Piciorus cu pulpa întărită după vaccin

Piciorus cu pulpa întărită după vaccin | Autor: alycia

Link direct la acest mesaj

Fetelor sunt tare supărată pentru că ieri băiețelul meu de aproape trei luni a primit vaccin în picior și abia azi am observat că la locul inoculării și o bună parte din pulpiță s-a întărit destul de tare ca o nucă...m-am apucat să-i pun comprese cu apă rece...dar oare nu o să facă flegmon? Mi-e inima cât un purece...voi ați pățit așa ceva?

multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Noi am patit la fel la trei luni. Dupa cateva ore am constatat o intaritura cat on banut. Am luat masuri, am mai asteptat vreo trei ore (timp in care am sunat la medic), si a trecut. Remediul folosit de noi a fost simplu, dar am descoperit mai repede problema.
Incearca sa-i pui feliute subtiri (cam 3 mm) de cartof tinute putin la congelator. Suna medicul.

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Sfatul meu e putin mai neplacut pt bebe dar ii trece in sase ore.
La locul cu pricina pune-i un cub de gheata cca 30 de sec si apoi pauza 30 de sec. si tot asa cam o ora. Poti sa si apesi putin asa pe pulpa.
Bebe are sa planga dar dupa aia nu o sa mai aiba nimic.

Sanatate maxima!

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Poti incerca si cu unguent cu galbenele.
La Mihnea a avut efect si in citeva zile intaritura s-a retras.
Dai cu unguent si masezi usor(de cite ori poti pe zi).Mai poti pune comprese reci(si astea ajuta)sau varza tocata si stoarsa sa iasa zeama ,asezata pe un pansament si bandajat lejer piciorusul.Multa sanatate!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Vă multumesc pentru sfaturi, încerc cu comprese reci de la congelator si cu feliute de cartof rece...sper să treacă fără urmări !

multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

La noi a durat cateva saptamani pana s-a retras umflatura, dar am tot pus comprese cu apa rece. E bun cartof crud, e buna si varza. Daca face febra, supozitor pentru copii de paracetamol sau de algocalmin.

DanaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Subiectul a mai fost discutat...
Incearca cum au spus fetele mai sus.. daca nu ai nici un rezultat, ceea ce eu anticipez... da-i cu Unguent Lasonil, Diclofenac, Hepatrombin. (adeca un antiinflamator).
A intrebat a mea nevasta la policlinica ce-i cu vaccinurile astea... si au spus ca peste 50% din bebei au facut asa ceva de la lotul nou de vaccinuri. Cine shtie ce tampenii au mai bagat in ele.
Va recomand rabdare... ca nu trece kiar asa usor.

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Pentru a evita astfel de incidente, incearca, la urmatorul vaccin, sa tii piciorusul bebeului cit mai relaxat. Da-i swi un "stimulent" (=50.000 lei...) asistentei, pentru a avea mai multa rabdare. Iar "buba" trece cu comprese reci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

noi, in afara de un masaj usor din cand in cand, nu i-am facut nimic "intariturii" si a trecut de la sine in cateva saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Si noi am facut vaccinurile de un an, vineri si Mihai are un guguloi in pulpitza. Nu am patzit asta la vaccinarile anterioare.
Acum am pus-o pe seama noii asistente care le-a facut, fiind mai din topor de felul ei, si a noastra in concediu. Sper sa-i treaca.Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput