Strumfi de iulie-august 2007 (59)
Raspunsuri - Pagina 17
Ioana75 spune:
Walkerul 'merge' destul de repede - copilul trebuie sa stie sa mearga bine ca sa-l poata folosi. La noi e bataie pe walker, ambii copii vor sa se joace cu el (are butoane mari si melodii frumoase).
Eu la primul copil am aplicat teoria oliteti cu 'lasa, cind o sa fie pregatita, sa nu stresez copilu''; rezultatul e ca are 2 ani jumate si tot cu pampersul pe ea. La Smaranda schimb placa, lasa sa se obisnuiasca de mica cu olita ca nu strica.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by Amethyst
Diana2007 de aceea walkeru' e recomandat dupa 9 luni cand copilul sta bine in picioare singur si chiar are curaj sa faca cativa pasi tinandu-se de diverse. Pana la urma va fi folosit si pe post de jucarie nu numai ca sa invete sa mearga.
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
Am inteles, deci nu ne scuteste de "munca grea"
Asa l-am vazut si eu, mai mult ca pe o jucarie, si cum Victor e interesat de tot ce exista in casa mai putin de jucarii, cred ca o sa invete sa mearga impingand masina de tuns iarba
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
valen spune:
1.Sarah a avut walker insa nu-mi pot da bine seama in ce masura a ajutat-o sa mearga. la 10 luni (de exemplu) statea f bine in picioare, pasea tinandu-se de de marginile patului (a reusit chiar cativa pasi singurica) insa de walker, la varsta de care spun, i-a fost teama si imediat ce o puneam sa se tina de el, prefera sa se aseze in fundulet pt. ca asa se simtea in siguranta. Eu as spune ca e util atunci cand copilul incepe sa mearga si este capabil sa faca singur 4,5 pasi; cred ca abia atunci poate fi eficienta jucaria in cauza, caci ii da copilului increderea ca poate merge singur si mai mult. Ines, (are 8 luni jumate) se ridica acum cu usurinta in picioare si face pasi daca o sustinem insa in nici un caz n-as pune-o sa mearga cu acest walker, chiar daca se apropie de varsta la care este recomandat. deocamdata este foarte periculos pt. ea asa ca il folosim pe post de zornaitoare. 2. capitolul olita. Sarah nu face la olita desi are 2 ani si aproape 5 luni. Mama gaseste ca e rusinos, bunica spune ca n-a mai auzit asa ceva si ca probabil va face pe ea si cand va merge la scoala. Eu gasesc perfect normala situatia. Copiii de varsta ei (ma refer in special la colegii de gradinita) abia acum incep sa faca la toaleta asa incat am decis si noi sa demaram "operatiunea wc" care are primele rezultate in sensul ca daca o tin fara pampers si-i vine sa faca pipi imi spune si mergem repede la toaleta unde a invatat sa-si puna singura reductorul pe colacul nostru si face pipi. Eu cred ca un copil trebuie sa fie invatat cum sa faca pipi/caca. Pediatrii (si chiar si psihologii) spun ca pana la 2 ani, copilul nu poate sa controleze senzatiile de caca/pipi si ca nu e bine sa-i fortam sa "sa faca un pipi la olita pt. mami" si "un caca, tot la olita, pt. bunica". Daca e sau nu asa, n-am de unde sti acum insa pana in prezent consider ca am procedat bine ca n-am fortat-o pe Sarah sa stea la olita sau wc, ca as fi bulversat-o. daca reusea sa se invete la olita, cum trebuia sa procedez? sa ma plimb cu olita dupa mine prin parc, magazin si-n vizite? (ca invatat la oala,copilul poate nu mai vrea sa faca si in pampers sau la toaleta) sau sa-i explic ca uneori facem la olita (adica acasa) alteori in pampers( daca suntem pe strada si nu avem o toaleta in apropiere)sau la toaleta (cand suntem , de exemplu, in vizita) . Pai,(mi-am zis eu ) cum sa-i cer eu unui copil de 1 an sa faca pipi si caca la comanda mea, cand vreau eu si unde vreau eu cand el nu este pregatit sa faca asa ceva (asta e cum iti place tie Diana). ce fac eu cu copilul daca suntem in masina si vrea urgent sa faca pipi? ca pana ies de pe autostrada si gasesc un loc sa opresc, botezam masina, basca n-am vazut pe aici copii care fac pipi pe marginea santului. asadar, atunci cand o sa simt ca va fi in stare sa ceara singura la wc, o sa renunt usor, usor la pampers; ma mai bazez si pe faptul ca, placandu-le sa-i imite pe ceilalti, va invata de la colegii ei de gradinita sa ceara la toaleta (vor invata defapt unii de la altii). Daca as fi avut-o pe mama aproape sau pe altcineva dispus sa-mi dea o mana de ajutor cu fetele poate ca as fi insistat mai mult in a o pune pe sarah mai des la toaleta dar pt. ca sintem aici doar noi doi (eu si sotul meu) nu-mi permit sa stau 3 ore cu sarah la toaleta (ca ea gaseste amuzant urcatul si coboratul de pe reductor)pt. ca mai am un copil care are nevoie de mine. Acum imi dau seama, ca, de cand avem copii, eu si sotul meu nu am iesit niciodata undeva, singuri; (nici nu cred ca as putea sta linistita 2 ore desi uneori simt tare mult nevoia)In concluzie, fiecare procedeaza cu copilul sau asa cum simte dar mai ales, asa cum isi permite. Astept si eu alte opinii.www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie
valen spune:
ce mesaj kilometric am scris!!! cred ca n-are nimeni chef sa-l citeasca in afara de Diana care stiu ca e interesata de opinii.Ioana, ai fost super. La biberon ati renuntat?www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie
Gabrielabv spune:
servus fetele
am mai aparut si eu pe aici, cred ca m-ati uitat dee cand nu am mai dat vreun semn de viata.
