despre refuzul copilului de a dormi
sunt deja 2 saptamani de cand facem nopti albe toti 3 -sotul meu cu mine si fetita de 2 ani- pentru ca ininte de ora 2-3 noaptea nici nu vrea sa intre in camera sa doarma. prefera o caseta cu desene animate sau sa se joace cu papusile. dimineata la ora 9 e in picioare si abia la 2-3 zile mai doarme la amiaza cate 2 ore. inainte nu aveam probleme cu ea. dormea de la 11 la 9-10 si la amiaza de la 2-4!!! iesim in fiecare zi la plimbare, merge la gradinita dimineata si dupa-masa (suntem in spania unde programul de lucru e nitel altfel). nu mai stim ce sa mai facem cu ea. are 2 ani si nu pare a fi obosita. noi in schimb suntem terminati! aveti vreun sfat?
Raspunsuri
angi_gemeni spune:
Nu prea stiu ce sfaturi sa-ti dau... De fapt, stiu dar nu stiu cat de potrivite sunt, daca te vor ajuta in vreun fel...
Ti-as spune sa o tii mai mult afara, la aer, dar asta depinde de programul vostru. Poate, totusi, seara, ar fi bine sa iesiti toti 3 la o plimbare...
Ai grija si la alimentatie. Da-i sa manance cu 2-3 ore inainte de culcare. Si, cand o pui in pat, inainte de a adormi, da-i o cana de lapte sau un ceai...
Daca nu dormiti in aceeasi camera, mergi cu ea, in camera ei, si ascultati impreuna o caseta cu muzica sau cu povestea ei preferata. Faceti cu randul, cand tu, cand sotul tau.
Incet-incet, va reveni la orele normale de culcare. Sper sa fie bine. Revino cu noutati!
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
parpalak spune:
V-a terminat de tot, sau si-a revenit si-acuma dormiti si voi pe rupte? (Hei, poate bea Coca-Cola pe ascuns de voi)
Sanatate la bebei si mamici.
iren spune:
Sint copii care daca nu au fost dusi la culcare in momentul in care li s-a facut somn,dintr-un motiv sau altul(sinteti la plimbare,etc) devin plini de o energie negativa,sint atit de energici de zici ca acum s-au trezit din somn,solutia ar fi sa "pinditi" momentul ca sa vedeti noul ei orar de somn;sau poate ca fetitei ii este teama de ceva ce crede ea ca se afla in camera -poate sub pat.Acum este la virsta cind apar monstrii de sub pat- nu se stie cum apar,de ce intimplari, povesti sau desene animate sint generati,cert e ca mai toti copiii ii au de la virsta asta.Daca e asta,poti sa lupti impotriva lor tot cu imaginatia,presarind inainte de culcare "pudra magica care alunga monstrii" imprejurul patutului,rostind si o formula magica,de exemplu.Sper sa mearga
Iren&Bogdanelu`
iren spune:
Hm,poate ca problema e deja rezolvata,spre rusinea mea,de-abia acum am vazut la ce data a fost postat subiectul...
Iren&Bogdanelu`
mirela.mustaciosu spune:
Si Tudor si-a impins ora de somn spre 12 noaptea in ultima vreme. Noi am dat vina pe caldura si pe faptul ca nu face destula miscare in timpul zilei. E drept ca Tudor doarme foarte bine la pranz. De cateva zile insa ii pregatesc baia mai calda decat de obicei(in ciuda caldurii) si il las sa se joace mai mult decat de obicei in apa. Si vad ca are efect. Tot ii spun povestea cu Pinochio de 20 de ori inainte sa adoarma, dar parca e mai turtit decat inainte. Macar sta in patucul lui si ma asculta si nu mai face scandal ca vrea sa se joace pe jos. Cred ca inotul le-ar face foarte bine doar ca aici nu stiu nici un bazin in care sa am suficienta incredere si nici profesori care sa se ocupe de copii asa mici. Sunt instructori care se ocupa de bebei pana intr-un an (cu conditia sa inceapa "scoala" cel tarziu la 4 luni si instructori care se ocupa de copii peste 3 ani. Cum noi n-am implinit inca 2 ani...