Monturi...
...de fapt, e numai unul...Efectiv, de o saptamana imi creste un mont la piciorul drept...
Am purtat acum cateva zile niste tocuri foarte inalte( am inteles ca asta ar putea fi cauza...), chiar m-au durut picioarele, in rest numai fara toc....Ma doare rau, zona e inrosita si f. dureroasa, cand incerc sa incaltz un pantof normal ma doare...
Ce e de facut, ziceti repede care stiti, ca-s disperata, daca continua sa creasca...
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
Raspunsuri
enachescug spune:
Probabil ca acum e doar o inflamatie, fara a fi mont propriu zis. Si nu e tarziu de loc sa mergi la medic.
Eu sunt fericita posesoare a doua bucati, dureroase periodic, mai ales primavara. Asa ca stiu cam prin ce durere treci.
Victoria spune:
Din pacate, a crescut...E o galma rosie si dureroasa..
M-am tot uitat pe internet, si se pare ca nu exista tratament...Nici chiar operatiile cica nu-s eficiente, cresc la loc..Ce ma fac, numai asta imi mai lipsea acum...
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
mcm spune:
Si eu as zice ca e o inflamatie, nu cred ca un mont creste intr-o saptamana. Mai bine te duci la medic sa vezi despre ce este vorba.
www.articoledepetrecere.ro
oprietena spune:
Si eu "fericita" posesoare de 2 bucati monturi, la piciorul drept mai mare si mai dureros, dar nu au crescut intr-o saptamana, ci in timp. Si din pacate dor, asa cum spunea si enachescug si nu e tratament, doar operatie, cu posibilitatea revenirii. Si atunci le las in pace si port pantofi mai comozi, daca imi pun tocuri... sunt terminata in ziua respectiva.
Boo spune:
Victoria sigur nu e mont propriu-zis. Asta nu are cum sa creasca asa repede.
Si eu sunt posesoare de monturi. Numai probleme de cand ma stiu din cauza lor. Le am de mica, nu imi aduc aminte un moment sa nu le fi avut. Nu am purtat niciodata tocuri sau pantofi ascutiti, pur si simplu piciorul meu e prost. Si astea se mai si mostenesc.
Pot sa va spun ca eu m-am operat, nu de frumusete, ci de durere. Acum vreo 4 sau 5 ani parca. La amandoua picioarele. Prima oara mi-a pus niste tije metalice, apoi anul urmator m-am operat din nou ca sa mi le scoata.. O placere, ce sa va mai spun.
Cert este ca acum tot ma dor talpila, poate nu chiar la fel, dar tot ma dor. Tot nu pot sa port tocuri, tot nu pot sa port pantofi de orice fel. Si in nici un caz nu am degetul mare drept. Tot stramb e
numai ca nu mai are guguloiul ala mare in lateral. Dar la talpa stanga deja incepe sa se refaca. Asa ca .. ghinion, altceva nu am ce sa zic.
Si am 28 de ani, nu 50. Asta am uitat sa precizez.
Ca si solutii, puteti purta talonete si niste chestii de gel care se pun intre degete. Amelioreaza durerea un pic. Dar trebuie purtate non-stop !
Cam asta despre monturi ..

Buburuza
asa creste Buburuza
DrUscatu spune:
Ma numesc Dr Marius Uscatu si sunt chirurg specializat in monturi si alte operatii ale gleznei si "labei" piciorului. Aceste monturi se pot opera cu succes, fara a mai recidiva si fara dureri secundare; important este sa fie bine facute.....Orice alt tratament este iluzoriu, de multe ori chiar periculos (tataneasa, rostopasca, lamaie, varza sau iod concentrat), putand provoca catastrofe la nivel local. Talonetele plantare pot ameliora suferinta mult timp, dat fiind ca operatia nu este niciodata urgenta!!!!
In rest, dupa un consult amanuntit, eu va pot spune daca trebuiti sa fiti operata sau nu, cu deplina onestitate (si modestie, in ceea ce priveste competenta).