Politia moravurilor (Arabia Saudita)

Politia moravurilor (Arabia Saudita) | Autor: Marina

Link direct la acest mesaj

imi cer scuze dar din greseala acest subiect a fost sters. O sa pun aici tot ceea ce am reusit sa recuperam si sper din suflet ca aceasta intrerupere si forma prezentarii sa nu va deranjeze si sa continuati discutia fara probleme.

Pagina 1
Amethyst
membru incepator

Romania

344 Posts

Trimis la - 06/02/2008 : 16:18:54 Arata profilul Trimite Amethyst un Mesaj Privat Reply with Quote
Imi vine greu sa cred ca asa ceva se intampla in realitate.
Ce vina au femeile care se nasc acolo si sunt supuse unui asemenea tratament? Femeia respectiva sa inteleg ca si-a asumat acest risc atunci cand a iesit cu colegul?
Ce se intampla cu femeile straine care viziteaza AS? Politia moravurilor are dreptul sa le 'taxeze' si pe ele? Ati citit 'Numai cu fiica mea'?
Ministerul Promovarii Virtutii si Reprimarii Viciului parca suna a bataie de joc, mai bine i-ar fi zis Ministerul reprimarii libertatii si promovarii bigotismului.

Mommy to Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
Editat de - Amethyst on 06/02/2008 16:34:47

Ancuta-Maria
membru incepator

Are album!

United Kingdom

174 Mesaje

Trimis la: - 06/02/2008 : 16:32:51 Show Profile Reply with Quote
Mi se pare atat de umilitor... incat...
Dar presupun ca daca esti crescut asa, si stii ca asa trebuie, ca asa este corect... ti se pare normal, nu stiu.
Insa nu pricep de ce nu a avut voie sa isi sune sotul? Ok, legea e lege, dar parca oriunde ai dreptul la un telefon macar, sau ma insel?
Am vecini o familie de musulmani... sunt o familie destul de mare si nu am vazut lucruri urate (in opinia mea) gen mers femeia in spatele barbatului, fara fata acoperita, etc, pana acum cateva zile cand fratele mai mare si'a prins una din surori in varsta de vreo 13 ani fara hijab (parca asa se numeste) si a luat'o la bataie... si nu s'a oprit la strigatele mele sau ale sotului, drept urmare am sunat la politie...
Nu stiu, mi se par fanatici, nu are cum sa imi placa asa ceva...brrrr

-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
Go to Top of Page

Guestus
membru senior

Jurnal
Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3720 Mesaje

Trimis la: - 06/02/2008 : 16:34:24 Show Profile Trimite Guestus un Mesaj Privat Reply with Quote
bine le face....in cafenea la discutii...sa cheltuie banii aiurea ....acasa nu le intreaba nimeni ce fac... de ce nu se intilnesc acolo?

Go to Top of Page

blackpanterro
Aidan's mommy

Donator desprecopii.comDonator pentru SaraDonator pentru dianaDonator Teodora
Jurnal

Germany
Timisoara
1798 Mesaje

Trimis la: - 06/02/2008 : 17:25:24 Show Profile Trimite blackpanterro un Mesaj Privat Reply with Quote
Asa e cand un stat nu e secular si se lasa condus de religiosi fundamentalisti...

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Go to Top of Page

LauraNicole
dusa cu patratelu rotund

Jurnal
Are album!

Romania
ploiesti
(PRAHOVA)
1500 Mesaje

Trimis la: - 06/02/2008 : 22:47:23 Show Profile Visiteaza pagina lui LauraNicole Trimite mesaj yahoo luiLauraNicole Trimite LauraNicole un Mesaj Privat Reply with Quote
Mi se pare o stupiditate si o incalcare a drepturilor !

.............................
Oh once in your life you find someone
Who will turn your world around
Bring you up when you're feeling down!
Brian Adams-Heaven
Go to Top of Page

inaioana
professional doubter

Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3250 Mesaje

Trimis la: - 06/02/2008 : 23:36:58 Show Profile Visiteaza pagina lui inaioana Trimite mesaj yahoo luiinaioana Trimite inaioana un Mesaj Privat Reply with Quote
Da? Dar de asta ce ziceti? Sau de asta?

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Editat de - inaioana on 06/02/2008 23:43:35
Go to Top of Page

Ancuta-Maria
membru incepator

Are album!

United Kingdom

174 Mesaje

Trimis la: - 07/02/2008 : 00:04:56 Show Profile Reply with Quote
m'o pus aghiuta sa ma uit numa' sa ma enervez. La urma urmei e alegerea lor.

Go to Top of Page

blackpanterro
Aidan's mommy

Donator desprecopii.comDonator pentru SaraDonator pentru dianaDonator Teodora
Jurnal

Germany
Timisoara
1798 Mesaje

Trimis la: - 07/02/2008 : 00:45:28 Show Profile Trimite blackpanterro un Mesaj Privat Reply with Quote
De ce se traieste cu impresia ca e alegerea lor?? Sunt femei care accepta de bunavoie, altele de frica iar altele lupta pt schimbare chiar cu riscul unor pedepse.
Chiar ieri am vazut un doc pe BBC despre pozitia femeii in Arabia Saudita si era prezentata o tipa ce era redactor la arab news si ea spunea ca s-a luptat ani intregi pt a obtine dreptul asta, mereu a avut discutii si certuri cu tatal ei(el trebuia sa ii dea voie) si pana la urma acesta a cedat.Mai spunea ca cel mai mult isi doreste sa poate conduce si ca daca ar avea permis ar conduce primele 6 luni neincetat.
Femeile ocupa tot mai mult teren in lumea afacerilor, in "lumea barbatilor", e adevarat e cale lunga pana la egalitate sau ma rog falsa egalitate dar sa nu ne imaginam ca tarile arabe sunt in totalitate asa cu sunt expuse pe youtube

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Go to Top of Page

saphir
membru matur

Jurnal
Are album!

Israel
Tel Aviv
1885 Mesaje

Trimis la: - 07/02/2008 : 09:26:22 Show Profile Visiteaza pagina lui saphir Trimite saphir un Mesaj Privat Reply with Quote
Am intrat intr-un magazin cu haine pentru copiii si a aparut si o tipa de asta, "invaluita" toooota in negru, pe maini avea manusi, fata ii era acoperita, i se vedeau doar ochii. Sentimentul meu a fost de spaima, parca o vazusem pe doamna cu coasa. Am iesit din magazin si sper sa nu traiesc din nou senzatia de frica pe care am trait-o cand m-am intalnit cu acea femeie.

Saphir, Amos , Ailish si
Dean
pozele noastre
Go to Top of Page

Guestus
membru senior

Jurnal
Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3720 Mesaje

Trimis la: - 07/02/2008 : 09:49:36 Show Profile Trimite Guestus un Mesaj Privat Reply with Quote

quote:Originally posted by saphir

Am intrat intr-un magazin cu haine pentru copiii si a aparut si o tipa de asta, "invaluita" toooota in negru, pe maini avea manusi, fata ii era acoperita, i se vedeau doar ochii. Sentimentul meu a fost de spaima, parca o vazusem pe doamna cu coasa. Am iesit din magazin si sper sa nu traiesc din nou senzatia de frica pe care am trait-o cand m-am intalnit cu acea femeie.

si yo cind ii vad pe aia cu perciuni ma intreb..."da chiar nu au 20 min. sa mearga la frizer"
Go to Top of Page

saphir
membru matur

Jurnal
Are album!

Israel
Tel Aviv
1885 Mesaje

Trimis la: - 07/02/2008 : 10:03:53 Show Profile Visiteaza pagina lui saphir Trimite saphir un Mesaj Privat Reply with Quote

quote:Originally posted by Guestus

si yo cind ii vad pe aia cu perciuni ma intreb..."da chiar nu au 20 min. sa mearga la frizer"

...si eu i-as tunde, crede-ma.

Saphir, Amos , Ailish si
Dean
pozele noastre

Pagina 2 - nu sunt toate mesajele
J G
membru matur

Donator pentru Sara
Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
2125 Mesaje

Trimis la: - 07/02/2008 : 10:10:37 Show Profile Trimite J G un Mesaj Privat Reply with Quote

Saphir, Amos , Ailish si
Dean
pozele noastre

Am trait senzatia asta in Londra. Eram intr-un magazin si s-au indreptat spre mine mai multe doamne imbracate cum povestesti tu si am avut o stare foarte neplacuta.
E foarte rau ce se intampla acolo.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Go to Top of Page

miereamara
membru incepator

Jurnal
Are album!

USA

384 Mesaje

Trimis la: - 07/02/2008 : 14:25:03 Show Profile Visiteaza pagina lui miereamara Trimite miereamara un Mesaj Privat Reply with Quote
Citeam undeva o teorie legata de obligativitatea purtarii hijab-ului in tarile arabe. Nu stiu daca stiti, dar in aceste tari casatoria intre verii primari este foarte intalnita si promovata din mai multe motive, unul dintre ele fiind ca familiile se cunosc intre ele, cunosc "onoarea femeii" si averea ramane in familie. Se vorbea si despre ardoarea cu care barbatii familiei apara onoarea femeilor din familia respectiva (a se vedea interdictiile in a discuta cu barbati straini, neputinta de a iesi neinsotita pe strada si crimele de onoare, etc). Initial se credea ca hijab-ul este un produs al acestor "reguli", dar pe de alta parte, femeile respective au o atitudine foarte relaxata cand sunt in familie (inclusiv veri, verisoare), nu poarta nimic pe cap, ba dimpotriva. Acest lucru conduce la casatoriile intre veri si purtatul hajib-ului este in mare parte alegerea femeilor, pt ca acest lucru le va asigura o casatorie, barbatii respectivi neavand acces la alte femei din afara familiei (restul umbland acoperite si singurele femei pe care le-ar vedea descoperite ar fi cele din familie, neavand astfel un termen de comparatie).
Nu stiu cat de adevarata este aceasta teorie, dar mi se pare interesanta, mai ales in conditiile in care multe femei sustin ca purtatul hijab-ului este alegere proprie si nu sunt fortate.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
Fine Art Photography
Photo Album

Go to Top of Page

Ancuta-Maria
membru incepator

Are album!

United Kingdom

173 Mesaje

Trimis la: - 07/02/2008 : 14:25:48 Show Profile Reply with Quote

quote:Originally posted by blackpanterro

De ce se traieste cu impresia ca e alegerea lor?? Sunt femei care accepta de bunavoie, altele de frica iar altele lupta pt schimbare chiar cu riscul unor pedepse.
Chiar ieri am vazut un doc pe BBC despre pozitia femeii in Arabia Saudita si era prezentata o tipa ce era redactor la arab news si ea spunea ca s-a luptat ani intregi pt a obtine dreptul asta, mereu a avut discutii si certuri cu tatal ei(el trebuia sa ii dea voie) si pana la urma acesta a cedat.Mai spunea ca cel mai mult isi doreste sa poate conduce si ca daca ar avea permis ar conduce primele 6 luni neincetat.
Femeile ocupa tot mai mult teren in lumea afacerilor, in "lumea barbatilor", e adevarat e cale lunga pana la egalitate sau ma rog falsa egalitate dar sa nu ne imaginam ca tarile arabe sunt in totalitate asa cu sunt expuse pe youtube

si cati se impotrivesc, cati doresc o schimbare? 30, 40%? Nu e de ajuns. Nu ma refer neaparat la hainele lor, treaba lor daca prefera sa umble acoperiti/acoperite de sus pana jos, intriganta este atitudinea barbatilor fata de femei. Parca femeile ar fi niste schizofrenice, nu se descurca nicaieri singure! Asta ma enerveaza. Ca majoritatea considera asta un lucru bun.

Go to Top of Page

Guestus
membru senior

Jurnal
Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3720 Mesaje

Trimis la: - 07/02/2008 : 14:37:05 Show Profile Trimite Guestus un Mesaj Privat Reply with Quote
Macar ele nu fac expeditii la milano si paris sa cumpere cirpite.......cu basmaua pe cap scapi si de coafor..rimel...blabla...de ce nu va uitati si la avantaje.
Go to Top of Page

Tisina
membru incepator

Jurnal

China
Beijing
293 Mesaje

Trimis la: - 07/02/2008 : 14:51:23 Show Profile Reply with Quote
Eu ma intreb cum ne-or critica femeile acelea invaluite in materiale de nu li se vad nici (sau cel mult) ochii: "Doamne, ce ciudati! Sa umble asa dezbracati! Si ce nerusinare sa isi arate pielea in public! Chiar si sprancenele!!! Odios!"

Tisina

Pagina 4
Andrada
Moderator

Donator desprecopii.com
Jurnal

USA

4697 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 06:50:04 Show Profile Trimite Andrada un Mesaj Privat Reply with Quote
Sigur si in America, Elvetia si Japonia si in toate celelate tari (mai putin Australia, inca n-am gasit dom'le o buba tarii asteia si stau cu ochii pe ea ca un uliu) sint chestii socante. Dar ce se intimpla pe aeroport sau intr-un serial nu reflecta o tara intreaga fie ea si Arabia Saudita.
A

PS vorba vine nici o buba, de ce nu scoateti animalele alea periculoase in afara legii io nu-nteleg, ati pierdut un prim ministru pe chestie de jellybox ( sau ce-o fi fost cind s-a dus sa surf si n-a mai venit inapoi) si nimeni nu ia atitudine ...
PPS basmaua ta, treaba ta.

