

1. copilaria fiecaruia dintre noi a fost cea mai frumoasa (cu exceptia cazurilor de violenta in familie), indiferent de lipsurile si de greutatile vremii (si regimului trecut)

2. toti sinteti convinsi ca le oferiti copiilor vostri o copilarie mai frumoasa decit ati avut voi (ce altceva ati putea crede, de vreme ce orice parinte este mai tot timpul convins ca face doar ceea ce e mai bine pt puiul lui?)

nu vreau sa fiu sarcastica facind aceste doua remarci.

parerea mea? poate si pe vremuri erau tot atitia deviati comportamental, dar nici nu erau mediatizati, si mai stateau si inchisi (drepturile omului suck de la un punct incolo). orice s-ar spune, exista mai mult respect si regulile societatii erau mai strict respectate. dpdv al discutiei noastre, este irelevant cum s-a ajuns la acesta stare de lucruri, cert e ca ne puteam juca afara si parintii nu erau cuprinsi de panica deindata ce ieseam pe usa.

foarte frumos, in ziua de azi iti poti lasa copilul la tv sau la computer cu program. cu program, dar beneficiaza si de aceasta facilitate. dar sa fim realisti...cit tin regulile? din clasa a 5a deja copilul e mai greu de "stapinit" cind se compara cu toti ceilalti colegi de-ai lui...in plus are de facut referate care ii cer sa stea pe net...are de vb despre teme cu colegul de banca...pe YM. oare de ce in prezent copiii nu mai citesc? si nu-mi spuneti "al meu citeste"; al tau, dar...citi pe linga el?
mai garv decit atit, studiile demonstreaza ca tot mai multi dintre copii isi transfera relatiile...pe net. nu mai iesim din casa, nu mai mergem la colegu a carui mama ne bate la cap, nu venim acasa sa ne bata mama mea la cap, mai bine stam ca doi lenesi la computer, vb pe mess ce avem de vorbit, in paralel mai facem si altceva....si uite asa ne trezim ca tinerii (foarte tinerii) nu mai stiu sa interactioneze si sa interrelationeze unii cu altii....

e foarte bun progresul (stiintific, tehnologic, al mentalitatilor), dar....vine cu citeva neajunsuri la pachet. si oricit de buni parinti ati fi, oricit de interesati de viitorul copilului, de activitatile acestuia...trebuie sa va supuneti, ca parinti, "rigorilor" progresului.

eu imi amintesc ca la ora 16 amindoi parintii mei erau acasa de la servici, si toata dup-amiaza era o joaca. citi dintre parintii de azi ajung la 16 acasa? citi dintre ei mai au putere sa se joace cu micutii? care este CALITATEA timpului petrecut impreuna cu copilul, intre 18 si 22, dupa o zi de munca lunga si stresanta, cu sefi cicalitori si cu permanenta grija a zilei de miine, cu necesitatea imperioada de a avansa (altfel imi pierd jobul) etc etc. in ziua de azi parintii iau si bona in concediu, ca sa nu-i deranjeze copilul...

stiu ca exista si familii in care mama sta acasa cu copilul pina la 7 ani, sau familii in care mama lucreaza cu 1/2 norma...dar eu ma refer acum la marea masa a romanilor, care se intreaba daca nu cumva luna viitoare vor ramine fara un salar in familie..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

parerea mea este ca adunand plusurile cu minusurile :) tot cam acolo ajungem. adica ei au acum mai multe,(jocuri pe calculator, jucarii mai sofisticate, parinti mai toleranti etc) dar in acelasi timp exista, din pacate si minusuri: nu se pot juca in parc decat in prezenta parintilor, petrec mai mult timp in casa, sunt nevoiti sa mearga la gradinita la varste mult prea mici etc.

Mergi la inceput