Fulguleti de nov-dec-2006 (146)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by desiree

am si eu un cui, cine mi-l scoate?

Da cuiu' la control... aha, e neregulamentar, se confisca!

Deci lasa copchilu sa apuce cu ce mana doreste. Unu la mana, la varsta asta e neconcludent, doi la mana, chestia cu stangaci sau dreptaci e controlata de creier. Partea drepta a corpului nsotru e controlata de emisfera stanga si invers. Deci la un stangaci, centrul nervos care controleaza musculatura e pe partea dreapta, deci e mai mult decat chestie de vointa.
Uite, am gasit ceva pe alt forum:

Copilul stangaci

autor:
psih. Cornelia Codreanu

13% din populatia mondiala (aproximativ 500 de milioane de persoane), este stangace!

A fi stangaci nu inseamna a fi retardat, handicapat sau bolnav! Stangacia nu necesita tratament. La fel se poate spune si despre ambidextrii (cei care folosesc in aceeasi masura ambele maini).

Sally P. Springer in cartea sa "Left brain, Right brain" explica de ce exista aceste diferente de utilizare a unui anumite parti a corpului. Este vorba despre dezvoltarea si folosirea cu predilectie a unei emisfere cerebrale. Astfel, emisfera stanga controleaza partea dreapta a corpului , iar emisfera dreapta contoleaza partea stanga. Existenta unor conexiuni mai rapide si mai numeroase pe o anumita emisfera duce la asa zisa clasificare in stangaci si dreptaci.

Stangacii sunt deci coordonati predominant de emisfera dreapta, responsabila de orientarea in spatiu, de imaginatie, creativitate. Dreptacii sunt coordonati de emisfera stanga responsabila cu logica, analitica, functiile verbale si matematica. In cazul ambidextrilor, emisferele sunt la fel de active.

Un copil stangaci este un copil absolut normal! Gradul de inteligenta al acestuia poate fi ca al oricarui copil dreptaci. Retardarea mintala ca si genialitatea nu poate fi data de stangacie.

Primele semne ale stangaciei apar din copilaria timpurie, cand se poate observa in micile activitati cotidiene utilizarea cu predilectie a mainii sau piciorului stang. Exista si o asa zisa stangacie de vedere sau de auz, referindu-se la faptul ca persoana respectiva aude sau vede mult mai bine cu organul de simt de pe partea stanga. Dar acest lucru nu poate fi descoperit prea lesne. Asa ca ne vom referi la mana si piciorul stang. Deci, asa cum spuneam, copilul stangaci intinde mana stanga spre jucarie, aduna obiectele cu aceasta mana, se spala pe dinti, manaca, si bea cu predilectie cu mana stanga. Cand piciorul stang este cel in cauza, copilul va da cu acest picior in minge, il va ridica cu predilectie cand va vrea sa pasesca pe o treapta sau un obiect inalt, etc.

Daca ati descoperit intr-adevar ca micutul este stangaci, lasati-l sa fie asa! In nici un caz nu incercati sa-l obligati sa-si folosesca cealalta mana sau picior. Am auzit frecvent de parinti, invatatori, bunici sau alte persoane, care au recurs la tot felul de metode, unele de-a dreptul babare, cum ar fi legatul mainii stangi la spate pentru a dezvata copilul de folosirea ei. Pe langa faptul ca veti traumatiza copilul, acesta va deveni neindemanatic, greoi in dobandirea tuturor deprinderilor, va face lucrurile mult mai incet si mai prost calitativ decat o va face cu stanga. Veti avea un copil care scrie foarte urat si incet si asta va afecta foarte tare rezultatele scolare. Singurele probleme care pot intr-adevar aparea la copilul stangaci sunt cele de insusire gresita a scrisului (grafismului). Dar asta nu e o regula si poate fi corectata foarte lesne, cu rabdare si exercitii.

Lasati copilul sa fie stangaci! Cel mult verificati daca micutul nu este cumva ambidextru! Dar in nici un caz nu-l fortati!

Stangacia poate fi un atu! Stangacii, au demonstrat-o studiile de specialitate, sunt mai creativi, au o imaginatie mai bogata si gasesc solutii inedite la probleme, fata de dreptacii care sunt analitici si calculati.

Dovada a normalitatii, ba poate chiar a gradului inalt de inteligenta il pot fi mari oameni de stiinta, din istorie, cultura sau sport care au fost stangaci: Pablo Picasso, Michelangelo, Rafael, Leonardo da Vinci, Albert Einstein, muzicienii si compozitorii: Bach, Natalie Cole, Phil Collins, Jimi Hendrix, Paul Mc Cartney, Ringo Starr, actorii: Charlie Chaplin, Tom Cruise, Nicole Kidman, Richard Dreyfuss, Peter Fonda, Greta Garbo, Whoopi Goldberg, Cary Grant, Marylin Monroe, Ryan O'Neal, Anthony Perkins, Robert Redford, Julia Roberts, Telly Savalas, Bruce Willis, fotbalistii: Diego Armando Maradona si Edson Arantes do Nascimento (Pele), tenismenii: Jimmy Connors, Goran Ivanisevic, Martina Navratilova...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

nu-mi vine sa cred: oana se joaca ca o fetita mare: are un bol de papa de al ei pus pe jos, in mana o lingurita si le da sa pape la catel si la bebe care-s aliniati pe canapea... si mai ia o lingurita de papa din bolul gol si-i da lui bebe, inca una si-i da la catel ... si totul se intampla de vreo 7 minute .. asta dupa ce acum 15 minute il curata in urechi pe bebe cu un bat de urechi

chinico, o sa fie bine, o sa fie bine, o sa fie bine, O SA FIE BINE

ktrinel, bafta cu noua gradi... o poza cu soldatul roman nu pui?

desiree, roxanica, pt vizitat viena nu merita, ca e vizitata si rasvizitata din scoarta in scoarta.. merita pt shopping, dar e imposibil dc sunt singura cu oana... ideea e ca am zis pas de data asta... am incercat sa vad dc vine o prietena cu mine, dar nu poate si singura nu prea pot face fata la asa ceva acuma... era alta treaba dc sotul nu avea de stata toata ziua la congres, dar asa ...si ar fi mult prea obositor pt oana acuma.. asa ca pas de data asta

desiree, cortul este kporal anemon rosu

roxanica, oana nu a mai dormit in carucior de cand avea 3 luni .. si nici in carucior nu mai sta de cateva luni, maxim 10 minute si e mai mare tevatura decat ajutorul, asa ca nu-l mai \scot, din cauza ca dupa 5-10 minute vrea jos si n-ar fi o problema, ca as tine-o de mana si as impinge si caruciorul... dar din pacate ea vrea numai sa impinga caruciorul, si neaparat vrea sa-l impinga tinand de manere care sunt f sus si la care nu ajunge decat dc sta la mine in brate... si e ca naiba de greu sa mergem pe strada eu cu oana in brate la orizontala si ea impingand caruciorul.. nu stiu dc ai reusit sa-ti faci o imagine, dar e imposibil, asa ca nu-l mai scot, ca se repeta scenariul de fiecare data... asa ca iese din calcul si dormitul in carucior si plimbatul in carucior, e mult mai simplu de manuta si in brate, varianta sus-jos ... maui, sunteti norocosi ca mai doarme in carucior

ktrinel, merci de idee cu masuratul pachetului, nu ma gandeam

ce mai era? ce mai era?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Repede pana nu ma vede:

Dianarus,
Pai gafaie tare...si atunci mai domolim actiunile...cam dupa un tur,doua de camera el gafaie..
Voiam sa -ti spun ca te admir cu cat constiinciozitate (lung cuvant) raspunzi pe foru si faci fata si la doi muschetari.
Eu cred ca baietii le au mai putin cu talentul la desen, asa ca nu e nici o problema cu IAnis.
Desiree,
de ce sa te ingrijorezi..nu e nici un handicap.
Nu incerca sa il fortezi.. daca e stangaci asta e...cica are sanse mari sa fie balbait daca incerci sa ii schimbi asta..pt ca centrii vorbirii si ai scrisului sunt inversati la el.. si daca insisiti incearca creierul sa se adapteze,dar in dezavantajul vorbirii..
Parca asa am invatat candva la logopedie
Chinico,
Pai ca sa resuseasca eco Mihaita a primit un siropel care l-a adormit..Dar va tin pumnii sa se inchida Dsa-ul.

Donia,
Sa iti trimit niste Magne?
Si tu trimiti la schimb un sticker ceva...

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:
Originally posted by sbogdana
noi avem o mare problema cu imbracatul si cu scutecul si mai si. nu-i place deloc sa stea imbracata. tipa si fuge cand ma vede ca ma apropii cu hainele. Desi la noi in casa sunt maxim 20-21 grade, nu are nici o treaba sa se plimbe la pielea goala. se mai confrunta cineva cu asa ceva?

tuturor

Bogdana & Tahfeem Zara(16 nov 2006)

noi noi noi ... si nu am gasit rezolvare deocamdata

adina, tu te ingrijorezi cu 5 dinti? dar eu ca oana are numai 2???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

quote:
Originally posted by Donia
[
Dovada a normalitatii, ba poate chiar a gradului inalt de inteligenta il pot fi mari oameni de stiinta, din istorie, cultura sau sport care au fost stangaci: Pablo Picasso, Michelangelo, Rafael, Leonardo da Vinci, Albert Einstein, muzicienii si compozitorii: Bach, Natalie Cole, Phil Collins, Jimi Hendrix, Paul Mc Cartney, Ringo Starr, actorii: Charlie Chaplin, Tom Cruise, Nicole Kidman, Richard Dreyfuss, Peter Fonda, Greta Garbo, Whoopi Goldberg, Cary Grant, Marylin Monroe, Ryan O'Neal, Anthony Perkins, Robert Redford, Julia Roberts, Telly Savalas, Bruce Willis, fotbalistii: Diego Armando Maradona si Edson Arantes do Nascimento (Pele), tenismenii: Jimmy Connors, Goran Ivanisevic, Martina Navratilova...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

..eeetteeee....pai de ce nu mi-ai spus cand eram shi io mica...

ma duc sa vad in cat. tin minte ceva cu 2. sau cu 8.
intai ma fac ca muncesc putin si pe urma ma duc sa ma uit. sau sa-mi beau cafeaua intai...grea decizie..

revin again.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

quote:
Originally posted by Donia

quote:
Originally posted by desiree

am si eu un cui, cine mi-l scoate?

Da cuiu' la control... aha, e neregulamentar, se confisca!

Deci lasa copchilu sa apuce cu ce mana doreste. Unu la mana, la varsta asta e neconcludent, doi la mana, chestia cu stangaci sau dreptaci e controlata de creier. Partea drepta a corpului nsotru e controlata de emisfera stanga si invers. Deci la un stangaci, centrul nervos care controleaza musculatura e pe partea dreapta, deci e mai mult decat chestie de vointa.
Uite, am gasit ceva pe alt forum:

Copilul stangaci

autor:
psih. Cornelia Codreanu

13% din populatia mondiala (aproximativ 500 de milioane de persoane), este stangace!

A fi stangaci nu inseamna a fi retardat, handicapat sau bolnav! Stangacia nu necesita tratament. La fel se poate spune si despre ambidextrii (cei care folosesc in aceeasi masura ambele maini).

Sally P. Springer in cartea sa "Left brain, Right brain" explica de ce exista aceste diferente de utilizare a unui anumite parti a corpului. Este vorba despre dezvoltarea si folosirea cu predilectie a unei emisfere cerebrale. Astfel, emisfera stanga controleaza partea dreapta a corpului , iar emisfera dreapta contoleaza partea stanga. Existenta unor conexiuni mai rapide si mai numeroase pe o anumita emisfera duce la asa zisa clasificare in stangaci si dreptaci.

Stangacii sunt deci coordonati predominant de emisfera dreapta, responsabila de orientarea in spatiu, de imaginatie, creativitate. Dreptacii sunt coordonati de emisfera stanga responsabila cu logica, analitica, functiile verbale si matematica. In cazul ambidextrilor, emisferele sunt la fel de active.

Un copil stangaci este un copil absolut normal! Gradul de inteligenta al acestuia poate fi ca al oricarui copil dreptaci. Retardarea mintala ca si genialitatea nu poate fi data de stangacie.

