Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (149)
Raspunsuri - Pagina 13
madaluta spune:
quote:
Despre BB2: cred k nu trebuie sa mai spun ceva...se vede cu ochiul liber...
Vreau totusi sa dau un sfat celor care au hotarat k un singur copil este suficient: este cea mai mare dovada de egiosm si lipsa de dragoste fata de acel copil...O spun din proprie experienta, caci orice au facut ai mei pentru mine n-a putut compensa lipsa unui frate sau al unei surori...
ktrinel
quote:
e un pic cam dur...sa punem totusi un asterisc insa celor care au «hotarat» ca e bine sa se opreasca la un copil...poate nu cunoastem toate motivele...s-ar putea sa fie si altele decat simplul egoism...eu zic ca un astfel de subiect, adica raspunsurile, nici nu ar trebui comentate/interpretate prea mult...
Ktrinel:, asae e cam dur, dar sper k nu te-am suparat cu ce am scris..si sper k n-am suparat pe nimeni... de aceea am si facut precizarea k e parerea si experienta mea, al unui copil singur la parinti si nu al unui parinte...Nu pot intelege niciun alt motiv decat cel al neputinetei fizice (sterilitate, infertilitate, boala)...si nimic pe lume nu m-ar face sa-mi schimb parerea si sa gandesc altfel...Asa ii vad eu pe parintii mei...niste egoisti, care s-au iubit mai mult pe ei decat pe mine...
Repet, nu vreau sa nasc polemici...e doar parerea mea...
Imi cer scuze dc am suparat insa cu acest sfat....
Madalina25
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Petrecerea de 1 an
PARIS 2008
dianocica spune:
aelita de ce asa scurt? va pupam tare, neaparat sa pui si tu niste poze cu sofia si burtica
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
lizzy spune:
laura, fiecare se dezvolta in ritmul lui! eu sunt cu ei non-stop si marc tot nu stie nici jumatate din ce stiu cei avansati. pe de alta parte dani stie deja o gramada. iar 'achizitiile' sunt in salturi. nu va invata in fiecare zi ceva. acumuleaza treptat si apoi 'explodeaza'. macar promite-mi ca nu pui la suflet, si asa se acumuleaza oboseala de la serviciu... incearca sa nu mai faci comparatii cu altii. desi sunt de acord si cu dianocica, o discutie sincera si amicala cu bona ar fi utila, sa stie ca ai asteptari precise de la ea in directia asta... pt ca bonele (cel putin alea cu care am avut eu contact) nu vad stimularea ca pe o prioritate a lor...
sanatate!
va citesc dar nu sunt in dispozitie de mai mult, scuze
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia
Dbunny spune:
quote:
Originally posted by dianarus78
laura, fiecare se dezvolta in ritmul lui! eu sunt cu ei non-stop si marc tot nu stie nici jumatate din ce stiu cei avansati. pe de alta parte dani stie deja o gramada. iar 'achizitiile' sunt in salturi. nu va invata in fiecare zi ceva. acumuleaza treptat si apoi 'explodeaza'. macar promite-mi ca nu pui la suflet, si asa se acumuleaza oboseala de la serviciu... incearca sa nu mai faci comparatii cu altii. desi sunt de acord si cu dianocica, o discutie sincera si amicala cu bona ar fi utila, sa stie ca ai asteptari precise de la ea in directia asta... pt ca bonele (cel putin alea cu care am avut eu contact) nu vad stimularea ca pe o prioritate a lor...
sanatate!
va citesc dar nu sunt in dispozitie de mai mult, scuze
Amin! eu mai raman cu gura cascata cand citesc ce fac copiii vostri, si cateodata raman cu gura castaca cu ce face Dani...cand cum...avem fulguleti care umbla de la 10-11 luni, noi ne-am dat drumul dupa 14.
Sanatosi sa fim, ca restul vine...
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
anateo2004 spune:
buna,fetelor!ma gandi sa mai dau si eu un semn de viata...
suntem mult mai bine,in primul rand teo a reinceput gradinita.cu sanatatea ei mai bine,teo mai tuseste ocazinal,seba muceste cand si cand in schimb eu termin servetelele pachet dupa pachet
vacanta in vara cand va fi canicula as vrea sa plec 1-2 sapt la munte,iar in septembrie la turci.
contraceptie la noi singura metoda care da roade 100% e abstinenta si noi facand parte din clubul o data si .acum lasand gluma la o parte pe vremuri foloseam metoda calendarului.
diminutive folosesc dar nu exagerat.
pasta de dinti seba nu accepta sa il spal eu,el ia periuta si o molfaie,deci pana nu il voi freca eu i-o dau fara.la teo ii puneam f putina si dupa ii clateam periuta si o spalam si asa.de scuipat a invatat spre 3 ani.
sa va povestesc de seba:-ieri in parc o fetita de 1,4ani l-a alergat ,iar el nu vroia neam sa stea cu ea de vorba numai in directia ailalta o lua si o tinea intr-una "mama-mama"v-am mai spus eu ca vocabularul lui contine 3 cuvinte mama,papa si baba,dintre care in 98% il foloseste pe mama.
-ii plac cateii la nebunie daca vede unul prin parc alearga dupa el si face"aaaaa"
-mai nou a trecut la devastat dulapurile din bucatarie,scoate tot si se baga el acoloe asa de scump si dupa ma cheama sa vad.
zilele astea daca m-a tot vazut ca suflu nasul,ia si el servetelul si sufla,dar din gura
-daca ne vede ca bem apa se duce si isi ia canita lui si bea si el,e tare haios.
