Atitudinea imigrantului

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Alra, n-am citit ca n-am avut timp sa citesc din urma, m-a frapat doar reploica ta si am reactionat la ea.
O experientza dureroasa poti avea si in ro si in be si in fin si in usa oriunde, sunt oameni si oameni, la asta se reduce totul nu doar la belgia. In ce zona a Be locuiesti tu ?Provincie Antwerpen cumva (pt ca ziceai ceva de Vlaams Belang si sunt curioasa sa stiu unde-i vlaams belangu atat de puternic in afara de antwerpen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

stau intr-un sat undeva intre brugge si gent. aici vlaams belang a iesit majoritar in ultimele alegeri. in antwerpen zic astia pe aici ca e votat de oamenii care au realmente probleme cu emigrantii caci sunt foarte multi. pe aici pe la noi nu sunt emigranti insa sunt multi oameni conservatori carora le e frica de necunoscut si la ei are priza. tu in ce zona stai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

in vlaams-brabant, intre brussel si gent. da la praline de ce nu intri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

spre ikea

praline...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Cred ca de Pralinele Belgiene este vorba... la grupuri de rezidenti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

quote:
Originally posted by alra
spre ikea praline...?
Adica aici
my deviantArt Gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia74 spune:

Ptr fetele din De : parerea mea,poti sa ai si cetatenia germana (eu de curand am primit-o),poate chiar sa-ti fie recunoscute studiile,eu nu am incercat inca dar s-ar putea sa fie recunoscute acum de cand e Ro in Eu,sincer mi-e lehamite sa merg la Arbeitsamt,nu ai posibilitatea sa faci cursuri,ptr ausbildung platz daca ai trecut de 25 de ani,esti casatorita si ai copii poti sa iti iei adio,mie asa mi s-a spus unde am incercat,joburi nu sunt poti sa cauti in ziare poti sa te inregistrezi la Arbeitsamt nu ai nici o sansa.Prieteni,e de ras,romanii de aici majoritatea sasi sau swabi nici numai vor sa auda de Ro si de romani,nemti prieteni,am incercat,dar precum spuneti si voi sunt suspecti ce cauti tu aici,ce fel de viata duci,daca lucrezi,tot timpul m-i se pun intrebari suspecte de la deutscher,eu am cautat contact,chiar intru in vorba cu ei,le spun cum e la noi in ro,de obiceiuri,traditii,etc,m-am inregistrat in Kirchenchor desi sunt ortodoxa si nu am intrat in viata mea intr-o biserica catolica,din moment ce am fost de acord ca fiul meu sa fie botezat catolic am spus ca ma implic si eu,sunt apreciata totusi de satenii de aici,ne-am cumparat o casa intr-un satulet am zis ca o fi mai bine ca la oras,dar tot liniste,nu vezi tipenie de om pe strada,spielplatz e intodeauna gol,am sperat pentru copiii mei sa duca o viata mai buna aici ca in ro dar nu vad cum,imigrare: oricat ai incerca nu poti sa le intri sub piele nemtilor,ei tot cred ca noi nu avem ce cauta aici,le explic ca sotul e deutscher aus ro el nu e roman,dar ei nu pricep asta,habar nu au de istorie cand au emigrat deutscher spre Ro prin 1700,aia nu stiu numai ca au venit strainii aici,intr-adevar turcii nu aveau ce sa caute aici si rusii si polonezii au si ei drepturi aici ca provin din deutscher ramasi prin lagare din timpul razboiului.Eu sincer sunt pesimista in privinta vietii de aici,nu ai prieteni,nu ai joburi ca lumea,trebuie sa traiesti izolat orice ai face ca sa rupi asta nu razbesti,nu ai cum sa fi vazut altfel chiar iei cetatenia,dimpotriva vor fi si mai indignati cum de ai primit-o auslander fiind.

Mergi la inceput