Febra mare!!!

Febra mare!!! | Autor: danielac

Link direct la acest mesaj

Diana a facut ieri febra mare(40 de grade)!!!

Toata ziua nu papase decat lapte si atat!
A adormit pe la 14 si pe la 15.30 s-a trezit cu febra mare, ardea toata!
I-am dat Nurofen si supozitor si am chemat medicul!
A venit a zis ca are rosu in gat si amigdalele inflamate! Ne-a prescris Keflex si Nurofen si Novocalmin.
A venit ora 19.30 iar a facut febra mare.
Alt supozitor!
Impachetari cu prosoape ude!
Am chemat alt medic care a zis ca are laringita puternica si ca sa-i dam Augumentin la 12 ore si Nurofen si supozitor plus impachetari! i-am dat Augumentin la ora 21.
A mai cedat!
la ora 4 dimineata febra foarte mare!
Iar supozitor si impachetari toata noaptea!
Dimineata pe la 7.30 iar incepuse sa faca febra si i-am dat repede Nurofen si impachetari si i-a scazut rapid!
La 9 i-am dar antibioticul.
Doctorita zice ca azi va ceda febra si sa pana vineri ii trece , ca sambata plecam cu ea la mare!

Sunt disperata si vreau sa va rog sa imi spuneti ce remedii naturiste mai stiti contra febrei si pentru burtica (ca s-a deranjat un pic si la stomac acum)!!!! Trebuie sa o facem bine repede pana vineri!
Multumesc mult de tot!

Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

si mara a fost la fel sapt trecuta. s-a trezit duminica dimineata cu febra (38.5). i-am dat nurofen si sup de novocalmin si a scazut. duminica dupa-amiaza iar febra, tot 38.revin cu nurofen si scade febra. dr ne recomanda sa-i dam alternativ nurofen+panadol la 4 ore. peste noapte iar febra mare, peste 39. la fel si luni, trece de 39 de 2 ori. luni o vede dr si ne spune ca are infectie in gat (celebrul rosu in gat), luat de la alt copil (in speta verisoara, zic eu) acum 7-10 zile si ne da ospamox (antibiotic)+ panadol pana scapam de febra. de marti nu a mai facut febra iar duminica a plecat cu bunicii la sinaia. eu zis sa-i dai toate medicamentele asa cum ti le-a recomandat medicul si pana la sfarsitul sapt va fi gata de plecare. este posibil sa mai faca febra ( sau sa aiba o stare sub-febrila de 37.5) inca vreo 2 zile de la inceperea tratamentului cu antibiotic insa este normal. iar la burtica si mara s-a deranjat de la nurofen, medicamente in general, si mai ales ca nu prea a mancat decat supa, lapte, sucuri si alte chestii subtiri.

sanatate maxima si vacanta placuta
madalina si mara(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Pentru burtica, regim: orez, branzica de baci, banane.
Si ceai de menta cu SMECTA.
Pentru febra, eu le-am dat copiilor(cand au avut enterocolita si au facut febra mare) cateva picaturi de algocalmin(fiola).

Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Multumesc pentru raspunsuri si pentru incurajari!

Angi: cum le dadeai algocalminul, ca eu i-am dat algocalmin numai cand a facut injectii, i-l facea cu totul?

Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Daniela,

Dupa cate stiu eu tratamentele naturiste cer un timp de aplicare indelungat. Asa ca eu cred ca tot antibioticele sunt cele care trebuie sa isi faca treaba pana vineri. Augmentinul dupa cate stiu eu este o cefalosporina care ar trebui sa isi faca treaba. Daca nu scade febra dupa trei zile de administrare cred ca trebuie schimbat tratamentul dar totusi nu cred sa nu aiba efect un asemenea antibiotic.