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

Camera lui Marcu
Editat de - Andrada on 08/02/2008 07:03:09
Go to Top of Page

saphir
membru matur

Jurnal
Are album!

Israel
Tel Aviv
1887 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 08:53:36 Show Profile Visiteaza pagina lui saphir Trimite saphir un Mesaj Privat Reply with Quote
Dodo, exemplele date de tine nu reprezinta un popor, o religie, o tara, reprezinta limite ale bunului simt....si nu sunt de acord sa vad nimic din ce ai enumerat.
Femeile invaluite ai sa le gasesti numai in tarile arabe, deci sunt reprezentative unei religii, unei mentalitati.
...si sincer, nu mi-ar place sa discut cu o persoana careia sa nu ii vad macar ochii, avand in vedere ca se spune ca ochii sunt oglinda sufletului.

Saphir, Amos , Ailish si
Dean
pozele noastre
Go to Top of Page

hannen
Bismillah

Donator desprecopii.com
Jurnal
Are album!

Japan

2236 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 12:05:35 Show Profile Visiteaza pagina lui hannen Trimite hannen un Mesaj Privat Reply with Quote
Si pina la urma care-i problema ca m-am confuzat...

Bey,articolul ala spunea ca au saltat-o si au bagat-o la zdup si ca n-a avut voie nici macar sa-si sune sotul ,care sot a aflat de la un prieten de-al lui.Care prieten domne` ca femeia cica era in business trip.

Daca totusi se vor pareri mai "avizate" ashea,nu suspinele doamnelor speriate de o femeie acoperita sau sinceritatile celor carora le-ar displace sa discute cu ele .Am sa pierd putina vreme sa imi zic pararea ,tot din tabara ailalta.
In mod normal,dpdv islamic o femeie nu are voie sa calatoreasca neisotita.Nu sa nu iasa afara din casa.
Oricum,ea trebuie insotita de un barbat din familie care nu-i poate fi sot(deci nu un var) de obicei,tata sau frate iar motivul nu este acela ca e timpa sau ca nu isi poate cumpara ceva sau mai stiu eu ce idei mai aveti.
Motivele sunt altele,precum acela ca unei femei singure i se poate intimpla orice afara ,pe strada.Cel mai important fiind acela de protectie,si daca l-am zis pe asta e cam de ajuns.
Motivul pt. care nu au voie sa conduca (in saudi arabia) nu-l stiu,nu-l inteleg si nu sunt de acord cu el.Este vorba doar de control!!Nu sunt de acord cu multe practici despre care aud /va aud povestind.eu sincer n-am vazut (pe cuvind de onoare) femeie mergind in spatele barbatului,cu capul plecat ...si multe cite le povestiti voi,inclusiv frate care sa-si bata sora ca nu purta batic.
Mi se par de domeniul incredibilului si ma revolta enorm.
Ma gindesc oare unde si cum sunt crescuti si educati acesti oameni!!!
In fine,mie "chestia" asta cu politia moravurilor si alte timpenii gen cod vestimentar obligatoriu mi se par strigatoare la ger.
Eu nu inteleg obligativitatea asta pt. codul vestimentar(care religios este atit pt. femei cit si pt. barbati).Desi este o indatorire religioasa ,fiecare om are dreptul sa o respecte sau nu,asa cum fiecare om are dreptul sa creada sau nu!!!
Fortind omul sa faca ceva ,indiferent de ce este acel ceva nu vom obtine decit contrariul.Si cred ca sunteti de acord cu mine.
Din aceasta cauza,adica ca oamenii se ghideaza dupa societate,pt. ca fac legi si pt. ca impun anumite chestii cu forta mie una nu mi-ar place sa locuiesc intr-un asa loc.
Exagerarile ,extremele si impunerea cu forta nu vor aduce nimic bun .
Singurul motiv pt. care eu personal port batic ,este credinta si nimic si nimeni in afara de dumnezeu nu m-ar face sa-l dau jos.
Nu mi-e teama de nimeni si nu-l port pt. nimeni decit pt. mine pt. ca la urma urmei,este protectia mea,protectie fiind unul din intelesurile cuvintului hijab.
Nu va imaginati ca daca am hijab unul nu mi-l poate smulge si nu-mi poate face ceva...este vorba despre un alt fel de protectie,dar nu e locul aici sa dezvolt.
Imi cer scuze ca m-am lungit atit si asigur pe toata lumea care este indignata de anumite ciudatenii (exclus portul hijabului...) ca sunt la fel de revoltata de nenumarate atrocitati si nedreptati care se intimpla peste tot in lume,mai cu seama cele impotriva femeii musulmane pt. ca se considera ca suntem "oameni cu Carte".Oameni care au un indemn ,un exemplu ,un mesaj de urmat.
Din pacate unii se poarta fara a gindi,fara sa caute explicatia faptelor lor in credinta ,cu logica.
Din pacate suntem asa cu Profetul nostru a zis,"multi cu credinta putina" iar "credinta si Coranul nu ne patrunde mai jos de baza gitului".(cine vrea ,intelege ce zic).
O zi buna doamnelor!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

Pozici
Noutati
Go to Top of Page

batool67
nou venit

Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
67 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 12:06:03 Show Profile Apasa aici pentru MSN MSG. a lui batool67 Trimite mesaj yahoo luibatool67 Reply with Quote
Am citit tot ce ati scris si pur si simplu ma minunez de cata obtuzitate dau dovada unii cand e vorba de alte norme culturale si traditii sau cum vreti sa le numiti. Ei bine, eu sunt musulmana dar niciodata nu m/am minunat si nici nu m/am revoltat la vederea unei femei cam prea indraznet imbracate sau goala de/a dreptul. Voi uitati un lucru, ca lumea e diversa, atat ca indivizi cat si la nivel global. Inteleg ca e greu sa te porti normal in fata unei femei acoperite complet deoarece nu esti obisnuit dar nu inteleg aroganta unora si dorinta de a impune Arabiei Saudite reguli straine ei. Fiecare stat are dreptul si libertatea de a/si implementa propriile reguli. Credeti voi ca o mana de forumisti ca voi vor impresiona guverne si atitudinea voastra va conduce la schimbare? Decat sa va consumati energia in critici stupide pe forumuri mai bine v/ati angrena in actiuni umanitare. Va reamintesc ca milioane de oameni au nevoie de ajutorul nostru. Va pasa de copii care mor in Palestina sau in Iraq? De refugiatii din Pakistan? Daca vreti sa ajutati intr/un fel atunci dati/le o mana de ajutor acestor nefericiti si nu mai stati aici si va minunati ca femeile saudite se imbraca in negru. Daca as gandi asa ar trebui sa nu imi convina ca nea Costica imbraca itari, tanti Yoko Kimono iar nu stiu care aborigen e inebunit dupa liane pe care le ia drept haine. Aerul de superioritate afisat de unii aici ma revolta....

Esti ceea ce iti doresti sa fii....
Go to Top of Page

batool67
nou venit

Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
67 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 12:09:37 Show Profile Apasa aici pentru MSN MSG. a lui batool67 Trimite mesaj yahoo luibatool67 Reply with Quote
Saphir, daca esti asa socat/a cand te interactionezi cu femei complet acoperite ori esti mai mult turist prin Israel ori ai niste prejudecati vizavi de conationalii vostri palestinieni....

Go to Top of Page

inaioana
professional doubter

Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3252 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 12:19:12 Show Profile Visiteaza pagina lui inaioana Trimite mesaj yahoo luiinaioana Trimite inaioana un Mesaj Privat Reply with Quote
Din pacate cand am dat links nu am avut si timp sa-mi spun parerea asa ca o sa o fac acum.
Mie chiar imi plac femeile invaluite. Cand le vad prin Mall-uri sau pe strada, ma uit la ele cu coada ochiului (ca mi-e jena sa ma uit direct sa nu creada ca ma uit ca proasta si sa nu se simta ciudat) si intotdeauna m-am gandt ca mi-ar placea sa vorbesc cu ele, sa fim prietene. Mi se pare un stil de viata foarte interesant. Eu chiar am studiat multe lucruri despre Islam, am citit Coranul, am citit forumuri dedicate romanesti si de limba engleza, am vazut filme explicative pt youtube si tot asa.
In ceea ce priveste libertatea insa sunt cam fanatica. Pur si simplu mi se pare absurd ca un stat sa nu fie secular (adica total laic/despartit de religie, oricare ar fi aceea - si la asta nici romania nu sta prea bine, dar fireste ca nu se compara cu Arabia Saudita sau Iran). Apoi, ce face fiecare dpdv religios este strict problema lui. Oamenii trebuie sa poata alege daca sa creada in ceva, in ce si cum sa creada si cum sa se comporte in toate aceste cazuri.

Eu si sotul meu mergem destul de des la Gloria Jeans de la Feeria. Si acolo , aproape la fel de des vedem un anume cuplu de musulmani de origine araba. Ea poarta hijab (pentru cine nu stie, el acopera capul nu fata) si este extraordinar de frumoasa. Pur si simplu amandoi sunt atat de potriviti impreuna, atata pace , liniste si echilibru intre ei, atat de minunat par sa se inteleaga impreuna incat nu ma pot opri sa ii admir. (Btw..uitandu-ma la ea, eu uneori ma simt prost ca poate sunt mai decoltata, sau mai rujata ..nu stiu de ce, ma simt neadecvata). Relatiile intre barbati si femei nu au legatura cu religia ci cu disponibilitatile afective si psihologice ale fiecaruia. Oamenii aia se potrivesc perfect.

Si le inteleg pe femeile care poarta hijab, jilbab sau niqab din proprie vointa. Dar cred ca fiecare trebuie sa aleaga asta.
Incalcarile drepturilor omului sunt foarte grave in unele tari musulmane, asa cum sunt si in multe tari din Africa, din Asia ..si tot asa..desi nu sunt musulmane. E un alt subiect luung..de putem imbatrani discutandu-l pe aici.

Go to Top of Page

batool67
nou venit

Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
67 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 12:20:40 Show Profile Apasa aici pentru MSN MSG. a lui batool67 Trimite mesaj yahoo luibatool67 Reply with Quote
Referitor la articolul postat , da e o nedreptate ce i s/a intamplat Yarei si cred ca ar trebui niste amendamente operate in legislatia saudita. Din punct de vedere islamic femeia se afla intr/un din situatiile in care era necesara interactiunea cu o pers de sex opus. Ne place sau nu asta e legislatia Arabiei Saudite si noi nu o putem schimba oricat de bine intentionati am fi.

Go to Top of Page

saphir
membru matur

Jurnal
Are album!

Israel
Tel Aviv
1887 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 12:23:10 Show Profile Visiteaza pagina lui saphir Trimite saphir un Mesaj Privat Reply with Quote

quote:Originally posted by batool67

Saphir, daca esti asa socat/a cand te interactionezi cu femei complet acoperite ori esti mai mult turist prin Israel ori ai niste prejudecati vizavi de conationalii vostri palestinieni....

Nu sunt turista in Israel, iar cu femeile arabe imbracate cu sarafane si acoperite pe cap sunt foarte obisnuita si nu ma deranjeaza deloc.
Cred ca mai degraba sunt "turiste" invaluitele, pentru ca nu sunt foarte multe...si chiar de va deranjeaza, pe mine personal ma sperie atunci cand am nenorocul sa le intalnesc.

Saphir, Amos , Ailish si
Dean
pozele noastre
Go to Top of Page

batool67
nou venit

Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
67 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 12:27:21 Show Profile Apasa aici pentru MSN MSG. a lui batool67 Trimite mesaj yahoo luibatool67 Reply with Quote
Saphir, incearca sa te obisnuiesti, sub valul se ascunde o femeie si nu Bau Bau..... si mai lasa aerele de superioritate ca nu dau bine. Shalom.

Editat de - batool67 on 08/02/2008 12:28:45
Go to Top of Page

inaioana
professional doubter

Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3252 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 12:33:07 Show Profile Visiteaza pagina lui inaioana Trimite mesaj yahoo luiinaioana Trimite inaioana un Mesaj Privat Reply with Quote
Fetelor, nu va certati.

Daca Saphir simte ca o sperie atunci asta este problema ei proprie psihologica (totusi traieste intr-o zona de razboi) si nu spune nimic despre femeile respective, deci nu vad de ce ar fi jignitor pentru musulmance.
Eu cred ca problemele diferentelor intre culturi trebuie tratate cu multa intelegere si toleranta, pentru ca nu ii e usor oricui sa digere ceva cu care nu e deloc obisnuit. Dar poate ajunge sa o faca in timp daca intelege.

Batool

Pagina 6
Amethyst
membru incepator

Are album!

Romania

346 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 15:22:42 Show Profile Trimite Amethyst un Mesaj Privat Reply with Quote

quote:Originally posted by tusferi

Eu inteleg ca subiectul topicului este de fapt discriminarea la care sunt supuse femeile din Arabia Saudita si care, orice s-ar zice exista. Eu totusi sunt indignata ca in secolul 21 femeile sunt discriminate astfel si asta nu mi se pare o lipsa de respect din partea mea pentru femeile musulmane, ba dimpotriva.

