sangerare la ovulatie fara sarcina
Buna la toata lumea,
Am si eu o dilema care ma macina de vreo cateva luni si din pacate la doctor n-am reusit sa ajung, fie din lipsa de timp, fie din lipsa de finante , fie pur si simplu de frica...
Am nascut acum 3 ani. Timp de mai bine de 1 an jumate n-am avut absolut nici o problema. Dupa aceea a inceput sa se schimbe cate ceva: intai a ajuns sa dureze ciclul 10-11-12 zile, dar nu cu sangerari abundente si rosii rosii, ci dupa 5-6 zile numai putin si maro inchis. Infine, am ignorat problema(desi stiu ca nu e bine. De vreo cateva luni insa am alta problema care ma sperie ingrozitor: exact la ovulatie, musoasa aceea specifica perioadei de maxima fertilitate apare pe tampoanele zilnice maronie. Exact ca si sangele din ultimele zile de ovulatie. O zi, doua, dupa care dispare....si totul reintra in normal.
Ciclul e regulat....alte simptome nu prea am....a mai trecut cineva prin asa ceva? Stie cineva ce poate fi...pentru ca nici nu vreau sa ma gandesc la cancer ovarian sau prin alte locuri....
Am sa ajung la doctor intr-un final probabil pe la mijlocul lunii februarie, dar pana atunci am ajuns sa ma gandesc la ce-i mai rau...
Multumesc anticipat.
Raspunsuri
Ada_S spune:
Din pacate nu stiu ce e........dar nu ma gandesc sa fie cancer, eventual o dereglare hormonala.............nu cred ca e cazul sa iti faci griji inutil. Sa mergi la medic neaparat, nu iti pune tu diagnostic.
Tin pumnii sa fie totul bine.Sa ne scri ce a zis medicul.
Ada
13+ mamica de baietel
(25.06.2006)
BB2
corneliaa spune:
saru mana de incurajari....
M-am gandit si eu la varianta hormonala..dar deh, stii cum e omul cand se panicheaza, se gandeste la ce e mai rau, mai ales ca simptomele sunt asemanatoare si cofuze pentru majoritatea afectiunilor din zona intima.
De-asta am si scris si intrebat aici, poate mai stie cineva cate ceva despre subiectul asta...
Multumesc din nou...
viorica avram spune:
Buna!
Anul trecut in vara, m-am confruntat si eu cu aceeasi problema dar spre deosebire de tine eu am fost la dr 3 luni la rand si i-am explicat dr-lui ce se intampla. am fost chiar si in a 14 a zi a ciclului si dr a vazut singur ca am sangerari. am facut tot felul de teste: papanicolau si analiza secretiei, mi-a fost studiat cu atentie colul uterin dar nu s-a descoperit nimic.dupa 3 luni sangerarea s-a oprit brusc.nici acum nu sunt sigura ce a fost.
e bine sa mergi la dr si sa faci o colposcopie sa nu ai rani pe col in profunzime si un test papanicolau. eu am facut testul papanicolau regulat timp de 4 ani dupa ce am nascut. anul acesta nu l-am facut inca dar il voi face in urmatoarele saptamani.
multa sanatate!
Viorica
poze
corneliaa spune:
Viorica...
Cum adica n-a stiut nimeni ce ai? Nici macar presupuneri n-au avut despre ce ar putea fi?
Offff...medicina si doctorii astia....
Saru mana, face bine la moral sa stiu ca a mai trecut cineva prin asa ceva, problema e ca la mine de de vreo 6 luni poate chiar mai bine si nu trece.....vine ceas in zilele de ovulatie.
mai mult sau mai putin maro.
Dereglarile hormonale chiar pot produce asa ceva? Ca despre rani pe uter stiu sau altceva mai grav, dar despre cum se manifesta pe alocuri dereglarile hormonale n-am habar. Stiu doar de alte simptome ca transpiratii, depresii, etc....
monaraus spune:
Si mie mi s-a intamplat vreo 2 luni asa ceva, iar ginecologul mi-a spus ca asta e chiar normal la unele femei...cica asa stiu ele cand sunt la ovulatie... Parerea mea este ca nu e nimc grav, dar mai bine e sa vezi medicul.
corneliaa spune:
Sper si eu sa nu fie ceva grav...dar ca e ceva normal, nu prea cred...ca nu prea multa lume are asa ceva si nici eu n-am avut pana acum, iar spre diferenta de voi la mine tine de vreo 6 luni. La voi la toate vad ca doar cate 2-3 luni...
Infine, ma bucur ca am gasit pe cineva care a trecut prin asa ceva si va multumesc pentru incurajari si sustinere. Certamente o sa merg la doctor undeva pe la mijlocul lui fabruarie.