Tiganii... din nou despre ...

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Alessia, as fi fost si eu foarte curioasa sa stiu de ce "Ii urasc! Nu mai pooooot", da' nu pot intelege ce scrii tu.
Imi cer mii de scuze, da' nu ar fi mai bine, pt. a ne intelege unu' cu altu', sa incercam sa ne spatziem cumva mesajele, sa le aerisim, sa mai punem si cate o virgula si cate un punct etc.
Nu putem sa ne asternem gandurile, asa cum ne vin, fara sa facem putina ordine in ele.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Poate ca pic in discutia asta ca musca in lapte dar eu am niste exemple care la vremea lor m-au marcat:
1. la 9.30 seara, in centrul cmercial din Barcelona 2 indivizi au incercat sa ma jefuiasca in plina strada. Erau tigani si erau romani si aveau pusa la punct o buna schema ca sa te lase fara acte si bani.
2. in metroul Vienez wk-edn-ul trecut la statia aia care da inspre Catedrala Sf.Stefan era plin de cersetori tigani si toti romani. O fetita de vreo 4 anisori, murdara ca vai de ea si s-a lipit la propriu de piciorul meu si a incercat sa-mi scoata ce aveam in buzunar.
3. In Bucureszti, ziua in amiaza mare, in intersectia mare de la Titan, acum 2 luni pe la 7 seara ,s-au luat niste tigani de mine, m-au urmarit, nu am putut scapa de ei, si cand am ajuns intr-o zona putin mai intunecoasa au vrut sa-mi traga geanta de pe umar fara jena. Cu chiu cu vai, dupa ce am tipat a intervenit un domn mai in varsta, pe care l-au luat imediat la rost ca sa stea in banca lui si sa nu faca 'valuri' ca imediat scot ei 'sisul'. Abia cand si domnul respectiv a inceput sa vocifereze, au mai intervenit cativa trecatori si asa tiganii au luat-o la fuga...(si eu care credeam ca locuiesc intr-un cartier linistit!)
Fara alte comentarii...cum sa nu ma apuce toate alea cand vad/aud de tigani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