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Exact asta am vrut sa spun insa nu prea mi-a iesit

Mommy to Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
Go to Top of Page

inaioana
professional doubter

Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3264 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 15:29:51 Show Profile Visiteaza pagina lui inaioana Trimite mesaj yahoo luiinaioana Trimite inaioana un Mesaj Privat Reply with Quote
Tusferi, adevarul e ca femeile sunt nu discriminate ci de-a dreptul abuzate grav (pana la crima doar pentru ca sunt de sex feminin) in foarte multe parti ale lumii, fara nici o legatura cu vreo religie anume, chiar in momentul asta in care noi vorbim.Discriminarea din tarile musulmane este mai vizibila pentru ca interese politice vor sa o faca vizibila. Si nu e rau ca o vedem. Rau este ca o judecam stramb, ca o punem pe seama religiei, ca nu mai vedem din cauza asta multe cazuri mult mai grave.

Arabia Saudita este un caz destul de special. Este in mod clar o dictatura religioasa, bazata pe interpretarile date de familia regala si scholars agreati de aceasta. Faptul ca exista in aceasta forma este in mare parte "datorat" interesului american in zona, ne place sau nu sa o recunoastem. (Nu sunt americanofoba deloc, imi place sa cred ca pot fi relativ obiectiva.) Mie personal, dupa ce am vazut Saudi Arabia - under the veil am avut senzatia ca tara asta e condusa de un fel de Ceausescu si clica lui doar ca in loc de comunisti sunt ultrareligiosi...
Apropo de discriminarea femeilor din Arabia Saudita, stiti ca barbatii sauditi nu au voie sa se casatoreasca decat cu femei saudite? Nu este asta o discriminare la adresa lor? Deci un barbat saudit nu se poate indragosti/casatori de/cu mine , de exemplu.

Batool foarte frumoasa povestirea dar cred ca doamna respectiva era asa pentru ca era educata si buna nu pentru ca era musulmana. Si eu as respecta obiceiurile cuiva, mi se pare de bun simt.

Alexa, Amethyst..multumesc frumos!

Go to Top of Page

saphir
membru matur

Jurnal
Are album!

Israel
Tel Aviv
1889 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 15:37:55 Show Profile Visiteaza pagina lui saphir Trimite saphir un Mesaj Privat Reply with Quote
inaioana, da-mi voie sa te contrazic putin in legatura cu discriminarea barbatilor. Mama are o vecina (in Romania) a carei fiica este casatorita cu un saudit si traiesc acolo impreuna.

Saphir, Amos , Ailish si
Dean
pozele noastre
Go to Top of Page

ache
membru junior

Donator Teodora
Jurnal

United Arab Emirates
abu dhabi
518 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 15:47:22 Show Profile Trimite mesaj yahoo luiache Trimite ache un Mesaj Privat Reply with Quote
In sfarsit am reusit sa ma loghez ca ma tot scotea...in fine.
Guestus, pe tine cine te-a pacalit ca nu poti bea un UAE? Gasesti alcool de toate felurile, la orice restaurant - club din hoteluri, la unele super-marketuri dar iti trebuie aici permis de baut (banuiesc ca musulmanii nu primesc, dar nu le plange nici lor de mila, ca se descurca) plus vreo cateva locatii ilegale unde prin spatele tejghelei cumperi ce vrei tu, si mult mai ieftin. Asta numai in Abu Dhabi, ca aici cunosc. Colegii mei de servici, marea majoritate, beau aproape zilnic iar in week-end negresit.
Iar la duty free, culmea, poti cumpara doar 2 cartuse de tigari si 4 l de alcool, orice tarie.
Plus spune tu sincer, daca ai primi o oferat de job pe un sal. de 10 -20 000 $/luna, te-ar mai interesa berica de sambata seara?

anca
23+ bb Adam
Editat de - ache on 08/02/2008 16:02:39
Go to Top of Page

inaioana
professional doubter

Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3264 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 15:48:13 Show Profile Visiteaza pagina lui inaioana Trimite mesaj yahoo luiinaioana Trimite inaioana un Mesaj Privat Reply with Quote

inaioana, da-mi voie sa te contrazic putin in legatura cu discriminarea barbatilor. Mama are o vecina (in Romania) a carei fiica este casatorita cu un saudit si traiesc acolo impreuna.

Saphir, Amos , Ailish si
Dean
pozele noastre

Saphir,din cate am inteles eu de aici guvenul a dat o lege relativ noua (2006) in care barbatului saudit i se cere sa ceara un permis special de la autoritati pentru o asemenea casatorie si acordarea lui este foarte rara, toata procedura fiind si foarte anevoioasa (practic este interzisa).Tocmai pentru ca se pare ca incepusera sa fie destul de multe. Poate prietena este casatorita de mai multa vreme...

Editat de - inaioana on 08/02/2008 15:50:06
Go to Top of Page

tusferi
membru incepator

Jurnal

Romania
Bucuresti
249 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 15:52:48 Show Profile Trimite mesaj yahoo luitusferi Trimite tusferi un Mesaj Privat Reply with Quote
Inaioana, sunt la fel de indignata si cand aud ca in India barbatii isi dau foc la neveste atunci cand vor sa scape de ele si desi este interzis acum prin lege (pana nu demult nu cred ca era) totusi autoritatile inchid ochii.

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel
Go to Top of Page

viviana
membru junior

Jurnal

Romania
Bucuresti
505 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 16:39:33 Show Profile Trimite viviana un Mesaj Privat Reply with Quote
Pornim in calatorie spre India unde, odinioara, vaduva era obligata sa fie arsa pe rug impreuna cu sotul, apoi trecem pe la anumite triburi etnice unde se mai practica si azi ablatiunea clitorisului si a labiilor mici, pentru ca femeia sa nu mai simta placerea si deci sa fie fidela si ne oprim la Tanacu unde o femeie a fost exorcizata.

Mohamed a spus ca "paradisul se afla sub picioarele mamelor noastre"

In timpul civilizatiei romane femeia era privita ca un sclav, grecii o priveau ca un bun care se poate cumpara si vinde, in Franta acum 500 ani s-a tinut o adunare pentru a stabili daca femeia poate fi considerata fiinta umana, femeile nu au fost considerate cetateni in Anglia pana in 1850, Henri al nu stiu catelea le-a interzis femeilor sa citeasca biblia si tot asa...

Ceea ce vreau sa spun este ca fiecare societate se dezvolta in ritmul ei si in timpul ei asa cum considera de cuviinta.
Iar noi privitorii nu avem decat sa stam linistiti si sa incercam sa inelegem. Daca as fi istoric as incerca sa fac o paralele intre drepturile femeii crestine de acum 300 ani si drepturile femeilor musulmane de acum 300 ani. Si tare mi-e ca noi am iesi in pierdere.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Go to Top of Page

inaioana
professional doubter

Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3264 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 17:05:33 Show Profile Visiteaza pagina lui inaioana Trimite mesaj yahoo luiinaioana Trimite inaioana un Mesaj Privat Reply with Quote

quote:Originally posted by viviana

Daca as fi istoric as incerca sa fac o paralele intre drepturile femeii crestine de acum 300 ani si drepturile femeilor musulmane de acum 300 ani. Si tare mi-e ca noi am iesi in pierdere.

Asta fara discutie.

Diferenta este ca statele occidentale sunt secularizate si unele state musulmane, nu. Atat.
DAca privin strict prin prisma religiei, femeile islamice sunt cele mai privilegiate in privinta drepturilor asa cum le intelegem noi acum. Drept de proprietate, de mostenire, de a divorta si a se recasatori dupa dorinta, de a cere anumite clauze in contractul de casatorie (asta la noi nu exista nici acum), dreptul la educatie (este chiar o obligatie religioasa) - lucruri la care occidentalele nici nu visau inainte de secularizare - pentru musulmance sunt realitati de vreo 1500 de ani.

Editat de - inaioana on 08/02/2008 17:08:35
Go to Top of Page

tusferi
membru incepator

Jurnal

Romania
Bucuresti
249 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 17:09:28 Show Profile Trimite mesaj yahoo luitusferi Trimite tusferi un Mesaj Privat Reply with Quote
"Omenirea datoreaza progresul sau celor nemultumiti. Aldous Huxley"
Nu stiu daca a sta si a contempla este intotdeauna solutia, in loc sa iei o atitudine, daca nu sa lupti. Viviana, asa cum spui tu, a avut loc o evolutie si intotdeauna au fost oameni care au luptat pentru drepturile lor. In ceea ce priveste femeile, istoria e plina de femei care au luptat pentru drepturile lor, si lor le datoram faptul ca nu mai suntem privite ca sclave.
Evident ca eu nu sunt o luptatoare pentru cauza lor, pot doar sa imi exprim simpatia pentru ele, si revolta pentru faptul ca in secolul 21 nu au dreptul sa voteze, nu au dreptul sa isi aleaga sotii, ca nu au dreptul sa inoate sau sa faca un sport, ca nu au dreptul sa se duca la doctor fara sa fie insotite de un barbat chiar daca patesc un accident pe strada samd.
Si sa stii ca sunt femei care lupta pentru drepturile femeilor musulmane, si am toata stima si credinta ca vor reusi si ca datorita lor omenirea va mai inregistra un progres.

Cititi aici:
http://saudiarabiawomenrights.blogspot.com/

Editat de - tusferi on 08/02/2008 17:11:12
Go to Top of Page

viviana
membru junior

Jurnal

Romania
Bucuresti
505 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 17:28:28 Show Profile Trimite viviana un Mesaj Privat Reply with Quote
Nu stiu cum este votul dar stiu ca au dreptul sa-si aleaga sotii.

Si stii cum e si cu votul asta?
Elvetia a dat femeilor drept de vot in 1971 iar Liechtenstein -ul in 1984. E drept in secolul XX nu XXI

Si noi aveam toti drept de vot pe vreamea lui Ceausescu.
Da, ne dadea voie sa votam pe o foaie cu un singur nume.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Pagina 7
inaioana
professional doubter

Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3264 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 17:53:21 Show Profile Visiteaza pagina lui inaioana Trimite mesaj yahoo luiinaioana Trimite inaioana un Mesaj Privat Reply with Quote
"Si sa stii ca sunt femei care lupta pentru drepturile femeilor musulmane, si am toata stima si credinta ca vor reusi si ca datorita lor omenirea va mai inregistra un progres."

Tusferi, sa facem distinctia: este vorba despre drepturile femeilor saudite indiferent de religie si nu despre drepturile femeilor musulmane! Nu e legatura intre astea doua, sa nu amestecam politicul cu religia ca asta e si greseala alora.
Cat priveste , de exemplu, dreptul femeilor musulmane la educatie, el este binemersi incalcat in Franta (stindardul secularizarii!) unde femeile musulmane nu au acces in sistemul public de educatie!
Deci..lucrurile sunt amestecate, orice extrema e dubioasa...sa ne gandim mai bine inainte sa facem distintii din astea maniheiste.

Editat de - inaioana on 08/02/2008 17:54:13
Go to Top of Page

shaimaa
nou venit

Are album!

Egypt
cairo
3 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 18:31:52 Show Profile Reply with Quote
buna tuturor,citesc si eu si ma minunez de ce afirmatii fac unele dintre voi fara a avea nici chiar minime cunostinte despre islam.sunt multe siteuri despre islam e de ajuns sa bagati cuvantul islam pe google si veti gasi muuuulte siteuri islamice de unde va puteti informa,dar asta daca chiar cautati sa cunoasteti cu adevarat sistemul de viata islamic si nu doar pt a avea un nou subiect de discutii in contradictoriu.si,ca purtatoare de hijjab pe care eu mi l-am ales singura,nu mi-a fost impus de nimeni,va pot spune cu certitudine ca merg singura la doctor daca sotul meu e ocupat si nu are cine sa ma insoteasca,iar starea mea nu sufera amanare,nu merg in urma sotului care e musulman,pt ca el nu mi-a cerut asa ceva si nu considera ca femeia trebuie sa mearga in urma lui,avem drept de opinie si cariera pt cele care doresc asta,inot si fac sport pt ca aici unde locuiesc eu,in egypt sunt cluburi care au ore speciale pt femei,cand in piscina vor fii doar femei,si ma simt fericita ca nici un mascul nu-si lipeste privirea de trupul meu,iar daca merg la mare pot sa fac si baie in mare cu un costum adecvat,iar despre sot,femeia musulmana are drept sa refuze o casnicie cu un barbat daca nu-i convine dar asta dupa ce in prealabil familia ei sa interesat despre acel barbat ceea ce mi se pare ca se face si in crestinism cand familia baiatului sau chiar el merge sa ceara mana fetei si avand parte de o serie de intrebari din partea tatalui fetei asta ceeea ce este foarte normal.pt alte informatii va stau la dispozitie dupa cum v-am spus multe siteuri despre islam.o seara placuta in continuare
Go to Top of Page

batool67
nou venit

Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
76 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 18:40:29 Show Profile Apasa aici pentru MSN MSG. a lui batool67 Trimite mesaj yahoo luibatool67 Reply with Quote
Legea prin care casatoriile cu non saudite sunt interzise e de foarte mult timp in vigoare in Arabia Saudita. E adevarat ca te poti casatori dar trebuie sa astepti pana ti se lungesc urechile. Va rog sa incercati sa respectati realitatea in ceea ce priveste situatia din tarile islamice si sa nu descrieti totul in culori sumbre. Recunosc sunt abuzuri si schimbarea e lenta din cauza fricii de schimbare, a intelegerii gresite a valorilor islamice. Sunt musulmana stiu prea bine ce vorbesc. Stiti ca orientalii sunt mai meditativi, multumim ptr empatie dar cred ca Prima care trebuie sa isi dea seama ca ceva nu e in regula in lumea ei este femeia musulmana. Si atunci va opera schimbari in conditia sa.

