Strumfi de iulie-august 2007 (59)
Raspunsuri - Pagina 6
panda77 spune:
quote:
Originally posted by Vivela
Pun si eu o intrebare, poate n-aveti subiect de conversatie: cum va tineti copiii ocupati?
Buna intrebare! Si la noi e cam la fel, desi trebuie sa recunosc ca de cand sta in fundulet o mai pun pe jos sa se joace cu jucariile (inconjurata de perne, bineinteles) si asa mai am putina liniste. Dar cand chiar nu mai pot sau am o treaba recurg la ultima solutie: BebeTv. Desenele de acolo sunt ca o magie pentru Ilinca : rade, chiuie, gesticuleaza catre ele.
In rest citim, ne jucam, ne uitam in oglinda, ne plimbam... ca toata lumea. Voi cum faceti ?
Panda, de www.flickr.com/photos/10379652@N03/" target="_blank">Ilinca - 15.07.2007
liadorian spune:
quote:
Ce liniste p-aici...
Pun si eu o intrebare, poate n-aveti subiect de conversatie: cum va tineti copiii ocupati?
David se plictiseste f repede, asa ca trebuie mereu sa inventez cate ceva: sa-i cant (saracu', ma mir cum suporta), sa-i spun poezioare, sa-i zdrangan jucarele, sa-i citesc, sa ne gadilam, sa ne pupam, sa ne plimbam, sa...sa... sa... altfel se pune pe jelit . Uneori intru in pana de idei, mai ales cand sunt f obosita.
Voi cum procedati?
Si Una e teribil de energica si se plictiseste foarte usor. Ce mai facm noi:
-impartim jucariile in 3 "seturi", cand se plictiseste de unele i le dau pe celelalte, si tot asa;
-improvizam jucarii - astea au cel mai mare succes (o sticla de jumate de lictru de la apa minerala cu cateva fasole in ea a tinut-o ocupata aproape 30 de minute!)
-ne jucam cucu-bau! sau cum s-o fi scriind;
-o iau cu mine peste tot pe unde am treaba si-i povestesc ce fac;
-se amuza teribil cand ma vede facand gimnastica si de obicei imi numar cu voce tare, ritmic miscarile (ii place foarte tare cand fac abdomene, dar' n-am eu atata rezistenta cat ar vrea ea!)
- Unei ii plac umbrele proiectate pe pereti - deci seara, inainte de baita facem spectacol de lumini si umbre;
- ne plimbam;
- dormim (cand se trezeste o luam de la capat cu toate cele de mai sus, in ce ordine se nimereste)
Tocmai s-a trezit.
mychydutza spune:
vroiam sa mai intreb ceva pe mamicile doctorite si nu numai: cred ca andrei sufera de dinti! nu se vede nik da e prea nervos. pt nopti nedormite ce pot sa-i dau????????? cineva mi-a recomandat panadol. e ok? altceva? sa stiu sa am in casa! multumesc anticipat :)
*mihaela*
panda77 spune:
quote:
Originally posted by mychydutza
vroiam sa mai intreb ceva pe mamicile doctorite si nu numai: cred ca andrei sufera de dinti! nu se vede nik da e prea nervos. pt nopti nedormite ce pot sa-i dau????????? cineva mi-a recomandat panadol. e ok? altceva? sa stiu sa am in casa! multumesc anticipat :)
*mihaela*
Eu la Ilinca am folosit Panadol - nu mai mult de 1-2 seri la rand, gel de gingii Dentinox sau Calgel si am mai achizitionat online din SUA o solutie orala Camilia, recomandata de dr. E din plante, in doze unice, si calmeaza durerea si agitatia. Asta am facut eu.
Panda, de www.flickr.com/photos/10379652@N03/" target="_blank">Ilinca - 15.07.2007
Vivela spune:
lia, panda, multumesc de idei.
Profitand de faptul ca David inca doarme, am mai citit si eu pe site. Mi-a atras atentia un articol: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=61
Mi se pare mie sau e cam "deplasat" ? Cred ca adminii ar trebui sa aiba mai multa grija pe cine lasa sa scrie articole.
