Citit - de la ce virsta ?
Buna fetelor,
Sint mamica lui Gabriel, ingerul meu de trei luni. Aici in Canada se spune ca trebuiesc copiii stimulati intelectual de la virste foarte fragede. Asadar sint in cautare de carti simple in limba romana pentru a-i citi uneori ca sa se familiarizeze cu limba. Normal ca-i voi citi si-n franceza, deoarece aici unde locuiesc e limba care se vorbeste. Deci daca aveti carti simple de care nu mai aveti nevoie, le-as primi cu placere (eventual prin vapor ca sa nu fie scump la posta) si voi trimite si eu ceva de aici !
Pe curind,
Adina si bebe Gabriel
Raspunsuri
iubibubi spune:
buna, adina.
si eu sunt in cautare de carticele cu povesti in limba romana, asa ca nu te pot ajuta (locuim in SUA) la acest "subiect".
ce vroiam eu sa-ti spun insa este faptul ca nu cred ca e nevoie sa-i citesti/vorbesti si in franceza. daca vrei ca bebeul sa vorbeasca si romaneste, este recomandat sa folosesti numai aceasta limba acasa. cand o sa-l trimiti la gradinita si la scoala, franceza/engleza n-o sa fie pentru el nici o problema. ba dimpotriva...
pupici.
nelia spune:
Eu ii citesc Agatei de cind s-a nascut, cite un sfert de ora, acum chiar o jumatate, seara, inainte de culcare. Acum am cerut din tara carti de povesti in romaneste, dar la inceput cind am venit aici si nu aveam, am cautat pe Internet citeva povesti si am dat print. Daca te intereseaza, pot sa caut adresele si ti le trimit. Daca nu ai la dispozitie o imprimanta si locuiesti in Montreal, te pot ajuta sa ti le tiparesc si sa ne intilnim ca sa ti le dau (povestile tiparite anul trecut le-am dat unei alte mamici). Si este indicat sa-i vorbesti si sa-i citesti numai in romaneste, daca tii sa o invete... Franceza si engleza o va invata la gradinita si la scoala, Agata este de doua saptamini la gradinita si a invatat o gramada de cuvinte englezesti si frantuzesti (nu mai spune stai jos, ci site, nu mai spune pa, ci by-by, nici macar aici nu mai spune, ci ici).
Cornelia, mamica Agatei
ungureaa spune:
Merci pentru raspunsuri, o sa ma uit pe site-uri, si o sa-mi imprim citeva mici povesti ca sa le citesc puisorului meu ! Nelia, daca stai in Montreal, poate ne vedem !
Adina si bebe Gabriel