denizel asa e m-a cam luat valul ...nu credeam niciodata ca voi ajunge sa simt ceeea ce simt ..dar ce ai vrea sa simt vis a vis de niste oameni ( vorbesc STRICT DE CEI CARE CERSESC intr-o forma sau alta la mine in provinciei ..promit ca voi face poze/film si le voi afisa pe forum ) care daca ii intrebi in olandeza cu ce se ocupa ziarul pe care il vand si ptr ce organizatie strang bani ( ptr ca pretind ca strang bani ptr organizatia din Brussel ) ..nu stiu olandeza ..ok ii intrebi in engleza ..si ei te iau la injuraturi in romana ...ca ce p***mea vrea si grasa asta ..du-te fa de aici ..dai ba o *****in gura" ...nu am vorbit o boaba romana, deci habar nu aveau ca ii inteleg ...si asta nu odata s-a intamplat de mai multe ori pentru ca tot am incercat sa aflu de la ce fundatie sunt ...O sa zici dar ce te interesa ..uite ma interesa din doua motive ..sa cer ajutor ptr niste copiii bolanvi din Bucuresti( daca se dovedea o fundatie cinstita ) si 2 din curiozitate ce fundatie isi aduce volunatrii din Romania sa ceara bani in pahare de hartie nu in containerele speciale ( aici cand se face o colecta sunt niste containere de plastic de 5l sigilate in care pui banutii)
Apoi am citit pe net despre niste baieti destepti din Romania care editeaza niste ziare ilegale folosind numele ziarului olandez ( link*ul este la primul meu post )
Apoi cum crezi tu ca ma simt eu mergand la magazin si vazand oameni care cred ca doneaza ptr oamenii fara adapost sau ptr copiii bolnavi si in realitate banii merg in alte buzunare ..e insalatorie ...nici la supermagazin nu ma mai duc tocmai ca nu pot sa ma abtin ...cand ii vad si ii aud spundu-ti "hallo"...ma apuca spumele gandindu-ma cati copiii amarati sunt cu adevarat in Romania si cati copii bolnavi incurabil sunt care au nevoie de bani ptr operatii ..cate mame si tati disperatii ca isi vad copilul murind si ei nu au facut rost de bani ptr o interventie chirurgicala ...
Sa mai zic ca fura sacii cu imbracaminte ptr fundatii( primesti acasa un sac de plastic, pui ce ai de pus in sac si la ora de ziua de le pui afara langa bordura si trece masina si le ia ).inainte sa treaca masina fundatiei x trece masina romanilor macar daca ar fura de nevoie ..dar le vand in Ro pe urma ca haine noi .
Apoi cum as putea sa ma simt cand un olandez pe care il cunosc si stiu ca face totul in numele Domnului( olandezu e pocait sau adventist ceva de genu asta oricum ajuta Romania ..de 3-4 ori pe an pleca in Ro cu ajutoare ) ... decide sa "adopte " o familie romana ..legal ..adica omu le face acte aici ... le cauta de munca ...si ei ...stii ce fac ei ..se duc la cersit( m-a rugat tiganu sa nu ii spun olandezului ce fac ei ) ..si-au adus copiii la cersit ( ma rog vandut ziare) ..fata aia de 10 ani e luata de la scoala si pusa in fata magazinului sa vanda ziare ..si in Romania ea figureaza ca fiind la scoala in banca ...cum pot sa ma simt cand tiganu ma minte in fata ..de cinci ori a venit la mine in casa ..de fiecare data povestea lui de viata a fost alta ..acum avea frati ..acu era amarat si singur in lumea asta rea ...acu vroia bani de la olandez 8000 de euro ca a gasit casa ..acu vroia bani de la olandez 4000 de euro ..acu imi spunea ca e amarat si nu au ce sa manance in Romania dar geaca noua , adidasi noi ..tricou Nike avea pe el ..a venit la munca, nu la furat ca daca vroia la furat se ducea in Italia ,Spania , Belgia ca e mai mica pedeapsa decat in Olanda ( deci sa inteleg ca avea si experienta ) ..acum e cu D-zeu pocait acu e ortodox .SPuneam mai devreme ..am gasit femeii de munca ...5 euro NETO/ora +mancare +transport si cu posibilitati sa mai isi gaseasca clienti la curatenie ..e putin vrea 15 euro /ora neto +++..cand un olandez de clasa medie are cca 10-14euro BRUT ...daca nu are 15 euro/ora ea mai bine sta la ziare .E sau nu e de datoria mea sa avertizez olandezu' de ce oameni vrea sa ajute????
Cum sa ma simt eu cand vad romani muncind muuult sa dovedeasca cine sunt si sa isi castige respectul comunitatii olandeze care sunt foarte nationalisti si foarte ..hai sa nu le spun rasiststi dar au acolo o retinere cu privire la straini .si vin niste nenea si fac numai probleme , inseala , pun copiii la cersit ...etc etc etc .SUnt romani fff apreciati de olandezi ..romani care au muncit de mii de ori mai tare decat un olandez, belgian sa isi faca un nume ... si sa fie respectati ...
Imi crapa obrazu de rusine ca stiu ce fac acei romani si nu am cui sa spun ...ca na nu oi putea sa stau in toata provincia la fiecare magazin si sa spun nu donati ca e inselatorie si cum am spus sunt organizati si eu femeie ( una ) .
Cum or fi olandezii ..nebuni idioti, nationalisti etc etc etc ...dar is "familia mea adoptiva " si cum pot sa ma uit in ochii lor stiind ca sunt pacaliti , inselati pe fata ...cum sa ma uit eu la al meu domn care se duce la munca cu piciorul in pioneze ca romanca vrea 15 euro pe ora neto cand el lucreaza pe 13.92 euro brut /ora ( si credeti-ma ca e un salariu destul de bun )

