Politia moravurilor (Arabia Saudita)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by lilanda

quote:
Originally posted by Amina_Marina

quote:
Daca legile lui Dumnezeu ar fi respectate intocmai,n-am avea de ce ne teme,insa cind mintea omului intervine(dictaturi,forta,...)rezultatul este dezastruos.
revin

Aici ai dreptate, asa a facut si Mohammed, profetul vostru, a mintit lumea ca-i vorbeste Dumnezeu si a intarat in forta folosind sabia in Mekka si Meddina, el insusi a fost un dictator.

Noah...pai hai sa ne-aducem aminte si de cruciadele in numele Domnului! Acu' serios, replica ta e atit de neinspirata, incit doar batool si shaimaa ce-ti mai pot face fata la capitolul asta, atunci cind bat hotarit cu pumnu'-n masa, ca asa ceva nu se discuta!! :-(

Take it easy fetelor, ca nu sintem aici nici la inchizitie, nici la procesu' caricaturistilor....
pfffui, avea dreptate inaioana, ca asemenea subiecte n-au viata lunga...prin hazard! Pacat!
(io stau cu lacatul in mina )

"I am a deeply superficial person" - Andy Warhol

Lilanda, pentru promptitudinea moderatorului, pe cind aceeasi promptitudine pe la topicele ortodoxe, cind imprastie xenocid cu ironii si caricaturi pe topice??

fetelor, scuzati off-topicul

http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe

quote:
Originally posted by lilanda

quote:

quote:
Daca legile lui Dumnezeu ar fi respectate intocmai,n-am avea de ce ne teme,insa cind mintea omului intervine(dictaturi,forta,...)rezultatul este dezastruos.
revin

Aici ai dreptate, asa a facut si Mohammed, profetul vostru, a mintit lumea ca-i vorbeste Dumnezeu si a intarat in forta folosind sabia in Mekka si Meddina, el insusi a fost un dictator.

Noah...pai hai sa ne-aducem aminte si de cruciadele in numele Domnului! Acu' serios, replica ta e atit de neinspirata, incit doar batool si shaimaa ce-ti mai pot face fata la capitolul asta, atunci cind bat hotarit cu pumnu'-n masa, ca asa ceva nu se discuta!! :-(

Take it easy fetelor, ca nu sintem aici nici la inchizitie, nici la procesu' caricaturistilor....
pfffui, avea dreptate inaioana, ca asemenea subiecte n-au viata lunga...prin hazard! Pacat!
(io stau cu lacatul in mina )

"I am a deeply superficial person" - Andy Warhol

Lilanda, pentru promptitudinea moderatorului, pe cind aceeasi promptitudine pe la topicele ortodoxe, cind imprastie xenocid cu ironii si caricaturi pe topice??

fetelor, scuzati off-topicul

http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Da, si daca nu le gusti "glumele", lui si altora care se doresc "spirituali" esti categorisit ca suferi de complex de inferioritate...Macar Xeno e renumit prin gafele lui, la un moment dat nu poti sa crezi ca exista in realitate asa un personaj care merge din gafa in gafa fara sa-si dea seama?!, pe cind altii au o inclinatie vadit discriminatorie si defaimatoare la adresa unor persoane/grupuri de pe forum. Trist e ca unora le place intr-adevar sa-si bata joc de sentimentele altora fara sfiala, cred ca au vreun sentiment de placere ascunsa, altfel nu-mi dau seama de ce persista in jigniri repetate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Hannen, parintii fetei casatorite cu barbatul care iubea pe alta nu au avut de unde sa stie ca el avea alta iubita. Iata cum lipsa de cunoastere cu adevarat a viitorului sot duce la stricarea unor vieti. Asta se poate intampla si in societatea noastra dc. te casatoresti inainte sa cunosti bine partenerul. Da, si eu consider la fel, sunt obiceiuri are locului. Care se pot schimba f. incet, mai ales in conditiile din AS. Ah si mai cred ca pentru femeile de acolo poate nu pare situatia lor asa de neagra cum ne pare noua, pt. ca asa s-au nascut si asa este normalul pentru ele, societatea este inchisa, dictatura la putere, asa ca sansele de revolta sunt destul de mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Ma gindeam la o treaba, de ce in SA situatia e mai nasoala chiar si decit in Iran si m-am gindit la o posibila varianta:din cite stiu, in SA toate departamentele vitale sint conduse de membri ai familiei regale, si-atunci cum sa se schimbe situatia? Si-ar da peste deshte' singuri!, Noa, nici o sansa sa se schimbe ceva, doar daca urmatorul rege ar fi vreun reformator dar cum primul in ordine la conducere e trecut bine de prima tinerete...la anu si la multi ani! Ori pica familia regala in intregime, ceea ce e mai greu, ori ramin fara petrol(destul de plauzibil in viitorul apropiat pt. zona AS).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

quote:
Originally posted by dodo

quote:

