Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Eu n-as emigra ptr. ca chiar de ar fi mai bine din mai multe puncte de vedere,mi-as dori ce n-am,ca majoritatea oamenilor,adica sa fiu in locul de care apartin si sunt legata prin fire vazute si nevazute.Mi-ar fi teribil de dor de acasa,stiu sigur.Dar,cred ca probabil nu e toata lumea la fel,unii sunt mai adaptabili.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Pai e ca si la subiectul meu...cine a plecat de regula se uita inapoi la Romania cu manie...numai ca aici, accentul fiind pus pe "de ce nu am emigra", cei plecati sunt si mai iritati!
Ceva din ceea ce a spus Lia Popescu cred ca se regaseste si in sufletul meu...poate ca inca e prea mare curiozitatea de a vedea incotro o vom lua, ce se mai "misca"...asta e o tara si o lume care se misca, in care lucrurile se schimba, chiar daca, suparati de tot ceea ce este rau, incercam sa negam zi de zi. Mereu auzi: "Era mai bine pe vremea lui Ceausescu"-SA FIM SERIOSI!! Cu exceptia faptului ca, da, omul nu era educat sa creada ca azi ca i se cuvine totul si ca totul e permis, NU era mai bine.
Poate ca de fapt e pacat ca lumea nu pleaca acum pentru a se intoarce dupa un timp si a aduce ceea ce a gasit si vazut bun dincolo...asa incat cei ramasi aici imprumuta numai ce e prost si defect, asa cum reflecta media lucrurile...
Oricum, macar un timp ar trebui sa plecam, cu totii...
(nu ma refer la vacante!)

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

eu n-as emigra pt ca am aici familia, prietenii, casa, serviciul... e totul ok, de ce as pleca?
mai am ce-i drept ceva ce ma "tine": ma gandesc ca oricat as invata o limba straina, tot n-as putea-o vorbi niciodata ca un nativ, n-as intelege totul, n-as putea glumi, n-as putea face vreun calambur... dar e strict teama mea .

tare am impresia ca subiectul se va transforma repede intr-o lupta plecati-ramasi, de aia raspund si eu pana sa inceapa cearta.
fiecare hotaraste pt sine, daca motivele mele nu sunt valabile pt altcineva, asta nu inseamna ca ele nu sunt valabile pt mine.
imi place tara mea, cu bune si cu rele. n-are cum sa-mi fie mai bine in alta tara la momentul asta. as pleca din romania doar daca as fi fortata de vreo situatie f dificila financiara sau doamne-fereste! de vreun razboi, oricum, m-ar alunga cineva tare greu din romania .

cristina, mama de radu (09.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Pai e ca si la subiectul meu...cine a plecat de regula se uita inapoi la Romania cu manie...numai ca aici, accentul fiind pus pe "de ce nu am emigra", cei plecati sunt si mai iritati!
Ceva din ceea ce a spus Lia Popescu cred ca se regaseste si in sufletul meu...poate ca inca e prea mare curiozitatea de a vedea incotro o vom lua, ce se mai "misca"...asta e o tara si o lume care se misca, in care lucrurile se schimba, chiar daca, suparati de tot ceea ce este rau, incercam sa negam zi de zi. Mereu auzi: "Era mai bine pe vremea lui Ceausescu"-SA FIM SERIOSI!! Cu exceptia faptului ca, da, omul nu era educat sa creada ca azi ca i se cuvine totul si ca totul e permis, NU era mai bine.
Poate ca de fapt e pacat ca lumea nu pleaca acum pentru a se intoarce dupa un timp si a aduce ceea ce a gasit si vazut bun dincolo...asa incat cei ramasi aici imprumuta numai ce e prost si defect, asa cum reflecta media lucrurile...
Oricum, macar un timp ar trebui sa plecam, cu totii...
(nu ma refer la vacante!)

Naty

Imi cer scuze autoarei subiectului,dar nu intzeleg cum de a ajuns Naty la o asemenea concluzie!

Eu nu ma uit cu minie inapoi la tzara mea,eu (si nu numai)am familia care traieste acolo asa ca mie nu mi-e indiferent ce se intimpla!Si interventzia mea nu are nimic de-a face cu"cei plecatzi sunt si mai iritatzi"!

Am observat asa o tendintza de a..."zgindari"orgolii in ultimul timp,si poate chiar ar fi bine de discutat despre"Incotro se indreapta DC???".

Dana

Mergi la inceput

Andacos,eu una cand am inceput sa postez la "Generale" am gasit aceasta tendinta de zgandarire a orgoliilor deja FF prezenta!-eu n-am facut decat sa ma adaptez. Pe la alte teme care intr-adevar se refera la copii, daca o sa ma gasesti o sa vezi ca nu ma cert cu nimeni, dimpotriva
De "privitul inapoi cu manie" m-am izbit prin mai multe locuri, am incercat sa-l inteleg si nu reusesc. Decat, daca nu cumva ascunde in spate niste frustrari...
Dar cum nu am spus nici o clipa "Andacos priveste inapoicu manie" chiar nu vad de ce o iei asa personal...

