Cereale - cind ?

Cereale - cind ? | Autor: ungureaa

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
Citesc felurite carti romanesti despre cresterea copiilor, si dupa acestea, baiatul meu de aproape 13 saptamini ar trebui sa bea deja supa de legume, sucuri, terciuri (asta inafara laptelui matern, normal). Pe cind aici in Canada nu se recomanda nimic (nici macar apa) pina la patru luni cind se pot incepe cerealele in pudra. Eu sint putin nedumerita, deoarece ziua baiatul meu bea lapte la fiecare trei ore in medie, uneori ii dau si putin supliment (lapte praf) dar noaptea mi se scoala la fiecare ora si jumatate sau doua, ceea ce e foarte obositor si mai ales frustrant, pentru virsta lui de trei luni. Oare pot incepe sa-i pun un pic de pudra de orez in biberon, mai ales in cel de seara ? Sau sa i-l dau separat cu lingurita ? Sau sa mai astept ?
Va rog sa-mi dati orice sfat deoarece mi-e foarte greu noaptea, nu am mai dormit 4 ore consecutive de cind am nascut.

Adina si bebe Gabriel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinutza spune:

Eu pana la 4 luni nu i-am dat decat san, nici apa, ceai, nimic. Dupa am inceput diversificarea, cu morcov si mar mai intai. Dupa 6 luni cand am inceput sa-i dau si formula completare i-am dat si ceai si apa de sete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Buna ungureaa,
Daria are 3 luni si 3 saptamani, ieri am fost la dr. si ne-a zis sa incepem sa-i dam cereale-orez seara la ultima masa inca nu i-am dat pt. ca trebuie sa cumpar tetina pt. asa ceva.
Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama-Silvia spune:

buna ungureaa,
si eu am o fetita de aproape 3 luni(28 iulie vom face 3 exact) si mi-am pus aceeasi intrebare 'nu cumva trebuie sa incep diversificarea?'.
doctorita mi-a spus ca bebica mea nu are nevoie de altceva pana la 4 luni si m-am gandit s-o ascult , asta dupa ce am cerut o parere si pe forum.
e greu sa nu dormi noaptea , stiu cum este dar rabdare si vei vedea ca vom reusi sa trecem peste toate astea cu bine.
laptele nostru este cel mai bun pt ei cel putin pana la 4 luni.
bafta in continuare si multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremari2000 spune:

Buna, fetita mea are 4 luni si jumatate aproape.Cand am fost la doctora la patru luni si am intrebat-o de diversificare mi-a spus sa mai astept.In Romania se recomanda ca daca o alaptezi sa nu incepi diversificarea inainte de sase luni.Iar despre cereale din ce am citit am aflat ca sunt recomandate celor slabuti, care s-au nascut prematur sau cu greutati mici la nastere pentru ca de obicei ingrasa.Si ca e bine sa incepi cu sucuri de fructe.
In legatura cu sculatul regulat noaptea.Asa am patit si eu mai la inceput, asta pentru ca nu se satura cu laptele meu.Si i-am introdus supliment de lapte praf.De atunci nu mai am nici o problema noaptea.Dupa baita de la ora 23, lapticul de seara si doarme neintoarsa pana pe 8 dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Eu am inceput sa-i dau cereale lui Vladut pe la 5 luni, dar nu la masa de la ora 22 ci la cea de la ora 18. Vladut de la 1 luna si o saptamana nu s-a mai trezit noaptea sa pape, se culca la 23 si se trezea la 8,30-9. Incearca sa-i dai apa sau ceai peste noapte. Eu zic sa mai astepti pana la 4 luni cu cerealele, dar daca tii sa-i dai nu cred ca e nici o problema daca ii pui o lingurita de pudra la 200ml lapte. Poate nu se trezeste ca ii e foame ci il deranjeaza altceva, te-ai gandit si la acest aspect?.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Dragi mamici,
O sa mai astept cu diversificarea, oricum pina la 6 luni nu ma gindeam sa-i dau alt ceva decit lapte (matern si uneori supliment daca e nevoie) si cereale (orez si orz dupa aceea). Dar voiam sa incep mai repede deoarece ma enerveaza noaptea, nu stiu ce ar putea sa-l deranjeze, caci il culc in patutul lui, am grija sa nu-l imbrac prea mult, deobicei ii fac si baita, are rutina bine stabilita...Asa ca mai astept macar pina la patru luni...

