Nationalismul este religios?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by b.nica

Inaioana,hai sa iti explic pt. ca vad ca ma ataci si o sa incerc sa-ti explic fara definitii si DEX asa cum simt eu si pentru care sentimente nu dau socoteala nimanui deoarece nu am de ce.
Sunt nascuta intr-o tara care se cheama Romania si sufleteste, ma bucur ca nu "intamplator" este aceasta iar, oficial, pe pasaport scrie la nationalitatea mea: romana, ca tot neamul meu.
Locuiesc in Romania si nimic,nici macar situatia materiala,nu ma impiedica sa locuiesc in alta tara,dar imi accept conationalii asa cum sunt, buni sau rai si eu aici ma simt acasa.Daca as locui in alta tara atunci pe aceea as considera-o tara mea.
Sunt botezata crestin ortodox cum este mai mult de 90% din populatia tarii;credinta ortodoxa este cea mai aproape sufletului meu.
Daca in prezenta mea cineva imi ia in deradere tara si credinta consider ca trebuie mai intai sa vad in ce scop o face si in functie de situaie,il las in durerea lui sau iau atitudine; asa cum am mai zis:cine nu-si respecta familia, credinta si tara inseamna ca nu-i pasa de ele si in ochii mei persoana care nu are nimic sfant nu prezinta incredere.

Soim al patriei,pe cuvant ca daca purtam caciula mi-o scoteam in fata postarii tale si dadeam cu ea de pamant.In semn de respect,evident

daca vrei iti dau un link unde gasesti cam aceleasi idealuri si cam aceiasi SFINTI de care pomenesti tu.Poate se infiripa o prietenie.Sfanta

Cand mergi la doctor,sa nu uiti sa-l intrebi daca isi respecta tara.Daca raspunde cumva doamne fereste in doi peri,eu zic sa nu-i acorzi increderea nici cum,ca e clar ca nu o merita.A..sa nu uiti sa-i si mentionezi asta.

B.nica,daca nu te pui in genunchi si nu pupi glia,eu nu cred o iota din ce spui tu.Ce dragoste e asta fara pupaturi?

Asta cu iubirea credintei mi se pare de departe cea mai tare!
Traducere:iubesc ca cred asta.Oau,super misto.Cacofinia e inevitabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Daca a pupat-o Papa de ce nu as pupa-o si eu;nu am lipsit din tara prea mult ca sa ajung la aceasta stare dar daca imi vine asa cine ma va putea impiedica sa o fac!
Tu, in niciun caz!

Mergi la inceput

quote:

Daca a pupat-o Papa de ce nu as pupa-o si eu;nu am lipsit din tara prea mult ca sa ajung la aceasta stare dar daca imi vine asa cine ma va putea impiedica sa o fac!
Tu, in niciun caz!

Doamne fereste,dar nici nu imi doresc sa te opresc!
Imi imaginez doar..cred ca va fi foarte misto scena.Imi vine doar sa plang ca nu voi fi martor,atat.
Viva Ion,ViVa Rebreanu!ViVa B.nica!

Mergi la inceput

Daca-mi dai telefonul te anunt;in vara am sa stau mai mult timp in strainatate,poate ma apuca doru' si-mi va veni sa pup glia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Haha B.Nica esti mortala, zau.
Hai sa-ti spun cum vad eu treaba:

M-am nascut in Ro dintr-un accident (uneori ma gandesc ca daca e pe bune chestia aia cu Karma, inseamna ca in alta viata am fost Stalin). Nu am nici o veneratie pentru locatia asta sau populatia din ea, nici o legatura - platesc taxele si asta-i toata treaba din punctul meu de vedere.
Daca maine Ro este atacata nu ma inrolez, nu ma fac nici infirmiera ci plec cu copilul intr-o zona sigura.
Lucrez de cativa ani exclusiv cu strainii pentru ca cu ei ma inteleg foarte bine. Printre romani (nu generalizez, dar majoritar) din punct de vedere profesional ma simt misfit.
Nu am nici o treaba cu religia majoritara si nici cu alta.

Deci inteleg ca nu sunt o persoana de incredere?

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Mai fetelor eu ma straduiesc sa va inteleg si cred ca am gasit ce ne separa:daca iti procuri hrana numai de la supermarket si nu ai gustat niciodata, macar o rosie din gradina proprie,este greu sa te atasezi de pamantul care te hraneste si te adaposteste.
Eu pot fi acuzata de principii burgheze cel mult, dar nu de nationalism.
Am prietene f. bune de alta nationalitate si de alta credinta si le respect tocmai pt. ca nu uita de unde se trag si cine sunt, dar mai ales ca se poarta cu demnitate,demnitate conferita de constiinta de sine si de comportament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

B.nica, oare obiceiul tau de a trage concluzii aberante, fara cea mai mica legatura cu premizele si nici macar cu subiectul, cat si incapacitatea de a raspunde la o intrebare...or fi trasaturi pur romanesti sau tin de religie?