Go to Top of Page

Sheannamp
De garda/In garda

Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
2305 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 19:07:22 Show Profile Trimite Sheannamp un Mesaj Privat Reply with Quote

Pornim in calatorie spre India unde, odinioara, vaduva era obligata sa fie arsa pe rug impreuna cu sotul, apoi trecem pe la anumite triburi etnice unde se mai practica si azi ablatiunea clitorisului si a labiilor mici, pentru ca femeia sa nu mai simta placerea si deci sa fie fidela si ne oprim la Tanacu unde o femeie a fost exorcizata.

In timpul civilizatiei romane femeia era privita ca un sclav, grecii o priveau ca un bun care se poate cumpara si vinde, in Franta acum 500 ani s-a tinut o adunare pentru a stabili daca femeia poate fi considerata fiinta umana, femeile nu au fost considerate cetateni in Anglia pana in 1850, Henri al nu stiu catelea le-a interzis femeilor sa citeasca biblia si tot asa...

Ceea ce vreau sa spun este ca fiecare societate se dezvolta in ritmul ei si in timpul ei asa cum considera de cuviinta.
Iar noi privitorii nu avem decat sa stam linistiti si sa incercam sa inelegem. Daca as fi istoric as incerca sa fac o paralele intre drepturile femeii crestine de acum 300 ani si drepturile femeilor musulmane de acum 300 ani. Si tare mi-e ca noi am iesi in pierdere.

vivi

Viviana, interesant si la obiect rezumatul tau.
Acum, stau si ma intreb oare chiar nu exista nici un motiv pentru care femeia a fost tinuta in umbra atata timp?
Si persecutata?
Nu spun ca meritam, Doamne fereste, sa patim toate chinurile de care spuneai (fizice si/sau psihice) dar prea exista un fel de coalitie impotriva femeilor indiferent de religie, rasa, nationalitate, loc de pe glob.

Acum, eu personal, desi traiesc intr-o societate cat de cat corecta in ceea ce priveste statul femeii stau si ma intreb daca Hillary Clinton ar fi un Presedinte bun si daca, nu cumva, as fi mai fericita (implinita, linistita, impacata, senina) intr-o societate in care femeia stie clar care ii este rolul si nu trebuie sa se intrebe mereu de ce face si treaba barbatului (si uneori, pe TOATA).
Dar e adevarat ca doar ma intreb
Editat de - Sheannamp on 08/02/2008 19:09:27
Go to Top of Page

inaioana
professional doubter

Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3264 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 19:13:12 Show Profile Visiteaza pagina lui inaioana Trimite mesaj yahoo luiinaioana Trimite inaioana un Mesaj Privat Reply with Quote
Batool, nu vorbeam despre femeia musulmana ci despre femeile din Arabia Saudita care traiesc in dictatura. Sunt foarte multe care lupta pentru drepturile lor, dupa cum arata si Tusferi in linkul ei.
Ele isi dau foarte bine seama ca e ceva in neregula cu statutul lor in acea tara. Problema este ca nu au puterea de a schimba lucrurile decat (sa speram) foarte-foarte incet. Ceea ce e absurd deoarece viata lor se desfasoara acum nu peste 100 de ani cand poate tara lor va deveni mai "liberala".
Iata cateva laudabile femei musulmane erudite si curajoase care lupta impotriva dictaturii din interior: aici o dezbatere despre interzicerea aparitiei femeilor la TV, aici despre relatiile intre femei si barbati.

Daca tie ti se pare ca zugravim lucrurile in culori sumbre, de ce nu incerci sa ne schimbi perceptia povestindu-ne cum stau lucrurile de fapt?

Editat de - inaioana on 08/02/2008 19:14:07
Go to Top of Page

inaioana
professional doubter

Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3264 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 19:19:49 Show Profile Visiteaza pagina lui inaioana Trimite mesaj yahoo luiinaioana Trimite inaioana un Mesaj Privat Reply with Quote

quote:Originally posted by Sheannamp

Acum, stau si ma intreb oare chiar nu exista nici un motiv pentru care femeia a fost tinuta in umbra atata timp?
Si persecutata?

Ba da, motivul a fost ca femeia nu avea puterea de a decide asupra conceptiei. O femeie care poate fi gravida si/sau alaptatoare cam tota viata (avand in vedere si speranta de viata din trecut) are mai putina vreme, timp si putere sa schimbe patriarhalismul unuei societati in care traieste. Odata cu inventarea pilulei au inceput sa se schimbe cu adevarat lucrurile.(Desi nu vreau sa diminuez si rolul epocii industriale - discutam si despre asta daca vreti desi am fi cam prea off-topic)

Go to Top of Page

tusferi
membru incepator

Jurnal

Romania
Bucuresti
245 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 20:15:15 Show Profile Trimite mesaj yahoo luitusferi Trimite tusferi un Mesaj Privat Reply with Quote
Inaioana, este greseala mea mare ca nu am scris complet. Ma refer strict la subiectul topicului si la conditia femeii musulmane din Arabia Saudita! Nu ma refer la femeile musulmane in general! Si chiar vroiam sa dau exemplu Egiptul in care femeile musulmane se bucura de drepturi poate egale cu barbatii. Nu cunosc subiectul deci poate se bucura de toate drepturile de care se se bucura si barbatii.
Shaimaa, spui ca a fost optiunea ta sa porti hijjab. Tu ai avut aceasta optiune! Aici discutam despre femeile care nu au optiunea sa aleaga daca poarta sau nu hijjab si despre femeile care nu au dreptul sa se marite cu cine doresc. Tu TI-AI ALES religia din cate inteleg. Este foarte bine ca ai avut dreptul sa iti alegi religia. Eu vorbesc despre femeile care nu au acest drept iar in Arabia Saudita nu au acest drept. Eu am postat un link despre drepturile femeii musulmane din Arabia Saudita. Despre asta s-a discutat aici. Imi cer scuze daca s-a inteles ca generalizez. Si in niciun caz nu vreau sa transform discutia intr-o dezbatere legata de religie!

Go to Top of Page

tusferi
membru incepator

Jurnal

Romania
Bucuresti
245 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 20:17:45 Show Profile Trimite mesaj yahoo luitusferi Trimite tusferi un Mesaj Privat Reply with Quote
Si inca ceva. Am spus femeile musulmane din Arabia Saudite intrucat sincer, nu cred ca exista altfel de femei din moment ce legea cere ca toti cetatenii sa fie musulmani.

Go to Top of Page

inaioana
professional doubter

Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3264 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 20:20:39 Show Profile Visiteaza pagina lui inaioana Trimite mesaj yahoo luiinaioana Trimite inaioana un Mesaj Privat Reply with Quote
Tusferi, legea cere in Arabia Saudita ca toti cetatenii sa fie musulmani? Nu stiam asta. Care e sursa ta?

Go to Top of Page

viviana
membru junior

Jurnal

Romania
Bucuresti
503 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 20:27:29 Show Profile Trimite viviana un Mesaj Privat Reply with Quote
Eu cred ca femeia a fost tinuta in umbra din cauza dorintei de putere a barbatilor, dorintei de cucerire si dorintei de prada. Daca ne uitam peste umar la ce ne mai amintim din istorie putem vedea razboaie, razboaie si razboaie.

Au inceput prin a se razboi pentru turma celuilalt, apoi pentru teritorii, pentru o campie mai manoasa, pentru tron, pentru o femeie... Prea putine femei sunt cunoscute in istorie ca s-au luptat pentru un barbat. Cate capete incoronate nu au pornit la razboi pentru o mana de femeie?

Femeile erau lasate acasa pentru ca ele reprezentau procreerea. Ele reprezentau viitorul clanului si de ce nu al armatei. Si ei aveau nevoie de barbati ca sa-i inlocuiasca in lupta.

Iar apoi ea s-a obisnuit asa si i-a placut sa fie puternica conducand din umbra.

Acum avem toata egalitatea pe care am cerut-o si nu ne mai cucerim barbatii cu sonate la pian ci cu scurtimea fustei. Si ei nu ne mai cuceresc cu arta manuirii spadei sau a pistolului ci prin culoarea masinii.
Si in sfarsit cand ajungem si noi sa ne culcam observam ca nu mai prezentam niciun mister pentru ei. Decolteurile au dat pe afara, tocurile ne-au pus picioarele in valoare, tanga ne-a reliefat fesele prin fusta prea transparenta.
Si atunci te intrebi oare ma place pentru fesele mele dure sau pentru spiritul meu?

In ceea ce priveste anticonceptionalele cred ca era ca si azi. Cele mai putin invatate, de la tara nu aveau habar de contraceptie.
Anticonceptionalele s-au folosit inca din antichitate: in Persia se foloseau buretii imbibati cu otet, nu mai stiu unde isi bagau pietre in vagin sau beau mercur fierbinte a doua zi dupa, sa nu uitam de prezervativele din mate de oaie si sa nu uitam de cea mai uzitata metoda spalarea cu otet.

Si da, mi-a placut ce a spus shaimaa. Exista un site despre islam, unde vorbeste chiar de cum este vazuta femeia. S-ar putea sa fiti surprinse de ce veti citi acolo.

Da, Tusferi, stai si contempli. Contempli in primul rand ca nu este bine sa fortezi lucururile (asa ne-a invatat mai noua noastra istorie)si in al doilea rand te-ai gandit vreodata ca ele se simt bine asa cum sunt, ca sunt mandre ca sunt deosebite?

vivi

Pagina 8
tusferi
membru incepator

Jurnal

Romania
Bucuresti
243 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 21:02:15 Show Profile Trimite mesaj yahoo luitusferi Trimite tusferi un Mesaj Privat Reply with Quote
Inaioana, asa scrie pe wikipedia. http://en.wikipedia.org/wiki/Status_of_religious_freedom_in_Saudi_Arabia

Go to Top of Page

tusferi
membru incepator

Jurnal

Romania
Bucuresti
243 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 21:14:40 Show Profile Trimite mesaj yahoo luitusferi Trimite tusferi un Mesaj Privat Reply with Quote
Viviana, nu stiu de unde ai dedus tu ca eu nu cred in dreptul femeii de a purta ceea ce isi doreste? Da, sunt de acord ca pot purta acele vesminte pentru ca asa isi doresc. Si eu daca doresc sa ma acopar, ma pot acoperi si este optiunea mea, nu imi este impus. Cum ar fi ca societatea noastra occidentala sa ne oblige sa umblam cu fustele pana la fund si cu bustul la vedere? Sa fiu inchisa ca umblu cu fusta lunga sau cu pulover pe gat? Eu sustin doar dreptul fiecaruia de a alege ce este mai bine pentru el. Inclusiv dreptul de a purta hijab. Eu nu nu sunt de acord sa mi se impuna religia, sa mi se impuna vesmintele si sa nu am drepturi egale cu sotul meu. Asta este punctul meu de vedere. La libertate pot renuta oricand. Este optiunea mea daca eu nu vreau sa ma duc la medic neinsotita de sot. Pot sa aleg!

Go to Top of Page

inaioana
professional doubter

Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3264 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 21:31:29 Show Profile Visiteaza pagina lui inaioana Trimite mesaj yahoo luiinaioana Trimite inaioana un Mesaj Privat Reply with Quote

quote:Originally posted by tusferi

Inaioana, asa scrie pe wikipedia. http://en.wikipedia.org/wiki/Status_of_religious_freedom_in_Saudi_Arabia

Tusferi, mersi frumos. Nu stiam asta, mi se pare absurd in ultimul hal. E chiar o chestie care nu are nici cea mai mica legatura posibila cu Islamul. Daca la restul puteam spune ca pot fi interpretari aiurea ale Coranului, asta e chiar o cretinitate.

A, fetelor care considera ca este inadmisibil ce se intampla cu femeile din Arabia Saudita, semnati petitia de la linkul dat de Tusferi, aici.

Editat de - inaioana on 08/02/2008 21:34:27
Go to Top of Page

tusferi
membru incepator

Jurnal

Romania
Bucuresti
243 Mesaje

Trimis la: - 08/02/2008 : 23:03:13 Show Profile Trimite mesaj yahoo luitusferi Trimite tusferi un Mesaj Privat Reply with Quote
Legea din Arabia Saudita spune ca o femeie nu se poate marita daca nu are acordul familiei. Aici este o poveste in care o femeie care s-a maritat cu acordul familiei a intrat la inchisoare pentru ca familia s-a razgandit intre timp si casatoria a fost anulata iar femeia respectiva nu a vrut sa traiasca fara sotul ei. Copii lor de asemenea au fost dusi cu ea la puscarie.
Mi se pare cutremurator ce povesteste femeia despre copilul ei mai mic care a stat cu ea in puscarie:
"He learned to speak in jail, he learned to walk in jail and his teeth came out in jail," she said.

http://breakingnews.nypost.com/dynamic/stories/S/SAUDI_FORCED_DIVORCE?SITE=NYNYP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2008-01-20-16-14-11

Edit: am dat reply la un mesaj care a disparut.

