Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (66)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Celia spune:

Piciulika, bine ai revenit , multumim lui Radu de convingere, ca asa ne vom putea bucura si fetele noi sosite de sfaturile tale.vazut site-ul lui papanas Michael-scumpel foc.Felicitari parintilor.
Luy,sa va traiasca si sa va bucurati de micuta crestina , Maria.
Sabina,sanatate multa ,sa nu cedezi in fata bolii ca e nevoie de tine acasa si aici...
Ana ,sanatate lui Vlad , ma bucur ca sunteti mai bine tu si Miruna.
Magdaz, sanatate lui Cristian.
Roxana, sanatate multa lui Andrei.Imi pare rau ca ati inceput asa concediul...copii sunt pe primul loc, asa ca daca acum instinctul tau de mama grijulie iti spune ca e ok, poate mergeti la munte sa va bucurati cu totii de mica vacanta atat cat se poate.Bine ca ai terminat cu examenele.Sa auzim vesti bune.

mami de Andreea(30.09.2007) si Andrei(12.10.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bikmaria spune:

buna ziua
am dormit 12 ore cu o mica ttrezire la 6 sa pape TEO,sunt odihnita
ROXANA imi pare rau ca ati avut atatea peripetii ,multa sanatate lui ANDREI ,un pupic dulce Alexandrei ,iar pentru tine o si ma bucur ca esti mai linistita ,a si sa nu uit FELICITARI pentru primele note bune
PICIULE BINE AI REVENIT
LAVINIA N nu te contrazic ,dar eu am acasa un borcanel de la hipp cu piersici pe care scrie clar contine zahar ,in alta ordine de ideei iti urez mult succes la examene,
CARPATINA sa-ti traiasca printesa ,sa creasca mare ,frumoasa si sanatoasa LA MULTI ANI MARIA
LUYfoarte frumoasa atat MARIA cat si parintii ei ,sa fiti fericiti .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz spune:

Maria, m-a uitat si eu pe unele borcanele de la hipp, adecvate pentru inceput, adica de al 4 luni, si scria ca contin zahar..din fructe. acuma nu stiu dac m-am uitat la acela cu piersici de care zici tu...

Urmy, nu toti copiiii care fac bronsiolta dezvolta mai tirziu astm. Unii.
Insesi prezenta bronsiolitei ( = o viroza care a coborit din nas-laringe-faringe in plamini si acolo se manifesta cu ingustarea cailor respiaratorii mici, ceea ce duce la dificultati mari respiartorii ) atesta ca acel copil s-ar putea sa aiba o predispozitie de a rspunde cu ingustare extrema a cailor respiratorii (=astm) si in afara episoadelor infectioase, la diversi stimuli neplacuti (frig, efort fizic, poluanti atmosferici).

nu toti sugarii care iau un virus ajung la bronsiolita. Cei care ajung acolo au o sensibilitate exacerbata a cailor respiratorii, ceea ce duce la un raspuns imunologic exagerat, cu ingustare mare de cai prin inflamatie si cu spasm acut.
Unii din acestia dezvolta astm mai tirziu.
unii.

referitor la tratamentul prescris de pediatru, pai dupa 7 zile plus inca citeva viroza isi facuse deja cursul, cu tratament sau fara, tot trebuia sa se amelioreze.Cred ca dexametazona a ajutat si fluimucil.eu nu cred in adrenalina.Ea poate salva viata unui copil cu edem subglotic in anumite forme de laringita, prin efectl instantaneu si rapid de "dezumflare" a regiunii respective, dar acest efect e tranzitor si trebuie sustinut mai departe cu substante antiinflamatoare cu durata mai lunga de actiune ca dexametazona ( aceasta insa nu are efect instantaneu ci mai intirziat, de aceea e nevoie la inceput de ceva cu efect extrem de rapid, ca adrenalina).

deci la copiiii care fac aerosoli cu adrenalina, pentru bronsiolte ( reale sau supralicitate de medic din frica) efectul ei nu dureaza prea mult dupa terminarea sedintei.nu este ceva care vindeca, nimic nu vindeca in bronsiolita, ci doar amelioreaza, iar adrenalina din pacate pe durata extrem de scurta.

O sa ziceti: pai atunci de ce prescriu toti?
Pentru ca s-au incetatenit anumite cutume, asa au vazut si ei la dascalii lor, si poate le e frica sa renunte la 2-3 medicamente din astea, chiar daca striu ca sunt inutile, pentru ca e vorba de pacienti copii..Trebuie sa ai "cojones", dar in sensul bun, ca sa rezisti la presiune, in momentul in care iti vine in cabinet o mamica disperata si panicata...

daca ar fi vorba de copilul meu...doamne fereste...cred ca nici eu n-as avea taria sa refuz asemnea "tratatii", orice , numai sa-l vad bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz spune:

Roxana, Celia, multumim de urarile de sanatate. Vad ca azi e mai bine.

Roxana, numai mama sa nu fii. am trait toate cred starile astea de panica si agonie, de bulversare.Multa sanatate lui Andrei mititelul.
Nu mai zic nimic de tratament decit ca toti pediatrii pe care ii stiu eu recomanda schema asta cu paarcetamol si ibuprofen alternativ la 4 ore.nurofenul (ibuprofen) nu e prea bun antitermic, e bun mai ales ca antiinflamator.
cum o fi, cum simti tu, numai sa fie bine.
Stiu ca numai de asta n-ai chef, dar am meditat de ce nu mai scrie pe orezzul nestle de la 4 luni...e acelasi orez, numai ca OMS si toata "lumea buna" recomandind inceputul diversificarii la 6 luni, si la alaptati si la cei pe formula, au pus si ei 6 luni pe cutie, ca vezi doamne sa nu se inteleaga ca ar recomanda ei mai devreme, la 4. Pe site-ul lor e pus tot de la 4 luni incolo.

Vaccinarea antipneumococica a intrat in schema obligatorie de vaccinare "afara" iar in Romania vaccinul se comercializeaza din vara asta.Se poate face si la copii ami marisori, pina la 5 ani.Intrebati pediatrii vostri. Se numeste PREVENAR.
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/Prevenar/H-323-PI-ro.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns navicula spune:

Multumesc fetelor pentru parola (Alehiam si Magdaz)]

si Paula a fost matinala, trezirii la 2 jumatate si 4,la 6 avea chef de povesti, si-a tinut-o povestile pana pe la 7 jumatate.

Imi pare tare rau ca sunt copilasi si mamici bolnavioare sa treaca repede.

poate astazi reusesc si eu sa pun niste poze asa ca sa ne vedeti si pe noi.

o zi linistita va doresc

Alina si Paula Maria(9 octombrie 2007)

Mergi la inceput

nu dati cu rosii ca sunt scumpe ,exista o explicatie ,borcanelul pe care il am eu este cu caise ,am si de la nestle cu piersici si mar si scrie asa cum a zis Magdaz contine zahar din fructe ,pe cel de caise pe care scrie ca are zahar il voi da dupa 6 luni ,deci LAVINIA ,MAGDAZ ,imi cer scuze

Mergi la inceput

NAVICULA asteptam poze cu fetita matinala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Picio, . Asa e mult mai bine!
Vai Carpatino, Carpatino, ce umor ai fatoooo, ne-ai nimerit zau, sintem mai haotici asa….
Luy, ce m-am emotionat, frumoasa povestire, imi place ca a fost botez adevarat, asa a fost si la noi! Dar Maria ta e SUPERBAAAAA!Imi place mult instantaneul cu pricina, e asa expresiva si delicata!
Ana, multumim mult!Sanatate dragilor!
Doamne, Doamne Roxana, prin ce a trebuit sa treci, chiar m-am gandit ca ai avut tu un feeling sa nu pleci, Instinctul de mama! Lasa, bine ca acum este ok Andrei! PUP tare-tare!

Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urmychance spune:

quote:
Originally posted by magdaz
[
Vaccinarea antipneumococica a intrat in schema obligatorie de vaccinare "afara" iar in Romania vaccinul se comercializeaza din vara asta.Se poate face si la copii ami marisori, pina la 5 ani.Intrebati pediatrii vostri. Se numeste PREVENAR.
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/Prevenar/H-323-PI-ro.pdf

mama de Cristian(05.01.2004) si Ana-
Maria (05.09.2007)http://community.webshots.com/user/magdaz74

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112487

Multumesc mult Magdaz

Stii Roxana ca si eu iti spusesem de Prevenar? Il poti face cand o sa aiba Andrei 6-7 luni. Mie mi-a spus dr. ca daca nu am inceput la 2 luni si sa continui la 4 luni, il vom face atunci.

Si eu i-am administrat Adrenalina cu frica si uneori am redus cantitatea. Am intrebat-o pe dr. Fugarevici de adrenalina si i-am spus despre temerile mele (desi nu ma pricep f mult la medicina) si mi-a spus ca adrenalina mai mult a salvat vieti decat sa faca rau. Am urmat sfatul lor desi fara convingere. Bine ca am scapat.

Eu, sincer sa va spun, tot copil ma simt si ma gandesc cum anul trecut nu aveam aproape nicio grija si acum nu mai dorm si sar ca arsa cand puiul meu are nevoie de mine. Sau de cate ori nu am pasit, mergand sa il verific. In privinta celui de al doilea copil inca mai am rezerve, desi ma gandesc si la o fetita. As vrea sa pot sa ii acord lui Tudor toata atentia si tot ce e mai bun. Dar mai vedem peste vreo 2 ani.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carpatina

quote:
Originally posted by Sabina

Auzi Carpatinule, nu uita sa filmezi si prima omleta a Ioanei

Razi tu razi, Harap-Alb.. da' io chiar o sa o filmez.
Tre' sa ma duc insa la cursuri la Tragoviste, ca tot nu m-am prins care-i butonul de la camera pe care trebuie sa apas ca sa se vada ca-i calda.

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

te astept cu drag la noi la Targoviste ,dar pana atunci iti arat asta:http://good-times.webshots.com/photo/2938971220102550981pHZtVl http://good-times.webshots.com/photo/2663572930102550981jLLMrbhttp:
http://good-times.webshots.com/photo/2139452380102550981DJBsLD

Mergi la inceput