Buna,
Am si eu o mica (sper eu)problema. Unul din gemenii mei nu vrea sa manance cu lingurita. Au 6 1/2 luni si unul vrea si celalalt nu. Numai cand vede lingurita incepe sa planga. Ce sa fac? ce ma sfatuiti?
Lasa-l in pace vreo saptamana, si apoi incearca din nou. Nu-l forta deloc, nu vei face decat sa fie si mai refractar.
Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
La mine a avut.
Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Salut, Carmen!
E tare ciudata mica ta problema - ce fel de lingurita folosesti? Eu te-as sfatui sa cumperi cateva lingurite de plastic, colorate diferit, si eventual sa-l lasi sa se joace cu ele - macar cat sa se obisnuiasca cu prezenta linguritei. Dupa acea, poate o va accepta si ca "instrument", nu numai ca jucarie. Da, si e bine sa nu-l fortezi.
Mult succes,
www.desprecopii.com/forum3/icon_smile_evil.gif" border="0"> DeDe
dede, am incercat lingurita de metal, de plastic colorata, de plastic simpla, cu biberon atasat; deci nici nu cred ca mai exista un alt tip. Ideea e ca daca ii dau un biscuite il mesteca, daca ii dau pe degetul meu mananca. Cred ca a facut o fixatie pentru lingurita. Cand o vede isi stange buzitele.
Lasa-l sa se joace cu linguritele, dar sub supraveghere. Incearca sa-i dai sa pape cu o lingura obisnuita. Vladut de pe la 8 luni papa cu lingura mare . De vreo 3 saptamani chiar vrea sa pape singur, ii tai banana cubulete, el o pune in lingurita si apoi duce lingurita la gura, e tare haios . I-am luat lingurita din aceea speciala, mai "stramba".