Stiti ceva de piodermita?

Stiti ceva de piodermita? | Autor: Tamara

Link direct la acest mesaj

Se confrunta cineva cu asa ceva?

Baietelului meu Catalin i-a aparut o bubita cu puroi pe brat, iar medicul pediatru ne-a recomandat tratament cu antibiotic Augmentin Bis la 12 ore si bandijonare locala cu Betadine.
Piodermita a fost diagnosticul, dar medicul nu a fost foarte clar in explicatii... cert e faptul ca a mai avut un episod cu infectie imediat dupa iesirea din maternitate, cu stafilococ

Recidiveaza des? Sau ce tratament trebuie aplicat pentru stoparea fenomenului? Va rog sugestii

Multumesc
Tamara si bebeii gemeneii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Parerea mea este ca ar fi trebuit mers cu el la Institutul Cantacuzino, cat avea inca bubita cu puroi pentru a-i recolta proba si a vedea exact ce are si a i se face si o antibiograma. Din pacate, voi ati inceput deja tratamentul cu antibiotic si stiu ca nu se fac analize pana cu minim o saptamana dupa incheierea tratamentului medicamentos.
Eu zic ca ar fi bine sa mergeti si sa-i faceti niste analize la institut dupa ce sa face bine si trece si perioada de dupa tratament, pt ca infectiile cu stafilococi recidiveaza, daca nu sunt tratate corespunzator.

Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariutza spune:

Buna, Tamara. Fetita mea a avut piodermita la varsta de 3 sapt. Ii aparusera pe fetica multe bubite ca niste cosuleti cu puroi in varf. Avea f. multe mai ales pe frunte, unul langa altul. Am mers la pediatra si ne-a pus diagnosticul, dar nu ne-a dat antibiotic ci doar o crema preparata pe baza de vit. A. Ideea e sa nu-i faci baie 2-3 zile ptr. ca am inteles ca se intinde de la apa. Eu n-am stiut si apoi i s-a extins si pe corp. Dar i-am dat cu crema si i-a trecut. De recidivat nu a recidivat de atunci si nici semne nu raman sub nici o forma asa ca nu-ti fa griji prea mari, e ceva destul de banal. Acum ea are 5 luni jumate si are o pielicica perfecta :)

Mergi la inceput