Politia moravurilor (Arabia Saudita)
Raspunsuri - Pagina 3
Donia spune:
quote:
Originally posted by hannen
Donia,Shaimaa e deschisa raspunsurilor sau e o noua "victima" care nu va cunoaste tactica?
Vorbesti de parca n-au mai fost zeci de subiecte cu aceleasi intrebari la care toate fetele ne-am dat silinta sa va raspundem.
De aia nu mai cred in "intentii bune si intrebari nevinovate" precum aia cu bataia barbatului.
Ma cunosti de undeva? Ne-am intersectat pe la vreun subiect?
Eu am pus o intrebare, tu... ai vreun raspuns?
Daca vrei sa iti exprimi resentimentele nu ma mai folosi pe mine drept adresant... si poti sa imi vorbesti cu tu, nu sunt protocolara.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Amina_Marina spune:
quote:
specificat clar in sura An-Nur(30-31)si in sura Al-Ahzab(59)ca femeia trebuie sa se acopere deci nu exista alta optiune,iar cine tine religia cu adevarat nu cauta sa se sustraga.Totul este de dragul lui Allah
Imparatia Cerurilor este acolo in inima ta, si nu consta in cladiri religioase , carti, basmale, post s.a.m.d.
Oamenii se duc la Biserica, Moschee ma rog, pentru ca simt mai aproape de Dumnezeu dar asta nu inseamana ca l-au si gasit, indiferent ca e musulman sau crestin, bea vin sau nu, isi acopera capul sau nu.
quote:
Donia,Shaimaa e deschisa raspunsurilor sau e o noua "victima" care nu va cunoaste tactica?
Vorbesti de parca n-au mai fost zeci de subiecte cu aceleasi intrebari la care toate fetele ne-am dat silinta sa va raspundem.
Vad ca unii oameni sufera mai mult de inferioritate de cit de superioritate.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by shaimaa
Draga Daniela,intr-un fel daca recitesti ce ai scris,ti-ai cam raspuns singura la intrebarea,,cum e cu bataia nevestei,,in islam.Am sa caut sa fiu cat mai explicita.Pentru sotul care are o sotie greu de suportat,fie ca isi petrece timpul pe net sau in fata oglinzii si nu are grija de treburile casnice neglijandu-l si pe el,fie ca fura ceea ce este haram cum spunea si acea femeie de pe filmuletul de pe youtube,iar sotul vrea sa o faca sa-si deschida ochii,fie ca face orice fapta nelalocul ei prin care sotul vrea sa-i atraga atentia,Quranul ofera 4 tipuri de sfaturi care sunt detaliate in urmatorul verset.,,...pe cele de a carui neascultare va temeti,POVATUITI-LE,PARASITI-LE IN PATURI SI LOVITI-LE.Dar daca ele revin si asculta de voi ,atunci nu mai cautati pricina impotriva lor Allah Preainaltul este Cel mai Inalt,Maret,,(An-Nisa;34)Al patrulea sfat ar fii cel in care se sugereaza sa se trimita pe cineva din familia femeii pentru a cauta sa se aduca intelegerea.Se vede clar ca nu este indemnat barbatul sa sara pe femeie sa o omoare cu bataia fara drept de apel.Trebuie sa-ti completez ca referitor la acest verset,Profetul(swas)a explicat ca acest verset foloseste bataia cu sens metaforic iar masurile enuntate mai sus se aplica doar daca sotul e nevinovat.Chiar si in acel film de pe youtube unde acel cleric din Baherin este intervievat ,el spune clar ca femeia nu trebuie lovita peste fata,nu in punctele sensibile(stomac,sani etc)nu trebuie sa aiba semne in urma loviturilor si nici sa-i curga sange deci e normal sa te intrebi ,,atunci cum sa o bata?,,Iti raspund asemanator cu raspunsul Profetului(swas)si asa cum spunea si acea musulmanca din videoclip:co periuta de dinti-cu betisorul numit miswak ,care este cat degetul de la mana,care este folosit pentru a curata dintii inainte de rugaciune,si care cert nimeni aproape ca nu-i va simti atingerea.Asta inseamna lovirea nevestei in islam.Loveste-o in inima,adica fa-o sa inteleaga ca greseste.Crezi ca am fost destul de explicita?Ca poate unii musulmani isi bat nevestele asta e cum bine stii si tu,,nu exista padure fara uscaturi.Iar tot ce am spus eu aici este de la mine o femeie musulmana normala,in acord cu sotul meu,musulman si el care nu mi-a spus nici macar odata un cuvant urat,dar sa ma loveasca nici vorba si asta nu ca as fii fara de nici o greseala ca si eu sunt om,dar totul am rezolvat pe cale pasnica folosind vorbe frumoase.Iar despre mostenire si asta are explicatie usoara in Coran si daca vrei vorbim si de asta.Oricum iti multumesc pentru modul in care ai deschis subiectul.Foarte civilizat,si multumesc ca ma citesti si intrebi pentru ca vrei sa stii.Oricand ,orice,cu placere
Pana la urma si in Biblie exista un verset care spune "....nu cruta nuiaua", dar pe care eu il inteleg tot metaforic.