Editat de - tusferi on 08/02/2008 23:06:08
Go to Top of Page

batool67
nou venit

Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
76 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 00:28:51 Show Profile Apasa aici pentru MSN MSG. a lui batool67 Trimite mesaj yahoo luibatool67 Reply with Quote
In 2006 am stat 3 saptamini in Arabia Saudita. Tara e foarte frumoasa, curata se vede ca sunt bani suficienti ptr mentinerea infrastructurii, drumurile bune desi e desert. Tara imensa dar in aceste 3 saptamini nu am reusit sa intalnesc nici o fem saudita. Singura femeie saudita pe care o cunosc este sotia fostului consul aL Arabiei Saudite din Bucuresti si care e o femeie extraordinara. M/am intors cu senzatia ca am fost intr/o tara fara femei. Eu ca musulmana consider ca acolo este mult misoginism si discriminarea bazata pe gen este foarte puternica. Cei care pot schimba ceva nu vad sa se implice. M/a indurerat profund povestea fem dusa la inchisoare....Eu cred ca o petitie adresata regelui si muftiului ar fi mai utila decat petitia online.

Go to Top of Page

batool67
nou venit

Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
76 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 00:32:22 Show Profile Apasa aici pentru MSN MSG. a lui batool67 Trimite mesaj yahoo luibatool67 Reply with Quote

quote:Originally posted by Sheannamp

vivi

Viviana, interesant si la obiect rezumatul tau.
Si persecutata?
Nu spun ca meritam, Doamne fereste, sa patim toate chinurile de care spuneai (fizice si/sau psihice) dar prea exista un fel de coalitie impotriva femeilor indiferent de religie, rasa, nationalitate, loc de pe glob.

Acum, eu personal, desi traiesc intr-o societate cat de cat corecta in ceea ce priveste statul femeii stau si ma intreb daca Hillary Clinton ar fi un Presedinte bun si daca, nu cumva, as fi mai fericita (implinita, linistita, impacata, senina) intr-o societate in care femeia stie clar care ii este rolul si nu trebuie sa se intrebe mereu de ce face si treaba barbatului (si uneori, pe TOATA).
Dar e adevarat ca doar ma intreb

Femeile au suferit atat din cauza ca epoca matriarhatului a trecut demult.....si odata cu ea s/a pierdut si respectul fata de femeie.....

Go to Top of Page

batool67
nou venit

Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
76 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 00:34:06 Show Profile Apasa aici pentru MSN MSG. a lui batool67 Trimite mesaj yahoo luibatool67 Reply with Quote

quote:Originally posted by inaioana

Batool, nu vorbeam despre femeia musulmana ci despre femeile din Arabia Saudita care traiesc in dictatura. Sunt foarte multe care lupta pentru drepturile lor, dupa cum arata si Tusferi in linkul ei.
Ele isi dau foarte bine seama ca e ceva in neregula cu statutul lor in acea tara. Problema este ca nu au puterea de a schimba lucrurile decat (sa speram) foarte-foarte incet. Ceea ce e absurd deoarece viata lor se desfasoara acum nu peste 100 de ani cand poate tara lor va deveni mai "liberala".
Iata cateva laudabile femei musulmane erudite si curajoase care lupta impotriva dictaturii din interior: aici o dezbatere despre interzicerea aparitiei femeilor la TV, aici despre relatiile intre femei si barbati.

Daca tie ti se pare ca zugravim lucrurile in culori sumbre, de ce nu incerci sa ne schimbi perceptia povestindu-ne cum stau lucrurile de fapt?

Inoana drama sauditelor e repetata la scara mai mica in tot Orientul Mijlociu..... de asta m/am referit la femeile musulmana in general....

Go to Top of Page

inaioana
professional doubter

Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3264 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 00:40:18 Show Profile Visiteaza pagina lui inaioana Trimite mesaj yahoo luiinaioana Trimite inaioana un Mesaj Privat Reply with Quote
Batool, femeia nu a fost dusa la inchisoare ci a avut de ales intre a ramane la mama ei pana la solutionarea cauzei si a merge la inchisoare (cu copilul cel mic deoarece avea doar 4 luni) si a ales a doua varianta. Desi cazul inca nu este definitiv rezolvat, ea nu mai este la inchisoare si asteapta decizia regelui care ii va fi favorbila deoarece "inteleptii" s-au pronuntat favorabil deja. Citeste articolul.
Asta nu face ca Arabia Saudita sa fie o dictatura mai putin odioasa.

Petitia nu este pentru aceasta femeie ci este o scrisoare adresata regelui privind drepturile femeilor in regatul lui, care va avea atasate si numele celor care semneaza. Eu zic ca nu strica sa fie cat mai multe persoane, pana la urma toate cele care considera odios ce se intampla acolo, eu zic ca isi pot rupe din timpul lor 1 minut cat sa isi scrie numele (fara alte date) pe un blog.

Go to Top of Page

batool67
nou venit

Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
76 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 00:46:33 Show Profile Apasa aici pentru MSN MSG. a lui batool67 Trimite mesaj yahoo luibatool67 Reply with Quote

Batool, femeia nu a fost dusa la inchisoare ci a avut de ales intre a ramane la mama ei pana la solutionarea cauzei si a merge la inchisoare (cu copilul cel mic deoarece avea doar 4 luni) si a ales a doua varianta. Desi cazul inca nu este definitiv rezolvat, ea nu mai este la inchisoare si asteapta decizia regelui care ii va fi favorbila deoarece "inteleptii" s-au pronuntat favorabil deja. Citeste articolul.
Asta nu face ca Arabia Saudita sa fie o dictatura mai putin odioasa.

Petitia nu este pentru aceasta femeie ci este o scrisoare adresata regelui privind drepturile femeilor in regatul lui, care va avea atasate si numele celor care semneaza. Eu zic ca nu strica sa fie cat mai multe persoane, pana la urma toate cele care considera odios ce se intampla acolo, eu zic ca isi pot rupe din timpul lor 1 minut cat sa isi scrie numele (fara alte date) pe un blog.

Am inteles ca nu are nici o legatura cu povestea femeii.

Go to Top of Page

inaioana
professional doubter

Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3264 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 00:48:01 Show Profile Visiteaza pagina lui inaioana Trimite mesaj yahoo luiinaioana Trimite inaioana un Mesaj Privat Reply with Quote

Inoana drama sauditelor e repetata la scara mai mica in tot Orientul Mijlociu..... de asta m/am referit la femeile musulmana in general....

Batool, ce vrei sa spui? Ca femeile musulmane sunt in general oprimate in tot Orientul Mijlociu intr-o masura sau alta?

Pagina 9
batool67
nou venit

Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
76 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 00:50:16 Show Profile Apasa aici pentru MSN MSG. a lui batool67 Trimite mesaj yahoo luibatool67 Reply with Quote

Batool, ce vrei sa spui? Ca femeile musulmane sunt in general oprimate in tot Orientul Mijlociu intr-o masura sau alta?

Da, exact acest lucru il afirm. Sper sa nu se inteleaga ca tuturor li se intampla acest lucru. Majoritatea abuzurile sunt din cauza nerespectarii valorilor islamice si nu din cauza ca ele sunt aplicate.

Editat de - batool67 on 09/02/2008 00:52:45
Go to Top of Page

batool67
nou venit

Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
76 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 01:15:43 Show Profile Apasa aici pentru MSN MSG. a lui batool67 Trimite mesaj yahoo luibatool67 Reply with Quote

Eu cred ca am fost f. clara. Si nu ar trebui sa mire pe nimeni afirmatia mea. Femeile sunt abuzate in toata lumea intr/o mai mica sau mai mare masura, difera formele de abuz e adevarat. Va rog sa nu imi rastalmaciti postarea. Repet daca legislatia islamica si sfaturile profetului Muhammad ar fi respectate in lumea islamica si procentul abuzurilor ar fi altul. Religia islamica este o religie care pune accentul f. mult pe respectarea drepturilor tuturor oamenilor. Pentru tot ceea ce li se intampla femeilor in Arabia Saudita nu este islamul vinovat ci acei care promulga legi....

Go to Top of Page

shaimaa
nou venit

Are album!

Egypt
cairo
3 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 03:07:42 Show Profile Reply with Quote
subscriu la ce ai afirmat sora batool caci este foarte adevarat
Go to Top of Page

hannen
Bismillah

Donator desprecopii.com
Jurnal
Are album!

Japan

2241 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 03:52:15 Show Profile Visiteaza pagina lui hannen Trimite hannen un Mesaj Privat Reply with Quote
Buna dimineata doamnelor!
Ce sa zic,sunt placut surprinsa de felul in care se desfasoara subiectul!Tuturor
Am sa citesc link-urile date de voi dar citind ceea ce zice inaioana(despre continutul lor) deja mi s-a ridicat tensiunea.
Adica regele decide dupa bunul plac soarta femeilor.Adica are domnu "drept de viata si de moarte" dupa bunul plac ,fara sa tina cont de legile islamice(cele revelate in Qoran)???
Mie teama sa citesc,da-mi fac curaj.

Adica au trimis femeia omului la inchisoare cu copil mic cu tot pt. ca ...cretina de ma-sa ..scuzati,eu vorbesc singura ma duc sa citesc.
Edit: nu pot deschide link-ul,astept sa-mi faca careva un rezumat.

Pozici
Noutati
Editat de - hannen on 09/02/2008 08:39:52
Go to Top of Page

tusferi
membru incepator

Jurnal

Romania
Bucuresti
249 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 10:15:45 Show Profile Trimite mesaj yahoo luitusferi Trimite tusferi un Mesaj Privat Reply with Quote
"Repet daca legislatia islamica si sfaturile profetului Muhammad ar fi respectate in lumea islamica si procentul abuzurilor ar fi altul. Religia islamica este o religie care pune accentul f. mult pe respectarea drepturilor tuturor oamenilor. Pentru tot ceea ce li se intampla femeilor in Arabia Saudita nu este islamul vinovat ci acei care promulga legi...."

Batool, sunt perfect de acord cu ce spui si cred ca toata lumea este. Eu am citit in Istoria religiilor despre islam si desi nu este suficient cat am citit, pot sa spun cu mana pe inima ca ce se intampla in Arabia Saudita si poate in alte cateva tari, sunt strict consecintele unor dictaturi si nu ale religiei.

Hannen, au mutat articolul respectiv pe undeva. Povestea era asa. O femeie din AS a cerut permisiunea familiei de a se marita cu un barbat tot din AS. Tatal femeii i-a dat acordul dupa ce fratele ei a facut "o mica ancheta sociala la familia lui". Adica s-a informat daca barbatul respectiv este peste nivelul ei. Dupa ce a murit tatal femeii, nu stiu din ce motive, familia femeii a considerat ca totusi barbatul respectiv este sub nivelul ei si au cerut anularea casatoriei si chiar au obtinut-o! Femeia a fost separata de sot si ea impreuna cu copii s-au mutat la mama ei. Dragostea pentru sotul ei a facut-o totusi sa fuga impreuna cu sotul si sa traiasca incognito. Politia i-a gasit, a venit peste ei si a aruncat-o in inchisoare pe femeie si pe ambii copii. Fata cea mare a fost eliberata si trimisa sa stea cu tatal ei(cred) iar femeia respectiva a stat in inchisoare cu copilul vreo 9 luni daca nu ma insel. Da, deci a avut de ales intre a se separa de sotul ei si a incalca decizia de divort si ea a ales sa se intoarca la sotul ei cu toate riscurile. Sotul ei din cate am inteles a facut toate demersurile judiciare posibile si a reusit sa o scoata din inchisoare urmand ca regele sa se pronunte asupra legalitatii desfacerii casatoriei celor doi.

Eu link-ul respectiv l-am dat ca un reply la un mesaj in care se scria ca femeile pot sa isi aleaga sotii. Da, pot sa si-i aleaga, dar legea cere ca familia sa fie de acord, deci daca alesul ei nu are suficienti bani sa il placa familia, adios. Si asta este prin lege.

Mie povestea de sus mi se pare in primul rand o poveste frumoasa de dragoste si poate o sa vedem si un film curand bazat pe aceasta poveste. Ce am vrut sa subliniez prin link-ul respectiv este ca, familia femeii a obtinut desfacerea casatoriei lor si daca cei doi soti nu ar fi luptat pentru dragostea lor, ar fi ramas despartiti pe veci, iar femeia aia, a ajuns si la inchisoare pentru dragostea de propriul ei sot!
Mie mi se par niste abuzuri prea mari si care n-au nicio legatura cu religia iar cei doi nu traiau in pacat sau cine mai stie ce...

Go to Top of Page

hannen
Bismillah

Donator desprecopii.com
Jurnal
Are album!

