Cumparaturi pt bebe - absolut necesare!!!
Raspunsuri - Pagina 2
Adela P spune:
Dragi viitoare mamici,
Listele care v-au fost prezentate nu reprezinta nicidecum strictul necesar ci echipamentul complet plus....poate lucruri de care nici nu veti avea nevoie.
Deci nu luati chaiar totul litera de lege ci doar orientativ.
Bebe ca sa fie fericit are nevoie iubire, contact uman, mancare si sa fie curat si schimbat dupa nevoi.
Nu am sa adaug la liste nimic pt ca sunt super complete, poate doar scaun de masina(nu-mi amintesc sa fi vazut in mesaje) care la noi e necesar.
Nasteri usoare si bebei sanatosi.
Adela
Sisi spune:
Mamici albinute,
Am o mare intrebare. De unde pot sa cumpar o salteluta din iarba de mare? Nu am gasit decat din iarba de pasune, munte si alte paie si nu sunt sigura daca e la fel de buna. Pana acum stiam doar de iarba de mare dar se pare ca nu e pe nicaieri.. Ma puteti ajuta, va roooooog?!!?? Macar cu un sfat...
Multumesc,
Sisi
Pepe spune:
Uaaauuu...dar multe mai sunt de cumparat
Mai am o luna pana nasc si ma gandeam sa incep cumparatuile necesare. Ori cum nu le voi cumpara pe toate care le-am vazut scrise...am timp dupa ce se naste sa vad ce o sa-i mai trebuiasca, nu stiu daca o sa am nevoie de toate.
Pepe
ange spune:
eu una nu mi-am luat nimic pana nu am nascut.cica nu e bine,mentalitatea romanului! probabil sunt prea departe de casa si mi-a fost teama sa nu se intample ceva...
cand a venit mama la mine mi-a adus din ro. cateva hainute dar pe care le-a pitit cu grija in bagajele ei.stia ca sunt stresata si ca am o idee fixa cu pregatirea lucrusoarelor pt. noul bebe...mi-au prins tare,tare bine in prima zi de viata a bb meu!daca nu aveam acele lucrusoare nu aveam cu ce imbraca copilul...noroc ca au maternitatile scutece
idee este ca faceti foarte bine ca va pregatiti din timp,nu faceti ca mine!
sa ma fi vazut taiata pe burta,tinandu-mi burta cu mana...la 4 zile dupa cezariana, prin magazine dupa lucrusoare pt. bb meu!!!
ange spune:
eu una nu mi-am luat nimic pana nu am nascut.cica nu e bine,mentalitatea romanului! probabil sunt prea departe de casa si mi-a fost teama sa nu se intample ceva...
cand a venit mama la mine mi-a adus din ro. cateva hainute dar pe care le-a pitit cu grija in bagajele ei.stia ca sunt stresata si ca am o idee fixa cu pregatirea lucrusoarelor pt. noul bebe...mi-au prins tare,tare bine in prima zi de viata a bb meu!daca nu aveam acele lucrusoare nu aveam cu ce imbraca copilul...noroc ca au maternitatile scutece
idee este ca faceti foarte bine ca va pregatiti din timp,nu faceti ca mine!
sa ma fi vazut taiata pe burta,tinandu-mi burta cu mana...la 4 zile dupa cezariana, prin magazine dupa lucrusoare pt. bb meu!!!
tinatache spune:
Daca nu treceam prin asta si pe mine ma cam lua cu frica. e intr-adevar echipamentul complet ce prezentati voi aici, eu nici acum nu stiu daca am tot de pe lista. Nu am luat nimic inainte de nastere, nu stiam cum e mai bine, am tot ezitat pana a venit termenu'. Asa ca eram in spital, tati a cumparat repede cateva salopete si body-uri (subscriu ca sunt f bune, camasile au ramas intacte, nu ne-am descurcat deloc cu ele), le-a spalat acasa si le-a adus a doua zi la printesa. Si restul a venit de la sine, incet, incet. Tot pt spital as mai recomanda pudra, sapun, sampon ca sa spele bebelul in primele zile. Si am mai avut cateva pelincute folosite ca pe carpe: pt sters, ca erau moi, invelit, etc. si o paturica impletita de mine special pt bb. Si acuma ma distrez cand imi aduc aminte ca nu eram pregatiti pt lapte praf si nu aveam biberoane si lapte, asa ca ne-am oprit la o famacie in drum spre casa (de la spital, cu copilul in brate) si am cumparat o cutie de NAN si cateva biberoane, le-am fiert, am citit instructiunile cum se prepara lapticul si pana ne-am dezmeticit noi urla copilu' de foame de nu mai putea. Dar a trecut si asta si e funny sa ne amintim primele aventuri ca parinti.
Si daca e sa-mi dau si eu cu parerea: nu va mai stresati cu liste, ce trebuie, ce nu trebuie, ca bebele tot creste, chiar daca are patut de n-shpe milioane, chiar daca e imprumutat (cum a fost al nostru).
Si am ras cu pofta la chestia cu cosul de nuiele: nu-mi dati si mie unu' ca tot caut in disperare si aici sunt la fel de scumpe ca un patut mare??? Iar in tara am vrut sa iau ca sunt peste tot, dar unde sa-l pun ca am tinut bagaje si pe sub scaune???
Bafta multa si bucura-te de ultimele momente cu bebelul tau in burtica, o sa fie bine, te asiguram noi, mamicile DC!!!
Cristina, mamica cu burtica
Vistiana spune:
Sa faci cumparaturi in ultima luna este intr-adevar f placut,romantic chiar...Cred ca pana la urma stim toate ca ne-am descurca fara sa luam nimic dinainte dar distractia e mare! Dar sunt si cazuri mai putin fericite cand o asemenea distractie care este totusi obositoare chiar daca nu-ti dai seama te poate costa o nastere prematura! Eu dupa un astfel de esec soldat cu o trauma imensa,la urmatoarea sarcina singura grija a fost sa o tin bine!Cand in sfarsit a aparut un bebe sanatos fericirea nu a fost catusi de putin eclipsata de faptul ca nu cumparasem nimic...am luat totul treptat.Acum la al 2-lea copil(a 3-a sarcina)am luat cate ceva,dar numai de placere,ce mi-a iesit in cale,stiu ca nimic nu este necesar inainte de nastere decat odihna si grija ca sarcina sa mearga bine pana la capat!