Sa o luam pe rand : nu numai ca am mancat rosii din gradina proprie dar sunt si preferatele mele. Ramane un mister cum ai ajuns de la nationalism la rosii..si zau ca ma consider open-minded.

Asa, zici ca te atac..cum, cu ce, unde? Eu doar te-am intrebat daca relatia mea cu neamu', credinta, glia etc ma fac o romanca mai putin verde, atata tot. Nu mi-ai raspuns pana in ziua de azi!

Zici ca te bucuri ca nu intamplator te-ai nascut in Romania. E bine ca te bucuri dar pe ce iti bazezi afirmatia? Trebuia ca DD a avut un plan cu tine de te-a pus aici sau ce?

Zici ca pe pasaportul tau scrie ca esti de nationalitate romana (nu mentionezi si etnia) adaugand ca asa e tot neamul tau. De ce trebuia sa faci aceasta precizare? Adica nu ai impuritati in neam sau ce?

Insinuezi foarte urat ca cine nu "respecta" credinta religioasa a 90% din populatia unei tari si tara in sine ("tara" banuiesc ca se refera la ultimul perimetru al granitelor stabilite) , nu-si respecta familia. De unde si pana unde concluzia asta absurda?

Si as putea continua, dar macar sa raspunzi tu la una-doua dintre toate astea...

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

quote:

Mai fetelor eu ma straduiesc sa va inteleg si cred ca am gasit ce ne separa:daca iti procuri hrana numai de la supermarket si nu ai gustat niciodata, macar o rosie din gradina proprie,este greu sa te atasezi de pamantul care te hraneste si te adaposteste.
Eu pot fi acuzata de principii burgheze cel mult, dar nu de nationalism.
Am prietene f. bune de alta nationalitate si de alta credinta si le respect tocmai pt. ca nu uita de unde se trag si cine sunt, dar mai ales ca se poarta cu demnitate,demnitate conferita de constiinta de sine si de comportament.

concluzia ta b.nica este fenomenala!!!Cata perspicacitate!
Te-ai gandit mult pana ai emis triumfatoare concluzia?

Ce-i drept,doar in Romania exista rosii in gradini.In alte tari rasar direct in supermarket.Iti inteleg perfect atasamentul fata de ´´pamantul care te hraneste.Probabil asa cred si alte neamuri patrunse pana la maduva de mandria nationala.Si pariu ca tot de la rosii li se trage?Sau ma rog,tot de la un motiv din asta biiine gandit.´´

Mergi la inceput

Lady J atata ai inteles!Am dat exemplul cu rosia desi initial am vrut sa spun un mar, dar o rosie poti sa o obtii si pe balcon.
Nu intamplator se vorbeste de implinirea vietii odata ce ai facut un copil,ai cladit o casa si ai sadit un pom.Simbolic fiecare etapa pare a fi un pas dintr-o initiere si de fapt cred ca semnifica stachetele pe care trebuie sa le treci prin viata:tineretea,stabilitatea maturitatii si spiritualitatea.As putea dezvolta dar oare am cui sa ma adresez?
Totusi,e bine sa studiezi DEX-ul,cuvintele au giumbuslucurile lor si se pot intoarce impotriva aceluia care le spune fara sa le respecte.Te pot caracteriza fara mila uneori!

Mergi la inceput

quote:

Lady J atata ai inteles!Am dat exemplul cu rosia desi initial am vrut sa spun un mar, dar o rosie poti sa o obtii si pe balcon.
Nu intamplator se vorbeste de implinirea vietii odata ce ai facut un copil,ai cladit o casa si ai sadit un pom.Simbolic fiecare etapa pare a fi un pas dintr-o initiere si de fapt cred ca semnifica stachetele pe care trebuie sa le treci prin viata:tineretea,stabilitatea maturitatii si spiritualitatea.As putea dezvolta dar oare am cui sa ma adresez?
Totusi,e bine sa studiezi DEX-ul,cuvintele au giumbuslucurile lor si se pot intoarce impotriva aceluia care le spune fara sa le respecte.Te pot caracteriza fara mila uneori!

Tu esti sigura ca nu ai incurcat subiectele?
Inaioana ti-a adresat cateva intrebari,pe care cu gratie te faci ca nu le vezi.Vorbesti pe dupa visin,cais,corcodush ,vorbesti tu cu tine fara nicio lagatura de la o postare la alta.

Aici nu discutam despre initierea individului si despre evolutia simbolica a acestuia.Daca vrei sa vorbim vorbe,deschide tu un subiect filozofic si filozofam...cat vrei tu.

Si inainte de a ma sfatui pe mine sa studiez DEx-ul,ar fi de preferat sa-ti studiezi si analizezi tu propriile postari si ganduri,amestecate si fara nicio noima.
Asta daca ai timp si nu esti prea ocupata cu saditul rasadurilor de rosii....

Asa ca,cu respect te rog,fii la topic sau abtine-te.

Mergi la inceput