Da, o sa zici "sunt exemple izolate " ..asta e problema ca nu sunt ..cel putin aici la mine in provincie cu toti romanii cinstiti cu care am vb toti se plang de acelasi lucru numai ca lor le e frica sa vb ..le e frica pentru ca exista adevarate organizatii..in spatele fiecarui munte de nene ,doldora de sanatate care sta la supermagazin...claar fiecare are o poveste mai buna sau mai rea ..dar nu am intalnit pe nici un roman cersetor,cantaret ..etc care sa zica vreau sa muncesc .( si din cunostintele mele nimeni nu a intalnit ).Ar trebui sa ne strangem toti romanii de pe aici , cei care lucreaza ( legal sau ilegal, dar lucreaza ) si cei care locuim aici din n motive si sa ii aratam cu degetul sa ne detasam claar de ceea ce fac ei ..dar credeti ca are cineva tupeul ?!?
Asta e adavarul din provincia mea .As zice eu mai multe dar nu imi place sa vb fara dovezi si chiar daca as avea acele dovezi( imi e ff usor sa le obtin ) nu le-as expune public din motive de siguranta personala.Imi e frica de propii mei conationali ...ar trebui sa simt compasiune ,iubire ... dar simt furie si ura ...de asta nu ii vreau aici ...ptr ca nu imi place ceea ce simt .

edit : stiu ca textul are multe greseli o sa il editez mai tarziu
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Alessia,ura nu e buna.Te transforma.

Ca sa nu mai fie interpretari,eu zic sa spui ´´nu-mi plac infractorii si cersetorii si etc,ii detest´´ suna mult mai bine decat sa spui ca ursti o etnie intreaga.

Ca eu nu cred ca tu urasti etnia roma.Nu cred ca ai fi capabila de asa ceva.Ma insel?
Cand un om spune ca uraste o rasa,o etnie,o nationalitate,acel om e bolnav si are nevoie de ingrijiri medicale.Face spume la gura si e capabil sa ucida,fara remuscari.N-as vrea sa cred asta despre tine cu toate ca infierbanteala ta ma face sa imi imaginez niste spume si niste spasme cu ochii bulbucati.Dar sunt convinsa ca e doar miss understanding,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Lady ,dar asta am si spun ... de la inceput ..dar na ..e usor sa taiem un mesaj si sa luam din el ceea ce ne convine ... am spus de la inceput ca nu am nimic cu tiganii atata timp cat is cinstiti ..de fapt nu am nimic cu nimeni fiecare e liber sa isi traiasca viata asa cum vrea ..cu valorile pe care le are ...ATATA TIMP CAT ACTIUNILE LUI NU AFECTEAZA PE ALTII ... apai in ce situatie sunt eu sa ii zic olandezului pe care il cunosc si stiu ca e cum e ca nenea pe care el crede ca il ajuta a venit aici sa vanda ziare nu sa munceasca cum ii spune lui .Sau cum pot eu sa ma uit in ochii unei asistente medicale pe care o stiu ca l-a ingrijit pe al meu si pe care am vazut-o dand bani la romanasi respectivi cu ideea ca banii aia vor ajunge la niste amarati ..i-am zis si a zis ca "las ca is amarati" ..amarati cu nike in picioare ..ma deranjeaza ca stiu cata durere e in sufletul unui parinte care se uite cum ii moare copilul sub ochii lui si nu pot aduna banii necesari unei interventii tocmai ptr ca lumea e satula de escroci si de cersetori ... cand vad copiii pusi la cersit ..o sa zici ca asa e lumea ... eeeee lumea se poate schimba incepand cu noi insine ....ma deranjeaza ca copiii pentru care statul roman plateste alocatii si bani si care figureaza la scoala in Romania ..cersesc in vestul europei
Poate ca faptul ca sunt pusa intre ciocan si nicovala ma revolta cel mai mult .. adica as putea sa zic " da-i dracu de olandezi ,sa le ia romanii bani ",dar oare e cinstit fata de cineva care ti-a deschis usa si te-a primit in casa lui???Ma macina asta si poate de asta am de virulenta si chiar vroiam sa ma descarc de chestia asta ...ca nici nu stiu cum sa ii mai zic ...dar pe bune de 1 luna si nu m-am mai dus la supermarket ca sigur voi zice ceva si nu am chef sa iau bataie de la romani

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

mie mi-e dor sa mai vad cite un tzigan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicalin spune:

nu stiu daca ce scriu eu aici va fi dat pe forum ,dar atat vreau sa spun-sa nu-i vad!locuiesc intr-un oras cu foarte multi tigani si nu am nici un cuvant de lauda despre ei.anul trecut m-au furat -au intrat in casa(locuiesc la curte),mi-au furat niste bunuri,bani.sotul meu a fost amenintat cu cutitul ,de ei,deci cum am mai spus nimeni nu ma poate convinge sa-i tolerez.si daca ne gandim mai bine ,ei au mai multe drepturi in tara asta decat noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

alessia pe bune daca zici ca traim in aceasi tzara, nu de alta, in provincia asta a mea...gelderland...zau de nu am vazut doar tigani/rromi foarte pasnici, canta la acordeon in fata la supermarket si cine vrea sa le dea un cent acolo, le da, cine nu, foarte bine...dar nu sar pe tine, nu te agreseaza, doar canta la acordeon, si ar fi bine sa lasam la o parte patetismele astea ca nu avem tigani-rromi de azi de ieri, avem de secole...ii gasim in tablourile lui grigorescu, in povestirile lui eliade...fac parte integranta din ceea ce numim romania, si am face bine sa nu se mai dam atatea aere de superioritate, daca nu vrem sa picam in aceasi oala cu indivizii aia albi veniti in australia care ii denumeau pe aborigeni cu totul altfel, numai OAMENI nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Azi,in Sintesti au fost iarasi batai,tras cu pistoale,etc doar pentru faptul ca un tiganus de 14 ani n-a vrut sa se insoare cu fata promisa si a luat alta,de 12 ani.Mare rusine pentru romii caldarari sa le fie refuzata fata asupra careia s-au inteles de la 4-5 ani!
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-2461506-ilfov-scandal-intre-tiganii-din-sintesti.htm

Cand statul roman o sa fie egal cu toti cetanetii sai si-o sa aplice sanctiunile corespunzatoare?
Cand statului roman n-o sa-i mai fie frica de minoritati si-o sa le ia copii pe care ii traumatizeaza casatorindu-i la 12 ani?
Cand statul roman o sa fie egal judecator cu toti cetanii lui?
CAND?

"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_ioanid spune:

tiganii? personal imi sunt indiferenti... atat cat nu imi fac nimic... si slava Domnului nu am avut nimic de a-face cu ei. exista totusi si tigani foarte bine educati... ca sa zic asa... ii apreciez pentru faptul ca stiu ce e aia respect si isi cunosc pozitia sociala... si se poarta foarte frumos cu oamenii pana in punctul in care incepi sa "le scoti ochii".
mi-a povestit bunica mea odata, ca ploua si ea nu avea umbrela si o tiganca a luat-o in casa, i-a dat si haine de schimb (noi, cu eticheta pe ele)... poate ca vreun roman nu ar fi facut asa ceva...
dar asa cum spuneam... personal imi sunt indiferenti... doar tata are o vorba: "nici cainii nu-i suporta!!!" si mi-a spus sa fiu atenta, ca pana si cel mai pajnic caine latra cand ii simte trecand pe drum... am "verificat" si chiar asa este!

Mergi la inceput