In fine, s-a discutat si rasdiscutat despre acest subiect. Daca voi credeti ca doar barbatii musulmani isi bat nevestele, mai uitati-va din cand in cand la stirile de la ora 17 si o sa vedeti ca nu e tocmai asa.
Criss si Alex (11.05.2003)
Ortansa spune:
quote:
Originally posted by dodo
[br Tie cum ti-ar place:sa fii tirita prin tribunale de mostenitori sau sa stii ca un procent din mostenire e al tau si nimeni nu se poate atinge de el? Cred ca esti de acord cu mine si preferi varianta 2
in varianta a2a primesc sigur(cred) doar 2 treimi,in prima varianta am multe sanse sa primesc totul sau in orice caz mai mult de 2 treimi.deci ce crezi ca prefer?:-D
edit:si daca vrei sa speculam,imagineaza-ti o familie musulmana cu vreo 4-5 baieti si o singura fata,cat va prima acea fata?sau
o singura fata,dar cu o multime de veri de sex masculin.intelegeam sa se traseze regulile astea clare de mostenire in functie de gradul de rudenie,dar nu in functie de sex,pt ca femeia clar este nedreptatita.
Hannen-daca femeia si-ar primi partea ei cum se cuvine,nu ar mai avea nevoie de nimeni care sa o intretina.si daca s-ar re/casatori,ar face-o doar din iubire:-),nu ca sa nu moara de foame.
I've gt you under my skin
monixy spune:
aici discuta femei fericite/multumite de conditiile in care traiesc , ca urmare fiecare isi apara principiul care o face fericita .
dar ia sa fi venit o femeie abuzata , psihic sau fizic , sau economic , de familia in care traia , ce credeti ca ar fi incriminat?
pai in primul rand omul care ii refuza libertatea si individualitatea, fie musulman , crestin sau budist , are paie in cap in loc de creier .
si mai presus de toate , e vorba de alegerea de a-ti conduce viata personal sau de a-i lasa pe altii sa o faca , fie ca esti femeie , fie ca esti barbat , prin normele care crezi ca iti pot implini viata . si fiecare vede la un moment dat daca s-a inselat si e nevoie sa schimbe principiile , fie e fericit si o sa-si indrume copiii spre acelasi mod de viata .
ellej spune:
Eu tare as vrea sa aud pareri are unor fete nascute in tari musulmane, care nu au ales singure sa umble infofolite, sa fie intretinute de barbat, obligatoriu maritate samd.
Nu discut de Coran vs Biblie, pana la urma cred ca toate religiile "principale" se aseamana. Diferenta e ca pe mine nu ma obliga nimeni nici sa port basma, nici sa ma marit, nici sa stau la cratita daca n-am chef. Daca statele arabe ar fi laice, n-ar mai comenta nimeni de islam; dar nefiind laice, sunt niste dictaturi religioase si deci nedemocratice.
Sincer, as vrea ca femeile din Arabia Saudita sa poata vota: vor val sau nu, vor egalitate in drepturi cu barbatul sau nu, vor stat laic sau nu. Daca in urma unui asemena referendum majoritatea ar zice nu, atunci e ok, isi traiesc soarta pe care o merita. Dar atata timp cat nu-si pot alege modul de viata pe care-l doresc, nu e normal.
Am fost in diverse stagii si toti eram din tari diferite. Odata, o frantuzoiaca maritata cu un musulman (si care traia parca chiar in Arabia Saudita) le condamna pe colegele ei "locale" care cum ajungeau la serviciu scoteau imbracamintea aia specifica (fiind ambasada occidentala avea voie, e teritoriu stain, in ambasada au voie chiar sa bea alcool) si ramaneau cat mai multate si dezbracate. Dar ea isi termina misiunea, pleca in alta tara unde isi punea fusta de doi cm sau ramanea infofolita, cum voia muschiul ei. Nu se gandea ca fetele alea, inca din cele norocoase, ca aveau job si libertate la serviciu, nu putea sa plece in alta tara de exemplu. E usor sa emiti opinii atata timp cat ai de ales si cat FACI CE VREI.
In concluzie, astept provincia .