Hai sa va exemplific, ca poate nu aveti timp sa cititi:
Aceste legume se spală cu grijă si se fierb cel putin 1-2 ore (sa fim sigure ca nu mai au nicio vitamina!!!). Strecurăm supa clară în care am adăugat un vârf de cutit cu sare si o fierbem 20 de minute cu o lingură de gris, pentru copiii peste 4 luni, si orez sau amidon alimentar pentru copiii sub 9 luni. Supa poate fi păstrată pentru a doua zi la frigider doar dacă nu a fost fiartă cu făinoase (amidon).
În stare crudă, îi putem da copilului mere rase, după ce au fost curătate de coajă, piersici zdrobite (fără pielită), căpsune, fragi, afine. Pentru a le îmbogăti valoarea calorică, adăugăm zahăr, biscuiti zdrobiti(???????) si, eventual, 1-2 lingurite de brânză de vaci. Chiselul este foarte bine tolerat de la 5-6 luni, fiind primit cu mare plăcere de sugari. Se spală bine 200-250 g fructe si se fierb cu putină apă până se înmoaie. Se trec apoi prin sită, se adaugă 2-3 lingurite de zahăr si amidon alimentar si se mai fierb încă 10 minute.
De la vârsta de 4-5 luni, putem începe să-i dăm micutului putină carne fiartă de vacă sau de găină (piept sau picior), tocată cu cutitul sau dată prin masina de tocat.
Gabi, mami de Davidush . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Whether you think you CAN or you CAN'T,
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52049" target="_blank">_JURNAL DE STRUMF_ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . either way you are right.(Henry Ford)
panda77 spune:
quote:
lia, panda, multumesc de idei.
Profitand de faptul ca David inca doarme, am mai citit si eu pe site. Mi-a atras atentia un articol: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=61
Mi se pare mie sau e cam "deplasat" ? Cred ca adminii ar trebui sa aiba mai multa grija pe cine lasa sa scrie articole.
Mie mi se pare ca articolul e extras pur si simplu dintr-o carte de prin anii 70. Altfel nu vad cum...
lialuminos spune:
quote:
Originally posted by aylin_tarcan
lia, de aia cautam si eu cu lapte inclus. ca e mai comod. dar deh, daca nu am gasit ce am vrut....o sa iau si fara lapte. dar va trebui sa am lapte in casa. si nici de ala nu stiu de care sa iau. la cereale milupa merge orice lapte? care e recomandat? si la varsta asta trebuie nr. 2? (adica la 6 luni)
Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
Petra, eu stiu ca pt. cereale fara lapte in ele, se foloseste lapte de mama sau lapte praf preparat. Eu nu i-am dat cu lapte de vaca de frica diareei. Andreiut e tot mai constipat de la legume, ii pun cate jumatate de supozitor la 2-3 zile. Nu stiu ce legume sa ii mai dau...
Cat despre a-i tine ocupati pe strumfi, ce pareri aveti de premergator? I-ati/ii veti pune? Andrei vrea sa faca pasi si ma indoaie de spate toata ziua. Eu parca i-as lua rotobil... Cunoasteti cazuri concrete ca le-a facut rau bebicilor?
liadorian spune:
Vivela, pai ce sa fie exagerat?! Ca e exact in spiritul comentariilor care s-au postat la acel articol! Dupa ce am citit comentariile mi s-a facut efectiv lehamite sa mai postez ceva. Oricum, cine are chef sa afle, intreaba, cine vrea sa inteleaga, intelege.
aylin_tarcan spune:
hehehe, misto articolul. scrie exact ce nu trebuie sa faci!
broscuta gargarita
aylin_tarcan spune:
lialuminos, pai de lapte praf de bebei vorbeam. nicicum de vaca. in caz ca eu nu pot sa scot de la mine. ma intrebam care e mai bun sa i-l dau. nan, milumil sau care or mai fi. si stiu ca sunt pe numere, deci banuiesc ca nr. 2?
broscuta gargarita