Diversificarea (3)
Raspunsuri - Pagina 12
adab spune:
AM vazut ca majoritatea dau supica si pireu de legume la inceputul diversificarii. Vreu sa stiu daca ai inceput cu fructe (suculet la inceput), si continui apoi cu pireu de fructe, poti ajunge sa inlocuiasca pireul de fructe total o masa de lapte? Care ar fi cantitatea (aproximativ) de pireu de fructe care ar trebui sa inlocuiasca masa de lapte??
Daca fetitza mea (alaptata doar la san) papa prima masa la ora 4.30-5, ar fi bine sa ii dau la masa de la ora 10 pireul de fructe sau mai bine la ora 14?
An@ spune:
quote:
citat din mesajul lui adab
AM vazut ca majoritatea dau supica si pireu de legume la inceputul diversificarii. Vreu sa stiu daca ai inceput cu fructe (suculet la inceput), si continui apoi cu pireu de fructe, poti ajunge sa inlocuiasca pireul de fructe total o masa de lapte? Care ar fi cantitatea (aproximativ) de pireu de fructe care ar trebui sa inlocuiasca masa de lapte??
Daca fetitza mea (alaptata doar la san) papa prima masa la ora 4.30-5, ar fi bine sa ii dau la masa de la ora 10 pireul de fructe sau mai bine la ora 14?
Ada si Sara-Denisa (27.02.2008)
http://community.webshots.com/user/adabutus
Copilul isi inlocuieste treptat mesele de lapte. Nu exista cantitate standard la care ajunge si gata, nu ii mai trebuie lapte, pt ca depinde de copil...inteleg ca esti la inceput, deci copilul mananca putin piure cantitativ si automat ii dai completare lapte. pe masura ce mananca mai mult scade cantitatea de lapte, pana o refuza singur. Atunci si-a inlocuit masa de lapte, cand refuza completarea ca s-a saturat cu fructe (/legume,...). Unii se satura cand manaca 100 g, altii cand mananca 300 g.
Fructele se dau la 10 ca regula (bine poate fi si 9:30, sau 11-12...depinde cum isi face programul). Mai tarziu cand veti avea mai multe mese solide, puteti varia: ex noi refuzam pe la 9 luni fructele dimineata, dar daca inversam masa de dimineata cu aia de dupa-amiaza de la 6 (adica ii dadeam iaurt dimineata si fructe la 6)manca fructele.
mami de Ana (22 mai 2007)
puisorul spune:
Adab, ieri am fost si noi la pediatru pentru cateva sfaturi legate de diversificare. Cum noi am inceput cu piureul de legume a spus ca la o saptamana sa ii adaug carnita si ulei(de germeni de porumb) si pot deja sa ii introduc a doua masa de fructe la ora 10( aproximativ, ca mamaruta mea nu prea suge cu program). Si la cateva zile de la masa de fructe sa ii introduc la ora 18 masa de cereale fara gluten. Legat de cantitati mi-a spus ca sunt intre 100-150 ml. Eu ii dau si lapte dupa masa de legume cam la o jumatate de ora( si pentru sete ca apa nu vrea sa bea)
Ani de
Stefana (23.01.2008)
natynic spune:
Alte doua probleme (suntem si noi la inceputul diversificarii, avem 3 saptamani de cand am adaugat treptat supa si apoi piure de legume, suc si apoi piure de fructe si cereale seara):
!) Cerealele: in biberon amestecate cu lapte sau in castron cu lingurita? Am auzit de ambele variante. Personal i-am stabilit fetitei mele masa de cereale seara, la culcare, pt ca la ora 18 deseori suntem in parc, mi s-a parut mai simplu asa. Am incercat sa i le dau cu lingurita, in ideea ca biberonul "puturoseste", n-a fost chip; plus ca ea dupa baita e f flamanda si se enerva la lingurita (pe care la fructe si legume o accepta destul de bine). Acum, in biberon, mananca cerealele cu mare pofta asa ca am lasat-o in pace. Gresesc? Sa mai insist totusi cu lingurita?
2) Cand le dam apa? Fetita mea, care este de la inceput pe formula (eu nu am avut lapte, ea s-a nascut prematur, etc), a primit pana la diversificare apa plata sporadic, cand mi se parea mie ca e transpirata si ii e sete. Ceaiul nu i-a placut niciodata (nici mie
). Acum insa, avand in vedere diversificarea, ma gandesc ca e o nevoie mai mare de apa. Cand sa-i dau? Intre mese, dupa mese?
Multumesc.
Naty
mamica
Iuliei Elena (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea
puisorul spune:
Noi nu am introdus inca cerealele pana la sfarsitul saptamanii viitoare. Probabil ca vom incerca tot cu lingurita si cerealele. Pediatra ne-a spus ca masa de cereale sa o introducem la ora 18-19 iar seara lapte.
Ce am observat la pitica mea e ca nu ii place consistenta apoasa ci trebuie sa fie mai grosuta mancarea. Azi de exemplu i-am dat piersicuta dar pana nu am bagat in pireu fulgi de orez nu a papat. Poate asta sa fie si problema la voi si daca ii faci cerealele mai consistente poate papa cu lingurita.
Apa si noua ne-a spus pediatra sa ii dam dupa masa dar nu prea vrea sa bea. Eu ii dau cu canuta cu cioc de la Avent dar mai multa ii curge din gurita decat inghite. Dar mai insist poate se invata.
Ani de
Stefana (23.01.2008)
natynic spune:
Am mai pus intrebarea si la alt topic si mi s-a raspuns la fel...Off...fata mea papa atat de bine cerealele dupa baie, din biberon, ca nu prea imi convine sa schimb ora si sa o trec la lingurita cu care inca nu se descurca atat de bine...O sa incerc totusi...daca nu vrea, o mai las o vreme si apoi incerc iar
Naty
mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
doxinu spune:
quote:
citat din mesajul lui natynic
Alte doua probleme (suntem si noi la inceputul diversificarii, avem 3 saptamani de cand am adaugat treptat supa si apoi piure de legume, suc si apoi piure de fructe si cereale seara):
!) Cerealele: in biberon amestecate cu lapte sau in castron cu lingurita? Am auzit de ambele variante. Personal i-am stabilit fetitei mele masa de cereale seara, la culcare, pt ca la ora 18 deseori suntem in parc, mi s-a parut mai simplu asa. Am incercat sa i le dau cu lingurita, in ideea ca biberonul "puturoseste", n-a fost chip; plus ca ea dupa baita e f flamanda si se enerva la lingurita (pe care la fructe si legume o accepta destul de bine). Acum, in biberon, mananca cerealele cu mare pofta asa ca am lasat-o in pace. Gresesc? Sa mai insist totusi cu lingurita?
2) Cand le dam apa? Fetita mea, care este de la inceput pe formula (eu nu am avut lapte, ea s-a nascut prematur, etc), a primit pana la diversificare apa plata sporadic, cand mi se parea mie ca e transpirata si ii e sete. Ceaiul nu i-a placut niciodata (nici mie). Acum insa, avand in vedere diversificarea, ma gandesc ca e o nevoie mai mare de apa. Cand sa-i dau? Intre mese, dupa mese?
Multumesc.
Naty
mamicaIuliei Elena (30.01.2008)
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea
1.parerea mea este ca cerealele se papa cu lingurita (vor urla multe mame
2. copilul meu nu a baut niciodata ceai ca tot asa nu i-a placut si ii dau apa plata.Io ii dau intre mese,dupa sau in timpul mesei, depinde de ce mananca.DAca este mai inecacios cum sunt uneori piureurile de legume ii dau si in timpul mesei daca nu doar dupa masa si in general atata cat cere ca apa nu face rau dimpotriva.
Sa-ti traiasca sa se faca mare sanatoasa si frumoasa

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
An@ spune:
quote:
citat din mesajul lui natynic
Am mai pus intrebarea si la alt topic si mi s-a raspuns la fel...Off...fata mea papa atat de bine cerealele dupa baie, din biberon, ca nu prea imi convine sa schimb ora si sa o trec la lingurita cu care inca nu se descurca atat de bine...O sa incerc totusi...daca nu vrea, o mai las o vreme si apoi incerc iar
Naty
mamicaIuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
Pai daca ea e fericita, de ce sa schimbi? ca asa scrie la carte?
1.Noi am inceput cu cerealele, dar i le dadeam la 6 si ii dadeam cu lingurita (citiseam ca nu se dau seara inainte de culcare...a mea era alaptata si ma gandeam ca laptele meu e mai usor si nu e obisnuita...dar a ta e pe formula). Pe masura ce ne-am diversificat si i-am dat altceva la 6 (iaurt,... am mutat cerealele seara, dar la fel ca si la voi, seara dupa baie nu avea rabdare si mi se parea si stresant sa-i dau cu lingurita, plus ca se murdearea...asa ca la biberon...il bea, trage pe dreapta si se culca. Si acum la fel si nu a afectat cu nimic mancatul cu lingurita.
Mai ales a spui ca mananca fara probleme din lingurita piureu si altele...pt ca asta era explicatie "stiintifica": sa-i dai totul cu lingurita, inclusiv cerealele ca sa se obisnuiasca cu lingurita (multe mame dau si fructele si supa,... totul cu biberonul pt ca e mai comod sau copilul refuza altfel. Nu sunt de acord, dar la voi nu e cazul...).
2.Ii dau ceai numai cand are probleme cu burtica: musetel pt constipatie si menta pt diaree, in rest apa plata...ii dau dupa masa daca vrea si tot incerc pe parcursul zilei, cateodata vrea, alteori nu... Evit sa-i dau inainte de masa.
Luna1 spune:
Doxinu total de acord referitor la cereale. Aici mi s-a spus clar ca voi creea obiceiurile da mai tarziu si cum cerealele se mananca dimineata in general si cu lingurita asa sa o obisnuiesc. Din biberon se da lapte si ATAT.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
An@ spune:
quote:
citat din mesajul lui Luna1
Doxinu total de acord referitor la cereale. Aici mi s-a spus clar ca voi creea obiceiurile da mai tarziu si cum cerealele se mananca dimineata in general si cu lingurita asa sa o obisnuiesc. Din biberon se da lapte si ATAT.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Nu e obligatoriu...Cel putin pt a mea, laptele ingrosat cu cereale pe care il bea seara este egal lapte (adica si daca ii dau lapte simplu si daca ii dau lapte cu cereale, pt ea biberonul de seara e un ritual si pt nimic in lume nu as chinui-o in momentul ala cu lingurita). Si oricum cerealele pe care le mananca mai tarziu nu seamana cu prafurile pe care le punem in lapte acum...ca dovada, a mea in timpul zilei mai mananca orez cu lapte, gris cu lapte,.. cu lingurita! deci pt ea sunt chestii diferite.
Bineinteles ca teoretic este corect si bine cum spuneti voi si daca copilul accepta e super! Asa cum am spus, si eu am tinut de teoria asta la inceput cand ii dadeam cerealele la 6...mie grav mi se pare sa-i dai ciorba, fructele,.. cu biberonul, pt ca astea chiar sunt diferite de lapte si atunci intr-adevar ii creezi obiceiuri proaste.