Strumfi de iulie-august 2007 (49)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Stefania, cand te aud pe tine mi-e rusine sa ma plang sa Saby mai vrea sa manance din cand in cand la 3 dimineata in loc sa doarma pana la 8.
Mihaela, cea mai buna varianta este un scaun de masina "convertible", care sa se poata folosi intre 1-4 ani sau pana la 30 kg. Cel mai bun mie mi se pare Britax dar nu stiu daca este si in RO, eu nu am vazut. Se poate folosi si cu fata spre sensul de mers si cu spatele si se transforma pe masura ce creste copilul, se scot diverse parti din el si se face pentru copil mai mare, fara a-i afecta siguranta.

Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Hello fetelor!

Am citit doar ultima pagina si am vazut ca ati intrebat de mine. Sunt ok, scuze ca am lipsit nemotivat dar Cezara e foarte mamoasa de la o vreme, toata ziua trebuie sa stau cu ea in brate, iar seara cand am si eu 2 ore libere am preferat sa le petrec cu al meu. Acum pacatuiesc, am lasat-o in scaun si cu tv-ul deschis si mai arunca un ochi la tv, se mai joaca, asta e, mai respir si eu.

Sapt trecuta i-a sangerat si o urechiusa la cercel si m-am cam speriat caci atunci cand i-au dat gaura mi-a zis ca nu va curge sange, nu a curs decat abia o sapt dupa si am crezut ca s-a infectat. Apropos fetele care au dat gauri cu pistol cat timp v-a zis sa tineti cerceii sterili in ureche?

Ma duc sa citesc din urma va pup.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

luna mie mi-a zis ca 6 saptamani.ma bucur ca esti ok,eu una intrasem la idei

alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)

povestea noastra...

Mergi la inceput

Alina si noua tot 6 sapt. Vreau si eu pe lista de slabit. Eu am inceput ieri m-am cantarit dimineata am 56 (nu ma injurati ca sunt pitica si cel mai bine arat la 46) si macar la 50 sa ajung. Am hotarat sa fac biopsia deci de valentines day primesc cadou...o biopsie.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

uite ca a aparut luna.

am adirat o lorina cu ochi verzi ca marea

buna problema cu scaunul, mychy!

Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

am vazut puiut de nonna! o dulceata!

de unde pot lua si eu suport din ala de cada mare? ca mi-a placut!

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Petra

Eu suport de cada am de la inceput l-am luat di mothercare. E super.

Daca asteptati putin va arat un scaun de masina pe care il are o prietena si e super, se foloseste de bebic pana la 3 ani cred, se tine cu spatele la sensul de mersi si apoi se intoarce invers dupa 13 kg.

Mergi la inceput

luna .

poate imi zic fetele din bucuresti unde se mai gasesc. ca la mothercare banuiesc ca sunt scumpe. poate la ikea, sau la cora, sau mai stiu eu unde...

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Petra, suport de baita se gaseste la ...tadaaaam...Cora! Data viitoare mergem impreuna si stai langa mine si ne uitam la toate produsele de la bebei, unul cate unul, sa nu-ti mai scape nimic.

fianna cu www.flickr.com/photos/14295400@N03/sets/72157603680539275/" target="_blank">printisorul Matei
(01.08.07)

Mergi la inceput

Nu stiu daca mai e de actualitate dar raspund si eu Andrei in leg cu diversificarea:

-aici se recomanda alimentele la 3 zile unul nou. Insa dupa ce ai introdus cele principale din anumita grupa adica morcovul spre ex poti introduce pastarnacul si sa astepti doar o zi apoi sa introduci altul. Insa nu te grabeste nimeni normal. La 7-8 luni se introduce oul si carnea. Dupa ce ai introdus majoritatea alimentelor importante nu trebuie sa ma astepti mult pentru a introduce ceva nou.

-de vaccin si alimente noi nu stiu ce sa zic caci aici toate vaccinurile sunt pana la 4 luni deci inainte de diversificare.

-scaunul bebeului poate sa se modifice dupa orice masa, poate sa aiba toate culorile posibile mai putin negru taciune cand este semn de sangerare intestinala. Asta am aflat sapt trecuta dupa ce m-am panichat cand fie-mea a inceput sa faca caca galben aprins, verde, si negru (de fat era maro foarte inchis). Am fost la doctor si mi s-a explicat ca e normal o data cu alimentele solide sa apara astfel de manifestari, e normal ca numarul scaunelor sa se modifice, sa fie mai multe.

-noi n-am ajuns la masa de pranz inca (avem doar mic dejun si cina) insa initial stiu asa: masa de dimineata cereale sau fructe pentru copiii care nu mananca cereale din cauza greutatii, pranz legume initial, iar cina iarasi cerelale sau fructe. Dupa ce copilul intra in rutina si s-a obisnuit cu programul acesta dupa masa de pranz se poate introduce un fruct ca desert, iaurtel. Spre 9-10 luni cand copiii vor bea laptic mai mult dimineta si seara se pot introduce si gustarile intre mese.

-aici nu se pun cereale in biberon pentru ca ingreuneaza digestia deci normal masa de seara e undeva la ora 5-6 cand se pot da cereale la lingurita de care doresti din cele cu lapte sau cu apa, apoi ultima masa trebuie sa fie de lapte exclusiv deci pe la ora 8 inainte de culcare.

Sper ca ti-am fost de folos.

Edit: carnita trebuie sa fie piept.

Mergi la inceput