Japan

2241 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 10:28:34 Show Profile Visiteaza pagina lui hannen Trimite hannen un Mesaj Privat Reply with Quote
Tusferi,iti multumesc ca ti-ai facut timp si ai rezumat povestea.
Este intr-adevar revoltator!Si legea (care e prea frumos sa-i zic timpa si gindita cu picioarele).Asta e domn`e cu legea gindita de om (cu creierii la pachet) Dar unde i-au fost creierii ma-sii care a vrut s-o divorteze dupa ce a facut si doi copiii cu omul ala!!!??
Incredibil!
Si la fel de incredibil mi se pare ca acum regele sta si gindeste problema.Ce-i domnule de gindit?Nu-i clar ca buna ziua ca nu au nici un drept sa destrame o familie din cauza ca i s-a nazarit lui maica-sa?N-ai nici un drept,nici religios ,nici de altfel.
Ce m-am enervat!!!
Abia astept sa-mi vina sotul sa tocam marunt subiectul!E INCREDIBIL!!!

Pozici
Noutati
Go to Top of Page

tusferi
membru incepator

Jurnal

Romania
Bucuresti
249 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 11:46:22 Show Profile Trimite mesaj yahoo luitusferi Trimite tusferi un Mesaj Privat Reply with Quote
Hannen, din pacate exemplele de acest gen sunt multe. Arabia Saudita a semnat in 2000 Conventia pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare impotriva femeilor si cu toate astea nu se misca nimic in acest sens.
O sa iti mai dau mai jos o pagina de jurnal, scrisa de Bhumika Ghimire care mi se pare de asemenea cutremuratoare si relevanta pentru ce am scris eu mai devreme privind drepturile femeilor din Arabia Saudita. O sa inserez si linkul si povestea in caz ca iar nu se mai poate accesa link-ul.

According to Human Rights Watch “There are no women's rights organizations in the kingdom, and no women members in the appointed 120-member Consultative Council, which serves as an advisory body to the executive branch of government. The government's highly publicized ratification in 2000 of the Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination against Women has not resulted in specific initiatives to promote and advance the rights of Saudi women on an equal basis with men. In fact, Prince Nayef, the interior minister, said famously in January 2001 that public discussion of women's rights was "out of the question," and that "such a debate would be useless and produce a hollow exchange of ideas." At a press conference on April 26, 2001, Prince Nayef confirmed that the government was not considering lifting the ban on women driving. "It is not possible, and there are no studies on the subject at all," he said.” Source:

“On a sunny Thursday afternoon Sarah who is a 30 plus young lady went out to the supermarket to buy a few things. While she was walking along the isle she slipped on a waxed cardboard left due to negligence on the supermarket floor. She fell on her back hitting her head to the ground causing her to lose consciousness for a few seconds. Oh.. I forgot to mention that this little incident happened in Riyadh, Saudi Arabia just in case you were wondering..

Now going back to the story.. As Sarah was regaining consciousness.. She overheard a woman bystander arguing with the supermarket manager as she was being wheeled out of the supermarket. The lady was asking the manager to call for paramedics for help. The manager explained to the woman that he CAN’T, it is not accepted for paramedics to drive a SINGLE woman without a male guardian (Sarah being a woman alone). The lady offered to take Sarah to the closest emergency room. Sarah thanked her politely and left on her own driven by her own chauffeur to the hospital emergency where she was diagnosed with a concussion, two hairline fractures in her vertebra and a fractured finger. She has been put to bed rest for a couple of weeks and might need surgery to correct a fracture." Source

Where are the neocons who were running around screaming “human rights”, “freedom” to support attack on Iraq but completely ignore what is happening to women in Saudi Arabia? Where is the Hollywood glam squad who preach us about strength of a woman and how they would love to help those in need? I mean hello! Ever heard of Saudi Arabia?
The rape trial of 19 year old girl, where the victim was sentenced to prison time and 200 lashes prompted me to write this, I am guilty too of ignoring situation in the Kingdom for so long, whose budget in part(tiny tiny part) is funded by me(through gas prices). I am paying them to torture women, keep them as slaves, my money goes towards the salary of the judge who ordered this teen victim get 200 lashes.

How many of you out there share my outrage? Today, I guess there are many who are pissed off on Saudi Arabia but the sentiment slowly fades away, until another big incident is reported. In the mean time, Saudi women continue to suffer.

Doesn’t this show that our priorities are totally out of line, we have become a shallow world with attention span and memory of a gold fish?

CNN, Fox News, news papers (national and local) all were crazy when Ellen DeGeneres cried over a dog on TV, now where is the outpouring of anger over the sham rape trial in Saudi Arabia?

I have asked lot of questions already, now let me try and answer some of them.

Saudi Arabia does not figure into necons’ radar because of a) oil, b) Saudi Arabia’s help in maintaining influence in Middle East and fight against terrorism c)close relationship with the Saudi Royal family.

If you are waiting for the celebrity glam squad, to say or do something, don’t hold your breath. This is not a glamorous cause. Unlike Ellen’s dog or poverty in Africa, women’s in Saudi Arabia don’t get the press and media attention in the US. Yes, the case against Taliban was highlighted by Hollywood feminists but that was at least 10 years after the Mullah’s were in control and telling women they can’ get out of the house with an escort.

About our short attention span, well we are a fickle bunch. With all the “news” and “alerts” about Britney Spears, high gas prices, housing market crash, who has the time to worry about women in Saudi Arabia??

And our media, thank heavens for internet. If we had to depend solely on main stream media for news we would still believe that Iraq war happened for a good cause.

Don’t count on media, leaders to take up these issues, if you care make your voice count. Hopefully it will give rise to movement. That is what I have learned.

Bhumika Ghimire is a freelance writer. She is a content producer for Associated Content and writes for OhMyNews.com. Her works have appeared in Journal and Courier, American Chronicle, ACM Ubiquity,Nepalnews.com and Gather.com.

A graduate of Schiller International University, Florida, Bhumika's interests include blogging trends, freelance writing, Middle East and Islamic relations.

She has MBA on Information Technology Management and lives with her husband in West Lafayette,Indiana.

http://www.opednews.com/maxwrite/diarypage.php?did=4902

In continuare nu vad nimic rau imi a-mi exprima revolta impotriva unor incalcari flagrante ale drepturilor omului. Subiectul topicului este Arabia Saudita in acest caz. Cand va aparea un topic si despre practicile barbare din unele zone din India in care femeilor inca li se mai dau foc daca familiile lor nu platesc suficient sotilor acestora, o sa fiu la fel de revoltata. Si India este o alta civilizatie extrordinara a carei valoare nu o contest ci doar imi exprim indignarea fata de abuzurile de care spuneam.

Editat de - tusferi on 09/02/2008 11:47:08
Go to Top of Page

viviana
membru junior

Jurnal

Romania
Bucuresti
505 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 12:17:30 Show Profile Trimite viviana un Mesaj Privat Reply with Quote
Da, Tusferi ai drepatate. Subiectul este Arabia Saudita.

Am intrat si eu pe siteul MAE si am citit despre AS, forma de guvernamant samd.

Apoi a propos de dreptul de a sofa am gasit asta:

"Desi la noi pare ceva obisnuit, in alte tari accesul femeilor la volan este total interzis, cel mai concret exemplu in acest sens fiind Arabia Saudita. Mai nou insa si in aceasta tara se incearca ridicarea acestei interdictii care dateaza de 76 de ani, inca din 1932.

Initial, aceasta restrictie a fost impusa odata cu punerea bazelor statului arab din cauza temerilor privind alterarea si eroziunea moralitatii si a valorilor traditionale. Treptat insa, emanciparea femeilor a dus la ample proteste impotriva acestei legi, cel mai recent exemplu fiind chiar petitia inmanata regelui saudit Abdullah.

Actul de protest, care explica exista unor motivatii religioase false pentru mentinerea restrictiei, a fost inaintat de o organizatie nonguvernamentala si a fost semnat de 1100 de femei. Natiunile Unite au reactionat prompt la aceasta petitie si au criticat dur restrictionarea femeilor la volan, care sunt nevoite sa apeleze la barbati pentru a se deplasa cu masina.

Potrivit unui purtator de cuvant oficial al guvernului, curtea regala a luat decizia de anulare a restrictiei pentru ca "s-a admis faptul ca scolarizarea femeilor incepand cu 1960 a dus la dezvoltarea unei capacitati de a sofa."

Desi petitia si-a atins scopul, guvernul nu va emite un act oficial in acest sens decat la sfarsitul anului, accesul femeilor la permise de conducere, asigurari si certificate de proprietate urmand sa dureze poate inca un an sau doi.

Problema drepturilor femeii la volan este intens disputata in Arabia Saudita, mai ales in ultimele zile din cauza unui accident care a avut loc in Maroc. O femeie la volanul unui Hummer a depasit viteza legala si a intrat in coliziune cu un taxi, toti pasagerii aflati in acesta fiind ucisi. Sauditii se tem de asemenea accidente si de abilitatile femeilor de a conduce, dovada fiind si desenul alaturat, care a circulat o buna perioada in presa locala"

Si este vorba de sfarsitul anului 2008.

vivi
Go to Top of Page

tusferi
membru incepator

Jurnal

Romania
Bucuresti
249 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 12:52:02 Show Profile Trimite mesaj yahoo luitusferi Trimite tusferi un Mesaj Privat Reply with Quote
Viviana, eu nu m-am legat prea mult de dreptul de a sofa pentru ca, poate o sa dati cu rosii in mine, dar nu-l consider ca fiind subiectul cel mai arzator in ceea ce ii priveste. Din punctul meu de vedere sunt incalcate drepturi mult mai importante decat asta. Asta nu inseamna ca eu consider normala incalcarea acestui drept. Doamne fereste! Ce mi se pare mie mai important acum este ca o femeie sa poata fi dusa cu salvarea la spital chiar daca nu este insotita de sotul ei, sa nu mai fie biciuta daca este victima unui viol, sa nu mai fie arestata daca are o intalnire de afaceri cu un barbat, sa aiba dreptul deplin asupra studiilor pe care le urmeaza si sa isi aleaga sotul, samd. Astea macar sa fie niste drepturi legale. Eu sunt convinsa ca in continuare parintii vor stabili daca fiica lor se casatoreste sau nu cu un anume barbat, dar cel putin legal e normal sa fie dreptul ei pentru a nu se ajunge la situatii de genul celei cu femeia care a facut inchisoare.
Acum, revenind la drepturile femeii de a sofa, sa fim seriosi. Accidentul din Maroc este o scuza tampita, daca stai sa te gandesti. Cati barbati din lumea larga nu fac accidente grave, soldate cu morti, in fiecare zi? Poate procentual, raportat la numarul soferilor, femeile fac mai putine accidente decat barbatii. Habar n-am. Recunosc ca femeile sunt soferite cam slabe (ca sa nu spun mai mult si sa imi sara lumea in cap) dar sunt mai prudente ca barbatii si sunt implicate in accidente mai putin grave. Ma rog, asta este subiectul altui topic. Puteti sa ma contraziceti, este doar parerea mea si nu am niste argumente solide in sustinerea ei. Oricum accidentul din Maroc mi se pare o scuza penibila pentru a nu da voie femeilor din AS sa sofeze.

Edit: daca stau si analizez mai bine situatia, este foarte important si dreptul de a sofa. Eu ma gandesc la situatia mea: daca nu am masina (desi am carnet) iau un taxi. Situatia lor este cu totul alta. Ele nu pot lua un taxi pentru ca nu au voie sa fie singure in masina cu un barbat. Si deci, in familiile in care nu isi pot permite un sofer, asta este o problema importanta si de aici si lupta acestor femei de a castiga acest drept.

Editat de - tusferi on 09/02/2008 13:23:27
Go to Top of Page

viviana
membru junior

Jurnal

Romania
Bucuresti
505 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 15:14:42 Show Profile Trimite viviana un Mesaj Privat Reply with Quote
Am scris de dreptul de a sofa pentru a arata ca se vrea,totusi, o schimbare. O "mana" de 1100 de femei a reusit ceva.

Nu am vrut sa punctez nimic.
Am intrat pe un site romanesc islam.ro unde vorbeste de drepturile femeilor in islam. Este foarte frumos ce scrie acolo.

vivi

Pagina 10
Ortansa
Gargauna zmeilor

Donator desprecopii.com
Jurnal
Are album!

Lebanon
Beirut
1788 Mesaje

Trimis la: - 09/02/2008 : 23:32:50 Show Profile Trimite Ortansa un Mesaj Privat Reply with Quote

Eu cred ca am fost f. clara. Si nu ar trebui sa mire pe nimeni afirmatia mea. Femeile sunt abuzate in toata lumea intr/o mai mica sau mai mare masura, difera formele de abuz e adevarat. Va rog sa nu imi rastalmaciti postarea. Repet daca legislatia islamica si sfaturile profetului Muhammad ar fi respectate in lumea islamica si procentul abuzurilor ar fi altul. Religia islamica este o religie care pune accentul f. mult pe respectarea drepturilor tuturor oamenilor. Pentru tot ceea ce li se intampla femeilor in Arabia Saudita nu este islamul vinovat ci acei care promulga legi....

[/quote]

pai si cine promulga legi in tarile islamice?ca doar nu Papa de la Roma:-).draga Batool,legile de acolo au ca suport teologia islamica.pentru orice problema/dilema/neintelegere/nevoie/reglementare sociala musulmanii cauta sfaturile lui Mahomed din Coran si le urmeaza intocmai.legile sunt desprinse din Coran si din Hadithuri.iar religia islamica este o religie care pune accentul pe respectarea drepturilor musulmanilor.si atat.arata-mi un pasaj in Coran sau un Hadith in care se spune ca "necredinciosii" trebuiesc respectati.

iar aici te contrazici:
"Repet daca legislatia islamica si sfaturile profetului Muhammad ar fi respectate in lumea islamica si procentul abuzurilor ar fi altul."

1.AS e exemplu de tara unde legislatia islamica este respecata la mm.
2.Nu este diferenta intre legislatia islamica si sfaturile profetului.

I've gt you under my skin
Go to Top of Page

batool67
nou venit

Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
77 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 00:32:12 Show Profile Apasa aici pentru MSN MSG. a lui batool67 Trimite mesaj yahoo luibatool67 Reply with Quote
Inainte de a/ti da un raspuns vreau sa stiu ce religie ai,Ortansa ? Dupa aia iti dau replica la ceea ce ai scris!!

Go to Top of Page

ruxij
membru de baza

Donator desprecopii.com
Jurnal

USA
West-Lafayette
4193 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 03:51:05 Show Profile Trimite ruxij un Mesaj Privat Reply with Quote
Pentru noi este revoltatoare situatia creata de dictatura la putere in Arabia Saudita, mai ales in ceea ce priveste statutul femeilor si neputinta lor de a decide cel mai mic lucru legat de viata lor, dar daca ei nu se revolta acolo in interior, nu cred ca se poate face mare lucru din afara. In timp, probabil nu in timpul vietii noastre, sa speram ca va veni si acolo o schimbare in bine.
Go to Top of Page

hannen
Bismillah

Donator desprecopii.com
Jurnal
Are album!

Japan

2249 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 03:53:33 Show Profile Visiteaza pagina lui hannen Trimite hannen un Mesaj Privat Reply with Quote
Dezamagire totala!
M-as fi mirat sa nu re-apara iubitorii de islam,ca na,discutia era prea pasnica si asteapta lume la subsol,au trimis "mesajerul".
Edit:ruxij,de data asta fara referire la tine(am scris in timp ce tu ai postat)

Pozici
Noutati
Editat de - hannen on 10/02/2008 03:55:05
Go to Top of Page

dodo
membru junior

Jurnal

Australia

1317 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 06:35:46 Show Profile Trimite dodo un Mesaj Privat Reply with Quote
Hannen, mie mi se pare destul de pasnica interventia, cred ca ti s-a parut tie ca e "ceva"..
In principiu, Ortansa, asa ar trebui, ca legile sa fie date sa protejeze oamenii, insa interesele politice primeaza, din pacate, chiar daca e vorba de AS sau alta tara si indiferent de regimul aflat la putere...Si da, musulmanii nu sint indemnati sa respecte necredinciosii, prin necredinciosi se inteleg cei care sint politeisti, cei care nu au nici o credinta si care incalca drepturile credinciosilor. Adica daca vecinul meu e ateu, nu am nimic cu el atita timp cit nu-mi incalca pamintul, ma ataca etc..Tu la cine te refereai atunci cind ai afirmat "necredinciosi", nu tot la ei? Daca nu ma insel, toate religiile monoteiste incurajeaza treaba asta, crestinismul cu siguranta o face.
Go to Top of Page

susur
nou venit

Avertisment:
Jurnal

Canada
toronto
25 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 07:15:55 Show Profile Reply with Quote
Sauditii sunt niste primitivi retardati , nu are nici o legatura cu islamul ceea ce se intampla acolo.Daca nu au curajul sa se revolte, sa faca revolutie atunci isi merita soarta.
Go to Top of Page

Ortansa
Gargauna zmeilor

Donator desprecopii.com
Jurnal
Are album!

Lebanon
Beirut
1788 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 08:06:31 Show Profile Trimite Ortansa un Mesaj Privat Reply with Quote
dodo,necredinciosi sunt toti care nu cred/respecta/recunosc pe Allah.pentru ca in conceptia lor crestinii sunt politesti(vezi sfintii la care se roaga),nu de mult citeam chiar pe DC ideea asta.

hannen-nu m-a trimis nimeni.

edit-batool-sunt crestina.

I've gt you under my skin
Editat de - Ortansa on 10/02/2008 08:48:01
Go to Top of Page

cait
Just me

Jurnal

France
Hyeres/Bucuresti
1465 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 09:28:32 Show Profile Trimite cait un Mesaj Privat Reply with Quote
Am tot citit de 10 pagini incoace tot ceea ce ati scris si am evitat sa scriu dar uite ca mi-am luat inima in dinti si voi raspunde.
Hannen fara sa suparam pe cineva dar chiar mi se pare pasnica discutia, dar cum s-a ivit cineva care a spus ceva de islam ti se pare nepasnica.E drept ca s-au scris atatea pagini numai de catre persoane musulmane, deci cum a intervenit cineva care nu este gata nu mai e pasnica.
Mie una mi se pare oribil sa nu se respecte drepturile femeilor, indiferent de religia lor.Ce se intampla in AS e inadmisibil dar din pacate asemena abuzuri se intampla si in alte tari.Acum cateva saptamani am trait o scena pe care eu una nu o consider de secolul nostru: la noi la banca vine un tunisian cu sotia lui pentru ca aveau RDV. Evident el se aseaza ea sta in picioare.Vine in sfarsit persoana care se ocupa de conturile lor, saluta barbatul si apoi strange si mana femeii ca doar asa se face aici.Ce credeti barbatul ii spune colegului meu sa nu mai salute femeia lui ca femeile nu se saluta.Am ramas toti masca.
Poate nu e cel mai elocvent exemplu dar este unul printre multele care se practica. Si din pacate am vazut destule aici.
Sper ca intr-o zi drepturile acestor femei sa fie respectate.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
Editat de - cait on 10/02/2008 09:30:54
Go to Top of Page

hannen
Bismillah

Donator desprecopii.com
Jurnal
Are album!

Japan

2249 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 09:33:28 Show Profile Visiteaza pagina lui hannen Trimite hannen un Mesaj Privat Reply with Quote
Ortansa,sincer mie imi esti draga si numai pt. faptul asta am sa "ma" repet.
Te rog sa-mi zici daca vrei,familia ta din Liban,prietenii vostri,comunitatea crestina de acolo,cum ii zic lui Dumnezeu?
In afara,de "(ya) Rabb"...care inseamna un fel de "Doamne" si pe care si musulmanii il folosesc exact la fel.
Ii ziceti "God",ii ziceti "Dumnezeu"...cum ii ziceti ?
Te intreb asta pt. ca am impresia ca si pt. tine ca si pt. ceilalti romani care nu au deloc tangenta cu lb. araba,cuvintul Allah,inseamna un idol,un zeu ceva ,oricum altcineva in afara de Dumnezeu.Ceea ce este foarte trist!
Ma gindesc ca poate traiesc eu cu impresia gresita ca Dumnezeu e Allah si Isus e Isa(ambele nume in lb. araba)

Dodo,din pacate mie nu mi s-a parut pasnica interventia deoarece pe parcursul atitor pagini,fete crestine(banuiesc,oricum nu musulmane) au scris atit de frumos.Este prima discutie care se desfasura pe un alt ton decit cele din trecut,aceste fete fiind cele care au declarat ca ceea ce se intimpla in AS sau alte tari care au ca religie islamul,nu se intimpla din cauza religiei,din contra...
Si vine Ortansa si reia discutia pe tonul vechi,aceleasi resentimente cum ca unde scrie ca trebuie sa-i respectam pe necredinciosi,desi discutia era departe de subiectul respectarii sau nu a necredinciosilor.
Deoarece traieste in Liban si totusi merge pe aceleasi conceptii nu pot decit sa trag concluzia ca asta este ce aude in jurul ei.
Ca sunt separati si ca musulmanii cu ale lor,crestinii cu ale lor ,prin fata probabil isi zimbesc si pe la spate se "altoiesc".

Asa,am zis ca ma repet.Crestinii si evreii sunt considerati "oamenii cartii" si chiar daca nu cred in ultimul mesaj,ultima carte ,ultimul Profet,avem aceasi sursa ,aceleasi radacini si pt. lucrul acesta trebuie sa ne respectam ,sa ne intelegem si sa ne indrumam la credinta cu vorbele cele mai frumoase.Trebuie sa pastram lacasurile de rugaciune(biserici,sinagogi) si sa-i lasam pe crestini si evrei sa-si indeplineasca ritualurile religioase .
Asta nu ti se pare respect?

Pozici
Noutati
Go to Top of Page

hannen
Bismillah

Donator desprecopii.com
Jurnal
Are album!

Japan

2249 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 09:56:21 Show Profile Visiteaza pagina lui hannen Trimite hannen un Mesaj Privat Reply with Quote
Cait,te anunt ca nu ai de ce te teme in primul rind.Este o discutie la care participa toata lumea,numai ca cei care asteptau o asa "pleasca" s-au retras cind au aparut fete cu alte pareri despre islam.Aceste fete nu sunt musulmane,asa cum crezi tu.
singurele musulmane de pe topic,sun eu,dodo,batool si shaima(parca).Nu cred ca noi 4 am umplut 10 pagini la topic.
daca nu ma crezi ,intreaba-le pe inaioana,viviana,tusferi si alte fete care au scris,din pacate nu retin toate nick-urile.

In al doilea rind,am explicat in mesajul anterior de ce nu mi s-a parut pasnica interventia Ortansei.Pt. ca duce pe tapet alt subiect,discutat ,mult discutat inainte,care incearca iarasi sa inginga spiritele si sa dea apa la moara gurilor care abia asteapta sa ridice aratatorul si sa inceapa "islamul zice asa,face asa...coranul zice aia ,arata-mi si mie unde scrie aia si ailalata" evident toate astea fiind doar din auzite.
Eventual apar citate cine stie de pe unde culese (si cu ocazia asta vreau sa zic ca nu toate sursele de pe net sunt de buna credinta.Zicea o fata ca sunt multe site-uri,adevarat,dar trebuie foarte multa atentie la selectarea lor.Multe sunt departe ceea ce vor sa para,create special pt. denigrarea islamului)

In al treilea rind,daca barbatul acela e prost crescut ,nu inseamna ca toti sunt asa.Si da,noi femeile musulmane nu salutam barbatii straini decit cu "salam aleikum",nu dam mina cu ei.
Tipa probabil a fost luata prin surprindere,si mie mi se intimpla .Incerc sa evit pe cit posibil(pt. binele meu,protectia mea,aceasi protectie despre care vorbeam intr-un mesaj anterior),spre norocul meu aici cu o inclinare a capului am scapat.

Pozici
Noutati

Pagina 11 - nu sunt toate mesajele
inaioana
professional doubter

Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3267 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 10:52:38 Show Profile Visiteaza pagina lui inaioana Trimite mesaj yahoo luiinaioana Trimite inaioana un Mesaj Privat Reply with Quote
Eu am fost botezata ortodox cand eram bebelus si de multa vreme sunt agnostica. Nu cred ca asta este o discutie despre religie.

Off..tre sa fug, revin.

Go to Top of Page

Sheannamp
De garda/In garda

Are album!

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
2307 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 12:16:57 Show Profile Trimite Sheannamp un Mesaj Privat Reply with Quote

quote:Originally posted by susur

Sauditii sunt niste primitivi retardati , nu are nici o legatura cu islamul ceea ce se intampla acolo.Daca nu au curajul sa se revolte, sa faca revolutie atunci isi merita soarta.

Asemenea mesaje nu au ce cauta pe forumul desprecopii.com
Sunt interzise de regulament!
Pentru edificare
http://forum.desprecopii.com/forum/rules.asp
Go to Top of Page

viviana
membru junior

Jurnal

Romania
Bucuresti
509 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 12:23:35 Show Profile Trimite viviana un Mesaj Privat Reply with Quote
In principiu nu este o discutie despre religie ci despre cum este respectat dreptul femeii in diverse societati.

Tangential s-a atins si aceasta problema pentru ca multe dintre drepturile femeilor au fost luate in numele acesteia.

Masinile (sofatul), universitatile si multe alte facilitati moderne nu existau pe vremea cand a fost scrisa Biblia sau Coranul deci ele nu sunt interzise explicit in acestea.

Si atunci intrebarea ramane: Cum se poate intemeia o morala, o lege numai pe baza credintei? Sau doar prin traditii?

Nu imi vine in minte niciun raspuns. Poate ca nici nu exista unul.

vivi
Go to Top of Page

hannen
Bismillah

Donator desprecopii.com
Jurnal
Are album!

Japan

2249 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 12:49:50 Show Profile Visiteaza pagina lui hannen Trimite hannen un Mesaj Privat Reply with Quote
Viviana,nu numai ca studiul nu este interzis,ci este o obligatie a tuturor musulmanilor,femei si barbati deopotriva.
In timpul Profetului femeile participau la lupta,calareau camile.
La un mom.dat singurul dr. din "trib" avea o fiica.
El a intrebat Profetul daca poate sa o invete medicina si daca ea poate profesa.Raspunsul a fost da,ba chiar putea merge acasa la bolnavii raniti in lupta,cei care nu se puteau deplasa.
Prima sotie a Profetului a fost o femeie de afaceri,una de succes!
Asadar,eu nu gasesc nicaieri in religie interdictia de a studia ,de a profesa sau de a conduce dupa caz,o camila ,sau o masina.

Edit:Viviana,islamul specifica pt. fiecare situatie in parte cum trebuie procedat.exista un cod de legi ,unele dintre ele in Coran,altele in hadis-uri(invataturile Profetului Mohammad).Ele vorbesc despre casatorie,divort,infiere,impartirea bunurilor la decesul cuiva,marturie ,furt,adulter,milostenie care este din bani,aur,grine(metoda de calcul din averea fiecarui musulman fiind exacta si aceasi) si multe altele.

Pozici
Noutati
Editat de - hannen on 10/02/2008 12:57:28
Go to Top of Page

inaioana
professional doubter

Jurnal

Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
3267 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 12:59:44 Show Profile Visiteaza pagina lui inaioana Trimite mesaj yahoo luiinaioana Trimite inaioana un Mesaj Privat Reply with Quote
Interpretari aberante ale religiei s-au facut si se fac inca in toate culturile. Asta este ceea ce se intampla in Arabia Saudita, asta este ceea ce se intampla si in Occident pana la secularizarea fiecarui stat (si dupa de multe ori pentru ca prejudecatile religioase raman in subconstientul unor generatii intregi) si se intampla in continuare in comunitatile ultrareligioase , asta se intampla intr-o gramada de alte parti ale lumii unde diverse alte religii sunt interpretate de catre barbatii care au puterea, impotriva femeilor.
Totusi, (cred ca am mai spus asta) este foarte interesant de vazut si de dezbatut faptul ca desi dintre toate cele 3 mari religii monoteiste (mozaicism, crestinism si islam) , islamul este cea mai permisiva in privinta femeilor, in acest moment se intampla mai multe abuzuri impotriva femeilor in numele acesteia in zonele islamice, decat in spatiile preponderent crestine sau mozaice.

Go to Top of Page

viviana
membru junior

Jurnal

Romania
Bucuresti
509 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 13:09:27 Show Profile Trimite viviana un Mesaj Privat Reply with Quote
Da Hannaen ai dreptate.

Numai ca, sa zicem in Europa, femeii i s-a recunoscut tarziu dreptul de a se instrui.

Faceam referire deopotriva la Biblie si Coran.

Pentru ca din cate stiu Coranul este o continuare a Noului Testament si multi dintre profetii din Biblie sunt recunoscuti si citati in acesta.

Nu am citit Coranul dar am citit "MArile Religii" - Philippe Gaudin. Este adevarat ca trateaza totul din punct de vedere laic dar merita sa iti aduci un aport de cunostiinte la ceea ce stiai si auzisesi.

Acesta este si scopul pentru carea am scris la acest topic.

vivi
Go to Top of Page

hannen
Bismillah

Donator desprecopii.com
Jurnal
Are album!

Japan

2249 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 13:19:09 Show Profile Visiteaza pagina lui hannen Trimite hannen un Mesaj Privat Reply with Quote
Ioana,ai perfecta dreptate si eu una incerc sa-mi dau seama unde pe parcursul istoriei ,lucrurile au luat intorsatura asta.
Inca nu pot sa zic ca am gasit "momentul" exact sau motivul ,dar cred ca stiu de ce inca se persista asa.
Adica parca nici aici nu-s elucidata complet(in fine,eu incerc sa leg multe itze si nu pot sa despart religia de viata de zi cu zi si asta-mi da probleme sa-i inteleg).
Asa cum ziceam,barbatilor le convine asa si multi nu constientizeaza ca exista o problema!!Probabil majoritatea.Ba o neaga!
Daca le arati,le zici,le desenezi "noooo frate,astea-s povesti,conspiratii..."
Nu realizeaza,nu admit ,nu vor sa admita ca este o buba deci nu au cum sa o trateze.
Iar asta pt. mine este pur si simplu INCREDIBIL.Cred ca as putea scrie pagini intregi ,dar de revolta nu pot fi coerenta.

Nu stiu de ce,dar simt ca o sa ma "ajuti" sa formulez ideea,sincer toate mi`s de-a valma in cap.

Pozici
Noutati
Go to Top of Page

Ingrid S
membru matur

Avertisment:
Jurnal

Romania
timisoara
(TIMIS)
1683 Mesaje

Trimis la: - 10/02/2008 : 13:47:57 Show Profile Trimite Ingrid S un Mesaj Privat Reply with Quote
Mie una nu mi se pare incredibil ceea ce se intampla in tari ca AS, Iran, Pakistan, Afghanistan si altele. Atata vreme cat exista tari in care religia este la putere, astfel de lucruri vor fi la ordinea zilei.
Mi s-ar parea incredibil in schimb, sa vad femei care merg la cursuri in Universitati mixte, care dau mana cu barbatii, care ies pe strada neinsotite, care decid cu cine vor sa se marite. Care sunt libere sa poarte fuste scurte fara a fi blamate. Cand intr-o astfel de societate voi vedea femei fara batic alaturi de femei care il poarta din considerente religioase si PT CA VOR ELE, abia atunci voi putea spune ca exista libertate. Asa cum, daca eu as purta hijab in Romania, nu m-ar arunca nimeni la inchisoare, pt ca este dreptul meu sa ma imbrac cum doresc.
Asta vreau eu sa vad. Libertatea de a decide. Mi-e tare teama ca nu voi apuca niciodata.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
Go to Top of Page

[/quote]

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Din cate vad, s-au pierdut postarile de ieri.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Criss,nu doar de ieri,ca nu incap 12 pagini de subiect in una singura.
Totusi vreau sa-i multumesc Marinei pt efortul facut!

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

L-am tot cautat si nu stiam ce s-a intamplat!
Marinapentru efort!

"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

dargele mele imi pare rau sa va dezamagesc dar efortul meu a constat in a deschide un nou subiect si a da cu copy/paste ceea ce a reusit Oanab sa salveze. Tot ea zicea ca ar putea recupera in cateva zile si celelalte mesaje asa ca pentru Oana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Marina

Articol din ziar:

Trandafirii rosii au fost interzisi in Arabia Saudita: www.evz.ro/articole/detalii-articol/394386/Trandafirii-rosii-au-fost-interzisi-in-Arabia-Saudita/" target="_blank">http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/394386/Trandafirii-rosii-au-fost-interzisi-in-Arabia-Saudita/

vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by hannen

Ioana,ai perfecta dreptate si eu una incerc sa-mi dau seama unde pe parcursul istoriei ,lucrurile au luat intorsatura asta.
Inca nu pot sa zic ca am gasit "momentul" exact sau motivul ,dar cred ca stiu de ce inca se persista asa.
Adica parca nici aici nu-s elucidata complet(in fine,eu incerc sa leg multe itze si nu pot sa despart religia de viata de zi cu zi si asta-mi da probleme sa-i inteleg).

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

Asaaa..sa reintram in "problema".

Hannen, eu am o teorie despre asta. Cred ca din cauza /datorita (inca nu m-am hotarat daca e lucru pozitiv au ba) faptului ca Islamul acopera prin Coran o gramada de domenii inclusiv cel politic, administrativ etc, musulmanii nu au simtit nevoia secularizarii adica a unei separatii de tipul : religia e partea spirituala, intima a fiecaruia si restul treburilor sunt ale statului si anume laic. Chestia asta a aparut in zona crestina ca un raspuns la amestecul nejustificat religios al bisericii in treburile politice.
Bine..e foarte simplist ce vorbesc eu aici, dar asta mi se pare scheletul pe care au evoluat ulterior lucrurile.

Asa cum, desi parca Viviana ma contrazicea , consider ca momentul din care femeia s-a putut impune cu adevarat a fost cel in care a putut decide asupra conceptiei fara imixtiuni din partea barbatului. E adevarat ca metode contraceptive mai mult sau mai putin eficiente erau de cand lumea, dar daca barbatul hotara sa o violeze pe nevasta-sa , forte probabil ca o putea tine legata de casa inca vreo 2 ani de atunci incolo cu toate mehlemurile ei. Ok, putea avorta dar si asta a fost si este o metoda riscanta medical si sa nu uitam si contiinta religioasa sau doar umana a fiecareia... Doar in momentul in care indiferent ce, ea singura a putut sa ia decizii in legatura cu corpul ei, a putut si sa mearga la munca, sa iasa in spatiul public si asa mai departe.

Hai ca m-am zapacit de tot. Ideea e ca eu cred ca deosebirile intre crestinism si islam au dus la aceasta stare de fapt. Si faptul ca lucrurile au evoluat diferit apoi in contextul imperialismului...nu stiu,k va invit la dezbatere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by viviana

Marina

Articol din ziar:

Trandafirii rosii au fost interzisi in Arabia Saudita: www.evz.ro/articole/detalii-articol/394386/Trandafirii-rosii-au-fost-interzisi-in-Arabia-Saudita/" target="_blank">http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/394386/Trandafirii-rosii-au-fost-interzisi-in-Arabia-Saudita/

vivi

Au dat-o-n paranoia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu am sters subiectul din greseala. Sorry!. Multumesc Onel, multumesc Marina!
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shaimaa spune:

Draga Andrada nu stiu daca ai apucat sa vezi raspunsul meu,dar,te contrazic,in Quran este specificat clar in sura An-Nur(30-31)si in sura Al-Ahzab(59)ca femeia trebuie sa se acopere deci nu exista alta optiune,iar cine tine religia cu adevarat nu cauta sa se sustraga.Totul este de dragul lui Allah,nu de dragul sotului sau de vorba lumii,pt ca noi toti vom da socoteala lui Allah cand va veni timpul,nu altcuiva.Mie,si tuturor femeilor musulmane din lume nu ne este impus de nimeni hijjabul,este optiunea noastra si in aceasta categorie intra doar acele femei musulmane care se acopera de dragul lui Allah pentru ca asta a fost cuvantul Lui.Eu,spre exemplu, nu caut sa ma europenizez si sunt multe femei ca mine, dand haine jos,caut sa ma europenizez urmand o universitate renumita din Europa,cautand sa adopt norme de conduita etica europeana fara a ma indeparta de la islam.Referitor la pasajul in care spune barbatilor sa vorbeasca unei femei de dupa o perdea(un val)se refera ca atunci cand barbatul strain,care nu face parte din familie,trebuie sa vorbeasca unei femei straine este mai bine sa o faca cu ochii in jos si nu sfredelind-o cu privirea,si chiar pe dupa o usa,o perdea,ceva care sa nu creeze atractie intre ei acest lucru desigur fiind interzis.Religia islamica este foarte usoara si simpla si doar cine a cautat sa o cunoasca in scopul de a gasi un adevar a inteles-o,nu cine doar vrea sa gaseasca nod in papura.Va doresc tutror numai bine si oricand pt nelamuriri voi fii aici pe forum,atat eu cat si surioarele mele.Elf salame Batool

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by shaimaa
Religia islamica este foarte usoara si simpla si doar cine a cautat sa o cunoasca in scopul de a gasi un adevar a inteles-o,nu cine doar vrea sa gaseasca nod in papura.Va doresc tutror numai bine si oricand pt nelamuriri voi fii aici pe forum,atat eu cat si surioarele mele.Elf salame Batool

Multumim, shaimaa.

Eu am o nelamurire si sper sa ai dreptate cind spui : "religia islamica este foarte usoara si simpla" fiindca mi-as dori sa inteleg repede ce e cu "bataia nevestei" privind prin ochii cuiva care a gasit adevarul intelegind-o ( odata cu religia islamica), fara sa cuate nod in papura.

De aceea, as dori sa ne spui citeva cuvinte despre "wife beating". plecind de la imaginile astea
http://www.youtube.com/watch?v=0nUI3TUdFCk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Wp3Eam5FX58&feature=related

( plus celelalte clipuri insotitoare, tangentiale subiectului) si tinind cont ca m-ar interesa, mai ales, raspunsurile la intrebarile:

1: sint corect traduse (si subtitrate in engleza) discutiile acelea?
2: este bataia nevestei o terapie ( asa cum se sugereaza in clipuri si in regulile dezbatute, din Quran) sau un abuz? Ce spune religia? Dar tu, ce (ne) spui, despre asta?
3: esti de acord ( sau ma rog..te regasesti in femeia despre care ne vorbeste ( Mufti) Ali Gum'a cind spune " Wife beating is associated with the cultural status of women in the different societes. Women in some culture are not averse to beatings. They consider it as in expression of masculinity and as a kind of control wich she herself desires" ?
http://www.youtube.com/watch?v=7hcQTmcgkKA&feature=related
4 ( si ultima intrebare, nu neaparat adresata tie ci femeii islamice, in general): poate o mama, cu usurinta ( sau cu inima deschisa, poftim) sa-si incredinteze fiica unui barbat care aplica bataia ca si terapie, in numele religiei?

Iti multumesc anticipat pentru raspunsuri si rabdarea de-a fi citit intrebarile.
Mentionez ca nu doresc o dezbatere pe tema asta ci o lamurire cit mai exacta ( te rog) a acestei probleme: bataia nevestelor privita ca o terapie si nu un abuz ( in paranteza fie spus, nici eu nu ma refer la bataia care nu respecta "regulile": aceea din fata copiilor, aceea care lasa vinatai sau aceea din care tisneste singele) .

www.helpsonia.com

Mergi la inceput