vaccin antirujeolic
Ce reactii au avut copii vostri la vaccinul antirujeolic si la cate zile? Cum ati trecut peste ele?
Va !
sorm
Raspunsuri
ciufulici spune:
Asta e ca nu prea a avut reactii ciudate bebelusa mea la acest vaccin. Nu e obligatoriu sa apara reacti ciudate la copii dupa ce s-a facut injectia. Mai exista si cazuri speciale si asta o poate rezolva cel mai bine medicul. Im mod normal reactiile pot sa apara in primele 2-3 zile de la injectie.
Sanatate maxiam de la 2xCiufulici
ginutaC spune:
In afara de faptul ca a durut-o locul unde a fost facut vaccinul,Ralu nu a avut nimic.Fetita unei cunostinte a facut o usoara eruptie si i s-a spus ca atunci cind o sa se repete vaccinul,parca prin clasa intii,sa anunte ca in astfel de cazuri nu se mai vaccineaza copilul.Tot ce stiu e ca eruptia nu e periculoasa.
ic spune:
LA NOI A FOST GREU 2 ZILE ,A AVUT FEBRA IN ACEEASI ZI(39)SI TOATA NOAPTEA A DORMIT FARA SA-SI MISTE PICIORUSUL , O DUREA FOARTE TARE,MITITICA, NU PUTEA NICI SA MEARGA !!! A DOUA ZI SI-A REVENIT!!
LA CELELALTE VACCINURI NU A AVUT NICI MACAR FEBRA ,DEARECE I-AM PUS IMEDIAT COMPRESA CU APA RECE ,INSA LA ACESTA NU I-AM PUS DECAT FOARTE PUTIN TIMP !!!! A FOST GRESEALA MEA !!VA SFATUIESC SA LE PUNETI COMPRESA CU APA RECE IMEDIAT DUPA VACCIN SI SA O TINETI TOATA NOAPTEA SI NU VOR FI PROBLEME
Ana71 spune:
Pentru copilul meu a fost cel mai neplacut vaccin. Si la celelalte a facut febra si l-a durut piciorul o zi sau doua, dar in cazul acestui vaccin am stat internati 2 zile in spital. La 3 zile de la vaccin a facut febra mare (peste 39 grade) si, in prima faza i-am dat antitermic. La un moment dat, pentru ca adormise nu i-am mai dat antitermic (trecuse vreo 4 ore de la ultima doza) desi simteam ca are ceva febra. S-a trezit intr-un tipat groaznic (nu-l mai auzisem tipand asa pana atunci) si a facut frisoane. Eu m-am speriat ingrozitor pentru ca m-am gandit la convulsii (nu era cazul), i-am dat antitermic si fenobarbital si am chemat salvarea. I-au facut antitermic injectabil, si initial, au crezut ca nu are cum sa fie de la vaccin ci au banuit o rinofaringita (avea si rosu in gat), desi cand i-am facut vaccinul medicul l-a controlat si in gat si nu avea nimic. Am stat 2 zile in spital, i-au dat antibiotic si antitermic si a fost destul de plangacios in perioada aia si nu manca nimic. Cand sa ies din spital nu mai avea febra si a inceput sa-i apara eruptia pe frunte. Medicii mi-au zis ca este de la transpiratie dar, acasa eruptia a inceput sa coboare. I-a disparut dupa vreo 3 zile. Cand am citit in Capraru despre rujeola am ajuns la concluzia ca, de la vaccin practic a facut boala (probabil intr- o forma mai simpla desi a avut toate simptomele). Ulterior vorbind cu pediatrul lui in care am multa incredere (copilul are acum 3 ani si jumatate) mi-a spus ca a avut ghinion deoarece reactii atat de puternice apar in mai putin de 5%din cazuri, dar din pacate sunt posibile in cazul acestui vaccin.
Sanatate multa si sper ca nu o sa aveti nici un fel de problema !
petruta spune:
Antirujeola nu se face in minutza dreapta , la un an prima doza ? Cel in funduletz este trivaccinul, repetat de la 2, 4 , 6 luni si un an.
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil
ginutaC spune:
Ralucai toate vaccinurile i s-au facut in picior.Doar primul vaccin facut in maternitate l-a avut in minuta.
quote:
Originally posted by petruta
Antirujeola nu se face in minutza dreapta , la un an prima doza ? Cel in funduletz este trivaccinul, repetat de la 2, 4 , 6 luni si un an.
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil
sorm spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri. Noi am facut ieri vaccinul antirujeolic, DTP si antipolio. Cel antirujeolic se face la manuta. Deocamdata n-am avut reactii majore, putina febra si cam atat. Problema e ca peste doua saptamani vrem sa plecam la munte si imi fac probleme sa nu apara ceva cat suntem acolo. S-a intamplat sa aveti reactii la asa un interval mare?
Va !
sorm
angelica spune:
Noua doctorita ne-a zis ca poate face reactie intre 5-10 zile, cu febra si pot aparea si jubrite pe piele.Daria l-a facut acum 3 saptamani si chiar in a 10-a zi a facut febra.Ca norocul nu ne-a tinut decat o zi si o noapte si alte reactii nu au fost.La alte cunostinte a trecut fara nici o reactie.
Sanatate
Angela