Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Mi-a venit o idee!
Daca tot s-a mutat subiectul de la "de ce nu ati emigra" la "de ce se emigreaza", ce-ar fi sa ne spuna cei plecati, care ne cearta ca nu-i intelegem, cum anume au plecat, in ce context si cu ce facilitati in noua tara.
Pentru ca, intr-adevar, vremea celor care treceau Dunarea in chiloti nestiind daca isi vor mai vedea familia vreodata (dar care daca scapau cu viata primeau oricum azil politic) a trecut. Da, azi e mult mai usor sa pleci oriunde. Dar ia sa vedem, oare pentru toti este (a fost) la fel de usor?
...ca iata, deja doua persoane au marturisit ca au plecat din dragoste, ceea ce comporta o cu totul alta discutie.

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Uite ca sa radeti copios pe ziua de azi, radeti de mine: am Green card american si sotul e cetatean american si tot in Romanica stam... Eu cred ca mai bine fruntash la sat, decat codash la oras. Bine, sa nu credeti ca suntem finii lui Becali dar in State chiriile sunt mari in marile orase, unde ai putea fi bine platit. In restul tarii sunt preturi rezonabile la cazare, se pot lua case pe credit(se puteau lua usor pana-n criza), preturile la produse sunt mai mici dar totusi nu stiu unde ajungi daca-ti dai copilul la gradinite particulare, daca se strica ceva in casa si iti trebuie un instalator, daca trebuie sa fi operat(Doamne fereste) si asigurarea nu acopera... Am pus in balanta totul si aici, deocamdata este mai bine. Nu zic, ca ma vad aici si peste 10 ani dar nici nu imi place sa dau cu pietre in tara in care sunt cei dragi mie, locurile unde am copilarit, etc.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
My workshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Eu am plecat in Germania pt ca sotul meu s.a nascut, a crescut si este stabilit acolo. Facilitati au fost pt. ca parintii sotului sant tot in Munchen si ne ajuta cum pot.In Ro aveam servici mult mai bun decat aici dar asta e...cu rabdare se trece marea

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Mi-a venit o idee!
Daca tot s-a mutat subiectul de la "de ce nu ati emigra" la "de ce se emigreaza", ce-ar fi sa ne spuna cei plecati, care ne cearta ca nu-i intelegem, cum anume au plecat, in ce context si cu ce facilitati in noua tara.
Pentru ca, intr-adevar, vremea celor care treceau Dunarea in chiloti nestiind daca isi vor mai vedea familia vreodata (dar care daca scapau cu viata primeau oricum azil politic) a trecut. Da, azi e mult mai usor sa pleci oriunde. Dar ia sa vedem, oare pentru toti este (a fost) la fel de usor?
...ca iata, deja doua persoane au marturisit ca au plecat din dragoste, ceea ce comporta o cu totul alta discutie.

Naty

Pai astept si eu cu interes sa citesc raspunsurile celor care va cearta ca nu-i intelegeti. Mai ales sa vad care-s aia, cel mai simplu ar fi sa-i chemi la apel, by nick, sa se stie care are de raspuns.

Mey natynic, eu am asa un feeling de atztatzatorie cand citesc postarile tale. Daca nu asta, macar de lipsa de consistenta si contradictie intre una si alta.

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui mQQm

Citat:

Mi-a venit o idee!

Naty

Pai astept si eu cu interes sa citesc raspunsurile celor care va cearta ca nu-i intelegeti. Mai ales sa vad care-s aia, cel mai simplu ar fi sa-i chemi la apel, by nick, sa se stie care are de raspuns.

Mey natynic, eu am asa un feeling de atztatzatorie cand citesc postarile tale. Daca nu asta, macar de lipsa de consistenta si contradictie intre una si alta.

Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Si eu la fel!Si am mai spus-o la un alt subiect,e drept!

Dana

Mergi la inceput

Mda...pai de ce sa-i chem la apel? Deja incep sa vina raspunsurile exact in stilurile caracteristice...
Maraki (pt ca se poate vorbi/raspunde si normal)

Naty

Mergi la inceput

Citat:

Mda...pai de ce sa-i chem la apel? Deja incep sa vina raspunsurile exact in stilurile caracteristice...

Naty

Natynic eu nu stiu ce inseamna normalitate pentru tine,dar oricum normalitatea ta nu corespunde cu a multora dintre noi!

Si lasa intzepaturile astea subtile te rog,ca daca ai fi mai...atenta cind postezi nu tzi s-ar mai aduce asemenea reprosuri directe sau indirecte!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Citat:

Naty

Pai de ex eu nu ma simt in categoria aia, poate tu crezi ca as fi (desi, e prima data ca discut cu tine direct). Si la fel si altii.

maraki vad ca se accepta in categorie.

Ia uite la asta: Deja incep sa vina raspunsurile exact in stilurile caracteristice...

Tu ce zici? Invita la dialog constructiv, da?

Mergi la inceput

Pai mQQm, eu am invitat la dialog constructiv, da? Am venit cu ideea sa ni se povesteasca cum ati plecat (adica in ce context, nu pt ca in Romania e ciuma etc, etc) ca sa vedem daca noi cei de aici, cei ferm convinsi sa ramana sau nehotaratii -ca mine- sa cantarim pe unde "stam". Buun...Maraki mi-a raspuns pur si simplu la intrebare, cu 2 fraze in care isi expunea situatia limpede. Ati urmat tu si Andacos care nu ati facut decat sa va legati de mine ca atzatz, ca n-am consistenta in postari (poate; da' de ce? ca-mi pun intrebari retorice?-da, asa e romanul) si ca ma contrazic (de ce? pentru ca, nici in problema emigrarii si nici in altele in care mi-am luat "pumni" nu vad totul in alb si negru? asta e, pana si in profesie ma ocup de o treaba in care interpretezi o multime de nuante de gri, probabil de acolo mi se trage defectul).
Voi nu mi-ati raspuns la o intrebare ce putea constitui un topic in sine ("Cand ati emigrat, ce va astepta la capatul drumului?"), ci doar m-ati atacat. Si tot eu nu fac dialogul constructiv?

Naty

Mergi la inceput

Daca ar fi fost doar aici si acum,ok dar..."de cind ai inceput sa postezi la generale"astea sunt vorbele tale ,exact acelasi lucru il simt si eu!

Agitzi spirite(si apoi spui ca asa era atmosfera pe aici inainte de a posta tu),dai raspunsuri in doi peri,acum esti de o parte doua pagini mai tirziu esti de alta parte si tot asa!In principiu e dreptul tau sa scrii ce si cum itzi trece rin cap,dar la fel e dreptul meu sa spun ce si cum vad eu lucrurile!

Ca iar vin cu intrebarea de la alt subiect,unde se indreapta dc?

Dana

editez sa spun ca felul cum vad eu aceasta situatzie n-are nimic de-a face cu steagul ala ce flutura la nick-ul meu,desi se pare ca pentru tine totul are legatura cu asta!

Mergi la inceput