Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (7)
Raspunsuri - Pagina 10
oana8188 spune:
Intrebare: A facut vreunul dintre bebici o bubita cu puroi de la vaccinul din maternitate? Daca da, cum ati tratat-o dupa ce s-a spart? Imi cer scuze pentru exactitatea limbajului; sper sa nu fi suparat pe nimeni, dar sunt cam derutata, ca doctorita mi-a zis sa nu ii dau decat cu un pic de bephantene...
Oana de Ana Alexandra
adra_bell spune:
Apare, e chiar mai lung acum
[url = "http://community.webshots.com/slideshow/561916111jorXca?mediaPosition=1
" ][b ][ green]Poze[ /b][ /green][ /url]
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
adra_bell spune:
S-a rezolvat,era chestie de spatii...
Vali, si al meu copil inainte sa se trezeasca se intinde, se screme, maraie, rade, mai si da cate un chicot de plans. Activitatea asta dureaza si o ora.
A mea nu a facut nimic de la vaccin, am stat cu inima cat un purice, dar mi-a zis sa-i pun o compresa rece daca face vreo inflamatie locala.
Ninge super aici, cu niste fulgi maaari si pufosi.
Poze
adinag spune:
Buna fetelor,
multumesc mult ca va ganditi la noi. Nu am vesti asa bune, pentru ca ranile mele inca persista, incat am ajuns sa dau si completare (formula). Sunt inca foarte mari, nu sunt ragade ca niste crapaturi, ci sunt mai degraba de marimea lintei, sa zic asa. La stangul am o rana, la dreptul doua de marimea asta. Am si crapaturile alea tip ragade "normale",dar alea merg :-))
In plus, am de ceva timpo alta problema, dupa alaptat: niste dureri ca si cummi-ar fi infiptcineva un ac lung cat o andrea, adica simt ca merge foarte adanc durerea. Acuma nu stiu, orisunt dejanistenervi atinsi, ori poate o sensibilitate la temperatua rece? Cateodata nu pot nici dormi din cauza lor.
Ralucis, am descoperit ceva mai bun pentru mine decat multi mam comprese, si anume multi mambalsam. Avandsfarcurile inspre interior, compresele linistesc mamelonul, insa nu ajung laranile mele, iar balsamul il pot baga acolo unde trebuie. Multumesc inca o data!
As fi vrut sa raman la alaptat exclusiv, si am incercat sa ma pompez si sa se linisteasca asa sanul, insa madoare si pompatul, nu scot cat scoate el asa, plus nu am timp. Mi-ar trebui cineva care sa ma ajute, sa-mi spele/sterilizeze pompa, sau sa-i dea sticluta in timp ce eu ma "mulg", sa se ocupede printesa mare... Ca asa nu am reusit,,nu mai puteamnici iesi din casa, ca eram mereu in actiune si mi-a terminat nervii!!! Nu stiu daca voi ajunge candva la alaptat exclusiv, dar nici nu incerc in moment, ranile ma dor inca tare,este insa o mica ameliorare. El are faza asta de la 5 saptamani cand vrea mereu la san si nu-l pot pune asa des si nici lasa prea mult, ca nu suport durerile, se face totul din noi mai rau. Si mananca multicel in moment.
Asta e, n-am ce face. Stiu ca multa lume nu ma intelege de ce sunt asa suparata, stiu ca si cu sticluta cresc copii frumosi si sanatosi, insa pentru cine alaptatul este la fel de important cum este pentrumine, cred ca isi da seama ca sufar mult din cauza asta.
Adela, daca fetita ta ia in greutate (si ia, ca vad ca in 2,5 luni a pus peste 1,5kg), atunnci zic eu ca e ok. Poti incerca sa-i distragi atentia, sa iesi cu ea mai des afara, astfel lungind pauzele intre mese, s-ar putea sa fie apoi asa de infometata, incatsa pape mai mult.
Vorbiti de poze, sa nu va suparati, eu n-am nici macar timp sa-mi descarc propriile poze, si nu reusesc sa ma uit la ale vostre, pe moment. Dar sigur voi recupera1 si BB, hai ca nu-i motiv de suparare, sau ai glumit? :-))
Ancuta, tu lucrezi de acasa sau cum faci?
Vali ma bucur ca ai reusit sa alaptezi, si te felicit si pe tine, Mihuta, ai luptat mult.
Vali, cum e la voi, poti zice ca aveti un program ceva? Noi nu, dar oricum e cam devreme. Si Floris ar manca mereu, cantitati mici si cat se poate de des, dar nu mai pot eu asa Si avem probleme si cu somnul, nu mai prea poate dormi in casa, decat in wrap, insa afara doarme de rupe. Asa ca noi iesim minim 2h afara pe zi, insa in medie 4-5ore, cateodata mai mult.
Mie mi-e greu cu doi copii, uitandu-ma inapoi mi se pare floare la ureche cu un copil...
Am ointrebare cu lohiile: de unde stiu daca mai am sau nu? Eu de saptamani amnumai o scurgere albicioasa, stiu ca e normal. Dar de un timp e fff putin, si si-a schimbat mirosul (adica miroase usor acrisor, scuze ca-s asa plastica, dar nu stiu cum sa explic altfel). Probabil ca asta-i deja scurgerea normala, nu? Este cantitativ mai nimic, adica exact asa cum este o scurgere normala...
Lala, ma bucur ca ati gasit remediu la colici si ca te odihnesti si tu din nou!
Alina, scriai ca te descurci greu cu wrapul. Eu stiu o forma tare usoara de legat, daca vrei incerc sa-ti explic, sau daca gasesc timp fac niste poze pas cu pas, ca asa-i si mai simplu!
Stefi, imi pare asa rau ca ati avut si voi probleme, dar bine ca ai fost tare si au trecut! Eu inca ma chinui cu durerile, zau ca nu doresc nimanui asa ceva!
Gaby, mai scrie-ne si tu cate ceva!
Aveti vreo idee de cadou la botez? Pentru un baietel?
Sper sa mai pot intra curand!
adra_bell spune:
Adina eu sunt interesata de poze cu wrap-ul.Ufff, imi pare rau ca ai asa probleme mari cu alaptatul. Dar la Jasmina cum a fost?
Cadou, poate un spatiu de joaca?
Inimioara mea
adinag spune:
Adra, voi incerca sa fac pozele cat mai curand, cum reusesc, iti trimit PM. Sau le punpe mailul comun, vad eu...
Si la Jasmina au fost probleme, dar nu chiar asa mari si numai la un san. Si la ea nu aveam alta preocupatie decat asta, nu era copilul nr. 1 si deci timp berechet, plus ca tatal ei era atunci acasa si a putut sa ma ajute cu de toate...
A propos cadou, bb cu botezul are 6 lunisiun fratior mai mare cu 2 ani, deci sunt o multime de lucruri deja in casa. Iar spatiu de joaca - din experienta, foarte putini copii il accepta la varsta asta, cand incep sa exploreze...
adra_bell spune:
Greu cu doi copilashi! si eu care ma gandesc la bb2...
Cam mare baietelul, intr-adevar. Trotineta, bicicleta, masinuta cu care sa mearga, ori cu baterii ori sa scoata piciorushele prin ea, eu i-am luat fina-mii o olita smechera de noapte, dar nu mai stiu cu ce ocazie, bineintels ca era prea devreme pentru olita si si-o punea in cap.
Inimioara mea
geo_ionita spune:
Buna fetelor!
Noi ne trezim in fiecare dimineata infundata pe nas si dr de familie ne-a recomandat sa luam un umidificator de camera, pe care nu l-am luat inca ca tati e mai lenes si inca nu s-a horat de care anume. Pe langa umidificator sa luam spray Humex pe care sa il folosim o data pe zi.
Ce n-am intrebat este cand sa il folosim ziua , seara inainte de culcare? Si dupa masa sau inainte? Ma ajuta cineva???
Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)
Victo spune:
mai si eu ma gandeam dc nu doarme prea mult al meu...
programul de ieri..de la 4 la 6 am..s-a tot matait..marait..asta nici nu stiu dc sa il pun sau nu somn..ma rog, lasam marja...
apoi somn de la 8-9, 14-17, 20-24, 1-5.
mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)
adelamaria spune:
Oana, fata mea a facut puroi la vaccinul respectiv. Din cate stiu trebuie sa ignori pe cat posibil. Adica nu-i faci nimic, absolut nimic! Mai ales nu spargi! Atentie sa n-o lovesti, dar nu pui nimic, noua asa ni s-a spus. Si trece de la sine. Cu cat e reactia mai puternica (adica face puroi, se umfla/inroseste) cu atat copilul face imunitate mai buna. Eu asa stiu, sper sa nu ma insel. Tre sa ramana cicatrice, altfel se repeta vaccinul la 6 luni. Eventual pune o compresa, dar iti spun ca eu n-am pus/facut nimic, iar fata a fost absolut ok. A trecut singurel.