Sa-ti mai spun ce sfaturi a dat un medic de la Grigore Alexandrescu unei cunostinte. In primul rand acest medic nu prescrie antibiotice decat la febra de peste 38. In rest Panadol, Paracetamol, Nurofen.
Fetita cunostintei a fost racita toata iarna si primavara. I-a curs nasul urat timp de 6 luni. Cand au plecat la mare medicul a sfatuit-o pe mama sa bage copiii cu capul in apa astfel incat sa le intre apa si pe gat si pe nas. Ei bine, dupa 7 zile de stat la mare copilul vesnic racit a venit acasa perfect sanatos si fara urma de raceala.
Eu am vrut sa fac acelasi lucru cu fetita mea dar apa a fost infiorator de rece si nu am putut.

Multa sanatate!

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

dana

si eu i-am dat marei juma' de fiola de algocalmin cand a trecut de 39.5. i-am picurat-o direct in gura. si a fost si foarte eficienta - i-a scazut febra imediat! insa ea este un copil "ciudat" care ia cu mare placere orice medicament, picaturi, siropuri... si chiar mai cere

madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

quote:
Originally posted by danielac

Multumesc pentru raspunsuri si pentru incurajari!

Angi: cum le dadeai algocalminul, ca eu i-am dat algocalmin numai cand a facut injectii, i-l facea cu totul?

paginuta personala:

Draga Dana,
scuza-ma, dar de-abia acum am mai deschis calculatorul!
Nu, algogalmin, fiola, le-am administrat oral, cateva picaturi. A fost foarte bine. Dr. pediatru mi-a zis sa fac asa, dar doar la febra mare!!!
Multa sanatate Dianei!

Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

Nu uita de ciorapei inmuiati in apa cu otet si comprese la incheietura mainilor tot la fel.
Tatal meu mai avea o metoda cu Patric, cand facea febra mare dar de fapt e bun la gatul rosu, ii punea in jurul gatului o compresa cu apa statuta- din camera -, cu un fular in jurul gatului, la fiecare 15 minute de trei ori faza - cate trei comprese. O data, inca o data, inca o data . Cam o data sau de doua ori pe zi. L-a facut bine de doua ori, sigur ca + medicamentele prescrise de medic. Dar... noi am incercat.
Sanatate, ca sa puteti pleca la mare. Va pup, DanaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Draga Dana,
Am patit-o si eu cu Mihnea si sa stii ca Augmentinul l-a facut bine.Parerea mea este sa urmezi tratamentul recomandat de medic si ai za vezi ca Diana isi va reveni!!!Multa,multa sanatate si concediu placut!!!Pupici dulci de la Cristina si Mihnea

PS Tratamentul cu plante e mai indicat sa-l faci preventinv.Adica sa incepi din toamna pt.imunizare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Va multumesc inca odata pentru raspunsuri!
De ieri dupa-amiaza Diana este mult mai bine, nu mai are febra si nu a mai facut nici diaree.
Ii dau Augumentinul in continuare si Nurofen la 8 ore, nu i-am mai dat supozitor de acum 2 nopti.
Aseara a inceput si sa pape cate ceva si sper sa fie bine in continuare.
Am folosit foarte mult impachetarile cu apa la temperatura camerei si cu putin spirt medicinal si sosetutele la fel.
Febra ei a fost foarte mare de 3 ori a fost peste 40 de grade. Surprinzator nu a facut nici un fel de convulsii sau alte complicatii de la febra si si-a revenit repede!
Sper sa fie bine la mare!

paginuta personala:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

quote:
Originally posted by palmyrah2002

Draga Dana,
Am patit-o si eu cu Mihnea si sa stii ca Augmentinul l-a facut bine.Parerea mea este sa urmezi tratamentul recomandat de medic si ai sa vezi ca Diana isi va reveni!!!Multa,multa sanatate si concediu placut!!!Pupici dulci de la Cristina si Mihnea

PS Tratamentul cu plante e mai indicat sa-l faci preventiv.Adica sa incepi din toamna pt.imunizare

Mergi la inceput