Nou stil de viatza (172)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Delia, a iesit ft. buna, dar daca nu vrei, nu-ti trimit.
Inveti?

Marilena, muta frecventa gandurilor, ca sa nu mai fii acuzata pe nedrept.







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eftimie C. spune:

No comment la cap171, dar acum inteleg de ce am visat azi noapte masa de mixaj si suruburi !Pacat ca nu am fost alaturi de voi.

Eu sunt necajita pentru ca de ieri Edi se lupta cu o febra mare si suntem disperati.In sfarsit acum, cand va scriu, a transpirat mult si nu mai e deloc cald.Se vede ca ne-am .
An-K felicitari pentru !Am vazut pozele.Ai 2 copii minunati.Sa-ti traiasca si sa fiti sanatosi!Crestere usoara.
Mamica dulce imi pare rau de cearta cu sotul.Sa stii ca de la daneza ni se trage ca si eu m-am certat mult cu sotul de cand am inceput-o
Revin.

Carmen E. si Eduard-Costin (28.02.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Tema din seara asta (cat adevar e cuprins la pct. 7!!!):

Top 10 trenduri culinare in lume:


1. Mancarurile wellness ; acele mancaruri fara sare, cu cat mai putine grasimi, mai multe cereale si fibre si alte componente functionale.
O tendinta este cea a consumului de ceai verde carbonat, cu ginger si cafeina care ard caloriile, berile suplimentate cu vitamine si ciocolata neagra vanduta ca un antioxidant.

2. Noile tentatii ; noile gusturi culinare se deschid curiozitatii de a incerca noutati, precum fructe rare din locuri mai putin explorate.
Spre exemplu, avem superfructele acai purpuriu din zonele tropicale care incep sa cucereasca tot mai mult.
Nuca de cocos isi gaseste noi functionalitati precum sucul natural. Unii specialisti au sugerat ca bucataria peruviana ; un amestec intre Italian, spaniol, Indian si japonez si traditional ; ar putea fi urmatorul pas in bucataria moderna.

3. Mancarea ecologica ; merge sub imboldul de a salva planeta. Conceptual se axeaza pe ideea de respectare a sezonului si a fructelor locale, fara a mai face importuri-exporturi de fructe si a ajuta, astfel, la poluarea naturii.

4. Gustul etnic, in cautarea aventurii ; este o forma de a savura arome ademenitoare care cuceresc Europa si Statele Unite.
Astfel, bucataria vietnameza castiga teren, iar sushi este meniul principal in multe dintre restaurante.

5. Apa ; niciodata demodata ; simpla si pura ; este singura sursa de hrana de care nu ne putem lipsi. Ultimele tendinte in ceea ce priveste consumul de apa determina folosirea apei importate, cu arome, imbunatatita si oxigenata.

6. Specialitati ; realizand dintr-un aliment banal ceva special pentru a depasi monotonia culinara.
Spre exemplu, sarea a fost inlocuita de sarea de mare speciala pentru gatit si folosita tot mai des in alimentatie, precum sarea rosie de Hawai, sarea Tahitiana de vanilie, sarea roz de la Andes.

7. Marimea e totul; o buna portionare a mancarii, reprezinta cheia unei diete echilibrate. Important aici e sa cunosti si ce mananci.
Exista astfel acele masuri japoneze cu farfurii mici servite ca taverne numite izakayas. Producatorii dezvolta, de asemenea, mini-portii controlate din punctul de vedere al caloriilor si confectionate conform noilor tendinte culinare.

8. Dieta constanta ; o alimentatie echilibrata este destul de greu de atins intr-un sistem dominat de stres si presiuni. Accesul la mancaruri tot mai variate isi pun, de asemeni, amprenta asupra optiunilor culinare ale oamenilor, ceea ce este o provocare tot mai mare pentru ei. Euromonitor International preconizeaza o crestere a dietelor personalizate, pentru nevoile fiecaruia in parte. Aceasta inseamna tipul de corp, metabolisme, stiluri de viata si gusturi.

9. Valori traditionale ; mancatul retro este o formula acceptata de multi. Consumatorii tind sa devina sentimentali la gandul trecutelor traditii. In ceea ce priveste populatia tanara, conceptul de alimentatie retro poate fi mai degraba distractiva decat un mod de viata. Se vorbeste in acest context de aditivii alimentari in opozitie cu hrana naturala, de la ferme.

10. Provenienta ; consumatorii nu mai iau produsele ca atare. Ei sunt mai informati si dornici de a sti cat mai multe despre ceea ce mananca.
Scandalurile legate de alimentele alterate pline de aditivi, nesanatoase pentru organismul uman au pus pe ganduri pe multi consumatori. Astfel, ei simt nevoia sa mai citeasca din cand in cand eticheta produselor.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Eftimie, imi pare rau pentru Edi. De cand are febra?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

va pregatiti pijamalele?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISCOSTY spune:


Eftimie imi pare rau ptr. Edi. L-a vazut totusi un medic? De cateva zile tot ascult la tv de gripa asta care bantuie si care zic astia ca este periculoasa, chiar si la gradi ne zic in fiecare zi ca daca are febra peste 38 sa mergem la doctor si sa-i izolam. Nu vreau sa te sperii, dar mai bine mergi cu el la un medic, asta daca nu ai fost deja. Sanatate multa!
Carmen vad ca ai postat tema ptr. azi, merg sa o citesc si revin dupa ce adoarme Dany.

Crys si Dany(30 ianuarie 2004)
http://community.webshots.com/user/cristina7878?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISCOSTY spune:


Carmen eu sunt deja pregatita, in pijama Si am una cu pisici Cred ca fetele acum se schimba in pijama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Salut gagicile, ce faceti????

ma duc sa trag pijama pe mine si revin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

cine mai vine?
va pun o piesa, sa va incalziti: http://www.youtube.com/watch?v=sF84pIhP5UM



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Adunaaaaaaaaaaaaaaarea! si la discoteca, ce mai asteptati? ati culcat copii?

eu si Carmen ne incalzim deja...va asteptam si pe voi!

Mergi la inceput