Adina si bebe Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Dragi mamici,
Si eu sunt de acord ca laptele de mamica este de neinlocuit si bb trebuie sa primeasca cat mai mult se poate de la mamica lui. Insa la mine nu s-a putut asa am pierdut laptele cand Emi avea 3 luni dupa ce am facut de doua ori diaree, una dupa alta.
Am trecut pe formula, imediat, insa nu a fost sa fie atat de simplu dupa cum imi imaginam. Adevarul e ca m-am si speriat foarte tare cand mi s-a diminuat laptele si m-am consumat enorm si asta a contribuit puternic la pierdere... Greutatea abia acum a inceput, cand Emi nu a vrut sa bea laptele praf. V-ati gandit vreodata ce se poate face in situatii de astea? Treceau cate 6 ore, plangea de foame si cand dadea de biberon tragea de ziceai ca il termina dintr-o suflare, insa cand ii ajungea laptele in gura, scuipa tot afara si plangea de ti se rupea inima. O mai potoleam pentru cateva minute cu apa, dupa care incepea din nou. Am incercat 6 tipuri de lapte - nici o imbunatatire... Ce poti sa faci in cazul asta decat sa incerci cu mancare - nici doctorita nu mai vazuse asa copil, sa ii fie foame si sa nu bea laptele praf. Si uite asa, am inceput cu cereale, fructe (banana, papaya si mar) si pe urma supica, branza calcica, pireu de legume iar laptele il bem doar prin somn dimineata si seara.
Orice problema trebuie rezolvata cumva, nu?
Eu am cautat pe internet si am citit o groaza de carti pe care le aveam in casa si chiar si imprumutate, am consultat 2 doctori si am intrebat sumedenie de mamici si pot sa va spun la ce concluzie am ajuns eu cu diversificarea: Se poate incepe oricand dupa 2 luni! De fapt, la noi in Romania se incepe de la 6 saptamani cu sucul de portocale... Ideea e, ca bb nu are nevoie atata timp cat are san de papat. Si chiar si cu formula din zilele noastre, care e facuta special pentru ei, care seamana perfect cu laptele matern (chiar daca e totul sintetic) este suficient pana la 6 luni. De ce sa punem stomacelul lui bb la treaba mai devreme, de ce sa ii ingreunam lucrul ficatului, de ce sa nu il lasam sa creasca incetisor, in acelasi ritm cu care a fost el obisnuit in burtica si in primele luni? Si apoi, mai e si confortul mamicii, pentru ca va spun eu, care sunt puternic in materie ca nu e usor. Doar in cazul in care cumperi totul la borcanel si vii acasa si ii bagi lui bb sub nas.
Eu am vrut sa ii fac eu, cu mana mea, am fost personal de fiecare data la supermarket dupa legume (nu iau de la piata pentru bb) doar de la organic si le-am pregatit singura, zilnic.
De ce unii medici indica introducerea alimentelor solide mai devreme? Am aflat si asta!!! Deoarece, bb fiind mic, nu stie inca sa faca mofturi la masa si primeste tot sau aproape tot ce ii da mamica. De aceea, copiii care au primit alimentele solide mai devreme, sunt foarte buni mancaciosi mai tarziu. E putin mai greu sa le introduci la 7-8 luni cand are deja gustul format, cand stie sa iti dea peste lingurita sau sa planga cand nu ii place ceva.
Mamici cu laptic de la tzitzi, dati-i in continuare... eu va invidiez ca il aveti, folositi-l cat de mult puteti. Dar, eu zic ca e cam mult sa astepti pana la 6 luni pentru un ceai sau un suculetz de portocale sau de mar. Cerealele, intr-adevar, umfla pe bb degeaba!!! Eu ii dau doar o lingurita la biberonul de seara la ora 9. Si nu i-as da nici atunci daca s-ar mai trezi si noaptea sau macar dimineata mai devreme sa mai pape. Doarme pana la ora 9, uneori 10... La 7 primeste lapte tot prin somn - altfel nu il ia iar mi-am adus aminte...
Bebici sanatosi, voinici si frumosi!
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniel spune:

Lui Paul i-am dat cereale amestecate cu fructe dupa 7 luni, iar apoi cereale cu lapte praf (de la MILUPA) seara inainte de sin si culcare.
Am sperat ca o masa asa consistenta il va face sa doarma bine si sa nu se mai trezeasca noaptea. Dar si acum la 8 luni jumatate se trezeste de 5-6 ori pe noapte si de multe ori nu se linisteste decit la sin. Si noi suntem restantieri cu somnul, mai ales ca locuim intr-o garsoniera, deci nu putem fi cu rindul cu el ci numai impreuna...
Poate cind va mai creste va dormi mai bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Daniel,
Ca mamica te admir pentru curaj si pentru rabdare, cred ca sotul meu ar fi innebunit demult, el care se scoala la 4 dimineata pentru a merge la munca. Si asa a ales sa plateasca o chirie mare pentru a avea conditii, anume bebelusul sa aiba camera lui...
Succes, si sper sa ajunga sa doarma noaptea curind !

Adina si bebe Gabriel

Mergi la inceput