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Andacos,eu una cand am inceput sa postez la "Generale" am gasit aceasta tendinta de zgandarire a orgoliilor deja FF prezenta!-eu n-am facut decat sa ma adaptez.
De "privitul inapoi cu manie" m-am izbit prin mai multe locuri, am incercat sa-l inteleg si nu reusesc. Decat, daca nu cumva ascunde in spate niste frustrari...
Dar cum nu am spus nici o clipa "Andacos priveste inapoicu manie" chiar nu vad de ce o iei asa personal...

Naty

Ok exista dar si voi v-atzi gindit ca daca vetzi continua "cool"scrie pe voi!

Nu am luat-o personal dar tu ai generalizat ceea ce stii foarte bine ca nu se face!

Dana

editez sa spun ca am scris"voi"pentru ca nu esti singura dar observ ca de "cind atzi inceput sa scrietzi la generale" aceasta tendintza e si mai si!Prietenii stiu de ce!

Mergi la inceput

Ma fac ca nu inteleg "mesajul"...Pe cuvant, chiar nu am nici o intentie sa ma cert cu tine sau cu altcineva. Am raspuns autoarei topicului si gata, ma opresc aici, m-am cam plictisit si eu de "pasiuni"...

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Nu ma uit cu minie sau suparare spre Romania,mergem in fiecare an sa ne vedem parintii.Dar Romania de azi nu mai este Romania pe care am parasit-o eu acum 13 ani.Intr-adevar e o tara dinamica si de la an la an se schimba multe,inclusiv limba pentru ca am observat cum apar cuvinte si fraze care noua ni se par hazlii sau ciudate.
Intrebarea in sine insa cred ca va aduce doar certuri-daca intrebi asta pe cineva care a emigrat ce poate sa-ti raspunda daca a facut deja pasul asta...Iar daca intrebi pe cineva care nu a emigrat e echivalentul cu a intreba un copil care nu a mincat in viata lui banane daca vrea o banana?Sau mai exact poate ca a vazut banane in vitrina unui magazin dar nu le-a gustat niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Cred ca pt.a raspunde la aceasta ėntrebare nu trebuie neaparat sa ai multe motive ,e de ajuns sa spui familia.E destul de greu ca atunci cėnd ai o familie cu copii si sot sa te gėndesti la emigrare,pt.ca e f.greu sa pleci de acasa ėn 4.ėn plus situatia e destul de complicata peste tot ,e destul de greu sa gasesti o tara perfecta ėn acest moment care sa te primeasca cu bratele deschise.
Parerea mea e ca a pleca pt.o perioada de timp nu e altceva decėt o ėmbogatire din toate punctele de vedere(poate mai putin financiar)pt.ca ai posibilitatea de a ėnvata o limba (chiar daca nu reusesti sa o stapėnesti bine)si nu cred ca e un lucru rau sa poti comunica chiar daca nu o faci la perfectie, ėn plus mentalitatea si tot ce e mai bun sau mai rau ėn alta parte te ajuta sa faci comparati.Astfel de experiente se fac cėnd nu ai copii ,se fac de unu singur sau ėn doi.Cred ca e normal ca atunci cėnd mergi ėn vacanta sa ai nostalgia sau dorinta de a te ėntoarce acasa,asta se ėntėmpla si daca mergi ėn tara (ėn vacanta)nu numai daca mergi ėn alte parti ,anumite lucruri de care sėntem legati ne lipsesc la toti. A locui pt.o perioada ėn alta tara si a merge ėn vacanta sėnt doua situatii destul de diferita.
Cunosc persoane care chiar daca nu le lipseste nimic merg ėn alte tari pt.a ėnvata limba ,pt.a face noi experiente .Cred ca ėti trebuie si un mare curaj si multa ambitie pt.a-ti demonstra tie ėnsati ca ceea ce poti face la tine ėn tara reusesti sa faci si ėn alta parte.Si chiar daca nu reusesti ceea ce ti-ai propus te face mai puternic mai ambitios decėt erai ėnainte.Acest lucru mi sa ėntėmplat si mie si as faci-o oricėnd.De multe ori descoperm ca sėntem mult mai puternici decėt credeam.

Poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamitzica

Nu ma uit cu minie sau suparare spre Romania,mergem in fiecare an sa ne vedem parintii.Dar Romania de azi nu mai este Romania pe care am parasit-o eu acum 13 ani.Intr-adevar e o tara dinamica si de la an la an se schimba multe,inclusiv limba pentru ca am observat cum apar cuvinte si fraze care noua ni se par hazlii sau ciudate.
Intrebarea in sine insa cred ca va aduce doar certuri-daca intrebi asta pe cineva care a emigrat ce poate sa-ti raspunda daca a facut deja pasul asta...Iar daca intrebi pe cineva care nu a emigrat e echivalentul cu a intreba un copil care nu a mincat in viata lui banane daca vrea o banana?Sau mai exact poate ca a vazut banane in vitrina unui magazin dar nu le-a gustat niciodata...

Ai dreptate, asa e!

Naty

Mergi la inceput