Tiganii... din nou despre ...
Raspunsuri - Pagina 3
monica-elizabet spune:
Doamne Ariel prin ce-ati trecut...aveti grija de voi
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
sirimie spune:
Ariel, ati reclamat la politie? Sa o faceti neaparat. Ar trebui sa aveti un politist de proximitate- parca asa se cheama, pe care sa il cautati.
Cit despre tiganii care cersesc cu copii in brate - dupa parerea mea este vina statului ca nu ii iau de pe strazi. Daca ar fi mai multi politisti responsabili, nu ar exista asa ceva. Bineinteles ca este si vina tiganilor/romanilor care isi lasa copiii in strada, dar e responsabilitatea autoritatilor sa protejeze copiii.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Victoria spune:
Of, Ariel, imi pare tare rau pentru tine..Ce sa mai zic..E usor sa dai lectii de tolerantza si deschidere, dar cand patesti pe pielea ta niste grozavii, ramai marcat toata viatza.Eu nu am patit ceva atat de traumatizant..am fost jefuita, tiganul se uita in ochii mei cu lama intre degete, mi-era si groaza sa rasuflu, dar sa tzip dupa ajutor...Mi-au luat "numai" actele si salariul, dar m-am bucurat ca am scapat nevatamata...Asta, plus mizeria si agresiunea manelistica ma fac sa ocolesc cat pot acesti oameni.
Cum am mai spus si la alte subiecte similare, eu nu am fost crescuta/invatata cu opinii anti-tiganesti, am avut vecini tigani, elevi tigani, si a fost ok.
Repulsia am "invatat-o" pe pielea mea.S-a intamplat ca atunci cand mi s-a intamplat mie, sa fie tigani.Admit ca puteau sa fie si romani sau orice alta natzie, dar in cazul meu asta a fost, si de aia ii desconsider ( ca sa folosesc un cuvant bland...)
V
Edit: Si, da, am dat 5 puncte acestu subiect, pentru ca exact asa simt.Nu e "politically correct", da' nici nu e corect sa nu te simti in sigurantza pe strada, si sa fii catalogat ca natzie din cauza lor.Si lasati argumentele cu robia, ca au fost si alte popoare asuprite,decimate, inchise in lagar, si totusi copiii lor merg la scoala, se spala si nu dau in cap la oameni...ca scuza.
“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu
Guestus spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Ariel, imi pare extrem de rau pentru ce vi s-a intimplat! De acum sa nu mai mergeti nicaieri fara masina. In ce hal s-a ajuns!!! Incredibil! Si sint sigura ca nu erau indivizii aia o exceptie...
da chiar asa...in ce hal s-a ajuns. incredibil...nemaipomenit..extraordinar..si nu...nu erau aia o exceptie...sint zeci de sute de mii pe strada care asta fac...zi de zi..ora de ora..minut de minut....strada de strada.
denizel spune:
quote:
Si lasati argumentele cu robia, ca au fost si alte popoare asuprite,decimate, inchise in lagar, si totusi copiii lor merg la scoala, se spala si nu dau in cap la oameni...ca scuza
Victoria, care sunt popoarele despre care vorbesti? In afara de evrei, desigur!
maraki spune:
negrii erau sclavi
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Rufus spune:
quote:
Originally posted by ariel_7000
acum intrebarea intrebatoare: oare ce etnie credeti ca aveau indivizii aia? nu va zic eu, ca sa nu ma acuzati de rasism, deduceti voi, pe baza povestii !!!cum pot eu sa fiu toleranta cu ei, dupa ce am vazut moartea cu ochii si toata noaptea m-am indopat cu pastile sa opresc contractiile? daca nasteam prematur??? daca ne injunghiau????
nu pot sa zic ca nu exista si valori printre ei, dar cati???
Pe baza povestii nu se poate deduce ca erau tigani, ci niste criminali nenorociti. Puteau fi orice.
Dar nu stiu de ce se neaga faptul ca ponderea cea mai mare intre infractori sunt tigani. Daca nu este corect sa spui ca doar tiganii sunt infractori, tot asa ma gandesc ca nu sunt corecte apelurile la toleranta fata de cei care ne uratesc viata, doar in virtutea dreptului lor la autodeterminare.
Alaturi de sloganurile care ne indeamna la toleranta, ar trebui sa stea si intoleranta pentru panica ce o seamana o pupulatie minoritara in randul alteia majoritare, fie ca este vorba de Romania, Spania, Italia sau altele.
In ceea ce le priveste pe cele mai tolerante persoane, ar trebui sa treaca de la vorbe la fapte. Eu personal sunt satul de cei care, in anumite subiecte de interes general, se mandresc cu atitudinea intelegatoare pe care o manifesta de la distanta. Nu am vazut nici un club-fan Tiganiada si, in afara de asociatiile care-i reprezinta pe tigani, alcatuite tot din tigani, nimeni nu actioneaza pentru concretizarea propriilor idei. Adica se baga si ei in seama.
Daca patesti ce a patit ariel nu prea iti mai pasa ca erau tigani, moldoveni, arabi sau romani; dar oare de ce te duce gandul direct la tigani? Poate sa-mi spuna cineva?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
denizel spune:
quote:
Originally posted by Rufus
Daca patesti ce a patit ariel nu prea iti mai pasa ca erau tigani, moldoveni, arabi sau romani; dar oare de ce te duce gandul direct la tigani? Poate sa-mi spuna cineva?
"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
A, e simplu! Pentru ca unii, in loc "sa se bage in seama" incercand sa inteleaga ceva, defileaza cu sloganuri gen "Nu suport tiganii, iar el este tigan" .
Rufus spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Originally posted by Rufus
A, e simplu! Pentru ca unii, in loc "sa se bage in seama" incercand sa inteleaga ceva, defileaza cu sloganuri gen "Nu suport tiganii, iar el este tigan" .
Da, asta este. Ariel trebuia sa se documenteze clar inainte sa faca astfel de afirmatii...Nu i-a placut sa se lase pupata, printre lacrimi si contractii trebuia sa-l traga pe ala sub un felinar sa vada mai bine: e tigan sau nu? Ca sa poata afirma in cunostiinta de cauza, nu sa supere lumea pe-aici.
denizel spune:
Eu nu ma referisem la biata Ariel. Desigur ca este ingrozitor ceea ce i s-a intamplat.
Explicatia mea era strict pentru tine, Rufus draga!!