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Amethyst spune:
quote:
Originally posted by shaimaa
Draga Andrada nu stiu daca ai apucat sa vezi raspunsul meu,dar,te contrazic,in Quran este specificat clar in sura An-Nur(30-31)si in sura Al-Ahzab(59)ca femeia trebuie sa se acopere deci nu exista alta optiune,iar cine tine religia cu adevarat nu cauta sa se sustraga.Totul este de dragul lui Allah,nu de dragul sotului sau de vorba lumii,pt ca noi toti vom da socoteala lui Allah cand va veni timpul,nu altcuiva.Mie,si tuturor femeilor musulmane din lume nu ne este impus de nimeni hijjabul,este optiunea noastra si in aceasta categorie intra doar acele femei musulmane care se acopera de dragul lui Allah pentru ca asta a fost cuvantul Lui.Eu,spre exemplu, nu caut sa ma europenizez si sunt multe femei ca mine, dand haine jos,caut sa ma europenizez urmand o universitate renumita din Europa,cautand sa adopt norme de conduita etica europeana fara a ma indeparta de la islam.Referitor la pasajul in care spune barbatilor sa vorbeasca unei femei de dupa o perdea(un val)se refera ca atunci cand barbatul strain,care nu face parte din familie,trebuie sa vorbeasca unei femei straine este mai bine sa o faca cu ochii in jos si nu sfredelind-o cu privirea,si chiar pe dupa o usa,o perdea,ceva care sa nu creeze atractie intre ei acest lucru desigur fiind interzis.Religia islamica este foarte usoara si simpla si doar cine a cautat sa o cunoasca in scopul de a gasi un adevar a inteles-o,nu cine doar vrea sa gaseasca nod in papura.Va doresc tutror numai bine si oricand pt nelamuriri voi fii aici pe forum,atat eu cat si surioarele mele.Elf salame Batool
Nu doresc deloc sa caut nod in papura dar nu inteleg niste lucruri:
1. daca femeia nu poate vorbi cu altcineva decat rudele ei, nu se poate intalni cu altcineva, cum poate studia la o universitate europeana fara a discuta cu colegii si profesorii, cum poate lucra intr-o companie oarecare, cum isi poate alege un sot?
2. Daca vorbesti cu un barbat oarecare asta inseamna ca se va crea neaparat o atractie? Si daca nu esti casatorita si se creeaza atractia este vreo problema?
3. Este considerat 'indecent' sa-ti porti capul descoperit, cu parul in vant? As avea dreptul, daca as fi musulmana sa port tricou si pantaloni scurti sau costum de baie la mare? Am dreptul sa ma duc la mare? Singura cu fetita sau cu o prietena daca sunt necasatorita (si nu numai)? Pot sa plec cand vreau unde vreau? Daca nu am aceste drepturi, ce motivatii care sa stea in picioare exista?
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
hannen spune:
quote:
Originally posted by Doniaquote:
Originally posted by hannen
De aia nu mai cred in "intentii bune si intrebari nevinovate" precum aia cu bataia barbatului.
Ma cunosti de undeva? Ne-am intersectat pe la vreun subiect?
Eu am pus o intrebare, tu... ai vreun raspuns?
Daca vrei sa iti exprimi resentimentele nu ma mai folosi pe mine drept adresant... si poti sa imi vorbesti cu tu, nu sunt protocolara.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Donia,n-am resentimente numa ca ma apuca asa un gol in stomac cind vad iar apropouri nevinovate despre una sau alta.
Si daca ti-am lasat impresia ca vorbeam "protocolar" ,scuze(banuiesc ca nu ti-a placut).Nu,eu ma adresam tuturor participantilor la discutiile despre islam,din trecut,discutii in care s-au pus cam toate intrebarile posibile.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
esma_angel spune:
salutare!!!
sper sa nu-mi aprind paie in cap cu postarea pe care o voi face....dar asta e, imi asum acest risc
in legatura cu mostenirea femeii
in Islam, intr-adevar femeia primeste mai putin decat ar primi fratele ei (de ex), dar si este un mare dar la mijloc....
ea poate face ce vor muschii ei cu acesti bani, nu tre sa-i cheltuiasca sub nicio forma, poate sa-i investeasca, sa ia profit din urma lor etc
in schimb fratele ei (care primeste de 2 ori mai mult caa ea) ARE OBLIGATIA sa o intretina pe ea, in cazul in care ea nu este casatorita, mama lui si familia lui dc o are...
dc fata este maritata atunci sotul ARE OBLIGATIA sa o intretina fara ca ea sa cheltuiasca un banut din averea ei...
acum cine este mai castigat? si cu bani mai multi? fata care poate sa-ti tina banii asa cum ii are sau baiatul care are de intretuni mult mai multe guri (sora, mama si familia lui)???
apoi fata mai primeste la nunta un fel de dota pe care ea il stabileste si asupra caruia sotul nu are nici un drept......
sotia, in Islam, poate munci, iar salariu este numai al ei, sotul este nevoit sa o intretina, dc ea este cea care isi pune salariu la comun si cheltui ptr casa este alegerea ei...
asta este in Islam, in realitatea sunt cazuri care nu se adapteaza acestor reguli....dar o padure fara uscaturi nu exista
in legaratura cu lovirea femeii musulmane, asa cum mai spunea cineva , nu numai sotul musulman isi bate sotia...fereasca D-zeu de ce vedem la stirile de la ora 17
sper sa fiu scuzata de interventie...
Amethyst spune:
esma_angel, sunt off topic dar sunt interesante numele copiilor tai si mi-ar placea sa stiu semnificatia lor daca se poate
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”