-are un mod unic de a dansa un picior e relativ fix si se invarte in jurul lui,si din cand in cand aplauda.cam astea imi vin in minte
a, am vazut o gramada de poze cu copilasi care mai decare mai draguti si cu burtici frumoase.eu nu prea am poze la prima sarcina nici n-am vrut sa aud ma vedeam imnensa,cu seba am cateva dar mai mult in plan secund apar.
revin
dianocica spune:
la cererea telespectatorilor (daca iar uit mancarea pe foc ...)
orez cu lapte
-o masura de orez se pune la inmuiat in apa (cat sa il acopere) cca 1h
- se pun 7-8 masuri de lapte la fiert (sau mai mult). cand fierbe se strecoara orezul (sau doar scurs) si se pune peste lapte
-un pic de zahar , un plic (sau jumate) de zahar vanilat si coaja de la jum de portocala/lamaie
-se lasa la fiert minim 20 min, la foc mic mic, pe ochiul mic. daca orezul nu s-a facut dar laptele a scazut se mai completeaza cu lapte.
-dupa cam 30 min ar trebui sa fie inca lapte deasupra orzului. se scoate si se lasa la racit. laptele ala se umfla de la fiert, in sec in care il iei de pe foc se trage. daca astepti sa se traga cat e pe foc, garantez 2 zile de frecat la orezul lipit de fundul tigaii
-merge amestecat cu bucati mici de para, pt a evita sau cu orice fructe
pandispan
-se pune cuptorul la incalzit
-se unge tava cu unt, cu mana, in strat cat mai subtire, apoi se tapeteaza cu faina. excesul de faina se arunca.
-se scot: faina, oua, zahar, se rade coaja de la o portocala si se stoarce o jumatate de lamaie
-se separa albusurile de la x oua. reci, de la frigider, se tin departe de cuptor.
-galbenusurile de amesteca cu o lingura de ulei.
-albusurile se bat spuma tare, sa stea.
-se adauga zeama de la lamaie in albusuri
-se adauga X linguri de zahar apoi se bat dinnou pana se fac iar tari
-se adauga coaja de portocala, apoi galbenusurile, mestecand incet
-se pun si X linguri de faina, nici cu varf nici rase, undeva pe la mijloc.
-se amesteca usor, cam la 2 linguri de faina, cu atentie sa nu scada albusurile
-se pune in cuptorul bine inchins, dat un pic mai mare decat la minim
-15 min nu se deschide usa cuptorului
-dupa 10min se reduce focul la min
-in 35-40min ar trebui sa fie gata, trebuie sa fie tare sus
-se scoate, se desprind marginile cu cutitul si se intoarce, pe o o suprf pe care sa nu transpire. merge o hartie pusa pe un fund de lemn. apoi se tot intoarce la cca 5 min pana se raceste.
daca faceti in forme mici, de briose, timpi de coacere se reduc la jumatate. se lasa doar 3-5min pana dai focul mic, si inca cca 15 min pana e gata
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
dianocica spune:
si acum intrebare: ce ii fac eu la o mancare de spanac sa aiba gust? i-am pus morcovi mici, un pic de ceapa, un pic de usturoi, un pic de sare. nu are nici un gust. :( si e pt d, care o sa mi-o arunce in freza, si nu pot sa il condamn :((
diana si david 03.12.06
desiree spune:
Neata
ne pregatim de spaghete carbonara si vaccin priorix...
printre urlete, treziri,nesomn si agitatie maxima am mai punctat o gingie sparta in aceasta dimineata..deci in ultima saptamana au spart 2 mai avem inca vreo 2 locuri cu semne clare ca vor iesi
sunt franta
am gasit acest articol , mituri si fapte pro si contra bb2...
decizia de bb 2 e a fiecaruia iar parerile personale din proprie experienta prezinta, de regula, argumente forte pentru cel in cauza...eu de ex l-am urat pe fratele meu cand a aparut si toata copilaria am incercat sa il dau la o parte din calea mea si sa fiu preferata parintilor mei..am fost tare rea si egoista, cu toate ca aveam un frate...asa a fost firea mea de copil...din pacate nu mai pot da timpul inapoi...
azi am o stare de tot rahatul...
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
bamboletta spune:
quote:
Originally posted by dianocica
si acum intrebare: ce ii fac eu la o mancare de spanac sa aiba gust? i-am pus morcovi mici, un pic de ceapa, un pic de usturoi, un pic de sare. nu are nici un gust. :( si e pt d, care o sa mi-o arunce in freza, si nu pot sa il condamn :((
diana si david 03.12.06
eu ii fac spanacul cu orez,altfel nu-l papa
BambolettadeAntonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 15
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
anateo2004 spune:
malduta imi pare tare rau pt situatia in care te afli.iti doresc multa putere si forta
dianarus ce mai fac copiii?
dbunny la mine sarcinile au fost total diferite.la prima am varst zilnic pana la 16 sapt,iar a doua oara am experimentat situatia asta maxim de vreo 5 ori in schimb aveam o greata.....dar care ma apuca dupa ora 15,am varsat o dara la ora 9 seara.asa ca poate de data asta scapi fara
laura nu cred ca trebuie sa iti faci probleme,copiii au perioade si perioade nu trebuie in fiecare zi sa faca ceva nou,ba uneori pot chiar uita ce alta data stiau fff bine.oricum o discutie cu bone e buna.a si un lucru fff important nu face comparatii.
poze noi
acum chiar ma duc ca se apropie ora de sculare.