eu eram sigura ca azi e marti si tot citind din urma am vazut ca ati intrat la raport si uite asa am aflat ca e miercuri si ca maine tb sa mergem la vaccin
eu raportez 64kg, am slabit 1kg luna asta, mai,mai... sper sa-mi purtati noroc si sa mai dau ceva jos ca pana la 59 mai am
Oaana ti-am admirat si eu copilasii si bineinteles ca am ramas fascinata de zulufii lui Iosua, vad ca i-a mostenit de la tine, ce frumosi sunteti
Aylin eu ii prepar cerealele cu lapte Nan 2 ca de acum am trecut la urmatoarea etapa. Mie laptele Milumil mi s-a parut rau la gust si nici Medeea nu l-a prea agreiat. Laptele Similac e bogat in fier si de restul nu prea stiu. Poate te indruma pediatrul tau spre ceva ce s-ar potrivi Almei. Si ii urez si eu Almei LA multi ani si multe lunisoare! Sa fie cumintica si sa nu o mai oboseasca pe mami atata, pe amandoua
panda77 spune:
Ame, in legatura cu parchetul asa e, Ilinca aluneca pe el asa ca mi-e teama ca o sa ajung pana la urma sa cumpar covor. Mai astept totusi, poate imi vine vreo alta idee.
olguttza, felicitari pentru minunea cu olita! Am admirat in poze o fata voinica si hotarata care stie sa lupte pentru "victorie" .
violetan , BebeTV este canalul 124 pe UPC si are desene animate pentru bebelusi. Ilinca este fascinata de ele.
Diana2007, am admirat frumusete de Victor Christian
Ioana75, ma declar indragostita de Miruna si Smaranda, sunt dulci-dulci-dulci
Fianna , ai o frumusete de baiat . Oare toti baietii de pe aici au ochii albastri ?
Valen, Ines si Sarah sunt superbe, tare m-am delectat cu pozele lor
Incet-incet am sa va "verific" eu pe toate ca sa vad cu ce se lauda fiecare
Panda, de www.flickr.com/photos/10379652@N03/" target="_blank">Ilinca - 15.07.2007
Diana2007 spune:
Pai da Valen, mi-a placut, ca desi mi-ai spus asta si cand am vorbit, tot asteptam sa iti citesc opinia, asa negru pe alb, ca pana acum e singura care "sta in picioare" pentru logica mea. Mai ramane sa ma dumiresc cand o fi timpul si pentru Victor sa faca pasul. Nu de alta, dar eu am zis ca-l fac pe-al doilea (copil) cand il scot pe primul din pampersi !
A,si o intrebare suplimentara pentru mamele de baieti (acum ca am citit mesajul lui valen m-am gandit mai bine). Pe baieti cum ii invatam sa faca pipi direct la wc, ca fetele la inceput sau le luam scarita ca sa ajunga sa faca precum baietii (asta mi se pare cam riscant) ?
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
ioanaiub spune:
in legatura cu olita: David avea 2 ani si nu facea la olita, spre deosebire de unele fetite din vecini despre care mamele lor spuneau ca fac, facea doar caca dimineata, daca il puneam eu ... apoi am intrat in concediu de maternitate, David avea 2 ani si trei luni, si am inceput "antrenamentul": i-am cumparat vreo 10 chilotei si m-am inarmat cu rabdare, l-am lasat fara pampers, il puneam pe olita din ora in ora, nu facea de fiecare data, cand facea il laudam, si asa treptat-treptat ne-am invatat sa cerem olita, apoi am inceput sa facem pipi la wc "ca baietii mari" ... cred ca a durat vreo luna pana s-a invatat ...
cu Mara voi proceda la fel dar am inteles ca fetitele sunt mai "precoce" decat baietii
aici suntem noi
Diana2007 spune:
[quote]Originally posted by panda77
Ame, in legatura cu parchetul asa e, Ilinca aluneca pe el asa ca mi-e teama ca o sa ajung pana la urma sa cumpar covor. Mai astept totusi, poate imi vine vreo alta idee.[quote]
Eu am parchet doar la parter unde sunt sufrageria si bucataria, pana acum nu l-am lasat pe jos (il tineam numai in tarc) din cauza cainelui, dar de cateva zile i-am strans tarcul pentru ca va merge la cresa si va trebuie sa doarma intr-unul nu sa se joace. Asa ca a "coborat" pe parchet si am vazut ca "patineaza". Solutia mea: am dat drumul mai tare la caldura si i-am scos pantalonii si sosetele si gata cu alunecatul ! (asta nu inseamna ca nu mai face cat un buf dar macar nu e dupa canapea)
[quote]Diana2007, am admirat frumusete de Victor Christian [quote]
Multumim la fel !
Poze
Gabrielabv spune:
Alina.a La multe lunisoare Elisei si sa fie sanatoasa si poznasa, asa cum sta bine unui bb scumpica si frumusica si.. si... iar pentru a ei mamica spor la slabit
Anya la multi ani Arinei si succes viitoarei vedete!
La multi ani Denisa si Daria fete frumoase si dragastoase!
Olgutza sper sa treaca repede perioada asta nasoala, sa iasa dintii sau sa aflii ce o deranjeaza, ca e tare greu asa
Ame felicitari pentru mama si pot sa te intreb ce mananca J.?