Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (70)
Raspunsuri - Pagina 10
Piciulika spune:
Ufff, si asa ajung (aproape) la zi cu datoriile si plec la plimbare cu frumosul adormit.
Magdaz cu vaccinarile e asa:
aici se recomanda o schema. Medicii tzin cu dintzii de ea, alternativii o arunca cu totul la gunoi, parintzii-s depasitzi de sfaturi si articole pro-contra.
Cei ce sunt contra spun ca supra-stimulezi sist imunitar aiurea, ca bolile oricum au fost in Elvetzia in mare parte eradicate - nu intru in detalii care-cum. Medicii spun ca totusi riscul exista, formele sunt mai usoare SI ai o obligativitate morala civica sa te vaccinezi - ca sa mentzii starea de eradicare a bolilor (la capat cred ca e si casa de asigurari care ar suporta costuri etc.).
Cei ce nu se vaccineaza beneficiaza "parazitar" de faptul ca restul populatziei e vaccinata si nu pot sa se infecteze - huuuooo!
Multzi aleg sa amane si/sau le faca la copii un combo cum vor ei, adica azi un vaccin, peste 2 ani altul, la pubertate altele samd. Un circ intreg.
Oricum, oficial sunt 26 de doze de vaccin recomandate, impotriva a 8 boli, pana la 3 ani!
Efectele secundare grave apar 1/100'000 de cazuri. (Daca le citesti, nu mai faci nici un vaccin!)
Sens in primul an de viatza cica ar avea doar cel impotriva tusei convulsive, f grava in primii 2 ani.
All in all, orice vaccin e un risc si un beneficiu - fiecare decide.
Vaccinarile recomandate:
Mai clar overview-ul in germana/varsta (luni)
http://www.infovac.ch/index2.php?option=com_docman&task=docget&Itemid=220&id=392
ceva pove in franceza:
http://www.infovac.ch/index.php?Itemid=99&option=com_content
N.B. Cele de gripa doar pentru batrani si persoane cu imunitate deficitara, hep B doar cei in contact cu tzarile lumii a treia, unde graveaza boala (si mie mi-a recomandat pt BB, in perspectiva, stiindu-ne originile RO. No comment. Are dreptate.)
Linkuri:
- PRO: www.sichimpfen.ch (recomandari oficiale ale Min. Sanatatzii)
- da, dar DIFERENTZIAT: www.impfo.ch
- CONTRA: www.aegis.ch
- INFORMATIV: www.impf-info.de
(primul link si in fr/it - deh, suntem cu mai multe limbi oficiale p-aciulea)
Sper ca te ajuta la ceva, fiind din bransa.
Eu... il intzep dupa schema
Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Situl lui Michael - parola o stim toate
navicula spune:
Vai PICIULIKAce m-am recunoscut si eu in descrierea ta, asa si printesa mea s-a trezit asta noapte dupa ora 3 din ora in ora, iar la ora 8 dimineata ea fresh, eu zombi. La ora 1 am dormit amandoua, ea s-a trezit la 3 insa eu l-am sunat pe sot daca nu vine repede acasa sa mai pot sa dorm vreo 2 ore. Bineinteles ca nu a putut... Si eu mai adorm noaptea cu ea langa mine cand ii dau sa pape, dar ce e mai grav este ca ma trezesc cu ea in pat si nu mai stiu cand am luat-o. P0oate e si varsta ca vad ca Michel e cu o zi mai mare ca Paula. eu ma rog doar sa-mi dea DD putere
Alina si Paula Maria(9 octombrie 2007)
navicula spune:
Scuze, Michael, am pocit numele baiatului, dau mielul de Paste
Alina si Paula Maria(9 octombrie 2007)
magdaz spune:
Roxana, http://www.emedic.ro/Articole/403.htm
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/Rotateq/H-669-PI-ro.pdf
http://tedhumphry.com/rotav.html
dar banuiesc ca le stii deja....
situl de la emea e despre varianta orala, rota teq
la noi e rotarix
alte date, joia viitoare, dupa ce mai vb cu colegii
http://www.sensiblu.com/prodfarm.asp?id=5346751
linku' asta s-ar putea sa se modifice, e un sensiblu militari, e 350 ron
toma_lly spune:
Buna fetele,
Hai ca m-am conversat si eu cu Piciulika sa intru in posesia globulilor.
Natalia nu se lasa induplecata sa suga de la tzitzi :-(
Mai incerc cu protectiile de san, poate reusesc asa. Daca nu merge nici asa, o sa ma mulg si tot ii dau lapte de-al meu.
Apropos, nu mai exista Galactogil nici la farmacia Sensiblu de pe Radu Beller. CIca nu au nici in depozit, probabil ca stocul de pe internet nu e actualizat.
Noroc cu Piciulika si globulii
Am vazut ca vorbeati de vaccinuri.
Eu am luat Rotarix de la Farmacia 2NA, in spatele magazinului Unirea, 330 ROn.
Mami de Natalia-13 sept. 2007
alte poze
cecilia L spune:
Buna seara si de la noi.
Piciulika, navicula se pare ca azi noapte a fost ceva in aer de copii nostri s-au trezit dupa 3-4 din ora in ora, noi de la 4 pana la 9 ne-am trezit din ora in ora, la un moment dat l-am lasat in pat langa mine, ca nu mai punteam de spate....uffffff dintisorii astia, macar daca ar iesi.
Si noi iesim zilnic afara, de cand cu vremea mai buna stam afara si 2 ore, din care o 1h45'dormim.
Myral sanatate multa si multi sa va faceti bine repede.
Am vazut filmulete si poze frumoase si copilasi tare frumosi, nu nominalizez pe nimeni, ca am vazut multe si nu vreau sa uit pe cineva.
Aaaaaaaaaa si ce era mai important, uram si noi La multi ani!!!!! sarbatoritilor de azi.
Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
andreea_deea spune:
buna seara si de la noi,
fetelor vreau sa va intreb si eu ceva....de cateva zile bebelului meu ii transpira fff rau mainile si picioarele...este normal? Zilele trecute am citit pe forum ceva legat de problema asta (nu mai retin cine a spus treaba asta) ca atunci cand se intampla treaba asta este din cauza lipsei de calciu......ptr fetele care alapteaza: bebei vostri dupa ce papa laptic de la tzitzi vomita? al meu de vreo 3 zile dupa ce mananca la vreo 10 min incepe sa dea afara laptic, dar parca este mai mult apos...ma gandeam sa o sun pe pediatra ....voi ce parere aveti?
myral spune:
Multumesc din suflet fetelorM-am mai linistit putintel ca am tot citit pe net si cica tusea ar fi simptomul principal iar a mea nu tuseste efectiv mai mult se ineaca cu mucii. Zyrtec il scuipase pe tot nu de la el a dormit poate era obosita ca a cam urlat la doctora. Magda multumesc de informatii am batista bebelusului si o folosesc cu succes dar cu gura nu cu aspiratorul.Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
andreea_deea spune:
myraldar de ce folosesti batista bebelusului cu gura si nu cu aspiratorul? nu ai suficienta incredere? sau este vb despre altceva? Te intreb ca si eu folosesc batista bebelusului si nu mi-am pus niciodata problema ca s-ar putea intampla ceva...
andreea_deea spune:
myral zyrtecul mi la prescris si mie pediatra cand am fost cu Andrei la control si i-am spus ca are o haraiala pe gat de care nu scapam de ceva timp. Cand am ajuns acasa si am citit prospectul si am vazut ca la reactii adverse da: stari de oboseala. dureri de cap, etc. nu am vrut sub nici o forma sa il dau, mai ales ca pe prspect scrie ca este destinat diverselor alergii nicidecum pentru haraiala din gatul copilului meu.Eu cred ca de la Zyrtec a dormit fetita ta....acum cum se simte?