Primele semne ale stangaciei apar din copilaria timpurie, cand se poate observa in micile activitati cotidiene utilizarea cu predilectie a mainii sau piciorului stang. Exista si o asa zisa stangacie de vedere sau de auz, referindu-se la faptul ca persoana respectiva aude sau vede mult mai bine cu organul de simt de pe partea stanga. Dar acest lucru nu poate fi descoperit prea lesne. Asa ca ne vom referi la mana si piciorul stang. Deci, asa cum spuneam, copilul stangaci intinde mana stanga spre jucarie, aduna obiectele cu aceasta mana, se spala pe dinti, manaca, si bea cu predilectie cu mana stanga. Cand piciorul stang este cel in cauza, copilul va da cu acest picior in minge, il va ridica cu predilectie cand va vrea sa pasesca pe o treapta sau un obiect inalt, etc.

Daca ati descoperit intr-adevar ca micutul este stangaci, lasati-l sa fie asa! In nici un caz nu incercati sa-l obligati sa-si folosesca cealalta mana sau picior. Am auzit frecvent de parinti, invatatori, bunici sau alte persoane, care au recurs la tot felul de metode, unele de-a dreptul babare, cum ar fi legatul mainii stangi la spate pentru a dezvata copilul de folosirea ei. Pe langa faptul ca veti traumatiza copilul, acesta va deveni neindemanatic, greoi in dobandirea tuturor deprinderilor, va face lucrurile mult mai incet si mai prost calitativ decat o va face cu stanga. Veti avea un copil care scrie foarte urat si incet si asta va afecta foarte tare rezultatele scolare. Singurele probleme care pot intr-adevar aparea la copilul stangaci sunt cele de insusire gresita a scrisului (grafismului). Dar asta nu e o regula si poate fi corectata foarte lesne, cu rabdare si exercitii.

Lasati copilul sa fie stangaci! Cel mult verificati daca micutul nu este cumva ambidextru! Dar in nici un caz nu-l fortati!

Stangacia poate fi un atu! Stangacii, au demonstrat-o studiile de specialitate, sunt mai creativi, au o imaginatie mai bogata si gasesc solutii inedite la probleme, fata de dreptacii care sunt analitici si calculati.

donia ( si chinico) chiar ca m-ati linistit, mai ales cand ai inceput sa ii insiri pe mai-marii aia, Donia!

ideea e ca oricum nu il fortam da ma gandeam daca e cazul sa incerc sa il corectez ( nu legandu-i mana la spate sau altceva ci metode mai blande) dar m-a convins materialul, nu stiu inca daca e stangaci dar pare sa fie mai atras de stanga decat de dreapta, cu jucarii, cu pix cu tot ce face..tre sa il pun sa dea cu piciorul in minge ca sa ma conving intr-adevar! poate nici nu e stangaci, poate e mintea mea bolnava! oricum, iti multumesc, chiar ca am ramas fara cui, doar cu o gaura lasata amintire!

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

quote:
Originally posted by Dia1609

quote:
Originally posted by sbogdana
noi avem o mare problema cu imbracatul si cu scutecul si mai si. nu-i place deloc sa stea imbracata. tipa si fuge cand ma vede ca ma apropii cu hainele. Desi la noi in casa sunt maxim 20-21 grade, nu are nici o treaba sa se plimbe la pielea goala. se mai confrunta cineva cu asa ceva?

tuturor

Bogdana & Tahfeem Zara(16 nov 2006)

noi noi noi ... si nu am gasit rezolvare deocamdata

adina, tu te ingrijorezi cu 5 dinti? dar eu ca oana are numai 2???

Dia de Oana 29.11.06

"Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez

..DA IO CU BEA CA NU ARE NICI UNUL???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Yagmur

Si eu pe fuga....
Dianarus, vai de mine cand o sa-mi ceara Luca sa-i fac chestii... eu am 2 maini stangi ... sper sa apelez la prieteni.. ma bazez pe Danutza ca doar ea este artist plastic ;

Nu, nu, nu, gresit, foarte gresit!
Luca va dori si va avea nevoie sa faca chestii cu tine, orice aiureli ar iesi din mainile tale. Tu esti cheia, intelegi? Mama, nu un artist plastic, nu un educator, nu un mare profesionist. Tu, numai tu.
Ai prins ideea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

eu orice i-as pune in mana Juliei..muta in dreapta...deci e clar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

ultimele poze cu octavian

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput