Pb cu piciorus-repaus 5 zile:(
Raspunsuri - Pagina 2
LiliaToma spune:
Noe, sanatate multa si sa se rezolve cat mai repede.
Despre tratament nu o sa ma pronunt, probabil doctorii stiu mai bine.
Cat despre cele 5 zile de repaus.. nu o sa va fie usor si o sa treaca greu dar eu as sugera sa ii imobilizezi piciorusul cumva, poate cu o atela, sau cu un elastic, care sa nu ii dauneze dar nici sa nu ii permita sa alerge.
Banuiesc ca ea are voie sa stea in fundulet si atunci lucrurile devin mai simple decat la noi( Amelia statea numai culcata). Ii poti improviza, daca nu ai, o masuta din aia pe care servesti micul dejun in pat( nu zic de scaun de masa pentru ca acolo ar sta cu piciorusul indoit cred). Acolo puteti impreuna sa: desenati cu creioane, colorati cu acuarele, sa faceti aplicatii, sa ii iai carti cu lipici si sa lipiti impreuna, sa imbracati si dezbracati papusi, sa le dea sa manance, etc.
Eu ii mai dadeam voie si cateva desene pe zi, am invatat literele in perioada aia desi nu tineam neaparat dar nu mai stiam ce sa ii ofer.
Cert este ca va trebui sa fie cineva non stop langa ea, ptr ca chiar si in 2 min cat vrei sa mergi sa iai ceva, ea se poate ridica...
Puteti sa faci plimbari in maruspiu sau wrap( desi nu cred ca e usoara la 2 ani, dar noi de nevoie am facut si asa ceva)
Succes si sa treaca repede cele 5 zile
Qamar spune:
salutare...si multumesc mult pentru mesaje si sugestii
ema, o luna intreaga?bietul pui..bine ca v-a venit ideea cu clovnii- Bia cred ca s-ar speria
Ancuta, deocamdata vad ca ii merge ok cu Nurofen, azi noapte s-a trezit numai o data...pentru ca adormise cu nasul pe suzain rest, nu s-a mai plans deloc
Sabina, ...la TV se uita cam o ora/zi la Boom Hop prin satelit, sunt programele destul de ok pentru bebei mai mici, cu forme, culori, animale, -deci nu desene animate gen CartoonIn rest, m-am dotat azi cu plastilina, seturi noi de culori, puzzle-uri pentru copilasi mai mici si animalele ..care se pun pe mana din IkeaVreau sa facem si tentative de bucatareala, cu apa, faina, etc (gratie unor idei primite prin PM aici)...si cred ca o sa ne descurcam pana la urma...
Ada, ce mi-ar placea sa vina Maiu in vizita M-am gandit sa ii chem pe copilasii din cartier, dar nu cred ca o sa fie f ok sa ii vada fugind si umbland prin casa si ea sa nu poata...Voi- sunteti bine in rest?
Octopusu, sper sa fie ok cu manutadiclofenacul e unguent, nu pastile..insa scrie pe prospect ca nu se recomanda copiilor....
Monica, nu am mai plimbat-o cu caruciorul de vreo 4-5 luni insa azi l-am scos de la naftalina si i-a placut la plimbare...cred ca a fost ceva inedit dupa atata timpPup si eu prichindeii tai simpatici
Lilia, nu mi-a spus dr nimic de imobilizarea piciorusului, ba chiar mi-a zis sa o las sa umble ca bebelusii mici.."on all fours", ca sa nu zic in patru labe; cred ca se punea problema de atela daca era luxatie sau ceva mai grav..Bine ca nu e..Din fericire a mai ramas maica-mea la noi pana sambata-duminica si am putut sa fug si eu azi la birou sa imi iau de muncit acasa, in rest, da, cineva e non-stop langa ea; si inainte era aproximativ asa, doar ca ne mai si plimbam prin casa/curte...In marsupiu nu cred ca mai sta, insa in brate nu e problema, ca sunt mama-cangur si ei ii place la purtatorPupam!
Azi dimineata cand am plecat cu sotul la politie (pentru poze de buletin de Voluntari, ce credeati?) s-a trezit si ea si vroia jos sa se plimbe; i-am explicat ca domnul dr i-a spus ca trebuie sa stea cateva zile sa se relaxeze si era asa scumpa cum imi spunea: da, da, jos-jos.
Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi
Motionless, I stay and go: I am a pause
Ancuta-Maria spune:
Noe, ma bucur. Incet, incet, trece. PAstilele alea erau o curiozitate personala doar.
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
denizel spune:
Noe, ma bucur ca Bianca e mai bine! Insanatosire rapida!
Nurofenul si Ibuprofenul sunt unul si acelasi lucru. Ibuprofenul este substanta activa si se comercializeaza sub mai multe denumiri, printre care si Nurofen.
E la fel ca la Paracetamol, Tylenol, Panadol care contin aceeasi substanta activa.
Qamar spune:
quote:
Originally posted by denizel
Noe, ma bucur ca Bianca e mai bine! Insanatosire rapida!
Nurofenul si Ibuprofenul sunt unul si acelasi lucru. Ibuprofenul este substanta activa si se comercializeaza sub mai multe denumiri, printre care si Nurofen.
E la fel ca la Paracetamol, Tylenol, Panadol care contin aceeasi substanta activa.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
danke, Denizelah, si mersi pentru lamurirea cu Nuro si Ibu, stiam eu ceva de genul...dar nu eram sigura.
Ce mai citim noi
Nora spune:
Noe, si Andrei al meu a avut asta, ei o numesc p-aici un fel de "raceala a articulatiei" si a trebuit sa nu calce pe picior vreo 2 saptamani, l-am dus pe bietul copil la scoala cu carucior cu rotile. Si am tot facut ecografii, saptamanal parca, timp de o luna jumate, ca sa vada daca totul a revenit la normal.
Ne-am speriat foarte tare atunci pentru ca aceleasi simptome sunt si in cazul unei alte maladii (maladia Legg-Calve-Perthes), in care osul se roade efectiv si exista riscul ca un picior sa ramana mai scurt ca altul. Imi amintesc ca am citit foarte mult atunci despre asta si eram ingroziti efectiv de asa ceva. Pana la urma a fost doar articulatia, Andrei si-a revenit si nu a mai avut probleme de atunci, adica de 2 ani!
Multa sanatate fetitei tale!
Qamar spune:
quote:
Originally posted by Nora
Noe, ai Andrei al meu a avut asta, ei o numesc p-aici un fel de "raceala a articulatiei" si a trebuit sa nu calce pe picior vreo 2 saptamani, l-am dus pe bietul copil la scoala cu carucior cu rotile. Si am tot facut ecografii, saptamanal parca, timp de o luna jumate, ca sa vada daca totul a revenit la normal.
Ne-am speriat foarte tare atunci pentru ca aceleasi simptome sunt si in cazul unei alte maladii (maladia Legg-Calve-Perthes), in care osul se roade efectiv si exista riscul ca un picior sa ramana mai scurt ca altul. Imi amintesc ca am citit foarte mult atunci despre asta si eram ingroziti efectiv de asa ceva. Pana la urma a fost doar articulatia, Andrei si-a revenit si nu a mai avut probleme de atunci, adica de 2 ani!
Multa sanatate fetitei tale!
Noracu Andrei si Victor
Nora, bine ca si-a revenit chiar daca imi imaginez ca nu au fost usoare cele 2 saptamani...Si eu vreau sa o duc la echografie dupa ce se termina zilele de repaus, sa fim siguri ca totul e ok.
Da, de maladia Legg-Calve-Perthes ne-a spus si noua ortopedul, insa se pare ca in cazul ei, simptomele sunt mult mai agresive si nu exista nici pauza asta in care se simte ok..Doamne-feri pe toata lumea...
Ce mai citim noi
monica-elizabet spune:
multumim
ma bucur ca sunteti mai bine si v-ati gasit asa multe activitati prin casa, numai bine
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Qamar spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
multumim
ma bucur ca sunteti mai bine si v-ati gasit asa multe activitati prin casa, numai bine
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
monica,
am fost bine...de azi noapte iar e nasol...de la 4 a plans iar aproape in continuu si nu a mai adormit decat la mine in brate, eu la verticala...daca ma asezam, iar o apuca durerea...Acum e in scaun de masa, ca nu mai suporta sa stea pe canapea culcata, se joaca maica-mea cu ea cu plastilina...
Am mai vorbit cu un pediatru (pediatra noastra) si se pare ca e normal sa evolueze asa....continuam cu Nurofen, si putin Aulin in caz de durere mare....o treime de pliculet...
oof...
Ce mai citim noi
Amethyst spune:
Noe, multa sanatate, refacere rapida si multa rabdare + idei sa nu se plictiseasca Bia
Fa-i cu acuarele fluturasi (faceti impreuna adica), pui pe o hartie repejor pete de culoare, hartia se indoaie se preseaza si iese un fluture, cred ca toata lumea a invatat asta :).
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”