Mesaj Rasist? Scrie in koran felul cum a cucerit Mohammed Mekka si Meddina, a luat sclavi, copila aisha de 9 ani s.a.m.d.
Cu musulmanii poti discuta calm doar daca esti de acord cu ei , daca le ceri argumente, dezvoltari sau altceva , bat in retragere sau devin violenti.

quote:
Noah...pai hai sa ne-aducem aminte si de cruciadele in numele Domnului! Acu' serios, replica ta e atit de neinspirata, incit doar batool si shaimaa ce-ti mai pot face fata la capitolul asta, atunci cind bat hotarit cu pumnu'-n masa, ca asa ceva nu se discuta!!

Noi, crestinii, ne-am recunoscut greslile, chiar si cele biblice, musulmanii NU.
quote:
Doamna moderator, ce ar fi sa dati dovada de fair play si sa o avertizati si pe Amina?

Eu, pot sa-mi sustin afirmatiile cu argumente ( versetele koranului), le gasesti la sufletul credintei, nu cred ca incalc regulamentul.
Cineva incalca regulamentul atunci cind contrazice fara argumente.Adica , asa cum o faceti voi.

Oare e cazul sa-ti aduc aminte ca la topicul respectiv la care faci tu referire te declarai atee??? Acum ai facut stinga-mprejur si-ai dat-o pe crestinism?? Dumnezeu mai stie ce e-n sufletul tau, eu de-afara vaz ca e incarcat de resentimente...Lasa trecutul si traieste-n prezent, urmele cruciadelor si a razboaielor hunice si otomane si care mai vrei tu, sint istorie...noi vorbim de prezent si cautam sa gasim o cale de-a supravietui, de-a merge mai departe, noi si copiii nostri...
Si da, daca eu as afirma ca Isus a fost un sarlatan, ca a pacalit lumea cu scamatorii, ca Moise de fapt nu a vorbit cu Dumnezeu, ci doar a venit cu niste pietre la fraieri sa le cistige increderea, ca Mohammed a fost un insetat de putere si pedofil(cum a afirmat nu de mult un alt user pe un alt topic si care a scapat elegant cu o clopoteala, necum cu frun avertisment), da, daca as afirma toate aceste lucruri as face o blasfemie, atit la adresa religiei mele, care respecta si slaveste TOTI profetii, cit si la adresa altora care fac parte din ramurile credintelor monoteiste, care sint deopotriva respectate de islam.Acum cred ca te-ai lamurit, tu si altii(moderatorii) care mai au dubii ca mesajele tale sint defaimatoare si bunul-simt cere sa fie, daca userul nu are bunul-simt al exprimarii, macar avertizate de catre moderatori ca au sarit calul??!!
Mai bine ati pune un banner:interzis accesul musulmanilor pe acest site!!!Tradare-tradare, da s-o stim si noi!!

Sunt ateu, dar am doi copii( unul e acum in burtoi) si nu ma pot limita pe o singura linie de plutire. Sunt Mama si-mi trebuie mai multe, sa stiu mai multe, si sa le explic copiilor mai multe.
Esti pe un forum crestin si ateist , e normal sa existe contraatacuri, verbale , desigur.
Gindeste-te ce s-ar fi intimplat cu un crestin intre musulmani? L-ar fi halit demult, nici macar testamentul sa si-l faca nu l-ar fi lasat.
Eu am fost jignita de Shaima pentru ca am spus ce rele a facut Mohammed, asta pe un forum Normal, daca eram pe un forum de musulmani , ptiuuu, moamaaa! ce era la gura voastra, mai rau ca la satra( asta mi-o amintesc de pe unele subiecte cu islamul etc).
Ceea ce nu ma suprinde de fapt( pentru asa fac toti musulmanii) , va victimizati ca niste copilasi pe care i-a batut mami ca nu -si recunosc greseala.
Userii chiar sunt rabdatori si maleabili cu voi la cit suntei de impulsive uneori ( cind vine vorba de religie), plus ca agresivitatea voastra religioasa se ascunde sub masca spiritualitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:

quote:

quote:

Mesaj Rasist? Scrie in koran felul cum a cucerit Mohammed Mekka si Meddina, a luat sclavi, copila aisha de 9 ani s.a.m.d.
Cu musulmanii poti discuta calm doar daca esti de acord cu ei , daca le ceri argumente, dezvoltari sau altceva , bat in retragere sau devin violenti.

quote:
Noah...pai hai sa ne-aducem aminte si de cruciadele in numele Domnului! Acu' serios, replica ta e atit de neinspirata, incit doar batool si shaimaa ce-ti mai pot face fata la capitolul asta, atunci cind bat hotarit cu pumnu'-n masa, ca asa ceva nu se discuta!!

Noi, crestinii, ne-am recunoscut greslile, chiar si cele biblice, musulmanii NU.
quote:
Doamna moderator, ce ar fi sa dati dovada de fair play si sa o avertizati si pe Amina?

Eu, pot sa-mi sustin afirmatiile cu argumente ( versetele koranului), le gasesti la sufletul credintei, nu cred ca incalc regulamentul.
Cineva incalca regulamentul atunci cind contrazice fara argumente.Adica , asa cum o faceti voi.

Oare e cazul sa-ti aduc aminte ca la topicul respectiv la care faci tu referire te declarai atee??? Acum ai facut stinga-mprejur si-ai dat-o pe crestinism?? Dumnezeu mai stie ce e-n sufletul tau, eu de-afara vaz ca e incarcat de resentimente...Lasa trecutul si traieste-n prezent, urmele cruciadelor si a razboaielor hunice si otomane si care mai vrei tu, sint istorie...noi vorbim de prezent si cautam sa gasim o cale de-a supravietui, de-a merge mai departe, noi si copiii nostri...
Si da, daca eu as afirma ca Isus a fost un sarlatan, ca a pacalit lumea cu scamatorii, ca Moise de fapt nu a vorbit cu Dumnezeu, ci doar a venit cu niste pietre la fraieri sa le cistige increderea, ca Mohammed a fost un insetat de putere si pedofil(cum a afirmat nu de mult un alt user pe un alt topic si care a scapat elegant cu o clopoteala, necum cu frun avertisment), da, daca as afirma toate aceste lucruri as face o blasfemie, atit la adresa religiei mele, care respecta si slaveste TOTI profetii, cit si la adresa altora care fac parte din ramurile credintelor monoteiste, care sint deopotriva respectate de islam.Acum cred ca te-ai lamurit, tu si altii(moderatorii) care mai au dubii ca mesajele tale sint defaimatoare si bunul-simt cere sa fie, daca userul nu are bunul-simt al exprimarii, macar avertizate de catre moderatori ca au sarit calul??!!
Mai bine ati pune un banner:interzis accesul musulmanilor pe acest site!!!Tradare-tradare, da s-o stim si noi!!

Sunt ateu, dar am doi copii( unul e acum in burtoi) si nu ma pot limita pe o singura linie de plutire. Sunt Mama si-mi trebuie mai multe, sa stiu mai multe, si sa le explic copiilor mai multe.
Esti pe un forum crestin si ateist , e normal sa existe contraatacuri, verbale , desigur.
Gindeste-te ce s-ar fi intimplat cu un crestin intre musulmani? L-ar fi halit demult, nici macar testamentul sa si-l faca nu l-ar fi lasat.
Eu am fost jignita de Shaima pentru ca am spus ce rele a facut Mohammed, asta pe un forum Normal, daca eram pe un forum de musulmani , ptiuuu, moamaaa! ce era la gura voastra, mai rau ca la satra( asta mi-o amintesc de pe unele subiecte cu islamul etc).
Ceea ce nu ma suprinde de fapt( pentru asa fac toti musulmanii) , va victimizati ca niste copilasi pe care i-a batut mami ca nu -si recunosc greseala.
Userii chiar sunt rabdatori si maleabili cu voi la cit suntei de impulsive uneori ( cind vine vorba de religie), plus ca agresivitatea voastra religioasa se ascunde sub masca spiritualitatii.

Citindu-ti postarile, observ ca de fapt tu nu cauti altceva decat samanta de scandal, din care apoi se isca o cearta in toata regula. Si iti place sa provoci.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

quote:
Originally posted by Criss75

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Citindu-ti postarile, observ ca de fapt tu nu cauti altceva decat samanta de scandal, din care apoi se isca o cearta in toata regula. Si iti place sa provoci.

Criss si Alex (11.05.2003)

Nu, in nici un caz asta.Cine isi iese din pepeni si nu se poate controla sa nu mai intre pe forum.Nu am facut atac personal asa cum face o aceasta userita.

Uite aici femeia islamica in toata splendoarea si intelepciunea ei.

quote:
Amina,esti lipsita de bun simt si prost crescuta si nu ai nici cea mai vaga cunostinta despre islam sau despre Profet(swas).Ce cauti tu aici in acest subiect daca esti pe dinafara?

In ce calitate acesta userita isi aroga exclusivitate?( retoric)

Edit; Hai sa revenim la subiect . Tare-s curoasa daca putem discuta la nivel de oameni maturi si civilizat, chiar daca se mai atinge si religia , vorbim de tari musulmane , nu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Dragele mele, cred ca cea mai buna solutie este sa revenim la subiectul initial ignorand pur si simplu orice postare rauvoitoare. Sper din suflet ca toata lumea sa poata face asta, sunt convinsa ca in acest caz ele vor inceta pana la urma.

Discutia asta NU este o dezbatere religioasa de nivel de carciuma ("noi crestinii/musulmanii/evreii/whatever suntem mai ciumegi, ba noi suntem!") ci mai degraba una din perspective feministe, care discuta situatia femeii in diverse parti ale lumii (incepand de la cea din AS, dar nu vad de ce nu am ajunge si la altele) fara judecati de valoare. Cred ca este evident ca nu e vorba despre religie in sine ci cauzele sunt mult mai complexe decat atat. Eu zic ca e foarte interesant sa le vedem.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:
Originally posted by hannen

[b]ruxij[/b],din pacate ai dreptate.Desi fiecare parinte isi doreste o casnicie fericita si reusita pt. copilul lui,pt. unii primeaza mai mult bunastarea.Probabil ca nu stiu vorba "banii n-aduc fericirea"Pt. musulmani casatoria reprezinta jumate din credinta !Datoria parintelui este de a veghea ca totul sa decurga normal,ca fiul/fiica sa gaseasca un om credincios,evlavios ,bun si daca tinerii se plac (sa le acorde timp sa se cunoasca) si daca ei decid sa se casatoreasca ,parintele trebuie sa-si dea acordul.
Nu sa se uite la avere,asa cum fac unele societati(AS...)
Eu le consider pur "obiceiuri,traditii ale locului" nicidecum ceva religios.
Tinarul acela cu iubita japoneza stia probabil ca parintii nu o vor accepta niciodata si la presiunile lor a acceptat o casatorie aranjata.Ce au cistigat cu totii?
Ce a cistigat familia fetei?O fata cu inima frinta,divortata si gravida!O dovada ca lucrurile nu asa ar trebui sa decurga.
Parintii acestia si-au uitat indatoririle de parinte dar si pe cele religioase,pt ca nu se gindesc la fericirea propriului copil ci doar la starea materiala,eventual la bunastarea lor.
Acest comportament nu este islamic!In islam nu ai voie sa faci macar in gluma promisiunea unei casatorii,nicidecum sa fortezi pe cineva intr-una!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

eu am sa comentez direct la subiect,certurile nu ma (mai) pasioneaza si nici nu ma simt in stare sa arbitrez o disputa cu adversari atat de patimasi.

asadar:hannen-cu privire la casatorie,ceea ce spui tu,este cam in contradictie cu chiar legile desprinse din Coran sau Sunna.scuze ca nu am timp sa caut citate de acolo,dar ce am retinut eu este ca "barbatul e cel care intretine femeia si familia dupa casatorie",din legea mostenirii(pe care eu am tot adus-o pe tapet:-))barbatii primesc o parte mai mare pt a putea intretine familia-femeile din familie,mai e vorba de dota aia pe care barbatul trebuie sa i-o dea miresei(ma rog,eu stiam putin diferit,cum ca dota se da familiei miresei-asta din practica(cunosc cazuri,daca am timp le povestesc),nu stiu ce scrie la Coran) ei,din toate astea si inca din altele,ce rezulta?ca barbatul trebuie sa fie instarit sau cel putin sa-si poate plati datoriile/dota si sa asigure familia miresei ca o poate intretine pe aceasta.asta ce inseamna,ca fiecare va cauta sa-si casatoreasca fiica tinand cont f. mult si de starea materiala.eu nu cred ca au auzit vreodata de vorba "banii n-aduc fericirea"(eu am impresia ca asta e o vorba pur romaneasca:-D).
stiu sigur ca exista casatorii aranjate,cei cativa musulmani pe care-i cunosc si-au casatorit fetele in felul acesta.well,si suntem in Liban,tara cu vederi mai largi cat de cat:-).acum nu spune nimeni ca nu sunt si cazuri de casatorii din dragoste pura,este banuiesc si cazul vostru,fetelor de pe forum casatorite cu musulmani.concluzia mea ce decurge din toate acestea, este ca o casatorie aranjata nu este impotriva islamului.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Dodo are dreptate,n'or sa se schimbe lucrurile prea curand in SA!E condusa de cine este,are petrol kklau maria ta,americanii au nevoie de petrol si de un aliat puternic in zona,cum sa spuna ceva?Nu le convine!Schimbarea trebuie sa vina din interior!Inchipuiti-va ca acum de Vlentine's day s-a interzis comercializarea trandafirilor rosii!Pai fraierii nu si-au dat seama ca au creat o adevarata piata "rosie"a trandafirilor!Ce vina au saracile flori?Ca sa vedeti pana unde se poate ajunge!

"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita

Mergi la inceput